Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Η δικαιοσύνη και η Νάπολι…!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων που είχε 15 στις 16 «δίκαιες» προκρίσεις και μια μεγάλη άτυχη που αποκλείστηκε με 12 πόντους.
Μία προσεκτική ματιά στο τι συνέβη φέτος στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και νομίζω είναι εύκολο να διαπιστώσουμε ότι είναι ίσως η πιο δίκαιη χρονιά των τελευταίων ετών, υπό την έννοια ότι ακόμη και στους ομίλους που η πρόκριση κρίθηκε στις λεπτομέρειες... αποδόθηκε δικαιοσύνη.

Ας δούμε όμως έναν έναν τους ομίλους και κυρίως το κοινό χαρακτηριστικό ότι όπου η πρόκριση κρίθηκε στις λεπτομέρειες αυτό που μέτρησε δεν είναι ένα αποτέλεσμα μίας τελευταίας αγωνιστικής όπου κάποιος που καίγονταν νίκησε κάποιον αδιάφορο, αλλά όλες οι προκρίσεις κρίθηκαν εν τέλει στα ματς μεταξύ των ομάδων που τις διεκδικούσαν.
Μοναδική εξαίρεση φυσικά η Νάπολι που είναι η μεγάλη άτυχη της χρονιάς. Ομάδα που αποκλείστηκε με 12 βαθμούς δεν έχει υπάρξει ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Συνέβη στην Νάπολι στον όμιλο του θανάτου που προφανώς δεν υπάρχει δίκαιο και άδικο σε μία τριπλή ισοβαθμία 12 βαθμών από την οποία εν τέλει ευνοήθηκαν η Ντόρτμουντ και η Αρσεναλ…
Στον πρώτο όμιλο, πέρα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που προκρίθηκε αήττητη και άνετα, πέρασε και η Μπάγερ Λεβερκούζεν και όχι η Σαχτάρ. Γιατί; Γιατί οι Γερμανοί έριξαν τέσσερα στους Ουκρανούς στη Γερμανία και απέσπασαν “λευκή” ισοπαλία στο Ντόνετσκ. Συνεπώς δικαίως πέρασαν.
Στον δεύτερο όμιλο πέρασε τρένο η Ρεάλ (αήττητη) και η Γαλατά και όχι η Γιουβέντους. Γιατί δικαίως η Γαλατά; Γιατί πήρε στο Τορίνο ισοπαλία και νίκησε στην Πόλη την Γιουβέντους. Κι' εδώ τα μεταξύ τους ματς έκριναν την πρόκριση. Μία νίκη να είχε κάνει η Γιουβέντους στο Τορίνο επί των Τούρκων θα είχε περάσει, δεν την έκανε και ορθώς αποκλείστηκε. Αλλωστε θα ήταν και άδικο να περάσει με μία μόνο νίκη κόντρα στην Κοπενγχάγη. Διότι μία έκαναν σε όλο τον όμιλο οι Ιταλοί. Συνεπώς δεν αποκλείστηκαν γιατί έχασαν στο χωράφι (κακώς διεξήχθη το ματς στην Κωσταντινούπολη), αλλά γιατί δεν νίκησαν στο Τορίνο...
Στον τρίτο όμιλο πέρασε φυσικά η Παρί που ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα και ο Ολυμπιακός και όχι η Μπενφίκα. Και εδώ την διαφορά την έκαναν τα μεταξύ τους ματς. Ο Ολυμπιακός νίκησε εντός και πήρε ισοπαλία στη Λισσαβώνα και για αυτό πέρασε. Δικαίως συνεπώς και εδώ...
Στον τέταρτο όμιλο, δεν υπήρξε θέμα. Μπάγερν και Σίτι έκαναν παρέλαση και τερμάτισαν 12 βαθμούς πιο πάνω από ΤΣΣΚΑ και Πλζεν.
Στον πέμπτο όμιλο η Τσέλσι κέρδισε τα δύο καθοριστικά ματς με την Σάλκε και δικαίως προκρίθηκε ως πρώτη, ενώ και η Σάλκε δικαίως πέρασε ως δεύτερη. Στον «τελικό» με την Βασιλεία για το ποια από τις δύο θα προκριθεί νίκησε 2-0!
Στον έκτο τα είπαμε για Ντόρτμουντ, Αρσεναλ και την μεγάλη άτυχη Νάπολι…
Στον έβδομο εν τέλει προκρίθηκε η Μίλαν και όχι ο Αγιαξ, πίσω από την Μπαρτσελόνα που πάντως έκανε δύο ήττες. Στη μάχη της δεύτερης θέσης και τα δύο ματς έληξαν ισόπαλα, μόνο που ο Αγιαξ είχε την μεγάλη ευκαιρία να παίξει τον «τελικό» με την Μίλαν με παίκτη περισσότερο για πάνω από 70 λεπτά και δεν την εκμεταλλεύτηκε. Συνεπώς και εδώ Μίλαν δικαίως…
Όσο για τον όγδοο είναι ο όμιλος που τον βλέπει η Νάπολι και… αρρωσταίνει. Η Ατλέτικο πέρασε δια περιπάτου πρώτη με πέντε νίκες και μία ισοπαλία και δεύτερη πέρασε η Ζενίτ που μάζεψε συνολικά έξι πόντους. Τους μισούς από τη Νάπολι και όμως προκρίθηκε. Γιατί πέρασε και άφησε στην τρίτη θέση την Πόρτο; Γιατί την νίκησε στο «Ντραγκάο» και δεν έχασε στην Αγία Πετρούπολη. Και εδώ η πρόκριση κρίθηκε στα δύο ματς μεταξύ των… μνηστήρων και δικαίως την πήρε η Ζενίτ.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: