Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Κριστιάνο, ο... ιδανικός!!

Έσπασε ρεκόρ, χάρισε νίκες στη Ρεάλ, έδωσε… πρόκριση στην Πορτογαλία... Ο Κριστιάνο Ρονάλντο τα έκανε όλα σε ένα χρόνο και η FIFA ξεχώρισε τρεις λόγους που του αξίζει η χρυσή μπάλα.

Κριστιάνο, ο... ιδανικός!
Τρεις απ’ τους λόγους που θεωρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο άξιο να επιβραβευτεί με την χρυσή μπάλα για φέτος δημοσίευσε η FIFΑ, παρουσιάζοντας τα… κατορθώματά του τη φετινή σεζόν.

Η υποψηφιότητά του για την χρυσή μπάλα και η «μάχη» που δίνει με τον Λιονέλ Μέσι και τον Φρανκ Ριμπερί για να την κατακτήσει είναι στο προσκήνιο και θα παραμείνει μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, όταν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Η Παγκόσμια ομοσπονδία ξεχώρισε τρεις στιγμές απ’ την φετινή χρονιά του Πορτογάλου, με τις δύο να είναι απ’ την Εθνική ομάδα της χώρας του και ένα με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης


26 Φεβρουαρίου

Η ηγετική του εμφάνιση σε ένα «κλάσικο» στο Καμπ Νόου θα μπορούσε να ήταν αρκετή για να χαρακτηριστεί ξεχωριστός.

Όταν όμως πρόκειται για επαναληπτικό του Κόπα Ντελ Ρέι μέσα στο κατάμεστο «Καμπ Νόου» και ενώ το πρώτο ματς έχει λήξει 1-1, τα δύο γκολ που πέτυχε και συνέβαλλε στα μέγιστα στη πρόκριση της Ρεάλ στον τελικό, τον κάνουν ιδιαίτερο.



Βόρεια Ιρλανδία – Πορτογαλία


6 Σεπτεμβρίου

Εμφάνιση… αρχηγού ήταν και αυτή που πραγματοποίησε στο ματς της Πορτογαλίας με την Βόρεια Ιρλανδία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Και πάλι, το 1-1 του πρώτου ματς έφερνε σε δύσκολη θέση την ομάδα του. Μετά από 52’ λεπτά αγώνα, η ομάδα του Κριστιάνο ήταν πίσω στο σκορ με 2-1 και τότε ήταν που… έβαλε τα καλά του,

Mε το πρώτο του χατ τρικ που πέτυχε με τη φανέλα της Πορτογαλίας, πέρασε το εμπόδιο της Ιρλανδίας και έγινε ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της χώρας του.



Σουηδία – Πορτογαλία


19 Νοεμβρίου
Η μεγάλη μονομαχία με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο ματς της Σουηδίας με την Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήταν το αποκορύφωμα μιας σπουδαίας χρονιάς για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Παρότι ο Σουηδός παραλίγο να του… χαλάσει τα σχέδια, όταν έβαλε μπροστά την ομάδα του με δύο γκολ, ο Πορτογάλος βρήκε της απαντήσεις και έστειλε την ομάδα του στη Βραζιλία.

Και παρότι ένα γκολ ήταν αρκετό για να πάρουν την πρόκριση, το τρίτο γκολ που πέτυχε του έδωσε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών για τους Πορτογάλους.




Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: