Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

«Θρίλερ» σε βαλτικό φόντο!!

Η Ζαλγκίρις ήταν η νικήτρια του «θρίλερ» με την Εφές Αναντολού, επικρατώντας στο Κάουνας με 65-63 των Τούρκων για την Ευρωλίγκα.

«Θρίλερ» σε βαλτικό φόντο
Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1999 νίκησαν με 65-63 την ομάδα της Κωνσταντινούπολης στη «Ζαλγκίρις Αρίνα», στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου της κορυφαίας τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και έφτασαν στο 4-5 το ρεκόρ τους, κάτι που ισχύει και για τους φιλοξενούμενους, κάνοντας ακόμα περισσότερο «θρίλερ» για το ποιοι θα ακολουθήσουν τη Ρεάλ στους «16».

Το ματς ήταν ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην τρίτη περίοδο οι Λιθουανοί έφτασαν στο +11 και κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους, παρά το θρίλερ» των τελευτάν τρεισήμισι λεπτών, με τους Τούρκους να φτάνουν στο -2.
Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ντέντμον με 23 και Γιαβτόκας με 11 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ερντέν με 14 πόντους.

Μετά το αρχικό 0-2 των Τούρκων, οι Λιθουανοί έκαναν ένα σερί και προηγήθησαν με 7-2 με πρωταγωνιστή τον Ντέντμον και έχοντας τη σαφή υπεροχή στα δίποντα και τις βολές. Στο 7-5, ένα σερί 7-0 των πρωταθλητών Λιθουανίας έφερε το +9 με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Γιαβτόκας. Όμως, εκεί η Εφές έκανε ένα σερί 11-0, χάρη στην ευστοχία της στα τρίποντα και προηγήθηκαν με +2, έχοντας επιθετική πολυφωνία. Τελικά, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε ισόπαλη.

Το 18-18 του δεύτερου λεπτού της δεύτερης περιόδου έγινε 18-24 για τους Τούρκους, χάρη στην επιθετική πολυφωνία των φιλοξενούμενων, που διατηρούσαν ένα +2 με +3 σε εκείνο το διάστημα, χάρη στα τρίποντα και στα ριμπάουντ που μάζευαν. Στο 26-28, όμως, ένα σερί 5-0 των πρωταθλητών Ευρώπης του 1999 έφερε το στο +3. Στο 34-31, ένα σερί 5-0 των Τούρκων τους έδωσε το +2 που ολοκλήρωσε και το πρώτο ημίχρονο.

Οι Τούρκοι προηγήθηκαν με +5 στην αρχή της τρίτης περιόδου, όμως εκεί δέχτηκαν ένα σερί 8-0 κα βρέθηκαν στο -3 με επιθετική πολυφωνία των γηπεδούχων. Πλέον, το προβάδισμα εναλλασσόταν συνεχώς μέχρι οι Ντέντμον και Γιαβτόκας να δώσουν ένα +4 και +6 στη Ζαλγκίρις, χάρη στην ευστοχία των Λιθουανών σε δίποντα και βολές. Στο 55-49, ένα σερί 5-0 της Ζαλγκίρις έφερε το +11 στο 1’24’’, με το τριαντάλεπτο να ολοκληρώνεται στο +10 για τους Λιθουανούς.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Κλιμαβίτσιους έδωσε ένα +12 στη Ζαλγκίρις, όμως από εκείνο το σημείο και έπειτα δε σκόραραν μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Έτσι, σταδιακά οι Τούρκοι έκαναν σερί, το οποίο έφτασε το 10-0 μέχρι το 39’, μειώνοντας στο -2 με επιθετική πολυφωνία και ευστοχία στα δίποντα. Στο 64-62, υπήρχαν εκατέρωθεν άστοχα σουτ, ιδιαίτερα τριπόντων από πλευράς των Τούρκων και ο Ντέντμον κέρδισε φάουλ στα 10’’, ευστοχώντας στη μία από τις δύο βολές και έκανε το 65-62. Ο Αμερικανός έκανε φάουλ στον Γκόρντον, που ευστόχησε σε μία βολή στα 8’’, όμως ο Σαβάνοβιτς που πήρε το ριμπάουντ αστόχησε σε τρίποντο στο 1’’. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: