Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Σαν να έχασε η ΑΕΚ…!!

Έντονος προβληματισμός στην ΑΕΚ, αφού παρά τη νίκη επί του Ηροδότου η εμφάνιση της ομάδας ήταν ξανά προβληματική. Συνεχίζεται η περίοδος «εξετάσεων» για… πολλούς. Τρία τα χαμένα πέναλτι της «Ένωσης».

Σαν να έχασε η ΑΕΚ…
Η ΑΕΚ αναζητούσε απέναντι στον Ηρόδοτο αντίδοτο στις πληγές που άνοιξε η ισοπαλία με τον Αστέρα Βάρης. Ωστόσο δεν το βρήκε ποτέ, αφού μπορεί μεν ο στόχος της νίκης να επετεύχθη έστω και στο 93’, αλλά η εικόνα της ήταν και πάλι απελπιστική.

Η «Ένωση» είχε και πάλι πολύ κακό πρόσωπο, καθώς ήταν ακίνδυνη και φλύαρη στο πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη μπορεί να ανέβηκε επιθετικά, αλλά απειλήθηκε ουκ ολίγες φορές από τους γηπεδούχους και θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν εκείνη ηττημένη.

Το καταπληκτικό γκολ του Πλατέλλα στις καθυστερήσεις έφερε ένα ξέσπασμα χαράς, αλλά αυτό γρήγορα έδωσε τη θέση του στον προβληματισμό. Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ δεν «χτίστηκε» για να κερδίζει ερασιτεχνικά σωματεία στις καθυστερήσεις, αλλά για να προσφέρει γκολ και θέαμα σε όλα της τα παιχνίδια, κάτι που δεν έχει πετύχει ως τώρα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Το κλίμα κατά την επιστροφή της αποστολής δεν θύμιζε ομάδα που έχει κερδίσει στο φινάλε. Κι αυτό γιατί όλοι αντιλαμβάνονται πως το όνομα, η ιστορία, η διοίκηση και ο κόσμος της ΑΕΚ επιβάλλουν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο. Ο Τραϊανός Δέλλας, που με τις χθεσινές του δηλώσεις έβγαλε προς τα έξω περισσότερο εκνευρισμό και καθόλου ψυχραιμία στην αντιμετώπιση της κρίσης, είναι σίγουρα πολύ προβληματισμένος.

Η δυσαρέσκεια είναι δεδομένη και στη διοίκηση της ΑΕΚ. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως τα επόμενα παιχνίδια θα αποτελέσουν κριτήριο για πολλούς. Κι όσοι δεν αποδείξουν πως μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες απαιτήσεις που συνεπάγεται η φανέλα με το δικέφαλο, δεν θα έχουν θέση στην ομάδα. Όχι στη Σούπερ Λίγκα ή στη Football League, αλλά ακόμη και στη Γ’ Εθνική, καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εκκαθαρίσεων ακόμη και μέσα στην τρέχουσα σεζόν. Ειδικά από τη στιγμή που επίκειται και μεταγραφική περίοδος.

Την Κυριακή η ΑΕΚ δίνει πάλι «εξετάσεις» την Κυριακή στον τελικό Κυπέλλου του έκτου ομίλου, υποδεχόμενη στις 14:30 τον Αστέρα Βάρης. Εκτός μάχης είναι σίγουρα ο τραυματίας Τσιρίλο.

Πάλι χαμένο πέναλτι

Το πέναλτι που έχασε ο Ντακόλ χθες ήταν το τρίτο για την ΑΕΚ σε πέντε προσπάθειες. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος είχε αστοχήσει από την άσπρη βούλα και σε ένα ακόμη ματς, αυτό με τον Μανδραϊκό στη Φυλή πρεμιέρα (0-2), ενώ το άλλο πέναλτι της «Ένωσης» είχε πετάξει στα σκουπίδια ο Δημήτρης Ανάκογλου κόντρα στη Θύελλα Ραφήνας στο ΟΑΚΑ (2-1). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: