Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

«Σαν να πήρε πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ»

oikonomou
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής, Νίκος Οικονόμου. Μίλησε για τον πέμπτο τελικό των “πλει οφ” μεταξύ του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε και στις ομάδες της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως ο ΠΑΟΚ με την τρίτη θέση είναι σαν να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Οικονόμου:
Για τα έχουν συμβεί σχετικά με τον πέμπτο τελικό των “πλέι οφ”:
“Γιατί να ασχοληθούμε με κάτι πλην του αγωνιστικού; Μήπως δεν πρέπει να ασχολείται κάποιος με τις ανακοινώσεις και όλα αυτά τα πράγματα; Το τι θα γίνει θα το δείξει το παιχνίδι. Όταν δεν ξεκίνησε το παιχνίδι ζημιώθηκε μια ομάδα. Αν όλα αυτό σταματήσει να πουλάει και δεν ασχολείται κανένας ίσως πάει καλύτερα. Έγινε μια δήλωση πρέπει να τελειώσει. Οι ιδιοκτήτες είναι δικαίωμα τους το πώς αντιδρούν. Σίγουρα οι δημοσιογράφοι θα ασχοληθούν με μια δήλωση. Υπάρχει μια δήλωση η οποία όντως ήταν πρωτοφανή. Όμως μην δίνουμε μεγαλύτερη συνέχεια γιατί ο κόσμος δεν θέλει και πολύ να αρπαχτεί με όλα αυτά τα προβλήματα που έχει. Οι ανακοινώσεις είναι ένα παιχνίδι και σπάσιμο νεύρων. Τότε όταν έπαιζα εγώ πάλι γινόταν αυτό. Κάθε χρόνο γινόταν. Τώρα φτάσαμε σε σημείο να μην μπορούν να πάνε παιδιά στην Εθνική ομάδα. Όταν ένας άνθρωπος μιλάει για την Εθνική ομάδα με τέτοια βαρύτητα θα πρέπει να το ελέγξει. Εγώ δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να σχολιάσω κάτι τέτοιο. Εμένα με ενδιαφέρει πως θα αντιδράσει ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο. Πως θα είναι ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης, ή ο Σπανούλης. Όλοι αυτοί οι παιχταράδες που οδηγούν την Εθνική”.
Για το δεύτερο “μπρεικ” που έγινε:
“Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. Όποιος έπαιρνε το τρίτο παιχνίδι έπαιρνε και το πρωτάθλημα. Ευελπιστώ και πιστεύω πως θα δούμε παιχνίδι δύο κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων. Αυτό περιμένω. Αντάξιο παιχνίδι και σε ποιότητα. Έχουμε καλά πρώτα ημίχρονα και τρίτα δεκάλεπτα αλλά εγώ θέλω ένα καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν λέω πως δεν μπορεί να τελειώσει το ματς ή τίποτα άλλο”.
Για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης:
“Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ καάφερε μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Βγάζω το καπέλο μου στο επιτελείο του. Για εμένα είναι σαν να έχει πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, όταν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν ξεφύγει τόσο πολύ και τον κοντράρει τόσο ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό. Τον είδα τον ΠΑΟΚ και με τον Πανιώνιο στο 2- 0 και μου αρέσει πολύ ως ομάδα. Είναι κάτι και πολύ μπασκετικό. Είναι μια προσπάθεια πολύ σημαντική κα χρειάζεται πιο πολύ στήριξη από τον κόσμο. Με τον Πανιώνιο ήταν άδειο το γήπεδο του ΠΑΟΚ, όμως, με τον Παναθηναϊκό ήταν γεμάτο. Πέτυχε σημαντική επιτυχία ο ΠΑΟΚ με την τρίτη θέση. Με παιδιά Έλληνες αλλά και πολύ καλές επιλογές ξένων .Επίσης, μου αρέσει και η προσπάθεια του Άρη επειδή έχει και αυτή η οάδα Έλληνες παίκτες και μόνο έναν ξένο. Βλέπεις πως Έλληνες μπαίνουν μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις. Δίναμε τόσο μεγάλη σημασία στους ξένους. Τώρα οι Έλληνες βγάζουν το φίδι από την τρύπα”.
Για το γεγονός πως έχει ηρεμήσει ως χαρακτήρας:
“Όταν αποκτάς το πρώτο παιδί αλλάζει λίγο η συμπεριφορά. Το να μπαίνεις σε καβγά είναι λάθος και δεν πρέπει να ασχολείσαι καθόλου”.
Για το μέλλον του:
“Μέσα στην άλλη ομάδα θα δούμε και θα τα ανακοινώσουμε”.
Για το αν θα συνεργαστεί με τον Σκουρτόπουλο:
” Όχι δεν θα συνεργαστώ με τον κ. Σκουρτόπουλο. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Πάντα θα τον ευχαριστώ γιατί είναι ο προπονητής που πραγματικά με έβαλε στην Α1″.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: