Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Πρόκριση μέσω… Ρωσίας!!

Η Μάρμπορ είναι η ομάδα που προκρίθηκε στους «32»του Europa League από τον τέταρτο όμιλο πίσω από τη Ρούμπιν Καζάν, μετά τη νίκη της επί της Γουίγκαν και αυτή των Ρώσων επί της Ζούλτε Βάρεγκεμ.

Πρόκριση μέσω… Ρωσίας
Οι Σλοβένοι νίκησαν με 2-1 στο Μπράνικ τους κυπελλούχους Αγγλίας και εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της δευτεραθλήτριας Βελγίου στην έδρα της από τους αδιάφορους Ρώσους με 0-2, αφού ευνοήθηκαν στην ισοβαθμία μαζί της και «τσέκαραν» το «εισιτήριο»για τη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.
Πηγή: sport-fm.gr

Κορυφή για τους «βιόλα»

Η πρώτη θέση ήταν το μόνο ζητούμενο στον 5ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και κρίθηκε στο παιχνίδι της Φιορεντίνα με την Ντινιεπρ, με τους βιόλα να επικρατούν 2-1 των Ουκρανών και να την εξασφαλίζουν.

Κορυφή για τους «βιόλα»
Όπως είχε ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό Φιορεντίνα και Ντιέπρ είχαν εξασφαλίσει το εισιτήριο. Η Ντιεπρ κατάφερε να παγώσει ακόμη περισσότερο το ήδη παγωμένο Αρτέμιο Φράνκι στο 12΄με τον Κονοπλιάνκα να γράφει το 0-1, που έδινε προσωρινά την πρώτη θέση στον όμιλο.
Ωστόσο, πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια ο Χοακίν έφερε το ματς στα ίσα για την Φιορεντίνα.

Η ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα μπήκε δυνατά στην επανάληψη και μετά από κάποιες ευκαιρίες στην εστία των Ουκρανών πήρε κεφάλι στο σκορ με τέρμα του Γκιγιέρμο Γκουαδράδο στο 77΄, τον Κολομβιανό μέσο που θα αντιμετωπίσει η εθνική μας το καλοκαίρι στην Βραζιλία.

Όσον αφορά το ντέρμπι της… ουράς στον 5ο όμιλο Παντούρι και Πάσος Γερέιρα έμειναν στο 0-0 σε παιχνίδι που κυριολεκτικά, έγινε γιατί έπρεπε να γίνει…και φυσικά οι δύο ομάδες αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση. Οι Πορτογάλοι τελείωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινή κάρτα ο Λεάο.

5ος όμιλος

Αποτελέσματα

Φιορεντίνα-Ντνίπρο 2-1
Παντούρι-Πάσος Φερέιρα 0-0

Βαθμολογία

Βαθμολογία: Φιορεντίνα 16 (12-3), Ντνίπρο 12 (11-5), Πάσος Φερέιρα 3 (1-8), Παντούρι 2 (3-11)Πηγή: sport-fm.gr

Εκτός συνέχειας Σισέ και... σία!!

Στο 1-1 έμεινε η Κούμπαν του Τζιμπρίλ Σισέ στην έδρα της Βαλένθια κι έτσι επέτρεψε στη Σούονσι να γίνει η ομάδα που θα ακολουθήσει τις «νυχτερίδες» στους «32» του Europa League.

Εκτός συνέχειας Σισέ και... σία
Τη νίκη μέσα στην έδρα της αδιάφορης Βαλένθια έψαχνε η Κουμπάν και παράλληλα ήττα της Σουόνσι στην Ελβετία για να περάσει στην επόμενη φάση του Europa League.

Κι ενώ τα νέα από το Σεντ Γκάλεν-Σουόνσι ήταν τα καλύτερα δυνατά (1-0 επικράτησαν οι Ελβετοί αν και δεν είχαν κίνητρο) στο «Μεστάγια» τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε ο Τζιμπρίλ Σισέ και οι συμπαίκτες του.

Οι «νυχτερίδες» προηγήθηκαν με το γκολ του Πάκο μετά από καταπληκτική κάθετη μπαλιά του Μπανέγκα στην πλάτη της αμυντικής γραμμής της Κούμπαν στο 67’ και το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να ισοφαρίσουν λίγο πριν το τέλος με τον Μελγκαρέχο.

Η αποβολή του Βίκτορ Ρουΐθ ήρθε πολύ αργά (στο 90’) και οι Ρώσοι δεν πρόλαβαν καν να σκεφτούν πως ήταν δυνατό να φτάσουν στην ανατροπή και την πρόκριση.

Τα αποτελέσματα:

Σεντ Γκάλεν-Σουόνσι 1-0
(80’ Μαθίς)

Βαλένθια-Κούμπαν 1-1
(67’ Πάκο – 84’ Μελγκαρέχο)

Βαθμολογία:

Βαλένθια 13 (12-7)
Σουόνσι 8 (6-4)
Κούμπαν 6 (7-7)
Σεντ Γκάλεν 6 (6-13)
Πηγή: sport-fm.gr

«Τέζα» η Αϊντχόφεν!!

Εκτός από τη φάση των «32» του Europa League άφησε την Αϊντχόφεν η Τσερνομόρετς, που έκανε «διπλό» πρόκρισης, 1-0, στο «Φίλιπς Στάντιον» και έκλεψε το εισιτήριο από τους Ολλανδούς.

«Τέζα» η Αϊντχόφεν
Οδυνηρός αποκλεισμός από τη συνέχεια του Europa League για την Αϊντχόφεν. Οι Ολλανδοί αν και είχαν την πολυτέλεια των δύο αποτελεσμάτων (νίκη ή ισοπαλία) στην έδρα τους απέναντι στη Τσερνομόρετς, ηττήθηκαν 1-0, έχασαν τη 2η θέση
και αποχαιρέτησαν πρόωρα τη διοργάνωση.

Το γκολ που χάρισε την πανηγυρική πρόκριση μέσω της δεύτερης θέσης του 2ου ομίλου στους Ουκρανούς σημείωσε στο 59ο λεπτό ο Φρανκ Τζε Τζε.

Στο άλλο ματς του ομίλου, που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, η πρωτοπόρος Λουντογκόρετς πήρε ακόμη μία νίκη, επικρατώντας με σκορ 2-1 στο Ζάγκρεμπ απέναντι στη Ντιναμό.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1. Λουντογκόρετς 16
2. Τσερνομόρετς 10
3. Αϊντχόφεν 7
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1

Τα αποτελέσματα της τελευταίας (6ης) αγωνιστικής:

Αϊντχόφεν – Τσερνομόρετς 0-1
(59’ Τζε Τζε)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Λουντογκόρετς 1-2
(45’ Κοπ – 28’ Αμπάλο, 72’ Μπέζγιακ) Πηγή: sport-fm.gr

Ούτε… ακούμπησε ο ΑΠΟΕΛ!! (video)

Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League ήταν ούτως ή άλλως δύσκολη υπόθεση. Αλλά ο ΑΠΟΕΛ ούτε καν… ακούμπησε τις ελάχιστες πιθανότητες να τη διεκδικήσει, χάνοντας άνετα με 2-0 απ’ την Άιντραχτ

Ούτε… ακούμπησε ο ΑΠΟΕΛ (video)
Ένα θαύμα χρειαζόταν σήμερα ο ΑΠΟΕΛ για να περάσει στη φάση των «32» του Europa League. Όπως επιβεβαίωσε σήμερα όμως η ομάδα του Γιώργου Δώνη, θαύματα δεν γίνονται πλέον. Θέλοντας μόνο νίκη στην έδρα της πρωτοπόρου (αλλά αδιάφορης) Άιντραχτ Φρανκφούρτης, οι Κύπριοι χρειάζονταν να συνδυαστεί με εντός έδρας ήττα της Μακάμπι Τελ Αβίβ απ’ την (επίσης αδιάφορη) Μπορντό και ταυτόχρονα κάλυψη του -4 στο συντελεστή τερμάτων. Δύσκολα πράγματα…

Όχι μόνο δεν έγιναν αυτά, λοιπόν, αλλά η κατάληξη ήταν αντίθετη. Με τον ΑΠΟΕΛ να χάνει άνετα 2-0 στη Γερμανία, με γκολ των Σρεκ (68’, με κοντινή κεφαλιά) και Τζάκπα (77’, με απευθείας εκτέλεση φάουλ).






Την ίδια ώρα, δε, η Μακάμπι λύγιζε κι εκείνη την όποια αντίσταση της Μπορντό. Χρησιμοποιώντας το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα στο 74’ ο Ζάχαβι (σε μια φάση όπου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σαλμέ) για να φτάσει στο 1-0, που σφράγισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση.


Τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-ΑΠΟΕΛ 2-0
(68’ Σρεκ, 77’ Τζάκρα)

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπορντό 1-0
(74’ πεν. Ζάχαβι)

Η τελική βαθμολογία

Άιντραχτ 15 (13-4)
Μακάμπι 11 (7-5)
ΑΠΟΕΛ 5 (3-8)
Μπορντό 3 (4-10)
Πηγή: sport-fm.gr

Πρώτη και καλύτερη!!

Κάνοντας την έκτη της νίκη σε έξι αγώνες κόντρα στην Εσμπεργκ με 3-0, η Σάλτσμπουργκ τερμάτισε πρώτη στον τρίτο όμιλο και προκρίθηκε στη συνέχεια του Europa League, αφήνοντας τους Δανούς δεύτερους.

Πρώτη και καλύτερη
Το μόνο που «παιζόταν» στον τρίτο όμιλο του Europa League, ήταν η πρωτιά μεταξύ Σάλτσμπουργκ και Έσμπεργκ, μιας και το ποιοι θα προκριθούν είχε κριθεί πολύ πριν την 6η αγωνιστική.

Αυστριακό αήττητο

Για να πετύχει η Εσμπεργκ να πάρει την πρωτιά έπρεπε να νικήσει με περισσότερα από δύο γκολ διαφορά την Σάλτσμπουργκ μέσα στην Αυστρία. Στο 19’ όμως ο Μανέ έκανε την υπόθεση πρωτιά ακόμα δυσκολότερη για την Εσμπεργκ, δίνοντας προβάδισμα στη Σάλτσμπουργκ με κοντινό σουτ. Με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά (58 Καμπλ και 63 Μανέ) οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς πανηγυρίζοντας την πρόκριση στον επόμενο γύρο έχοντας έξι νίκες σε έξι ματς.


Για την τιμή των όπλων

Παντελώς αδιάφορες και οι δύο ομάδες μιας και δεν είχαν καμιά προοπτική για πρόκριση. Το μόνο που έπαιζαν μεταξύ τους ήταν το γόητρο και η αποφυγή της τελευταίας θέσης του τρίτου ομίλου του Europa League.

Πιο επιθετικά ξεκίνησε η Σταντάρ Λιέγης και στο 31ο λεπτό η επιθετικότητά της καρποφόρησε αφού μετά από ασίστ του Μαρκέτ, ο Μπομπό με καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ άνοιξε το σκορ. Η χαρά των γηπεδούχων όμως δεν κράτησε για πολύ αφού στο 41’ ο Νίλσον ισοφάρισε για την Ελφσμποργκ. Φουριόζοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι και με την έναρξη του πήραν το προβάδισμα με γκολ του Νίλσον και στο 52’ ο Μπέκμαν έκανε το 3-1 με σουτ μετά από σέντρα του Νίλσον, ο οποίος είναι ο κορυφαίος των Σουηδών με δύο γκολ και μία ασίστ. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι κι έτσι οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρώτη τους νίκη στον όμιλο.


Αποτελέσματα 6ης Αγωνιστικής

Σάλτσμπουργκ - Έσμπεργκ 3-0
(19’, 63' Μανέ, 58' Καμπλ)

Σταντάρ Λιέγης – Ελφσμποργκ 1-3
(31’ Μπομπό – 41’,46’ Νίλσον, 53 Μπέκμαν)

Βαθμολογία 3ου Ομίλου
Σάλτσμπουργκ 18
Εσμπεργκ 12
Ελφσμποργκ 4
Σταντάρ Λιέγης 1 Πηγή: sport-fm.gr

Ταγιέρες καλεί Όγιος!

Στο στόχαστρο της Ταγιέρες από την Αργεντινή βρίσκεται ο προπονητής του Ηρακλή, Γκιγέρμο Όγιος σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Μάλιστα, μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αργεντικής φιλοξενούν δηλώσεις του Αργεντινού τεχνικού ο οποίος παραδέχεται ότι άνθρωποι της Ταγιέρες ήρθαν σε επαφή μαζί του.

«Μου τηλεφώνησαν ο Σάλας και ο Εσκριμπάνος. Η κατάσταση στην ομάδα είναι ίδια με αυτή που υπάρχει στον Ηρακλή. Αυτή την στιγμή είμαι στην Ελλάδα και προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα να επιστρέψει στην Σουπερ Λίγκα. Κάνω αρκετά πράγματα στην ομάδα αλλά το θέμα δεν είναι οικονομικό. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και στον Ηρακλή. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να κάνω κάτι τώρα ή αργότερα» δήλωσε ο Γκιγέρμο Όγιος στους συμπατριώτες του.

Πηγή: metrosport.gr

Στη Θεσσαλονίκη ο Κοντομηνάς!!

Το αγωνιστικό κομμάτι για τα βασικά στελέχη της διοίκησης έρχεται δεύτερο. Αυτό που τους απασχολεί είναι το αν τελικά βρεθεί κάποιος ή κάποιοι που να μπορέσουν να συγκεντρώσουν ένα εκατομμύριο ευρώ και να αναλάβουν μετοχικά την ΚΑΕ, τακτοποιώντας υποχρεώσεις, πολλές από τις οποίες έχουν μείνει πολύ πίσω. Πολλά έχουν ακουστεί μέχρι τώρα περί ενδιαφέροντος... Για την ώρα ο μόνος που μπορεί να καλύψει αυτό το ποσό και να εντάξει την ΚΑΕ στην ευρύτερη οικογένεια των επιχιερήσεών του είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Αρκεί να το θέλει.

Προς το παρόν μόνο οι απόψεις που μεταφέρει ο Μάνος Μαλελής προσφέρουν μια εικόνα για τις διαθέσεις του Έλληνα επιχειρηματία. «Είναι ζεστό το ενδιαφέρον» έλεγε στο «Μ», θέτοντας χρόνο όμως εξέλιξης το καλοκαίρι του 2014. Ωστόσο είναι πιθανό μια πρώτη κουβέντα να γίνει άμεσα. Την Τρίτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Κοντομηνάς για τα εγκαίνια των νέων «Village Cinemas» στο λιμάνι. Λογικά όλος ο ΠΑΟΚ θα είναι εκεί, θα γίνουν επαφές αλλά η αλήθεια είναι ότι μόνο ο κ. Μαλελής μπορεί να βρει τρόπο προσέγγισης και επικοινωνίας για αυτό το πολύ σοβαρό και λεπτό ζήτημα. Πηγή: metrosport.gr

Φουλάρουν για άρθρο 99 και Πανελευσινιακό!!

Αγωνιστική και διοικητική προετοιμασία έχουν οι τελευταίες ημέρες για τον Άρη. Από την μια η αυριανή ημέρα, που θα κρίνει την είσοδο της ΚΑΕ στο άρθρο 99, αναγκάζει όλη την ομάδα των νομικών και της διοίκησης να είναι σε πλήρη εγρήγορση, από την άλλη η δύσκολη αναμέτρηση με την Ελευσίνα, θέλει τους παίκτες να βλέπουν μόνο νίκη, για να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία.

Μία προπόνηση (12-3) περιελάμβανε το χθεσινό πρόγραμμα για τους παίκτες του Άρη, εν όψει της προετοιμασίας της ομάδας για το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό. Στη συνέχεια, η ομάδα είχε την ευκαιρία να χαλαρώσει, καθώς επισκέφθηκε το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, που βρίσκεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκληση του Πέτρου Ράσογλου, ταμία του Μουσείου.

Η ομάδα ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου, παρατηρώντας μοναδικά εκθέματα της σύγχρονης Τέχνης, που φυσικά κίνησαν την περιέργεια και το ενδιαφέρον όλων. Από κοντά πάντως και η διοίκηση.

Τέλος, άπαντες χαλάρωσαν με ένα ζεστό ρόφημα στην καφετέρια του Μουσείου. Ήταν μια καλή ευκαιρία και για τον Βαγγέλη Αγγέλου να ξεχαστεί μετά το θάνατο του πατέρα του. Ο Έλληνας τεχνικός πάντως φρόντισε ένα βγάλει τους παίκτες του από την παγωμάρα της επιστροφής του στην προετοιμασία μετά από την απώλεια ενός τόσο σημαντικού προσώπου για τον ίδιο, δείχνοντας ότι παίκτες και τεχνικό τιμ είναι πάνω από όλα οικογένεια στα δύσκολα κυρίως.

Δε συζητήθηκε του Μανωλόπουλου

Ούτε χθες συζητήθηκε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η αίτηση του Σωτήρη Μανωλόπουλου περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ Άρης. Η υπόθεση πήρε αναβολή για την επόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου.Η απόφαση της ΕΕΑ αναφέρει:
«Αίτηση του προπονητή Σωτηρίου Μανωλόπουλου περί καταπτώσεως της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ ΑΡΗΣ.  (ΥΠΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ) ΑΝΑΒΟΛΗ για 18-12-13». Μέσα σε όλα τα άλλα στην ΚΑΕ έχουν να ασχοληθούν και με αυτό το θέμα.

*Οι Χριστοδούλου, Γκούμας και Θεονάς θα διευθύνουν την Κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση του με τον Πανελευσινιακό.Να θυμίσουμε πως το παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 16:00 δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

Μειώνονται οι απουσίες για την Ελευσίνα

Μοχάμεντ Φαγιέ και Ρομπ Τζόουνς αναμένεται να τεθούν κανονικά στη διάθεση του Γιώργου Σκαραφίγκα για το παιχνίδι με τον Άρη. Αμφότεροι, έλαβαν κανονικά μέρος στην τελευταία προπόνηση της αθηναϊκής ομάδας ενώ και ο Μανώλης Παπαμακάριος θα δώσει το «παρών».

Μοναδικός απών για την ομάδα της Ελευσίνας, θα είναι ο Σπύρος Μαγκούνης. Η ομάδα του Σκαραφίγκα θέλει με κάθε τρόπο την νίκη, για να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση, αφού μετράει ρεκόρ 3-6. Ο Άρης καλείται να σταματήσει τους ξένους και το Μανώλη Παπαμακάριο, που είναι και ο ηγέτης της ομάδας. Πηγή: metrosport.gr

Ποιος έχει το ρεκόρ συμμετοχών στον Ολυμπιακό;

"Σκυλίσια Μέρα" με τον ποδοσφαιριστή, που σαν σήμερα το 1999, γινόταν ρέκορντμαν συμμετοχών στον Ολυμπιακό! Ποιος είναι και ποιοι έχουν τα ρεκόρ στις άλλες ομάδες. Ήταν 12 Δεκεμβρίου 1999 όταν ο Κυριάκος Καραταϊδης γινόταν ρέκορντμαν συμμετοχών στον Ολυμπιακό στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανηλειακό (2-1) για την 11η αγωνιστική.
Ο Καραταϊδης έφτανε τις 347 συμμετοχές κι άφηνε πίσω του τον Γιάννη Γκαϊτατζή με 346.
Αν, μάλιστα, προσέθετε κάποιος και τρία ματς με την Καστοριά στην Α΄ Εθνική, συν άλλα 150 στην Β΄, τότε ο Καραταϊδης συμπλήρωνε 500 παιχνίδια στις δυο κατηγορίες.
Ντεμπούτο είχε κάνει στις 9 Οκτωβρίου 1988 σε αγώνα με τον Πανιώνιο. Με την Εθνική Ελλάδας, εξάλλου, είχε 34 συμμετοχές. Στην καριέρα του κατέκτησε πέντε Πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα.
Στον Παναθηναϊκό τα πιο πολλά ματς έχει δώσει ο Μίμης Δομάζος (505), στην ΑΕΚ ο Μίμης Παπαϊωάννου (480), στον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Κούδας (504), στον Άρη ο Ντίνος Κούης (473), στον Ηρακλή ο Δανιήλ Παπαδόπουλος (417), στον Πανιώνιο ο Στάθης Χάιτας (460) και στον ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας (363).


 
Πηγή: sportdog.gr

«Θρίλερ» σε βαλτικό φόντο!!

Η Ζαλγκίρις ήταν η νικήτρια του «θρίλερ» με την Εφές Αναντολού, επικρατώντας στο Κάουνας με 65-63 των Τούρκων για την Ευρωλίγκα.

«Θρίλερ» σε βαλτικό φόντο
Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1999 νίκησαν με 65-63 την ομάδα της Κωνσταντινούπολης στη «Ζαλγκίρις Αρίνα», στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου της κορυφαίας τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και έφτασαν στο 4-5 το ρεκόρ τους, κάτι που ισχύει και για τους φιλοξενούμενους, κάνοντας ακόμα περισσότερο «θρίλερ» για το ποιοι θα ακολουθήσουν τη Ρεάλ στους «16».

Το ματς ήταν ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην τρίτη περίοδο οι Λιθουανοί έφτασαν στο +11 και κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους, παρά το θρίλερ» των τελευτάν τρεισήμισι λεπτών, με τους Τούρκους να φτάνουν στο -2.
Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ντέντμον με 23 και Γιαβτόκας με 11 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ερντέν με 14 πόντους.

Μετά το αρχικό 0-2 των Τούρκων, οι Λιθουανοί έκαναν ένα σερί και προηγήθησαν με 7-2 με πρωταγωνιστή τον Ντέντμον και έχοντας τη σαφή υπεροχή στα δίποντα και τις βολές. Στο 7-5, ένα σερί 7-0 των πρωταθλητών Λιθουανίας έφερε το +9 με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Γιαβτόκας. Όμως, εκεί η Εφές έκανε ένα σερί 11-0, χάρη στην ευστοχία της στα τρίποντα και προηγήθηκαν με +2, έχοντας επιθετική πολυφωνία. Τελικά, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε ισόπαλη.

Το 18-18 του δεύτερου λεπτού της δεύτερης περιόδου έγινε 18-24 για τους Τούρκους, χάρη στην επιθετική πολυφωνία των φιλοξενούμενων, που διατηρούσαν ένα +2 με +3 σε εκείνο το διάστημα, χάρη στα τρίποντα και στα ριμπάουντ που μάζευαν. Στο 26-28, όμως, ένα σερί 5-0 των πρωταθλητών Ευρώπης του 1999 έφερε το στο +3. Στο 34-31, ένα σερί 5-0 των Τούρκων τους έδωσε το +2 που ολοκλήρωσε και το πρώτο ημίχρονο.

Οι Τούρκοι προηγήθηκαν με +5 στην αρχή της τρίτης περιόδου, όμως εκεί δέχτηκαν ένα σερί 8-0 κα βρέθηκαν στο -3 με επιθετική πολυφωνία των γηπεδούχων. Πλέον, το προβάδισμα εναλλασσόταν συνεχώς μέχρι οι Ντέντμον και Γιαβτόκας να δώσουν ένα +4 και +6 στη Ζαλγκίρις, χάρη στην ευστοχία των Λιθουανών σε δίποντα και βολές. Στο 55-49, ένα σερί 5-0 της Ζαλγκίρις έφερε το +11 στο 1’24’’, με το τριαντάλεπτο να ολοκληρώνεται στο +10 για τους Λιθουανούς.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Κλιμαβίτσιους έδωσε ένα +12 στη Ζαλγκίρις, όμως από εκείνο το σημείο και έπειτα δε σκόραραν μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Έτσι, σταδιακά οι Τούρκοι έκαναν σερί, το οποίο έφτασε το 10-0 μέχρι το 39’, μειώνοντας στο -2 με επιθετική πολυφωνία και ευστοχία στα δίποντα. Στο 64-62, υπήρχαν εκατέρωθεν άστοχα σουτ, ιδιαίτερα τριπόντων από πλευράς των Τούρκων και ο Ντέντμον κέρδισε φάουλ στα 10’’, ευστοχώντας στη μία από τις δύο βολές και έκανε το 65-62. Ο Αμερικανός έκανε φάουλ στον Γκόρντον, που ευστόχησε σε μία βολή στα 8’’, όμως ο Σαβάνοβιτς που πήρε το ριμπάουντ αστόχησε σε τρίποντο στο 1’’. Πηγή: sport-fm.gr

Όλα τα... λεφτά στην ΤΣΣΚΑ!!

Όλα τα... λεφτά στην ΤΣΣΚΑ! Και νίκησε και πήρε την διαφορά! Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε της Μπαρτσελόνα με σκορ 79-65 για την 9η αγωνιστική των ομίλων και... (σχεδόν) καπάρωσε τη δεύτερη θέση, αφήνοντας τρίτους τους Καταλανούς.

Δύο σε ένα για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στο ντέρμπι του πρώτου ομίλου της Ευρωλίγκας, οι Ρώσοι έκαμψαν την αντίσταση της Μπαρτσελόνας με σκορ 79-65. Έτσι, κάλυψαν και τη διαφορά που είχαν χάσει στο πρώτο παιχνίδι και πλέον «καπάρωσαν» τη δεύτερη θέση, αφήνοντας τρίτη την Μπάρτσα στην ισοβαθμία (6-3 ρεκόρ).

Κορυφαίος για τους νικητές ο Γουίμς που σταμάτησε στους 18 πόντους, ενώ 12 είχε ο Κρστιτς και 10 ο Βοσοντσέβιτς. Για τους Καταταλανούς δεν αγωνίστηκε ο Κώστας Παπανικολάου.

Η ΤΣΣΚΑ τίμησε τον Θοδωρή Παπαλουκά στο ημίχρονο του αγώνα με την Μπάρτσελόνα, για την προσφορά του στο ρωσικό σύλλογο.

Ο 36χρονος παλαίμαχος γκαρντ άφησε τα παρκέ το περασμένο καλοκαίρι και η ομάδα με την οποία αγωνίστηκε από το 2002 μέχρι το 2008 αλλά και στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν, τον τίμησε με αυτή την τελετή.

Ο «Τεό» παρέλαβε επίσης βραβείο από τα χέρια εκπροσώπου της Euroleague με το logo της, για τη συνεισφορά του στο άθλημα και τη διοργάνωση.

Το ματς

Ντέρμπι στα χαρτιά, ντέρμπι και στο παρκέ! Στο πρώτο δεκάλεπτο καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει με πάνω από τρεις πόντους, με το σκορ να εναλλάσεται χέρια και τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν. Μάλιστα, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο, προηγούμενη με 21-20!

Κι αφού λοιπόν ο ρυθμός του παιχνιδιού συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο και τους δύο αντιπάλους να είναι ισόπαλοι με 28-28, η ΤΣΣΚΑ άρχησε να πατά... γκάζι, με κύρια αιχμή του δόρατος τον Γουίμς. Ο Αμερικανός άρχισε να παίρνει επιθέσεις, που είτε τις τελείωνε, είτε πήγαινε στις βολές, οι Καταλανοί είχαν πάθει blackout στην επίθεση και έτσι το προαναφερθέν σκορ έγινε 42-31 στο 20’, με σερί 14-3 για τους γηπεδούχους!

Παρά το +11, το παιχνίδι είχε πολύ... ζουμί ακόμα. Με τον Όλεσον να είναι εκπληκτικός για τους «μπλαουγκράνα» και να σκοράρει σαν «τρελός» στα πρώτα λεπτά, η Μπαρτσελόνα όχι μόνο επέστρεψε στο παιχνίδι, αλλά προηγήθηκε και με 47-46, με επιμέρους σκορ 16-4(!), με τους Ρώσους να μην μπορούν να βάλουν καλάθι με τίποτα. Προς τα τέλη της τρίτης περιόδου, οι γηπεδούχοι συνήλθαν κάπως και κατάφεραν να ξαναμπούν έστω κι οριακά σε θέση οδηγού με 53-52.

Η ομάδα του Μεσίνα ξαναβρήκε ρυθμό στην επίθεση με τον Τζάκσον να δίνει πολύτιμες βοήθειες και ξέφυγε με επτά πόντους 59-52, την ώρα που οι προσπάθειες των Καταλανών έβρισκαν σίδερο. Περίπου τρία λεπτά πριν το φινάλε, ο Τεόντοσιτς πέτυχε ένα από τα... δικά του τρίποντα, έκανε το 71-60 και έγειρε για τα καλά την πλάστιγγα, με τους Ρώσους εν τέλει να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα και την διαφορά με το 79-65.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 42-31, 53-52, 79-65
Πηγή: sport-fm.gr

Σαν να έχασε η ΑΕΚ…!!

Έντονος προβληματισμός στην ΑΕΚ, αφού παρά τη νίκη επί του Ηροδότου η εμφάνιση της ομάδας ήταν ξανά προβληματική. Συνεχίζεται η περίοδος «εξετάσεων» για… πολλούς. Τρία τα χαμένα πέναλτι της «Ένωσης».

Σαν να έχασε η ΑΕΚ…
Η ΑΕΚ αναζητούσε απέναντι στον Ηρόδοτο αντίδοτο στις πληγές που άνοιξε η ισοπαλία με τον Αστέρα Βάρης. Ωστόσο δεν το βρήκε ποτέ, αφού μπορεί μεν ο στόχος της νίκης να επετεύχθη έστω και στο 93’, αλλά η εικόνα της ήταν και πάλι απελπιστική.

Η «Ένωση» είχε και πάλι πολύ κακό πρόσωπο, καθώς ήταν ακίνδυνη και φλύαρη στο πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη μπορεί να ανέβηκε επιθετικά, αλλά απειλήθηκε ουκ ολίγες φορές από τους γηπεδούχους και θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν εκείνη ηττημένη.

Το καταπληκτικό γκολ του Πλατέλλα στις καθυστερήσεις έφερε ένα ξέσπασμα χαράς, αλλά αυτό γρήγορα έδωσε τη θέση του στον προβληματισμό. Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ δεν «χτίστηκε» για να κερδίζει ερασιτεχνικά σωματεία στις καθυστερήσεις, αλλά για να προσφέρει γκολ και θέαμα σε όλα της τα παιχνίδια, κάτι που δεν έχει πετύχει ως τώρα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Το κλίμα κατά την επιστροφή της αποστολής δεν θύμιζε ομάδα που έχει κερδίσει στο φινάλε. Κι αυτό γιατί όλοι αντιλαμβάνονται πως το όνομα, η ιστορία, η διοίκηση και ο κόσμος της ΑΕΚ επιβάλλουν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο. Ο Τραϊανός Δέλλας, που με τις χθεσινές του δηλώσεις έβγαλε προς τα έξω περισσότερο εκνευρισμό και καθόλου ψυχραιμία στην αντιμετώπιση της κρίσης, είναι σίγουρα πολύ προβληματισμένος.

Η δυσαρέσκεια είναι δεδομένη και στη διοίκηση της ΑΕΚ. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως τα επόμενα παιχνίδια θα αποτελέσουν κριτήριο για πολλούς. Κι όσοι δεν αποδείξουν πως μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες απαιτήσεις που συνεπάγεται η φανέλα με το δικέφαλο, δεν θα έχουν θέση στην ομάδα. Όχι στη Σούπερ Λίγκα ή στη Football League, αλλά ακόμη και στη Γ’ Εθνική, καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εκκαθαρίσεων ακόμη και μέσα στην τρέχουσα σεζόν. Ειδικά από τη στιγμή που επίκειται και μεταγραφική περίοδος.

Την Κυριακή η ΑΕΚ δίνει πάλι «εξετάσεις» την Κυριακή στον τελικό Κυπέλλου του έκτου ομίλου, υποδεχόμενη στις 14:30 τον Αστέρα Βάρης. Εκτός μάχης είναι σίγουρα ο τραυματίας Τσιρίλο.

Πάλι χαμένο πέναλτι

Το πέναλτι που έχασε ο Ντακόλ χθες ήταν το τρίτο για την ΑΕΚ σε πέντε προσπάθειες. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος είχε αστοχήσει από την άσπρη βούλα και σε ένα ακόμη ματς, αυτό με τον Μανδραϊκό στη Φυλή πρεμιέρα (0-2), ενώ το άλλο πέναλτι της «Ένωσης» είχε πετάξει στα σκουπίδια ο Δημήτρης Ανάκογλου κόντρα στη Θύελλα Ραφήνας στο ΟΑΚΑ (2-1). Πηγή: sport-fm.gr

Μπαίνει και στο μπάσκετ ο Σαββίδης;

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον να «μπει» στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, όπως αναφέρουν τα «Σπορ του Βορρά».

Μπαίνει και στο μπάσκετ ο Σαββίδης;
Το ενδεχόμενο να αναλάβει μετά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τα ηνία της ΚΑΕ φέρεται να εξετάζει σοβαρά ο Ιβάν Σαββίδης, σύμφωνα με τα «Σπορ του Βορρά».

Πριν από δύο μήνες ο στενός του συνεργάτης Γκέρμαν Τσιστιακόφ είχε επαφή με ανθρώπους της ΚΑΕ για να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις της, ενώ προ δύο εβδομάδων Ρώσος συνεργάτης του συναντήθηκε με τον Μπάνε Πρέλεβιτς και ο πρόεδρος της ΚΑΕ τον ενημέρωσε για όλα τα ζητήματα του συλλόγου.

Ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται να έχει ζητήσει πλήρη φάκελο με οικονομικά και άλλα στοιχεία της ΚΑΕ και αφού τον εξετάσει μαζί με τους συνεργάτες του συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους θα αποφασίσει αν θα κινηθεί για την απόκτηση του πακέτου μετοχών.

Ασφαλώς μία τέτοια εξέλιξη θα χαροποιήσει τους ανθρώπους της ΚΑΕ, που αν και έχουν νοικοκυρέψει το σωματείο, αντιμετωπίζουν ακόμη αρκετές οικονομικές δυσκολίες.

Αν αυτό συμβεί, ο Ιβάν Σαββίδης θα γίνει ο πρώτος που γίνεται αφεντικό ταυτόχρονα σε ΠΑΕ και ΚΑΕ ΠΑΟΚ μετά τον Γιώργο Μπατατούδη.Πηγή: sport-fm.gr

Στο Μιλάνο ο Παππάς!!

Στο Μιλάνο, όπου θα εξεταστεί από κορυφαίο γιατρό στον τραυματισμένο αγκώνα του, μεταβαίνει σήμερα ο Νίκος Παππάς. Κριτήριο η γνωμάτευση για την αντιμετώπιση του τραυματισμού του.

Στο Μιλάνο ο Παππάς
Από κορυφαίο στις παθήσεις των αγκώνων γιατρό στο Μιλάνο θα εξεταστεί ο Νίκος Παππάς. Ο 23χρονος γκαρντ αναχωρεί σήμερα για την πόλη της βόρειας Ιταλίας συνοδευόμενος από τον ορθοπεδικό του Παναθηναϊκό, Νίκο Τσώλο.

Από τη γνωμάτευση του φημισμένου γιατρού θα αποφασιστεί και πώς θα αντιμετωπιστούν το πρόβλημα που έχει στους συνδέσμους του δεξιού του αγκώνα αντιμετωπίζεται με συντηρητική αγωγή και θεραπεία ή θα απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση.

Σε κάθε περίπτωση, ο άτυχος άσος θα μείνει εκτός δράσης τουλάχιστον ως τα μέσα Ιανουαρίου, ενώ εφόσον χρειαστεί χειρουργείο γίνεται αντιληπτό πως το διάστημα αποχής από τα γήπεδα θα γίνει αρκετά μεγαλύτερο. Στον Παναθηναϊκό δεν συζητούν καν στην παρούσα φάση για ενδεχόμενη ενίσχυση με γκαρντ, αλλά εφόσον τα νέα για τον Παππά δεν είναι ευχάριστα, ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσουν γιατί οι επιλογές στην περιφερειακή γραμμή θα είναι πολύ περιορισμένες.Πηγή: sport-fm.gr

Παπαλουκάς: «Είμαι ευγνώμων στην ΤΣΣΚΑ»

Μόνο καλά είχε να πει ο Θοδωρής Παπαλουκάς για την ΤΣΣΚΑ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο πριν τιμηθεί από τους Μοσχοβίτες για την προσφορά του στην ομάδα.

Παπαλουκάς: «Είμαι ευγνώμων στην ΤΣΣΚΑ»
Ευγνώμων που του δόθηκε η δυνατότητα να τελειώσει την καριέρα του με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ, δήλωσε ο Θοδωρής Παπαλουκάς στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο πριν τιμηθεί από τους Μοσχοβίτες για την προσφορά του στην ομάδα.

Ο «Τεό» αγωνίστηκε στο ρωσικό σύλλογο από το 2002 μέχρι το 2008 και για ένα διάστημα στο δεύτερο μισό της περασμένης περιόδου κατακτώντας μεταξύ άλλων δύο φορές την Ευρωλίγκα και επτά φορές το πρωτάθλημα Ρωσίας.

«Αγωνίστηκα σε πολλές ομάδες όμως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν η ομάδα που με βοήθησε να φτάσω στο αποκορύφωμα της καριέρας μου! Χρωστάω πολλά στην ΤΣΣΚΑ. Είμαι ευγνώμων σε αυτή την ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να τερματίσω την καριέρα μου με τον τρόπο που ήθελα! Φορώντας τη φανέλα της! Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αποσυρθώ. Η ΤΣΣΚΑ ήταν το τελευταίο κεφάλαιο στην καριέρα μου και είμαι χαρούμενος που επέστρεψα για να αγωνιστώ, έστω και για λίγους μήνες», είπε ο 36χρονος παλαίμαχος γκαρντ και πρόσθεσε:

«Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους πρώην συμπαίκτες μου. Αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να σας μιλήσω για το μέλλον μου. Απολαμβάνω τη ζωή μου, βλέπω τους φίλους μου σε όλη την Ευρώπη και θυμάμαι το παρελθόν. Θα σκεφτώ το μέλλον μου αργότερα! Είχα την ευκαιρία να παίξω στο ΝΒΑ όμως έμεινα στην Ευρώπη και κατέκτησα την Euroleague».

Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας της «ομάδας του στρατού», Αντρέι Βατούτιν, είχε να θυμηθεί τα… περίεργα τηλέφωνα του Παπαλουκά: «Αποχαιρετάμε έναν από τους καλύτερους παίκτες που αγωνίστηκαν στην ΤΣΣΚΑ τα τελευταία χρόνια! Θα τον θυμόμαστε όχι μόνο ως αθλητή αλλά για την προσωπικότητά του, το πάθος του και το ταλέντο του. Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω ποτέ τις στιγμές που ο Παπαλουκάς με καλούσε στο τηλέφωνο όταν τον σταματούσε η τροχαία για παράβαση του ορίου ταχύτητας (γέλια)! Μου λείπουν αυτά τα τηλεφωνήματα!».Πηγή: sport-fm.gr

Θα τρέξει για Ολυμπιακό!

Με ενοχλήσεις στη μέση αποχώρησε από την προπόνηση του Άρη ο Νίκος Αγγελούδης ο οποίος θα κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Θα τρέξει για Ολυμπιακό
Μέχρι την τελευταία στιγμή θα κριθεί η παρουσία του Νίκου Αγγελούδη στον παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα στη μέση από την προπόνηση της Πέμπτης (12/12).

Η κατάσταση του Έλληνα επιθετικού θα εκτιμηθεί ξανά και οι πιθανότητες συμμετοχής του είναι μοιρασμένες.

Επίσης απών από την αναμέτρηση της Κυριακής θα είναι ο Ψυχογιός ο οποίος έχει υποστεί κάταγμα κοπώσεως και η επιστροφή του αναμένεται μετά την διακοπή του πρωταθλήματος. Πηγή: sport-fm.gr

«Καμπάνα» για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ!!

Ήχησαν οι «καμπάνες» της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, τιμωρώντας τους Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό και ΠΑΟΚ με πρόστιμα για την ανάρμοστη συμπεριφορά των φιλάθλων τους.

«Καμπάνα» για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ
Με πρόστιμα τιμώρησε τους Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό και ΠΑΟΚ, οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί για ανάρμοστες συμπεριφορές των φιλάθλων τους ανακοίνωσε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας .

Αναλυτικά οι ποινές είναι:

Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων διακοσίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Παναιτωλικός: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Ο «ανεβασμένος» και οι εορτάζοντες!

Ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις προπονήθηκε και την Πέμπτη, θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση του Στάικου Βεργέτη, για τα καλά. Έτοιμος και ο Τσαμπούρης. Γενέθλια για Γκοϊάν Ζαραδούκα.

Ο «ανεβασμένος» και οι εορτάζοντες
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Στάικου Βεργέτη, ενόψει Πανιωνίου λύθηκε. Ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις προπονήθηκε σε υψηλούς ρυθμούς και την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να τίθεται στα πλάνα του νεαρού τεχνικού για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο Βεργέτης βλέπει πως έχει και πάλι στη διάθεσή του τον «Βλάση», όπως και τον Χερόνιμο Μπαράλες, ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Αντίθετα, εκτός θα είναι ο τιμωρημένος, Φερνάντο Ουσέρο, ο οποίος έχει κάρτες και θα εκτίσει σε αυτό το παιχνίδι.

Στο παιχνίδι με τους «κυανέρυθρους» για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ο Βεργέτης αναπροσαρμόζει τα πλάνα του, την στιγμή που ο Σέτι, αναμένεται να πάρει τη θέση του Ουσέρο, με τον Εντό να γίνεται δεύτερος εσωτερικός μέσος πλάι στον Μουνάφο.

Ο Ντε Μπλάσις θα ξεκινήσει, λογικά, βασικός με τον Ναβάρο να είναι στα άκρα, πίσω από τον Μπαράλες, στο κλασσικό 4-3-3 που επιλέγει ο Τριπολιτσιώτης τεχνικός.

Τέλος, ημέρα γενεθλίων η Πέμπτη, με τον Ντορίν Γκοϊάν και τον Γιάννη Ζαραδούκα να έχουν την τιμητική τους και άκουσαν τις ευχές των συμπαικτών τους. Πηγή: sport-fm.gr

Δύσκολα ο Περογαμβράκης!!

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και σήμερα (12/12) ο Αλέξανδρος Περογαμβράκης, ο οποίος δύσκολα θα προλάβει την αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Λεβαδειακό.

Δύσκολα ο Περογαμβράκης
Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία του ΟΦΗ για την αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στην οποία θα αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό (15/12).

Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε πρωινή προπόνηση για τους Κρητικούς με τους παίκτες του Ρικάρντο Σα Πίντο να αφιερώνονται σε ασκήσεις τακτικής.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε τον Λαμπρόπουλο να συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο κανονικό πρόγραμμα και να έχει ελπίδες να συμπεριληφθεί στην αποστολή της ομάδας για την αναμέτρηση με τους Βοιωτούς.

Στον αντίποδα βρέθηκαν οι Περογαμβράκης και Φραγκουλάκης με τον πρώτο να κάνει ατομικό πρόγραμμα και τον δεύτερο να συνεχίζει τη θεραπεία του.

Ασκήσεις στο γυμναστήριο περιλάμβανε το πρόγραμμα του Γκαλέτι. Πηγή: sport-fm.gr

Αποφόρτιση για Μπεργκ και Πράνιτς!!

Μπεργκ και Πράνιτς αποχώρησαν πρόωρα από την προπόνηση του Παναθηναϊκού την Πέμπτη για να κάνουν πρόγραμμα αποφόρτισης. Κλειστά χαρτιά και… διαχείριση εν όψει Ατρομήτου από Αναστασίου.

Αποφόρτιση για Μπεργκ και Πράνιτς
Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το σημαντικό ματς του Σαββάτου με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο κορυφώνεται. Ο Γιάννης Αναστασίου κράτησε και στην προπόνηση της Πέμπτης κλειστά τα χαρτιά του για τα πλάνα του, όπως άλλωστε συνηθίζει να κάνει τις τελευταίες εβδομάδες.

Το παρήγορο είναι πως δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα πέραν του Μπαϊράμι, που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Ο Μάρκους Μπεργκ και ο Ντάνιελ Πράνιτς δεν ολοκλήρωσαν την προπόνηση και στο τελευταίο κομμάτι της έκαναν πρόγραμμα αποφόρτισης, καθώς είναι αμφότεροι επιβαρυμένοι από τα συνεχή ματς. Περίπτωση να χάσουν το προσεχές ματς ο Σουηδός φορ και ο Κροάτης μέσος, πάντως, δεν υπάρχει.

Αυτό που είναι σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο Γιάννης Αναστασίου έχει αποφασίσει να κάνει μία ειδική διαχείριση στο δυναμικό της ομάδας του, καθώς από το προσεχές Σάββατο μέχρι την επόμενη Κυριακή υπάρχουν τρία δύσκολα ματς, με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο (14/12), το Λεβαδειακό εκτός έδρας (18/12) και τη Skoda Ξάνθη ξανά εντός έδρας (22/12). Είναι δεδομένο πως δεν θα αγωνιστούν οι ίδιοι παίκτες σε όλα τα ματς, προκειμένου η ενδεκάδα να είναι φρέσκια.Πηγή: sport-fm.gr

Όλα ήταν ωραία, του Βούκιτς ομορφότερο!

Το καλύτερο γκολ για τον μήνα Νοέμβριο πέτυχε ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ψηφοφορίας που διενήργησε ο ΠΑΟΚ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.

Όλα ήταν ωραία, του Βούκιτς ομορφότερο
Το καλύτερο γκολ για τον μήνα Νοέμβριο πέτυχε ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ψηφοφορίας που διενήργησε ο ΠΑΟΚ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ

«O συνδυασμός ομορφιάς και σπουδαιότητας ήταν αυτός που χάρισε στον Ζβόνιμιρ Βούκιτς άλλο ένα βραβείο αυτή τη σεζόν. Ο Σέρβος MVP του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη δική σας ψήφο, παραμένει ένας κομβικός – έστω κι αν μπαίνει ως αλλαγή – παίκτης για τον ΠΑΟΚ κι αυτή τη φορά κέρδισε το δημοψήφισμα για το καλύτερο γκολ του Νοεμβρίου.

Εκείνο το απόλυτα ψύχραιμο και άρτια εκτελεσμένο φάουλ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης με τον Εργοτέλη, αναδείχτηκε ως το πιο όμορφο γκολ του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, συγκεντρώνοντας 1.034 από τις συνολικά 2.017 ψήφους και ποσοστό 51%. Δεύτερο με 22% και 452 ψήφους ήταν το εντυπωσιακότατο, αλλά και τυχερό γκολ του Λούκας κόντρα στη Σαχτέρ και τρίτο με 396 ψήφους (20%) το γκολ του Στέλιου Κίτσιου, πάλι στον αγώνα με τη Σαχτέρ Καραγκαντί.

Δείτε εδώ όλα τα γκολ του ΠΑΟΚ τον Νοέμβριο και φυσικά το νικητήριο του Ζβόνιμιρ Βούκιτς».

Έρχεται ο Σόουζα!!

Προπονήσεις με τον Απόλλωνα θα ξεκινήσει άμεσα ο Σόουζα. Ταξίδι ώστε να μιλήσει με παίκτες που ενδιαφέρουν την ομάδα θα κάνει εντός των ημερών ο τεχνικός διευθυντής των «κυανόλευκων».

Έρχεται ο Σόουζα
Τον Ντένις Σόουζα θα δοκιμάσει ο Απόλλων. Ο 33χρονος στόπερ προτάθηκε στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» και άμεσα, πιθανόν και σήμερα, θα ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα ώστε να πείσει τον Λόρι Σάντσες ότι είναι σε κατάσταση να αγωνιστεί άμεσα. Εφόσον πείσει τον Βορειοϊρλανδό τεχνικό θα αποκτηθεί τον Ιανουάριο. Ο Βραζιλιάνος παραμένει χωρίς ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι, όταν και έφυγε από τον ΟΦΗ, ύστερα από δύο χρόνια παραμονής στην Κρήτη.

Πάντως, φαίνεται πως δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον Απόλλωνα. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Παύλος Μυροφορίδης θα ταξιδέψει στο εξωτερικό, με προορισμό Γερμανία και Σερβία ώστε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με παίκτες που είναι στο «στόχαστρο». Ταυτόχρονα, είναι σε καθημερινή επικοινωνία με τον πρόεδρο της ομάδας, Σταμάτη Βελλή. Πιθανόν, να υπάρξουν εξελίξεις πριν τα Χριστούγεννα.
Πηγή: sport-fm.gr

Τσεκάρουν τρεις στη Βέροια!!

Τρεις παίκτες –δύο Σέρβους και έναν Βούλγαρο- θα τσεκάρει ο Ράτκο Ντόστανιτς στο φιλικό με Κ-20.

Τσεκάρουν τρεις στη Βέροια
Την ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας έχουν στο μυαλό τους στη Βέροια με τους ανθρώπους της «Βασίλισσας του βορρά» ήδη να έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση παικτών.

Μάλιστα, στο σημερινό φιλικό (12/12) με την ομάδα Κ-20 ο τεχνικός της ομάδας, Ράτκο Ντόστανιτς, θα… τσεκάρει τρεις παίκτες, οι οποίοι αν τον πείσουν θα αποκτηθούν. Πρόκειται για έναν Βούλγαρο και δύο Σέρβους.

Στα αγωνιστικά ατομικό ακολούθησαν οι Βεργώνης, Τζημογιάννης, Σιόντης και Μρντάκοβιτς, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στη γάμπα. Ακόμη, στα πλάνα του Ντόστανιτς δεν βρίσκονται οι Αμαραντίδης και Μπαργκάν, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι.Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει του Πελέ!

Έτοιμος να επισημοποιήσει την απόκτηση του Πελέ από τον Εργοτέλη είναι ο Ολυμπιακός.

Τελειώνει του Πελέ
Τα τυπικά έχουν απομείνει για την ανακοίνωση της απόκτησης του Πελέ από τον Εργοτέλη στον Ολυμπιακό.

Όπως γράφει ο «Γαύρος», χθες το βράδυ υπήρξε συνάντηση του Γιάννη Βρέντζου με εκπροσώπους του Πορτογάλου χαφ, ώστε να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή και να ετοιμαστούν όλα τα απαραίτητα έγγραφά.

Οι Πειραιώτες έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον 26χρονο παίκτη και δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα να υπάρξει η επισημοποίηση.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι συνεργάτες του Ζόρζε Μέντες, στο γραφείο του οποίου ανήκει ο Πελέ, μίλησαν με τον εκτελεστικό διευθυντή της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ και άλλα θέματα πέρα από το συγκεκριμένο.

Ένα από αυτά πιθανότατα να είναι και η υπόθεση του Ρομπέρτο, χωρίς όμως να έχουν προκύψει περισσότερες πληροφορίες από τη χθεσινή συνάντηση των δύο πλευρών. Πηγή: sport-fm.gr

Φορ ψάχνει. Μέσους… θα’ χει!

Συνεχίζει την αναζήτηση σέντερ φορ ο Παναθηναϊκός, που δεν πρόκειται να κινηθεί για μέσο. Σε πολύ καλό δρόμο οι ανανεώσεις με Ζέκα και Λαγό. Προχωρούν οι διακανονισμοί, ενημερώνεται η UEFA.

Φορ ψάχνει. Μέσους… θα’ χει
Μόνο για επιθετικό θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά κι αυτό υπό την προϋπόθεση να βρεθεί παίκτης με τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Γιάννης Αναστασίου και στην… τιμή που μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά η διοίκηση της ΠΑΕ.

Ήδη έχει γίνει μια σχετική προεργασία για κάποιους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει από το εξωτερικό ο προπονητής της ομάδας και ο Νίκος Νταμπίζας, ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει απόφαση και η (όποια) επιλογή δεν θα γίνει βιαστικά, αλλά πολύ προσεκτικά.

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αν δεν βρεθεί παίκτης που να καλύπτει αγωνιστικά και… οικονομικά το «τριφύλλι» να καλυφθεί το κενό εκ των έσω με τον Καρέλη να αποτελεί τη ρεζέρβα του Μπεργκ και να καθιερώνεται το 4-3-3 με την επιστροφή του Μπαϊράμι, από τον οποίο περιμένουν άλλο πρόσωπο όταν ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Μέσοι για «δέσιμο»

Από πλευράς Παναθηναϊκού διαψεύδονται οι φήμες περί απόκτησης μέσου. Αντί μεταγραφής, οι «πράσινοι» φαίνεται πως σύντομα θα προχωρήσουν σε ανανεώσεις στη συγκεκριμένη γραμμή. Η πρώτη επαφή με τον μάνατζερ του Ζέκα έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι δύο πλευρές βρίσκονται στο σωστό δρόμο προκειμένου ο Πορτογάλος, που δεσμεύεται ως το 2015, να υπογράψει ως το 2018. Αισιοδοξία υπάρχει και για την περίπτωση του Τάσου Λαγού, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Με την πλευρά του νεαρού άσου που φέτος έχει κερδίσει φανέλα βασικού θα γίνουν σύντομα συζητήσεις.

Συμπληρώνει το φάκελο

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε χθες με τον Φάμπρι για το διακανονισμό μιας οφειλής 150.000 ευρώ, που θα αποπληρωθεί σε πολλές δόσεις στον Ισπανό πρώην προπονητή. Σειρά θα πάρουν κι άλλοι πρώην παίκτες της ομάδας, με στόχο της διοίκησης να αποτελεί να έρθει σε συμφωνία με όλες τις πλευρές και να ενημερώσει σχετικά την UEFA, προκειμένου φέτος να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα με την αδειοδότηση κι εφόσον εξασφαλίσει εισιτήριο για το Champions ή το Europa League να αγωνιστεί σε αυτό κανονικά. Άλλωστε το πλάνο εξυγίανσης (που δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί αν τελικά προκύψει επενδυτής) έχει ως κομβικό του σημείο την επιστροφή της ομάδας στην Ευρώπη και τα έσοδα από την UEFA.Πηγή: sport-fm.gr

Προχωράει για Ρομπέρτο η Ίντερ!!

Επαφή με την Ατλέτικο Μαδρίτης για την απόκτηση του Ρομπέρτο φέρεται να είχε η διοίκηση της Ίντερ, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην Ιταλία.

Προχωράει για Ρομπέρτο η Ίντερ!
Εκ των πρωταγωνιστών της φετινής πορείας του Ολυμπιακού στην πρόκριση στους «16» του Champions League είναι χωρίς αμφιβολία ο Ρομπέρτο.

Πρόθεση της διοίκησης της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ είναι να κρατήσει τον Ισπανό τερματοφύλακα και τα… μηνύματα που έρχονται από την πατρίδα του τις τελευταίες είναι ενθαρρυντικά.

Στην Ιβηρική αναφέρουν πως δύσκολα θα επιστρέψει στην Ατλέτικο ο 27χρονος γκολκίπερ, ο οποίος έχει υπογράμμισε πως θα δει το μέλλον του στο τέλος της σεζόν.

Από την Ιταλία, όμως, τα… μηνύματα είναι ανησυχητικά και αν ισχύουν, τότε δύσκολα ο Ρομπέρτο θα μπορέσει να απαντήσει αρνητικά σε μία τέτοια πρόταση.

Συγκεκριμένα, η Ίντερ - που είχε έρθει αρχικά για τον Μήτρογλου και στη συνέχεια για τον Μανωλά – φαίνεται πως έχει ξεχωρίσει τον Ισπανό πορτιέρο.

Μάλιστα, στη γειτονική χώρα υποστηρίζουν ότι έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν με την περίπτωσή του και ήδη έχουν έρθει σε επαφή με την Ατλέτικο Μαδρίτης! Πηγή: sport-fm.gr

Μεταγραφές… εσωτερικού!

Κατηγορηματικά διαψεύδουν στον Ολυμπιακό το ενδεχόμενο να ενισχυθεί η ομάδα τον Γενάρη, αν και έχουν προκύψει δημοσιεύματα για αμυντικούς. Ποιο το πλάνο της διοίκησης για τους 16 του Champions League.

Μεταγραφές… εσωτερικού
Η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει ξεκαθαρίσει ότι δύσκολα θα ενισχυθεί η ομάδα τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αφού κρίνει ότι το υπάρχον ρόστερ είναι πλήρες και υπάρχουν λύσεις σε όλες τις θέσεις.

Στη φάση των ομίλων του Champions League οι Πειραιώτες έδειξαν ότι έχουν αρκετές δυνατότητες, παλεύοντας για τη νίκη ακόμα και κόντρα στη Παρί Σεν Ζερμέν και είχαν πάντα ως στόχο το «τρίποντο» στους εντός και εκτός έδρας αγώνες τους.

Αν και στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους, αυτό δεν εμποδίζει να υπάρχουν πολλά σενάρια από το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, στη Σερβία επαναφέρουν το όνομα του του Βίλοτιτς, του κεντρικού αμυντικού της Γκρασχόπερς. Μάλιστα, ο μάνατζέρ του Μίλαν Τσάλασαν (πρώην ατζέντης του Κριστιάν Καρεμπέ) υποστήριξε πως «υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον, αλλά δεν ξέρω αν είναι καλύτερο για μας, να περιμένουμε το καλοκαίρι όταν ο Μανωλάς θα πάει σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα ή να φύγουμε τον Γενάρη για άλλη ομάδα».

Παράλληλα, υπήρξαν δημοσιεύματα στην Τυνησία για δύο παίκτες της Κλαμπ Αφρικέν, τον μέσο Τζαμπού, τον οποίο ο Καρεμπέ έχει χαρακτηρίσει ενδιαφέρουσα περίπτωση και για τον αμυντικό Γιαακουμπί.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι αναφορές στο εξωτερικό αφορούν την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής, όμως εκεί υπάρχουν αρκετές λύσεις, με τον Μιγκέλ Τόρες να παίρνει τη θέση του Μεντζανί στη λίστα της UEFA.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για την περίπτωση του Παπάζογλου, ο οποίος δεν είχε δηλωθεί από τους «ερυθρόλευκους» για τη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Επίσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δηλωθεί για τα ευρωπαϊκά ματς και ο Σέποβιτς. Πηγή: sport-fm.gr

Διχόνοια, δυσπιστία και ανησυχία!!

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στον Άρη. Διχασμός μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτέχνη, δυσπιστία για τον ενδιαφερόμενο επενδυτή και κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών λόγω χρεών συνθέτουν το παζλ.

Διχόνοια, δυσπιστία και ανησυχία
Την ώρα που τα οικονομικά προβλήματα συσσωρεύονται και λύση φαίνεται να μην προκύπτει από πουθενά, ο Άρης έχει να αντιμετωπίσει και εσωτερικές διαμάχες. Η ΠΑΕ απάντησε στην αιχμηρή ανακοίνωση του Ερασιτέχνη για τη διοίκηση Ηλιάδη και το κλίμα… πόλωσης καλά κρατεί.

Από πλευράς ΠΑΕ τονίζεται πως οι συζητήσεις με τον υποψήφιο επενδυτή είναι σε κρίσιμο σημείο και θα δημοσιοποιήσει όταν κρίνει σκόπιμο τις λεπτομέρειες για τις μεταξύ τους συζητήσεις κρατώντας μέχρι τότε απόρρητο το περιεχόμενό τους. Πάντως το κλίμα δυσπιστίας για τον Γιάννη Κωνσταντινίδη ήρθε να εντείνει η απόφασή του να μη μιλήσει ανοικτά για τις προθέσεις του σε συνέντευξη Τύπου, όπως είχε προαναγγείλει, αλλά στην εκπομπή «Δίκη» του ΣΚΑΪ την ερχόμενη Δευτέρα.

Κίνδυνος από τους «πρώην»

Τις συνέπειες της απόρριψης της αίτησης για υπαγωγή στο άρθρο 99 κινδυνεύει να βιώσει σύντομα ο Άρης. Κι αυτό γιατί την ερχόμενη Τρίτη θα βρεθεί αντιμέτωπος στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ με έξι πρώην παίκτες της ομάδας (Τόχα, Αραβίδης, Νάτσο Γκαρσία, Ρονάλντο, Χουάνμα, και Κοτταρίδης), που έχουν τελεσίδικες αποφάσεις υπέρ τους για οφειλόμενα και ζητούν επιβολή ποινών, αν δεν πληρωθούν. Σε αυτό το τιμ παικτών πιθανώς να προστεθούν οι Καστίγιο, Φατί, Ντίκο και Σανκαρέ διεκδικώντας τα οφειλόμενα. Αν η ΠΑΕ Άρης δεν είναι σε θέση να τηρήσει τους διακανονισμούς, κινδυνεύει άμεσα με ποινή αφαίρεσης βαθμών. Πηγή: sport-fm.gr

Τα «σκάνε» για Κλάους!!

Έτοιμη να καλύψει τη ρήτρα αποδέσμευσης του Στέφανου Αθανασιάδη είναι ομάδα του εξωτερικού, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Τα «σκάνε» για Κλάους
Εξελίξεις είναι πιθανό να υπάρξουν το επόμενο διάστημα στον ΠΑΟΚ, αφού – όπως γράφει η SportDay - σύλλογος του εξωτερικού ετοιμάζεται να καλύψει τη ρήτρα αποδέσμευσης του Στέφανου Αθανασιάδη.

Το συμβόλαιο του διεθνούς επιθετικού με τον «Δικέφαλο του Βορρά» λήγει το 2015 και όποια ομάδα επιθυμεί μπορεί να τον κάνει δικό της έναντι 3 εκατ. ευρώ.

Το καλοκαίρι είχε προκύψει ενδιαφέρον από τρεις συλλόγους (οι δύο εξ αυτών από τη Γερμανία και τη Ρωσία), με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να απαντάει αρνητικά συνολικά σε τρεις προτάσεις.

Τότε ο 25χρονος παίκτης δεν είχε ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού εκείνο που τον ενδιέφερε ήταν να ανανέωση το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ.

Η διοίκηση του είχε… τάξει πως γινόταν άμεσα η επέκταση του συμβολαίου του με βελτιωμένες αποδοχές.

Από τότε έχει περάσει αρκετός καιρός και ο διεθνής άσος εμφανίζεται δυσαρεστημένος με την καθυστέρηση που παρατηρείται στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το θέμα, όμως, είναι τι θα κάνει τώρα η διοίκηση του ΠΑΟΚ, με την πρόταση που ετοιμάζεται να καταθέσει η τρίτη ενδιαφερόμενη ομάδα του καλοκαιριού (που τότε δεν είχε προχωρήσει για την αγορά του παίκτη) και – σύμφωνα με την στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay - σκοπεύει να προσφέρει τα 3 εκατ. ευρώ που προβλέπει η ρήτρα αποδέσμευσης του Κλάους. Πηγή: sport-fm.gr

«Χρειάζεται βελτίωση ο ΠΑΟΚ»

koulisapostolidis
Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης μίλησε στον Arena FM 89,4 για το αποψινό(12/12) παιχνίδι του «δικεφάλου», κόντρα στην Άλκμααρ.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Κούλης Αποστολίδης:
Για το σημερινό (12/12) παιχνίδι: «Το θέμα είναι η… πρώτη θέση, η οποία σημαίνει κάποια επιπλέον χρήματα και αυξημένες πιθανότητες για καλύτερη κλήρωση. Το ευχάριστο είναι ότι ο ΠΑΟΚ πέρασε στην επόμενη φάση και πιστεύω ότι μπορεί να πάει παραπάνω. Θεωρώ ότι είναι δύσκολο το παιχνιδι, ο ΠΑΟΚ φέτος δυσκολεύεται μέσα στην Τούμπα και ειδικά στις αρχές των αγώνων. Νομίζω ότι είμαστε καλύτεροι εκτός έδρας, αλλά μ’ έναν στοιχειωδώς σοβαρό ΠΑΟΚ πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε».
Για το ροτέισιον του Στέφενς: «Για τον Κωνσταντινίδη, που λέγεται ότι θα χρησιμοποιηθεί ως πλάγιο χαφ θεωρώ ότι είναι καλή σκέψη, πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία, γιατί είναι ένας από τους μελλοντικούς παίκτες του ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι μπορούσε ο Στέφενς να κάνει περισσότερες αλλαγές. Πάντως, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι χρησιμοποιεί νεαρούς παίκτες. Για να το κάνει αυτό ένας προπονητής πρέπει να αισθάνεται ότι θα μείνει αρκετό καιρό στον πάγκο της ομάδας. Μακάρι να γίνει έτσι…».
Για την πορεία στο πρωτάθλημα: «Είναι απολύτως φυσιολογική, δεν είναι δυνατόν να ανταγωνιστής τον Ολυμπιακό, τουλάχιστον φέτος. Αν λάβουμε υπόψη μας το γενικότερο πλαίσιο πως πλέον ο ΠΑΟΚ κινείται σε επίπεδα πάρα πολύ καλά τόσο στα οικονομικά όσο και στα διοικητικά. Η δική μου επιθυμία είναι να είμαστε κοντά στον Ολυμπιακό και να τερματίσουμε με μια αξιοπρεπή διαφορά από την πρώτη θέση. Το σημαντικό για φέτος είναι το πώς θα βελτιώνεται η ομάδα αγωνιστικά και το πως θα εξελίσσεται με στόχο την επόμενη διετία να φτάσει ο ΠΑΟΚ εκεί που πρέπει»
Πηγή: arenafm.gr

«Αξέχαστος ο κόσμος»

cirillo s_tupou
Ο Μπρούνο Τσιρίλο, μέλος της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ 2011-12 με την Ρούμπιν Καζάν (1-1, στις 15/12/2011, πρώτος ο ΠΑΟΚ, δεύτερη η Ρούμπιν στην τελική βαθμολογία του ομίλου…) μίλησε στον ARENA FM 89,4 για εκείνο το ματς. Ακόμη, αναφέρθηκε στην σημερινή ομάδα του ΠΑΟΚ και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο της ομάδας για τη συμπαράσταση του.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Μπρούνο Τσιρίλο:
Για το αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί… σήμερα με την ομάδα του ΠΑΟΚ: «Χαχαχα! Όχι, σήμερα θα είμαι οπαδός, θα το δω από την τηλεόραση και ελπίζω οι παλιοί μου συμπαίκτες να κάνουν αυτό που πρέπει, να κάνουν αυτό που κάναμε τότε και ακόμα περισσότερα».
Για το παιχνίδι με την Ρούμπιν Καζάν: «Το θυμάμαι πάρα πολύ καλά, ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Με ισοπαλία περνούσαμε πρώτοι στον όμιλο. Τελικά, τα καταφέραμε και φύγαμε όλοι ικανοποιημένοι από το γήπεδο. Εμείς ήμασταν σχετικά χαλαροί, καθώς είχαμε περάσει σίγουρα στην επόμενη φάση, αλλά οι παίκτες της Ρούμπιν δεν ήταν καθόλου ήσυχοι, γιατί αν έχαναν στην Τούμπα και με συνδυασμό αποτελεσμάτων, θα έμεναν έξω και θα περνούσε η Τότεναμ».
Για το αν παρακολουθεί τον ΠΑΟΚ: «Δυστυχώς, δεν προλαβαίνω να δω όλα τα παιχνίδια, αλλά αφού βρίσκομαι στην Ελλάδα, παρακολουθώ την πορεία της ομάδας. Σέβομαι τις ομάδες που αγωνίστηκα και πάντα μαθαίνω τα νέα τους».
Για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ: «Μιλάω συχνά με παλιούς μου συμπαίκτες, όπως ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος μου λέει ότι τα πράγματα πηγαίνουν πλέον πάρα πολύ καλά, έχουν λυθεί τα προβλήματα του παρελθόντος και τα οικονομικά, αλλά και τα διοικητικά. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι μπροστά στην βαθμολογία, αλλά αν συνεχίσει ο ΠΑΟΚ να τον ακολουθεί, όλα μπορούν να συμβούν και στο τέλος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα».
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: « Τους χαιρετάω όλους, ξέρουν πόσο ψηλά τους έχω στην εκτίμηση μου και θέλω να τους συγχαρώ γιατί ακόμα τώρα που επέστρεψα στην ΑΕΚ μου στέλνουν μηνύματα στα Social Media και μου εύχονται καλή επιτυχία. Εύχομαι και ελπίζω να χαρούν πολύ μεγάλες νίκες με τον ΠΑΟΚ στο παρόν και στο μέλλον».
Για την καλύτερη ανάμνηση του από τον ΠΑΟΚ: «Έχω ζήσει πολλά, αλλά θυμάμαι τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό στα πλέι οφ και την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, με 10.000 φιλάθλους μας στο αεροδρόμιο. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και τους οπαδούς τους ΠΑΟΚ τους τοποθετώ πολύ ψηλά και στις καλύτερες αναμνήσεις της καριέρας μου».
Για την ΑΕΚ και το αν εξασφάλισε από τώρα την άνοδο: «Είμαστε μέσα στον στόχο μας, βρισκόμαστε στην πρώτη θέση και θα κάνουμε τα πάντα για να ανέβουμε κατηγορία και να πετύχουμε τους στόχους μας. Σίγουρο στη ζωή δεν είναι τίποτα, εκτός από ένα πράγμα…».
Πηγή: arenafm.gr

«Πολλά σε λίγο χρόνο» (vid)

No 740782
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος άσος του Άρη, Γιώργος Ζήνδρος, με αφορμή την συμπλήρωση 34 χρόνων από τον αγώνα με τη Σεντ Ετιέν, στο γήπεδο Χαριλάου για τον 3ο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Σχολίασε, όμως και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην αγαπημένη του ομάδα.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιώργος Ζήνδρος:
Για τις αξέχαστες ευρωπαϊκές επιτυχίες του Άρη στο παρελθόν: “Η Σεντ Ετιέν μετά από εκείνο το παιχνίδι με τον Άρη έφτασε και τελικό. Την επόμενη χρονιά παίξαμε με την Ίπσουιτς, πο υ όχι μόνο πήγε τελικό, αλλά και πήρε και τον τίτλο. Είχαμε μονάχα τον ‘Ολε από ξένους και όλοι οι άλλοι ήμασταν Έλληνες. Το γήπεδο ήταν γεμάτο τρεις ώρες πριν ξεκινήσει ο αγώνας! Έχω μια φωτογραφία, που δεν φαίνεται ο αγωνιστικός χώρος από τα χαρτάκια που έχουν ρίξει οι φίλαθλοι. Ήμασταν μια καλή ομάδα και πολύ δεμένη. Μετά την προπόνηση πηγαίναμε δέκα παίκτες μαζί για καφέ. Βάλαμε και μεις το δικό μας λιθαράκι στην ιστορία του Άρη”.
Για την σημερινή κατάσταση στην ΠΑΕ Άρης: “Υπάρχει αδιέξοδο. Θέλω να δω τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον. Απ’ ότι λένε οι πληροφορίες μου η κίνηση του Γιάννη Κωνσταντινίδη είναι σοβαρή και το θέμα είναι υπαρκτό. Υπάρχουν, όμως, κάποια διαδικαστικά ζητήματα για το πώς θα μπουν τα χρήματα και γενικότερα θέματα, που πρέπει πρώτα να συζητηθούν. Όσο δεν προχωράει και το άρθρο 99 υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση στην ομάδα.Αν υπήρχε ηρεμία στο αγωνιστικό κομμάτι, θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα. Ακόμη και να έρθει κάποιος επενδυτής η ομάδα δεν μπορεί να ενισχυθεί άμεσα,  παρά μονό με παίκτες κάτω των 24 ετών. Όλα γίνονται υπό πίεση..”.
Για το θέμα του πορίσματος: “Η διαφάνεια πάντα βοηθάει, αλλά δεν ξέρω το περιεχόμενο του πορίσματος. Υπάρχει πιθανότητα η δημοσιοποίηση του να έκανε κακό στον σύλλογο”.
Για την αγωνιστική εικόνα του Άρη: “Το αισιόδοξο είναι ότι βάλαμε τρία γκολ στο τελευταίο μας παιχνίδι. Το πρόβλημα είναι πως υπάρχει θέμα με τους ξένους, οι οποίοι πληρώνονται καλά και δεν αποδίδουν. Το βάρος πέφτει στα νέα τα παιδιά, που δεν έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν τέτοιες δύσκολες καταστάσεις. Ο προπονητής έχει φέρει μια νέα αύρα στην ομάδα, αλλά υπάρχει και η ατυχία. Η ομάδα δέχθηκε γκολ στο 95′ από τον Εργοτέλη. Πρέπει να γίνουν πάρα πολλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα”.
Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: “Πιστεύω πως θα κάνει αλλαγές ο Ολυμπιακό, αλλά και πάλι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Το βάρος που πέφτει στους παίκτες του Άρη είναι μεγάλο, πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό σ’ ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι”.


 
Πηγή: arenafm.gr

«Θα νικήσει ο ΠΑΟΚ»

No 360372
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Ολλανδός πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Ρουντ Κνολ, για το ευρωπαϊκό παιχνίδι του “Δικεφάλου” με την Άλκμααρ.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Ρουντ Κνολ:
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Άλκμααρ: “Γνωρίζω πως είναι ένα  παιχνίδι για την πρώτη θέση του ομίλου. Δε ξέρω αν θα έχει ‘sold out’, αλλά θα είναι πολύ ωραίο να είναι γεμάτο το γήπεδο της Τούμπας. Θα είναι ανοιχτό παιχνίδι καθώς οι παίκτες θα θέλουν να δείξουν τις ικανότητες τους. Επιπλέον ο Στέφενς ξέρει να διαχειρίζεται τέτοια παιχνίδια και πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει καθώς θα έχει την στήριξη του κόσμου. Ο ΠΑΟΚ θα νικήσει γιατί έχει μεγαλύτερη θέληση για την νίκη και θα του δώσει ώθηση, η γεμάτη Τούμπα.”
Για τον γεγονός πως η Άλκμααρ θα παίξει με πολλούς νεαρούς παίκτες: “Έχει ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση, έχασε από τη Τβέντε στο πρωτάθλημα και οι νέοι παίκτες που θα παίξουν έχουν την ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν. Το πιο σημαντικό για την Άλκμααρ  πιστεύω πως είναι η πορεία της στο Ολλανδικό πρωτάθλημα. Από τότε που την ανέλαβε ο Άντβοκατ πάει πολύ καλά και είναι στις πρώτες θέσεις. Τη δεδομένη χρονική στιγμή σίγουρα προτεραιότητα έχει το εγχώριο πρωτάθλημα”.
Για το “κλειδί” του αγώνα: “Αν έπαιζε ο Σαλπιγγίδης θα ήταν το βαρόμετρο του ΠΑΟΚ. Από εκεί  και πέρα οι νεαροί παίκτες  των δύο ομάδων θα κάνουν τη διαφορά. Ιδιαίτερα ο Αθανασιάδης που είναι ένας παίκτης που έχει εξαιρετική επαφή με τα δίχτυα”.
Για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ΑΖ: “Η άμυνα είναι το μεγάλο μειονέκτημα της ΑΖ. Επιθετικά όμως η Ολλανδική ομάδα είναι πολύ επικίνδυνη.  Ο Γκουντμονσον είναι πολύ επικίνδυνος όπως και οι Γιόχανσον και Άβντις. Είναι και οι τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν εύκολο το γκολ και θα πρέπει να τους προσέχει ο ΠΑΟΚ”.
Για το πώς θα αντιμετωπίσουν οι παίκτες της Άλκμααρ την ατμόσφαιρα στη Τούμπα: “Είναι δεδομένο πως οι παίκτες της ΑΖ θα ζήσουν μια νέα εμπειρία. Στην Ολλανδία πάλι μαζεύεται πολύ κόσμος αλλά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι σε άλλο επίπεδο. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσουν οι νέοι ποδοσφαιριστές”.
Για το πότε θα επισκεφτεί την Ελλάδα: “Θα έρθω τον Μάρτιο και για να δω τον ΠΑΟΚ από κοντά και τον Στεφενς, αλλά και τον Λόκχοφ, τον βοηθό του, με τον οποίο έχουμε και κοινό μάνατζερ. Εύχομαι στον ΠΑΟΚ να τα πάει όσο το δυνατό καλύτερα και πάρει και το πρωτάθλημα”.
Πηγή: arenafm.gr

«Καλύτερος ο Ολυμπιακός»

16399_front
 Ο παλαίμαχος γκολκίπερ του ΠΑΟΚ Μπλάντεν Φορτούλα, δήλωσε στον Arena FM 89,4 πως ο Ολυμπιακός έχει “ξεφύγει” και πως ο “Δικέφαλος” έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να φτάσει τους Πειραιώτες.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι του “Δικεφάλου” με την Άλκμαρ στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ αλλά και στους τερματοφύλακες της ομάδας.
Αναλυτικά είπε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας:
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Άλκμαρ:
“Θα είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι με ωραίο ποδόσφαιρο. Οι δύο ομάδες πάνε για τη πρωτιά και ο ΠΑΟΚ έχει την ικανότητα να πάρει το καλύτερο πιθανό αποτέλεσμα και να κερδίσει τον  αγώνα. Οπωσδήποτε η ομάδα θα πρέπει να παίξει για την νίκη μπροστά στους φιλάθλους της καθώς έχει αντίπαλο μια καλή ομάδα από μια ποδοσφαιρικά σημαντική χώρα”.
Για τους στόχους του φετινού ΠΑΟΚ:
“Το είχα πει και πέρυσι που ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μιλούσε για πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα θέλει χρόνο και να απαιτεί να φτιαχτεί μια ισχυρή ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει καθώς βγαίνει κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ,  έχει ισχυρούς προέδρους και βρίσκεται στην Αθήνα. Για την ώρα ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι δεύτερος στην Ελλάδα να πηγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ και να ακούγεται στην Ευρώπη ώστε να “πουλάνε” παραπάνω και οι παίκτες του. Με αυτό τον τρόπο πρέπει να δυναμώσει οικονομικά, να χτίσει ομάδα και μελλοντικά να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” είναι μακράν καλύτεροι αυτή τη στιγμή. Επιπλέον, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ,  και Άρης δε υπάρχουν φέτος. Ιδιαίτερα η θέση του Άρη με στεναχωρεί πολύ. Η επαρχία είναι αδύναμη και η μόνη ομάδα που κάνει κάτι είναι ο Ατρόμητος. Δεν υπάρχουν ομάδες να κόψουν βαθμούς από τον  πρώτο. Πρέπει να γίνουν μεταγραφές και τον Ιανουάριο αλλά και του χρόνου και να πλησιάσουμε βήμα βήμα τον Ολυμπιακό”.
Για τους τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ:
“Μου είχαν κάνει μεγάλη εντύπωση τα προσόντα του Χακόμπο όταν τον είδα σε μερικές προπονήσεις αλλά έχει θέμα με τον χαρακτήρα του. Για να πούνε οι τρεις αρχηγοί πως υπάρχει πρόβλημα μαζί του θα πει πως δε μπορεί να προσαρμοστεί στο σύνολο. Από την άλλη πλευρά, ο Γλύκος είναι ένα παιδί που εκμεταλλεύεται όσες ευκαιρίες παίρνει. Πάει πολύ καλά στην απόδοση του, είναι σε ηλικία που πρέπει να του δοθεί ευκαιρία και δεν έχει δημιουργήσει στην ομάδα ούτε ένα πρόβλημα. Σε αυτόν πρέπει να δώσει προσοχή ο ΠΑΟΚ. Τέλος, όσο αναφορά τον Γιακουμή έχω ακούσει πολύ καλά λόγια αλλά δεν τον έχω δει προσωπικά”.
Πηγή: arenafm.gr

H τακτική ανάλυση της ΑΖ Αλκμααρ!! (Pics)

AZ
Λίγες ώρες απόμειναν για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Άλκμααρ, και η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ κάνει μια ανάλυση στην τακτική της Ολλανδικής ομάδας…
Συγκεκριμένα, τονίζει: Η Αλκμααρ που θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Πέμπτης (12.12) ο ΠΑΟΚ, σε επίπεδο προσώπων δεν θα έχει ιδιαίτερη σχέση με την ομάδα που παρατάχθηκε στο πρώτο παιχνίδι του AFAS Stadion. Ο Ντικ Αντβοκατ επέλεξε να ξεκουράσει κάποια από τα βασικά στελέχη της ομάδας του, αφού – κατά τη χθεσινή δήλωσή του – δεν θεωρεί πως παίζει ιδιαίτερο ρόλο η κατάληψη της πρώτης ή της δεύτερης θέσης.
Οι αλλαγές ποδοσφαιριστών, πάντως, δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας μιας ομάδας. Η Αλκμααρ είναι μια καλά δουλεμένη ομάδα με συγκεκριμένα στοιχεία στο παιχνίδι της, ξεκάθαρο τρόπο προσέγγισης των αγώνων.

characteristics
Ως κλασική ολλανδική ομάδα που σέβεται τον εαυτό της η Αλκμααρ παίζει με το κλασικό 4-3-3. Μόλις μία φορά παρέκλινε από τη συγκεκριμένη διάταξη «θεσμό» στην χώρα της τουλίπας κι αυτό συνέβη στην προηγούμενη αγωνιστική της Eredivisie κόντρα στην Τβέντε όπου ο Ντικ Αντβοκατ επέλεγε σύστημα 4-2-3-1.
Οι Ολλανδοί δίνουν πλάτος στο παιχνίδι τους εκμεταλλευόμενοι όλη την έκταση του αγωνιστικού χώρου χρησιμοποιώντας τα… φτερά που τοποθετούνται στη γραμμή και συγκλίνουν. Από τα άκρα, άλλωστε, εκδηλώνεται το 71% των επιθέσεων της Αλκμααρ. Πιο επικίνδυνη πλευρά της ΑΖ είναι η δεξιά, του Γκούντμουντσον, ο οποίος είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο Europa League με 3 γκολ. Στην Ολλανδία δεσπόζει η μορφή τουΑρον Γιόχανσον, ο οποίος έχει σημειώσει 10 γκολ στην Eredivisie.
attack
shots
pass_type
Το βασικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού της, όμως, είναι οι πολλές κοντινές πάσες. Ετσι, προσπαθεί να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, δίχως πάντα να τα καταφέρνει. Τουλάχιστον στην Ευρώπη όπου σε δημιουργικότητα και παραγωγικότητα βρίσκεται πίσω από τον ΠΑΟΚ.
Συγκεκριμένα η ΑΖ ως τώρα έχει κάνει 2663 πάσες, έναντι 2280 του ΠΑΟΚ, ωστόσο υστερεί σε τελικές προσπάθειες (68 έναντι 76) και σε ευστοχία. Ο Δικέφαλος είναι η τέταρτη καλύτερη ομάδα της διοργάνωσηςστις εύστοχες τελικές (31), ενώ η ΑΖ βρίσκεται κάπου στη μέση με 24.
Από εκεί και πέρα, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ πρεσάρει πολύ προκειμένου να κλέψει τη μπάλα και εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα των παικτών της να φύγει γρήγορα στην αντεπίθεση. Το παράδοξο είναι πως ενώ η ταχύτητα των ποδοσφαιριστών της τη βοηθά στο λεγόμενο transition game – τη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση κι αντίστροφα – η Αλκμααρ βγάζει μια αδυναμία στην αντιμετώπιση των αντεπιθέσεων.
Τα γενικά στατιστικά της ΑΖ Αλκμααρ στην Ολλανδία 
general_stats

Στο Europa League

azgeberal

Η ανάλυση των εντός έδρας αγώνων της σε Eredivisie και Europa League

stats_home
Η ανάλυση των έκτος έδρας αγώνων της σε Eredivisie και Europa League
stats_away
8U7I6260

Πηγή: arenafm.gr

Παντελίδης στο Metropolis: «Νούμερο ένα κίνδυνος ο Λούκας»

Ο προπονητής Σάββας Παντελίδης φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», σχολιάζοντας το αποψινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Άλκμααρ στην Τούμπα, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως ο νούμερο ένα κίνδυνος για τους Ολλανδούς είναι ο Λούκας.

Αναλυτικά:

Για την εξέλιξη του αγώνα, βάσει των νεαρών παικτών που θα ρίξει στην μάχη ο Άντβοκαατ: «Εξαρτάται πως θα ξεκινήσει το παιχνίδι. Αν ο ΠΑΟΚ μπει από νωρίς μπροστά στο σκορ, δεν νομίζω αυτά τα παιδιά να μπορέσουν να δείξουν σημάδια ανάκαμψης. Αν όμως ο ΠΑΟΚ δεν βάλει νωρίς γκολ, θα πάρουν ψυχολογία. Η αυτοπεποίθηση χτίζεται λεπτό προς λεπτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια ενός αγώνα».

Για τις τελικές προσπάθειες και το αποψινό παιχνίδι: «Αν είναι ένα παιχνίδι που έχει τόσες τελικές προσπάθειες και ήρθε ανεπιτυχή αποτέλεσμα, μακάρι τουλάχιστον όταν δεν έρχονται θετικά αποτελέσματα να ακολουθεί τόσο καλό ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως σήμερα αν ο ΠΑΟΚ παίξει τόσο καλά, δεν θα έχει πρόβλημα. Νομίζω πως θα μπει ακόμα καλύτερα σήμερα στην Τούμπα, αν και σε αρκετά παιχνίδια δεν έχει μπει δυνατά από νωρίς. Είναι όμως πολύ σημαντικό που βρίσκει την δύναμη και αντιδρά, όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ».

Για τον νούμερο ένα κίνδυνο: «Δεν ξέρω την ενδεκάδα, αν παίξει ο Λούκας, είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για την Άλκμααρ. Και στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα έκανε εκπληκτικές ενέργειες και δημιούργησε πρόβλημα. Αυτόν θα πρέπει να προσέξει καλά η Ολλανδική ομάδα».

Για τον Κωνσταντινίδη: «Πιστεύω θα τα πάει μια χαρά. Είναι ένας παίκτης εκρηκτικός και με καλή τεχνική κατάρτιση και είναι μια καλή ευκαιρία για αυτόν να παίξει στην θέση του χαφ. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει μια χαρά απόψε»

Για το γεγονός ότι η Άλκμααρ θα παραταχθεί με πολλούς νεαρούς παίκτες: «Ο στόχος στην Άλκμααρ είναι ξεκάθαρος. Πρέπει να βγουν νεαρά παιδιά από την ομάδα. Ο στόχος είναι μακροπρόθεσμος αλλά είναι ξεκάθαρος. Στην Ολλανδία προτιμάνε να κερδίσουν έναν παίκτη, παρά την πρώτη θέση. Φαίνεται ξεκάθαρα πως υπάρχει ένα πλάνο. Για κανένα λόγο δεν θα φύγουν από αυτό το πλάνο, ακόμα και αν η Άλκμααρ δεχθεί απόψε τέσσερα γκολ».Πηγή: metrosport.gr

Παππάς στο «Βικελίδης», Κουκουλάκης στη Νέα Σμύρνη!!

Ορίστηκαν οι διαιτητές της 15ης αγωνιστικής της Σουπερλίγκα.

Τον αγώνα του Άρη με τον Ολυμπιακό θα διευθύνει ο Ανδρέας Παππάς του συνδέσμου Αθηνών, με βοηθούς τους Κωσταρά και Γεωργαράκο.

Το παιχνίδι της Καλλονής με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη θα σφυρίξει ο Μιχάλης Κουκουλάκης του συνδέσμου Ηρακλείου με βοηθούς τους Αλεξέα και Σταθόπουλο.

Αναλυτικά οι ορισμοί

Σάββατο 14/12, 15:00, «Περιβόλια»
Πλατανιάς - Skoda Ξάνθη
Σιδηροπουλος (Δωδεκανήσου)
Καρσιωτης (Κορινθίας)
Ευθυμιαδης (Πιερίας)
4ος: Θάνος (Γρεβενών)

Σάββατο 14/12, 17:15, «Οι Ζωσιμάδες»
ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης
Δελφακης (Αρκαδίας)
Πετροπουλος (Αρκαδίας)
Κουρομπυλια (Δυτικής Αττικής)
4ος: Λαμπροπουλος (Ηλείας)

Σάββατο 14/12, 19:30, «Απόστολος Νικολαΐδης»
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος
Παπαπέτρου (Αθηνών)
Ακριβος (Αθηνών)
Μπαλτας (Αχαΐας)
4ος: Τοπουζης (Θράκης)

Κυριακή 15/12, 15:00, «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»
ΟΦΗ – Λεβαδειακός
Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)
Ταρανάς (Αθηνών)
4ος: Κακος (Κέρκυρας)

Κυριακή 15/12, 17:15, Νέας Σμύρνης
Καλλονή - ΠΑΟΚ
Κουκουλάκης (Ηρακλειου)
Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Σταθόπουλος (Αχαΐας)
4ος: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κυριακή 15/12, 17:15, «Γεώργιος Καμάρας»
Απόλλων Σμύρνης - Πανθρακικός
Κουτσιαύτης (Άρτας)
Τατσης (Ηπείρου)
Βερρής (Φλώρινας)
4ος: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Κυριακή 15/12, 17:15, «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»
Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος
Λιαχούδης (Μακεδονίας)
Δημητριάδης (Μακεδονίας)
Καραβασίλης (Καβάλας)
4ος: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Κυριακή 15/12, 17:15, Δημοτικό Βέροιας
Βέροια – Παναιτωλικός
Ιωαννίδης (Αργολίδας)
Μερκενίδης (Μακεδονίας)
Θανασακούδης (Μακεδονίας)
4ος: Μάνταλος (Καβάλας)

Κυριακή 15/12, 19:30, «Κλεάνθης Βικελίδης»
Άρης - Ολυμπιακός
Παππάς (Αθηνών)
Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Γεωργαράκος (Αθηνών)
4ος: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

Μουρίνιο: «Ο Ντιντιέ το αξίζει πιο πολύ από εμένα»

Την προτίμηση του στη Γαλατάσαραϊ για αντίπαλο της Τσέλσι στους «16» του Champions League έδειξε ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο λόγος είναι ο Ντιντιέ Ντρογμπά.

Μουρίνιο: «Ο Ντιντιέ το αξίζει πιο πολύ από εμένα»
Ο Πορτογάλος τεχνικός επιθυμεί να δει τον Ιβοριανό επιθετικό ξανά στον αγωνιστικό χώρο του «Stamford Bridge», έστω και αν δεν θα φοράει την μπλε φανέλα, σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την αποχώρηση του από την ομάδα.

«Του αξίζει να έρθει εδώ και να έχει μια υποδοχή καλύτερη και από αυτή που έκαναν σε εμένα. Αξίζει ο Ντιντιέ να έρθει και να τύχει υποδοχής δύο και τρεις φορές καλύτερη απ’ ότι είχα εγώ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τη Χαλ. Ξέρω πως ένοιωσα. Το αξίζει. Η Γαλατάσαραϊ είναι δύσκολος αντίπαλος, αλλά θα ήθελα να επιστρέψει ο Ντιντιέ και να νιώσει όπως εγώ», τόνισε ο 50χρονος προπονητής, που είχε συνεργαστεί με τον Ντρογκμπά για σχεδόν τρία χρόνια στην Τσέλσι και είναι γνωστή η αμοιβαία εκτίμηση.

Εκτός από τη «Γαλατα» οι Λονδρέζοι μπορεί να κληρωθεί με Ολυμπιακό, Λεβερκούζεν, Ζενίτ και Μίλαν. Πηγή: sport-fm.gr

Ελπίζει στην τύχη ο Βενγκέρ!!

Σε μια καλή κλήρωση ελπίζει πλέον για την Άρσεναλ ο Αρσέν Βενγκέρ, αφού η ομάδα του κατετάγη δεύτερη στον όμιλο και οι υποψήφιες αντίπαλοί της είναι όλες τους δυνατές ομάδες.

Ελπίζει στην τύχη ο Βενγκέρ
Στη… θεά Τύχη έχει εναποθέσει τις ελπίδες του ο Αρσέν Βενγκέρ, μπροστά στην κλήρωση της Δευτέρας, αφού η ήττα της Άρσεναλ από τη Νάπολι, (2-0) κατέταξε τους «κανονιέρηδες» στη δεύτερη θέση του 6ο ομίλου.

Ο τεχνικός της Άρσεναλ ελπίζει ότι η κληρωτίδα θα φερθεί με επιείκεια στην ομάδα του, αφού τα τελευταία χρόνια αυτή έχει έρθει αντιμέτωπη με πολύ δυνατές ομάδες όπως η Μπάγερν, η Μπαρτσελόνα και η Μίλαν. «Κατά τα τελευταία τέσσερα ή πέντε χρόνια είχαμε πάντα μια δύσκολη κλήρωση . Ίσως φέτος να είμαστε λίγο πιο τυχεροί . Προκριθήκαμε για 14η συνεχόμενη χρονιά στη φάση των 16 . Ίσως ο αριθμός 14 μας δώσει λίγη τύχη . Πολλά μπορούν να αλλάξουν για εμάς».

Ο Γάλλος προπονητής εξέφρασε την απογοήτευση του για τη δεύτερη θέση και για τις δυσκολίες που προκύπτουν από αυτή την εξέλιξη. «Απογοητεύτηκα γιατί αισθάνομαι ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο . Αλλά θα μπορούσε να ήταν χειρότερα …Φυσικά το να τερματίζει κανείς δεύτερος κάνει πιο δύσκολη την κλήρωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Άρσεναλ, όντας στη δεύτερη θέση του ομίλου της, θα κληρωθεί με μία από τις πρώτες ομάδες των άλλων ομίλων, με τον περιορισμό να μην προέρχονται από την ίδια χώρα. Εκτός από τις πρώτες Μαν. Γιουνάιτεντ και Τσέλσι που προέρχονται από την ίδια χώρα και την πρώτη του δικού της ομίλου Ντόρτμουντ, οι υπόλοιπες (Ρεάλ, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν, Ατλέτικο, Μπαρτσελόνα) είναι πιθανοί αντίπαλοι της Άρσεναλ. Πηγή: sport-fm.gr