Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Στην… απέξω η Νάπολι! (video)

Φινάλε θρίλερ στον 6ο όμιλο, με Ντόρτμουντ, Άρσεναλ και Νάπολι να τερματίζουν με 12 βαθμούς αλλά την τελευταία να μένει εκτός. Νίκη 2-1 των Βεστφαλών επί της Μαρσέιγ, δεν έφτανε το 2-0 στους Ιταλούς.

Στην… απέξω η Νάπολι (video)
Η Ντόρτμουντ ήταν η μεγάλη κερδισμένη στον έκτο όμιλο καθώς με τη νίκη επί της Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» με 2-1 τερμάτισε πρώτη, την ώρα που η Άρσεναλ έχανε μεν με 2-0 από τη Νάπολι στο «Σαν Πάολο», αλλά έπαιρνε το εισιτήριο στην τριπλή ισοβαθμία. Οι δευτεραθλητές Ιταλίας έγιναν η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που μένει εκτός πρόκρισης με δώδεκα βαθμούς.

Τσάμπα… νίκη

Οι «κανονιέρηδες» έδειχναν να ελέγχουν το ματς μέχρι το τελευταίο εικοσάλεπτο. Στο 73’, ωστόσο, ο Ιγκουαΐν γύρισε όμορφα το σώμα του και με σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ τρία λεπτά μετά τα πράγματα χειροτέρεψαν για τους Λονδρέζους, όταν ο Αρτέτα δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και τους άφησε με δέκα παίκτες. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καγεχόν διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, αλλά χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.

Νάπολι: Ράφαελ, Μάτζιο, Ραούλ Αλμπιόλ, Φερνάντες, Αρμέρο, Τζεμαϊλί, Μπεχράμι, Καγεχόν, Πάντεφ (57’ Ινσίνιε), Μέρτενς, Ιγκουαΐν.

Άρσεναλ: Σέζνι, Τζένκινσον, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Φλαμινί, Αρτέτα, Ροσίτσκι (75’ Ροσίτσκι), Εζίλ, Καθόρλα (68’ Ράμσεϊ), Ζιρού.



NVsA 2-0, CL2013 από futbolsapiens

Λύτρωση στο τέλος

Ο Λεβαντόφσκι στο 4’ πρόλαβε την έξοδο του Μανταντά και άνοιξε το σκορ, αλλά δέκα λεπτά μετά ο Ντιαβαρά από θέση οφσάιντ ισοφάρισε. Στο 34’ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Παγιέ με δεύτερη κίτρινη κάρτα που πήρε για θέατρο, αλλά χρειάστηκε να φτάσει το 87ο λεπτό για να εκμεταλλευτούν οι Βεστφαλοί το αριθμητικό πλεονέκτημα και να κάνουν το 2-1 με τον Γκρόσκροϊτς.

Μαρσέιγ: Μανταντά, Λούκας Μέντες (46’ Αμπντάλα), Ντιαβαρά, Μεντί, Φανί, Σεϊρού, Λεμινά, Τοβέν (79’ Ιμπουλά), Παγέ, Ζινιάκ, Κελιφά (55’ Μορέλ).

Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Γκρόσκροϊτς, Σαρ, Παπασταθόπουλος, Ντουρμ, Σαχίν, Κελ (78’ Πίστσεκ), Μπλαστσικόφσκι, Μχιταριάν, Ρόις (78’ Σίμπερ), Λεβαντόφσκι.



All Goals - Marseille 1-2 Borussia Dortmund... από video4all

Βαθμολογία

1. Ντόρτμουντ 12 (11-6)
2. Άρσεναλ 12 (8-5)
3. Νάπολι 12 (10-9)
4. Μαρσέιγ 0 (5-14) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: