Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

«Ένα βήμα παραπάνω»

kaselakis
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Λεωνίδας Κασελάκης. Μίλησε για την απόλυτα επιτυχημένη χρονιά του “Δικεφάλου” και τόνισε πως αν παραμείνει ο βασικός κορμός και ίσως και με κάποιες προσθήκες μπορεί η ομάδα να κάνει του χρόνου το βήμα παραπάνω.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Λεωνίδας Κασελάκης:
Για την ανέλπιστα καλή χρονιά:“Μέσα στην ομάδα παίκτες και προπονητές ξέραμε τις ικανότητες μας και ότι μπορούσαμε να κάνουμε πολλά όμως έξω βγάζαμε ένα πιο προσγειωμένο προφίλ. Μπορούσαμε και παίξαμε ωραίο μπάσκετ όμως έπρεπε να κρατήσουμε χαμηλό προφίλ και βοήθησε και η διοίκηση”.
Για τις προσθήκες της ομάδας:“Ο κορμός έμεινε αλλά υπήρξαν σημαντικές προσθήκες όπως ο Μπόγρης που ήταν πολύ σημαντικός και οι Κούπερ και Πέιν που έπαιξαν σαν Ευρωπαίοι και βοήθησαν πάρα πολύ. Προσαρμόστηκαν αμέσως στον κορμό. Ξέραμε τον προπονητή και αυτός μας ήξερε. Δεν υπήρχε Λάζαρος όπου ο άξονας κινούταν γύρω του, άλλαξε το στυλ ανάλογα με τους παίκτες. Ο κόουτς δεν έμεινε κολλημένος σε μια συγκεκριμένη τακτική και στρατηγική αλλά προσαρμόστηκε στους παίκτες του και αυτό είναι προς τιμή του”.
Για τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό:“Το μεγαλύτερο “κρέντιτ” δεν είναι η τρίτη θέση αλλά τελειώνοντας με τον Παναθηναϊκό το ότι δεν νιώσαμε χαρούμενοι που τον κοντράραμε αλλά πληγωμένοι που δεν τον κερδίσαμε. Με μια νίκη στην Αθήνα θα ήταν τα πράγματα πολύ διαφορετικά όπως και η αντιμετώπιση του κόσμου. Φάνηκε στα τρία παιχνίδια και ιδιαίτερα στα δύο πως οι διαφορές έχουν μικρύνει σημαντικά”.
Για την παρουσία του κόσμου στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο:“Λέγαμε πόσο βοήθησε ο κόσμος στο τελευταίο παιχνίδι και πόσο διαφορετική θα ήταν η εικόνα τόσο στα οικονομικά όσο και στην εικόνα. Ήταν ζεστό το γήπεδο και μας βοήθησε πάρα πολύ. Από την αρχή ως το τέλος μας βοήθησαν πάρα πολύ οι οπαδοί και ήταν πολύτιμη η συνεισφορά τους”.
Για το συμβόλαιο του στον ΠΑΟΚ:“Ήταν φέτος ο τελευταίος χρόνος συμβολαίου. Στους περισσότερους λήγει το συμβόλαιο. Μας άρεσε ότι έγινε στον ΠΑΟΚ, σίγουρα είναι νωρίς ακόμα, θα συζητήσουμε με την διοίκηση και είναι ακόμα νωρίς. Ήταν κάτι που φυσικά το γούσταρα και πρώτο λόγο στις συζητήσεις μου θα έχει ο ΠΑΟΚ”.
Για το αν μπορεί η ομάδα να πετύχει του χρόνου κάτι παραπάνω:“Είναι πολύ σημαντικό η ομάδα να κρατήσει τον κορμό της. Αν το πετύχει αυτό μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Είναι πολύ σημαντικό να μην χάνεται χρόνος για να βρεθεί χημεία. Πρέπει να μείνει η ομάδα ανέπαφη για να προχωρήσουμε. Δεν ξέρω αν θα γίνουν προαφαιρέσεις αλλά υπάρχουν όλα τα φώτα”.
Για τον Σούλη Μαρκόπουλο:“Είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ. Έχει βοηθήσει την ομάδα σε δύσκολες στιγμές και έχει αποδείξει τις ικανότητες του όλα αυτά τα χρόνια. Το να είναι προπονητής του ΠΑΟΚ του αρέσει πολύ και με τις νίκες που κάνει δικαιώνει τις προσπάθειες του. Υπάρχει ένα κράμα γιατί δεν είναι μόνο αυτός αλλά και ο γιος του Χάρης αλλά και ο Παντελής Μπούτσκος. Άνθρωποι που δεν φαίνονται και βοηθάνε πάρα πολύ. Όπως και οι γυμναστές και οι φυσιοθεραπευτές που μας βοηθάνε στην καθημερινότητα. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Στο τέλος το ευχαριστηθήκαμε και το ευχαριστήθηκε και ο κόσμος”.
Για την μη κλήση του στην Εθνική:” Αυτό είναι θέμα του εκάστοτε προπονητή. Ασφαλώς είναι για κάθε παίκτη και ειδικά για έναν παίκτη που δεν θεωρείται φτασμένος η Εθνική ομάδα. Αυτό γίνεται μέσα από την ομάδα που είσαι και φέτος ήμουν στον ΠΑΟΚ οπότε την ομάδα έχω στο μυαλό και αν έρθει κάτι καλύτερο θα το δω”.
Για την συνέχεια στην καριέρα του:“Εγώ θέλω να δω ποια θα είναι η καλύτερη απόφαση ανεξάρτητα από την απόσταση. Η ζωή στην Θεσσαλονίκη ήταν πολύ όμορφη και η κατάσταση πολύ καλή. Η επιλογή μου θα είναι μπασκετική. Πόσο με θέλει ο προπονητής, οι συνθήκες στην ομάδα αλλά και το όνομα. Πρώτα με ενδιαφέρουν οι αγωνιστικές συνθήκες”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: