Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Κόπα Σουνταμερικάνα: Τίτλος για Λανούς με Μπλάνκο!!

Το Κόπα Σουνταμερικάνα κατέκτησε η Λανούς καταβάλλοντας την Πόντε Πρέτα με 2-0 στον επαναληπτικό τελικό της διοργάνωσης νοτιοαμερικανικών συλλόγων.
Μάλιστα, ο πρώην στράικερ της ΑΕΚ, Ισμαέλ Μπλάνκο, ενεπλάκη σε αμφότερα τα γκολ, τα οποία συνδυάστηκαν με το 1-1 της Βραζιλίας, ώστε να χαρίσουν το Σουνταμερικάνα στους Αργεντίνους. Άλλωστε, η Λανούς επέβαλε τον ρυθμό της από το ξεκίνημα της αναμέτρησης εκμεταλλευόμενη το πλεονέκτημα της έδρας και προηγήθηκε στο 24ο λεπτό, όταν ο Μπλάνκο πρόσφερε έτοιμο γκολ στον Βίκτορ Αγιάλα, ενώ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Μπλάνκο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνοντας φάση διαρκείας ενώπιον της αντίπαλης εστίας.
Σημειώνουμε πως ο παραπάνω τίτλος αποτελεί το πρώτο Σουνταμερικάνα της Λανούς, η οποία έχει κατακτήσει επίσης το Copa CONMEBOL το 1996 και την αργεντίνικη Apertura το 2007. Μάλιστα βοήθησε και την Μποταφόγκο, η οποία εξασφάλισε «εισιτήριο» για το επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες ως τέταρτη του Brasileiro, το οποίο θα «έκλεβε» η Πόντε Πρέτα ως κάτοχος του Κόπα Σουνταμερικάνα. Τέλος θυμίζουμε πως οι χαμένοι της βραδιάς υποβιβάστηκαν φέτος, οπότε τη νέα σεζόν θα αγωνιστούν στη δεύτερη κατηγορία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.



Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: