Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Τιμά τη μνήμη του Μαντέλα η Ευρωλίγκα!!

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα θα κρατηθεί στους αγώνες της ένατης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Τιμά τη μνήμη του Μαντέλα η Ευρωλίγκα
Μετά το Champions League, ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση της Ευρώπης θα τιμήσει τη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα. Όπως ανακοινώθηκε, στους αγώνες της Ευρωλίγκας για την ένατη αγωνιστική της πρώτης φάσης θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τον ηγέτη της Νότιας Αφρικής.

Η ανακοίνωση:

«Η Euroleague Basketball και οι ομάδες αποτίουν τον ύστατο φόρο τιμής στον Νέλσον Μαντέλα

H Euroleague Basketball και όλες οι ομάδες της θα τιμήσουν τη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα κρατώντας ενός λεπτού σιγή πριν το τζάμπολ όλων των αγώνων της 9ης αγωνιστικής της Turkish Airlines Euroleage.

Ο Μαντέλα ο οποίος πέθανε σε ηλικία 95 ετών την περασμένη εβδομάδα, ήταν πρωτοπόρος στο να χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως εργαλείο για να επιτύχει την ειρήνη, τη συνοχή και την ενσωμάτωση. Όπως έχει πει ο ίδιος: ‘Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Έχει τη δύναμη να εμπνεύσει και να καταργήσει όλα τα εμπόδια, ενώνοντας ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο με έναν μοναδικό τρόπο. Ο αθλητισμός μιλάει στους νέους όλου του κόσμου με τέτοια γλώσσα που όλοι τον καταλαβαίνουν. Έτσι λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε αυτό το πολύ δυνατό μέσο για να επιδείξουμε ενότητα’.

Η Euroleague Basketball και το Ίδρυμα Μαντέλα, 46664, συνεργάστηκαν σε διαφορετικές περιπτώσεις, χρησιμοποιώντας το μπάσκετ για να αυξήσουν τη γνώση και τις δωρεές στη μάχη εναντίον του ιού HIV/AIDS η επιδημία του οποίου επηρεάζει σημαντικά τις φτωχές κοινότητες.

Η Euroleage Basketball, οι ομάδες της, οι παίκτες της και οι προπονητές της, θα δουλέψουν μαζί ως μια ομάδα για να συνεχίσουν τον αγώνα για να ενώσουν τους ανθρώπους μέσα από το αγαπημένο τους άθλημα, το μπάσκετ
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: