Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Περιμένοντας τον… κοντό!

Μία κακή ΑΕΚ όδευε ολοταχώς για δεύτερο συνεχές 1-1 στη Γ’ Εθνική απέναντι στον Ηρόδοτο στο Παγκρήτιο. Ο βραχύσωμος Πλατέλλας, ωστόσο, με μακρινό σουτ στο 93’ λειτούργησε ως από μηχανής Θεός.

Περιμένοντας τον… κοντό
Η ΑΕΚ δεν φάνηκε να συμμορφώνεται μετά το 1-1 απέναντι στον Αστέρα Βάρης. Και θα είχε φύγει με το ίδιο σκορ από το παγωμένο Παγκρήτιο απέναντι στον Ηρόδοτο, αν δεν έσωζε την παρτίδα στο τέλος ο Βαγγέλης Πλατέλλας. Ο βραχύσωμος εξτρέμ με προσωπική ενέργεια και μακρινό σουτ πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 93’ ολοκληρώνοντας την ανατροπή που είχε αρχίσει στο 59’ ο Ντακόλ, που έχασε και πέναλτι στο 74’.

Οι αξιόμαχοι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 53’ με τον Μωραΐτη και απείλησαν πολλές φορές ακόμη την «Ένωση», που πάντως μετά το τρίποντο που πήρε επέστρεψε στην κορυφή του έκτου ομίλου της Γ’ Εθνικής με 23 βαθμούς έναντι 21 του Ηροδότου, που έχει κι ένα ματς παραπάνω.

Το ματς

Οι κατσάδες από οπαδούς, Μπάγεβιτς και Δέλλα μετά το 1-1 με τον Αστέρα Βάρης φάνηκε να μην έχουν πιάσει τόπο στο πρώτο μέρος. Η ΑΕΚ είχε μεν την υπεροχή, αλλά ελάχιστες φορές απείλησε την εστία του Ηροδότου. Ατελείς συνδυασμοί και γεμίσματα περιείχε η επιθετική ανάπτυξη της «Ένωσης», που επί της ουσίας πλησίασε στο γκολ μόνο στο 25’ με την κεφαλιά του Μπρέσεβιτς που εξουδετέρωσε ο Ζαφείρης. Οι γηπεδούχοι με καλή οργάνωση στα μετόπισθεν και παρά τις πέντε κίτρινες κάρτες που δέχτηκαν κρατούσαν την ισοπαλία που θα τους… κρατούσε πρωτοπόρους στον έκτο όμιλο.

Η… υπνηλία του πρώτου ημιχρόνου έδωσε τη θέση της σε καταιγισμό γεγονότων με την έναρξη της επανάληψης. Στο 53’ και την πρώτη απειλητική επίσκεψη στα καρέ της ΑΕΚ, ο Ηρόδοτος άνοιξε το σκορ με σουτ του Μωραΐτη εκτός περιοχής. Η αντίδραση των «κιτρινόμαυρων» ήταν άμεση, αφού στο 58’ ο Ντακόλ είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ και ένα λεπτό μετά ο ίδιος αφού κατέβασε την μπάλα με το στήθος την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1. Οι γηπεδούχοι παρέμεναν απειλητικοί κυρίως με τα μακρινά σουτ του Κούρτι, αλλά η ΑΕΚ έφτασε κοντά στην ανατροπή με τον ίδιο πρωταγωνιστή στο 74’. Ο Πεταυράκης κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Ντακόλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στην επαναφορά σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Λίγο έλειψε, δε, ο Ηρόδοτος να ανακτήσει το προβάδισμα στο 81’, όταν από λάθος του Ρόβα ο Μωραΐτης βγήκε απέναντι στον Καραγκιολίδη, αλλά σούταρε μόλις άουτ. Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ματς πήγαινε… ολοταχώς στην ισοπαλία, ο Πλατέλλας με ατομική προσπάθεια από τα αριστερά και μακρινό δυνατό σουτ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ηρόδοτος (Κολιτσιδάκης): Ζαφείρης Δ., Μπινιχάκης, Γεωργόπουλος, Χαρίτος, Χαλκιαδάκης, Αχιλλέως (46’ Σαλταπίδας), Κούρτι, Χατζηανδρέου, Κοζιράκης, Ζαφείρης Αλ, Μωραΐτης.

ΑΕΚ (Δέλλας): Καραγκιολίδης, Γεωργέας, Πεταυράκης, Σταθάκης, Ρόβας, Κορδέρο, Ανάκογλου (83’ Τσεβάς), Γροντής (76’ Πόποβιτς), Πλατέλλας, Ντακόλ, Μπρέσεβιτς.

*Πρόεδρος, παίκτες και τεχνικό τιμ του Ηροδότου τίμησαν τη μνήμη του πρόωρα χαμένου οπαδού της ΑΕΚ από το Ηράκλειο, Θέμη Γύπαρη. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: