Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ώρα για… Blackjack!!

Με στόχο τη διεύρυνση του φετινού, αήττητου σερί του στις 21 νίκες ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (12/12, 21:00) στο –κεκλεισμένων των θυρών- ΣΕΦ τη Σιένα, για την 9η αγωνιστική της Euroleague.

Ώρα για… Blackjack
Με ισχυρότερο κίνητρο την επίτευξη της 21ης φετινής του νίκης ο Ολυμπιακός φιλοξενεί απόψε στις 21:00 (Novasports 3, NovaΣΠΟΡ FM 94.6) στο άδειο –λόγω τιμωρίας- ΣΕΦ τη Σιένα για την 9η αγωνιστική του Γ’ ομίλου της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καπαρώσει την πρώτη θέση του γκρουπ τους ό,τι και να γίνει, φιλάθλους στο πλευρό τους δεν θα έχουν οπότε το… 21/21 και η διατήρηση της αγωνιστικής κατάστασης σε καλό επίπεδο ενόψει και του ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό φαίνεται να αποτελούν τα κίνητρά του για τον αγώνα με τον ιταλικό σύλλογο.

Τα προβλήματα πάντως δεν λείπουν για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Εκτός μάχης είναι και για αυτό το ματς οι Μίρζα Μπέγκιτς και Γιώργος Πρίντεζης. Αμφότεροι εκτίουν την ποινή των τριών αγωνιστικών εκτός παρκέ που τους επιβλήθηκε από την Euroleague λόγω του επεισοδίου με τον Ποπς Μενσά Μπονσού στον αγώνα με τη Γαλατά. Στην αποστολή θα βρίσκεται εκτός απροόπτου ο Σέντρικ Σίμονς ο οποίος επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του στον ώμο πριν περίπου ένα μήνα. Κανονικά θα δώσει το «παρών» ο Στράτος Περπέρογλου παρά τις ενοχλήσεις που είχε στον ώμο.

Η Σιένα από την άλλη, έρχεται στην Ελλάδα με άλλου είδους... προβλήματα. Δημοσιεύματα στην Ιταλία θέλουν την ομάδα της Τοσκάνης να απειλείται με υπέρογκο πρόστιμο λόγω φοροδιαφυγής ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ! Για αυτό εξάλλου έχουν φουντώσει τον τελευταίο καιρό οι φήμες για παραχώρηση του Ντάνιελ Χάκετ καθώς έτσι θα βάλει κάποια χρήματα στο ταμείο της. Όσον αφορά στα αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενοι μετρώντας μέχρι τώρα στον όμιλο 3 νίκες και 5 ήττες διατηρούν με θετικό αποτέλεσμα επί του Ολυμπιακού ελπίδες πρόκρισης στο Top 16 όμως δεν… πολυκαίγονται αφού αυτό θα σημαίνει περισσότερα ταξίδια, άρα περισσότερα έξοδα στον ήδη επιβαρυμένο ιταλικό σύλλογο.

Η προϊστορία πάντως, είναι με την πλευρά της Σιένα. Οι Ιταλοί μετρούν σε 13 αναμετρήσεις με τους Πειραιώτες οκτώ νίκες, ενώ στα έξι παιχνίδια που έχουν δώσει στο ΣΕΦ έχουν καταφέρει να φύγουν με το… διπλό στα μισά από αυτά.

Όσο για το τι λέει η στατιστική; Αυτή είναι υπέρ των Πρωταθλητών Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερο μέσο όρο σε πόντους, ασίστ, κλεψίματα, κοψίματα, ποσοστό σε σουτ δύο και τριών πόντων και index όμως υστερεί στον τομέα των ριμπάουντ, στο ποσοστό των βολών, ενώ είναι και πιο επιρρεπής στα λάθη.

Ολυμπιακός-Σιένα (Μ.Ο.)

Πόντοι 80,4-67,4
Ριμπάουντ 32,6-33,9
Επιθετικά Ριμπάουντ 8,9-9,8
Αμυντικά Ριμπάουντ 23,8-24,1
Κλεψίματα 5,1-4,6
Κοψίματα 4,8-2,6
Λάθη 12,3-10,1
Δίποντα 56,1%-43,0%
Τρίποντα 38,0%-35,9%
Βολές 71,8%-74,0%
Index 90,5-66,4

Διαιτητές της αναμέτρησης στο ΣΕΦ θα είναι οι Ριζέπ Ανκαραλί (Τουρκία), Ντάνι Ιερεθουέλο (Ισπανία) και Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία).Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: