Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Αλαλούμ και λογοκρισία στο Παγκρήτιο!

Ντου στους δημοσιογράφους που κάλυπταν ραδιοφωνικά τον αγώνα Ηρόδοτος-ΑΕΚ έκανε ο Αντώνης Σεκέρης, ο οποίος διέκοψε τις live μεταδόσεις. «Βάλτε μας πρόστιμο», δήλωσε στον σκύλο. Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στο Παγκρήτιο στο παιχνίδι Ηρόδοτος-ΑΕΚ για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής της Γ'Εθνικής. Στο ημίχρονο του ματς ο πρόεδρος του κρητικού συλλόγου, Αντώνης Σεκέρης, επενέβη στα δημοσιογραφικά και διέκοψε τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις των Μέσων που κάλυπταν το παιχνίδι, ζητώντας την πληρωμή δικαιωμάτων.
Μιλώντας στον Sportdog, το αφεντικό του συλλόγου της Αλικαρνασσού απείλησε ότι θα κινηθεί νομικά. «Αύριο το πρωί θα κάνω αγωγή σε αυτούς που μετέδωσαν τον αγώνα», ήταν το αρχικό σχόλιο του κ. Σεκέρη. Ερωτηθείς αν είχε ενημερώσει τα Μέσα περί απαίτηση πληρωμής δικαιωμάτων ο πρόεδρος του Ηροδότου είπε: «Σε όλους τους είχαμε στείλει φαξ, ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε την τηλεοπτική ή ραδιοφωνική μετάδοση αν δεν πληρώσουν τα δικαιώματα».
Ο πρόεδρος της κρητικής ομάδας έχει εν μέρει δίκιο. Διότι το καθεστώς όσον αφορά την κατηγορία έχει αλλάξει και όπως είχε ενημερώσει η ΕΠΟ σε δελτίο Τύπου της στις 20 Σεπτεμβρίου 2013, τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα ανήκουν στα σωματεία, τα οποία και νομιμοποιούνται να τα εκχωρούν σε όποιο ΜΜΕ εκείνα επιθυμούν.
Ωστόσο, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, σύμφωνα με πληροφορίες του σκύλου, ΣΠΟΡ Fm και οι ιστοσελίδες aek-live.gr, enwsi.gr που κάλυπταν ραδιοφωνικά και μέσω web radio αντίστοιχα την αναμέτρηση, δεν είχαν λάβει κανένα fax, ούτε επίσημη ενημέρωση για την απαίτηση δικαιωμάτων. Υποχρεώθηκαν δε με πολύ άκομψο τρόπο να διακόψουν τη μετάδοση...
Επομένως από την στιγμή που επιτράπηκε η είσοδος σε δημοσιογράφους για να καλύψουν το ματς ραδιοφωνικά, αυτό που συνέβη στο Παγκρήτιο είναι λογοκρισία και ίσως να επισύρει ποινές στο σωματείο. Κανονικά έπρεπε αυτή η απαγόρευση να γίνει εξ αρχής και όχι κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κληθείς να σχολιάσει αυτό το θέμα ο πρόεδρος του Ηροδότου, μίλησε με ειρωνεία λέγοντας την εξής ατάκα: «να μας βάλετε πρόστιμο».
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: