Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Όλα τα... λεφτά στην ΤΣΣΚΑ!!

Όλα τα... λεφτά στην ΤΣΣΚΑ! Και νίκησε και πήρε την διαφορά! Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε της Μπαρτσελόνα με σκορ 79-65 για την 9η αγωνιστική των ομίλων και... (σχεδόν) καπάρωσε τη δεύτερη θέση, αφήνοντας τρίτους τους Καταλανούς.

Δύο σε ένα για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στο ντέρμπι του πρώτου ομίλου της Ευρωλίγκας, οι Ρώσοι έκαμψαν την αντίσταση της Μπαρτσελόνας με σκορ 79-65. Έτσι, κάλυψαν και τη διαφορά που είχαν χάσει στο πρώτο παιχνίδι και πλέον «καπάρωσαν» τη δεύτερη θέση, αφήνοντας τρίτη την Μπάρτσα στην ισοβαθμία (6-3 ρεκόρ).

Κορυφαίος για τους νικητές ο Γουίμς που σταμάτησε στους 18 πόντους, ενώ 12 είχε ο Κρστιτς και 10 ο Βοσοντσέβιτς. Για τους Καταταλανούς δεν αγωνίστηκε ο Κώστας Παπανικολάου.

Η ΤΣΣΚΑ τίμησε τον Θοδωρή Παπαλουκά στο ημίχρονο του αγώνα με την Μπάρτσελόνα, για την προσφορά του στο ρωσικό σύλλογο.

Ο 36χρονος παλαίμαχος γκαρντ άφησε τα παρκέ το περασμένο καλοκαίρι και η ομάδα με την οποία αγωνίστηκε από το 2002 μέχρι το 2008 αλλά και στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν, τον τίμησε με αυτή την τελετή.

Ο «Τεό» παρέλαβε επίσης βραβείο από τα χέρια εκπροσώπου της Euroleague με το logo της, για τη συνεισφορά του στο άθλημα και τη διοργάνωση.

Το ματς

Ντέρμπι στα χαρτιά, ντέρμπι και στο παρκέ! Στο πρώτο δεκάλεπτο καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει με πάνω από τρεις πόντους, με το σκορ να εναλλάσεται χέρια και τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν. Μάλιστα, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο, προηγούμενη με 21-20!

Κι αφού λοιπόν ο ρυθμός του παιχνιδιού συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο και τους δύο αντιπάλους να είναι ισόπαλοι με 28-28, η ΤΣΣΚΑ άρχησε να πατά... γκάζι, με κύρια αιχμή του δόρατος τον Γουίμς. Ο Αμερικανός άρχισε να παίρνει επιθέσεις, που είτε τις τελείωνε, είτε πήγαινε στις βολές, οι Καταλανοί είχαν πάθει blackout στην επίθεση και έτσι το προαναφερθέν σκορ έγινε 42-31 στο 20’, με σερί 14-3 για τους γηπεδούχους!

Παρά το +11, το παιχνίδι είχε πολύ... ζουμί ακόμα. Με τον Όλεσον να είναι εκπληκτικός για τους «μπλαουγκράνα» και να σκοράρει σαν «τρελός» στα πρώτα λεπτά, η Μπαρτσελόνα όχι μόνο επέστρεψε στο παιχνίδι, αλλά προηγήθηκε και με 47-46, με επιμέρους σκορ 16-4(!), με τους Ρώσους να μην μπορούν να βάλουν καλάθι με τίποτα. Προς τα τέλη της τρίτης περιόδου, οι γηπεδούχοι συνήλθαν κάπως και κατάφεραν να ξαναμπούν έστω κι οριακά σε θέση οδηγού με 53-52.

Η ομάδα του Μεσίνα ξαναβρήκε ρυθμό στην επίθεση με τον Τζάκσον να δίνει πολύτιμες βοήθειες και ξέφυγε με επτά πόντους 59-52, την ώρα που οι προσπάθειες των Καταλανών έβρισκαν σίδερο. Περίπου τρία λεπτά πριν το φινάλε, ο Τεόντοσιτς πέτυχε ένα από τα... δικά του τρίποντα, έκανε το 71-60 και έγειρε για τα καλά την πλάστιγγα, με τους Ρώσους εν τέλει να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα και την διαφορά με το 79-65.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 42-31, 53-52, 79-65
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: