Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Πρώτη και καλύτερη!!

Κάνοντας την έκτη της νίκη σε έξι αγώνες κόντρα στην Εσμπεργκ με 3-0, η Σάλτσμπουργκ τερμάτισε πρώτη στον τρίτο όμιλο και προκρίθηκε στη συνέχεια του Europa League, αφήνοντας τους Δανούς δεύτερους.

Πρώτη και καλύτερη
Το μόνο που «παιζόταν» στον τρίτο όμιλο του Europa League, ήταν η πρωτιά μεταξύ Σάλτσμπουργκ και Έσμπεργκ, μιας και το ποιοι θα προκριθούν είχε κριθεί πολύ πριν την 6η αγωνιστική.

Αυστριακό αήττητο

Για να πετύχει η Εσμπεργκ να πάρει την πρωτιά έπρεπε να νικήσει με περισσότερα από δύο γκολ διαφορά την Σάλτσμπουργκ μέσα στην Αυστρία. Στο 19’ όμως ο Μανέ έκανε την υπόθεση πρωτιά ακόμα δυσκολότερη για την Εσμπεργκ, δίνοντας προβάδισμα στη Σάλτσμπουργκ με κοντινό σουτ. Με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά (58 Καμπλ και 63 Μανέ) οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς πανηγυρίζοντας την πρόκριση στον επόμενο γύρο έχοντας έξι νίκες σε έξι ματς.


Για την τιμή των όπλων

Παντελώς αδιάφορες και οι δύο ομάδες μιας και δεν είχαν καμιά προοπτική για πρόκριση. Το μόνο που έπαιζαν μεταξύ τους ήταν το γόητρο και η αποφυγή της τελευταίας θέσης του τρίτου ομίλου του Europa League.

Πιο επιθετικά ξεκίνησε η Σταντάρ Λιέγης και στο 31ο λεπτό η επιθετικότητά της καρποφόρησε αφού μετά από ασίστ του Μαρκέτ, ο Μπομπό με καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ άνοιξε το σκορ. Η χαρά των γηπεδούχων όμως δεν κράτησε για πολύ αφού στο 41’ ο Νίλσον ισοφάρισε για την Ελφσμποργκ. Φουριόζοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι και με την έναρξη του πήραν το προβάδισμα με γκολ του Νίλσον και στο 52’ ο Μπέκμαν έκανε το 3-1 με σουτ μετά από σέντρα του Νίλσον, ο οποίος είναι ο κορυφαίος των Σουηδών με δύο γκολ και μία ασίστ. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι κι έτσι οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρώτη τους νίκη στον όμιλο.


Αποτελέσματα 6ης Αγωνιστικής

Σάλτσμπουργκ - Έσμπεργκ 3-0
(19’, 63' Μανέ, 58' Καμπλ)

Σταντάρ Λιέγης – Ελφσμποργκ 1-3
(31’ Μπομπό – 41’,46’ Νίλσον, 53 Μπέκμαν)

Βαθμολογία 3ου Ομίλου
Σάλτσμπουργκ 18
Εσμπεργκ 12
Ελφσμποργκ 4
Σταντάρ Λιέγης 1 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: