Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ταμπακούλης: «Ο κόσμος πρέπει να πιστέψει στη Λέσχη»

Ένας εκ των 12 υποψηφίων για τις εκλογές του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωνίας Μελών του Άρη, Τάσος Ταμπακούλης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» όπου αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές στην Κοινωνία Μελών Άρη, τον μικρό αριθμό των υποψηφίων αλλά και το ενδεχόμενο να βρεθεί επενδυτής.




Για τον μικρό αριθμό των υποψηφίων στις αυριανές εκλογές της ΚΜΑ:

«Είναι πολύ μικρός ο αριθμός κι εγώ περίμενα περισσότερους. Μετά από τις τελευταίες διοικήσεις ο κόσμος έχει απογοητευτεί και γύρισε την πλάτη».

Για το μοντέλο της Λέσχης και αν θεωρεί ότι απέτυχε σε ένα βαθμό:

«Αυτό το μοντέλο λειτουργεί σε πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει να δουλέψουμε και να βάλουμε στόχους, να κάνουμε τη Λέσχη μεγάλη και μετά τον Άρη. Δε νομίζω ότι απέτυχε. Ήταν ένα όπλο που μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε υπέρ της ομάδας μας».

Για το αν μπορεί η Λέσχη να αποφασίσει για τα σοβαρά θέματα που αφορούν τον Άρη:

«Όχι αυτό είναι δύσκολο. Ο κόσμος πρέπει να πιστέψει στη Λέσχη, μια συσπειρωμένη Λέσχη θα βοηθήσει τον Άρη. Εγώ πιστεύω στη Λέσχη. Θα πρέπει να λέμε αλήθεια στον κόσμο, να τους ενημερώνουμε συχνά έτσι ώστε να αγκαλιάσει και πάλι τη Λέσχη. Πιστεύω ότι πολλοί νιώθουν προδομένοι και ότι κάποιοι τους κορόιδεψαν».

Για τον οικονομικό έλεγχο τόνισε:

«Για τον έλεγχο πρέπει να έχουμε τα αποτέλεσμα στην επομένη Γ.Σ. Το λόγο που καθυστερεί πραγματικά δεν τον ξέρω. Άμα βγούμε εμείς θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε αυτά τα θέματα όπως και για άρθρο 99».

Για το αν ο Άρης μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει:

«Αν πιστεύαμε πως δεν μπορεί δε θα κάναμε καμία προσπάθεια. Τα προβλήματα λύνονται, χρειάζονται όμως χρήματα, γι αυτό θα κοιτάξουμε για επενδυτή. Πρέπει να βρούμε δυνατό οικονομικά άνθρωπο για να «σπρώξει το καράβι».

Για το αν είναι εύκολο να βρεθεί επενδυτής και τους λόγους που θα τον προσελκύσουν:

«Όταν μια ομάδα κατεβάζει 30.000 κόσμο στον τελικό είναι ένας λόγος, δείχνει τη δυναμική της ομάδας. Αν έρθει κάποιος και δώσει όραμα στον Άρη θα ανταποκριθεί. Αν το δει σοβαρά, σαν επένδυση θα έχει κέρδος και αυτός και ο Άρης».

Τέλος, έδωσε το δικό του μήνυμα για την ψηφοφορία:

«Θα δώσω χρόνο και τον καλύτερο μου εαυτό να πετύχει η Λέσχη, να κάνει η ομάδα και πάλι πρωταθλητισμό και να μη ζήσει τη χρονιά που έζησε φέτος».Πηγή:  metrosport.gr

Προσφυγή ο Μπουγαΐδης!!

Τον δρόμο της προσφυγής επέλεξε ο Μαυρουδής Μπουγαϊδης, ΠΟΥ κινήθηκε δικαστικά εις βάρος της ΑΕΚ, ζητώντας τα μέχρι στιγμής δεδουλευμένα του, ποσό που φτάνει τα 8.000 ευρώ αλλά και τον επόμενο χρόνο του συμβολαίου του, ο οποίος φτάνει στα 43.591 ευρώ. Επίσης, θέλει να μείνει ελεύθερος από την Ένωση.Πηγή:  metrosport.gr

Αθανασιάδης: «Ο Άρης δεν είναι όχημα κανενός»

Ιδιαίτερα σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών της Κοινωνίας Μελών Άρη, αλλά και τον τρόπο που διοικείται ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια, εξέφρασε ο Μιχάλης Αθανασιάδης (ΑΜ 8555), μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis». Ο υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο στις σημερινές εκλογές, εξαπέλυσε επίσης σοβαρές ενστάσεις για το ποιόν του κυρίου Σκόρδα ως παράγοντα, ενώ κατέθεσε και τη δική του πρόταση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα ανοίξει σύντομα.

«Φυσικά και θα μπορούσε να είναι διάτρητη η συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία» τόνισε αρχικά για να επισημάνει στη συνέχεια πως: «είναι ένα ζήτημα από τα πολλά που δημιούργησε η πρώην προσωρινή διοίκηση και δίνουν τη δυνατότητα, να αμφισβητηθούν οι εκλογές. Υφίσταται προσπάθεια χειραγώγησης των εκλογών με διάφορους τρόπους. Πρέπει να τονιστεί πως η εφορευτική επιτροπή επιλέχθηκε με μη σύννομο τρόπο ενώ την ίδια στιγμή, δίνεται το δικαίωμα επιστολικής ψήφου ακόμη και σε κατοίκους της Θεσσαλονίκης»!

Ο κ. Αθανασιάδης δεν στάθηκε μόνο εκεί, καθώς σχολίασε: «Δεν έπρεπε πλέον να υφίσταται το προσωρινό Δ.Σ. της Κοινωνίας Μελών από τη στιγμή που τις εκλογές αναλαμβάνει η εφορευτική επιτροπή, υπάρχουν πολύ μεγάλες ευθύνες, τις οποίες ορισμένοι δεν συναισθάνονται. Για παράδειγμα, ορισμένοι ενδεχομένως ποινικά καταδικασμένοι άνθρωποι, εξακολουθούν να θέλουν να συμμετέχουν στα κοινά και ενδέχεται να βάλλουν το σύλλογο σε περιπέτειες. Πρέπει άπαντες να αντιληφθούν ότι ο Άρης, δεν είναι όχημα για να λύσει ο καθένας τα προσωπικά του ζητήματα. Προσωπικά πάντως ως Αρειανός, δεν είμαι καθόλου περήφανος που ο κ. Σκόρδας, θήτευσε και θέλει να θητεύσει ξανά στην προεδρία της ΠΑΕ Άρης».

Κληθείς να τοποθετηθεί για το οπαδικό κίνημα και τον τρόπο που θα επηρεάσει τις εκλογές, είπε: «Πιστεύω όσο λίγοι στο οπαδικό κίνημα, όμως στην προκειμένη περίπτωση, θα πρέπει να αφήσουμε τους οργανωμένους οπαδούς απ? έξω. Αυτοί οι νεαροί οπαδοί, με το δικό τους τρόπο δίνουν έναν πολύ μεγάλο αγώνα και δώσανε πρώτοι τη μάχη για τη σωτηρία της ομάδας. Οι οπαδοί όμως, πρέπει να είναι στην κερκίδα». Στη συνέχεια, ο κ. Αθανασιάδης κατέθεσε την άποψη πως «ο κ. Σκόρδας είναι επαγγελματίας παράγοντας και πραγματικά δεν γνωρίζω από πού ζει. Από τη στιγμή που ήταν υπέρμαχος της διαφάνειας, άποψη που υπερθεματίζω κι εγώ, ας μας δείξει τα περιουσιακά του στοιχεία».

Στον επίλογο της τοποθέτησης του επισήμανε: «Θα ήθελα να πω πως στον Άρη, γνωριζόμαστε σχεδόν όλοι. Εγώ δεν πρεσβεύω κανέναν και δεν πρέπει να ομαδοποιούμαστε. Η κατάσταση έχει καταδείξει πως θα έπρεπε να υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια στις εκλογές, από τη στιγμή που οι υποψήφιοι που συντάσσονται με τον κύριο Σκόρδα, δεν μπορούν να συνεννοηθούν με κανέναν. Αν υπάρξει η οποιαδήποτε πρόταση για την ΠΑΕ Άρης, πρέπει να κατατεθεί άμεσα. Πρέπει ο κάθε Αρειανός να σκεφτεί αν θέλει στην ομάδα του διαχειριστή ή ιδιοκτήτη. Προσωπικά πιστεύω ότι θα μπορούσε μια ανάδοχος τράπεζα να αναλάβει την αύξηση Μ.Κ. του Άρη, είναι η καλύτερη δυνατή λύση και μια διαδικασία που θα πρέπει να τεθεί σε συζήτηση δημόσια».
Πηγή:  metrosport.gr

Φουρλίγκας: «Με τις σωστές κινήσεις, θα επιστρέψει και πάλι ο κόσμος»

Ένας εκ των υποψηφίων για τις εκλογές της «ΚΜΑ», ο Βασίλης Φουρλίγκας, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τις επικείμενες εκλογές στην Κοινωνία Μελών Άρη.


Αρχικά αναφέρθηκε στο πόσοι είναι οι υποψήφιοι στις αυριανές εκλογές:

«Προς το παρόν 12. Νομίζω ότι έχει κλείσει προ πολλού η προθεσμία».

Για το αν γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να ψηφίσουν τα μέλη:

«Ακρινός δεν ξέρω. Είχαμε πει στην συνέλευση ότι θα ψηφίσουν οι κάτοχοι διαρκείας και κάποιοι που δεν είχαν τακτοποιημένα τα οικονομικά τους. Μέχρι χθες είχα την εικόνα ότι είναι πάνω από 4.500 αλλά δεν γνωρίζουμε το πόσοι θα έρθουν να ψηφίσουν.

Η Λέσχη είναι κάτι στο οποίο ήμασταν πρωτεργάτες και καταντήσαμε να κάνουμε συγκεντρώσεις μεταξύ συγγενών και φίλων. Υπάρχει μια απαξίωση και πρέπει να κάνουμε κάτι να το αλλάξουμε, είναι η τελευταία ευκαιρία για τη Λέσχη».

Για την ΚΜΑ και αν υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον:

«Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Τα άτομα που θα βγουν θα έχουν αυτή την ευθύνη. Έχουν γίνει κάποια λάθη στο παρελθόν με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο κόσμος. Διαχειριστικά λάθη, αποφάσεις που δεν πάρθηκαν, ο έλεγχος που έπρεπε να γίνει, ο κόσμος δεν ενημερωνόταν. Αν διορθωθούν όλα αυτά με σωστές κινήσεις πιστεύω ότι θα γυρίσει ο κόσμος και θα πιστέψει και πάλι στην ΚΜΑ.

Αυτοί που θα εκλεχθούν και θα κάνουν το δ.σ. πρέπει να συνδράμουν για το καλό του συλλόγου. Στην προηγούμενη διοίκηση υπήρξαν μαλώματα, φασαρίες, παραιτήσεις. Μέσα από σωστές κινήσεις μπορούμε να δείξουμε ότι λειτουργούμε σωστά».

Για τον έλεγχο διαφάνειας και αν είναι από τα ζητήματα που πρέπει άμεσα να «τρέξουν»:

«Απ' ότι είδα και σήμερα έχει σταματήσει. Πρέπει να βγει άμεσα το πόρισμα. Είναι καλό για το μέλλον του Άρη. Έχοντα τα αποτελέσματα του πορίσματος θα κάνει και πιο ελκυστικό το σύλλογο».

Για το που οφείλεται η καθυστέρηση του ελέγχου:

«Ακούω διάφορα αλλά δεν είμαι σίγουρος. Υπολείπονται κάποια έγγραφα και δεν προχωράει ο έλεγχος. Το πρώτο μας μέλημα πάντως οποιοσδήποτε και αν βγει είναι να προχωρήσει ο έλεγχος».

Τέλος, για το ποια θα πρέπει να είναι σχέση της Λέσχης με την ΠΑΕ:

«Ο ρόλος της Λέσχης με την ΠΑΕ πρέπει να είναι στα πλαίσια της συνεργασίας, χωρίς να παρεμβαίνει στο έργο της. Πρέπει να έχει ελεγκτικό και ουσιαστικό ρόλο. Να ασκεί τα δικαιώματα για τα οποία θα είναι εκεί». Πηγή:  metrosport.gr

Ιατρού στο Metropolis: «Ο έλεγχος συνεχίζεται κανονικά, πιο κατάλληλος ο Σκόρδας»

Για τις εκλογές της Λέσχης και του δ.σ. της ΠΑΕ Άρης, αλλά και τον έλεγχο που διενεργείται, μίλησε σγο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Φίλων Άρη, Νίκος Ιατρού, που σημείωσε ότι ο έλεγχος συνεχίζεται κανονικά, ενώ τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Λάμπρου Σκόρδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Ιατρού:

«Θέλω να πω για τον έλεγχο όσον αφορά το λογιστήριο, παραστατικά, εγγραφές και ισοζύγια, ο ορκωτός λογιστής πήρε τα πάντα, δεν υπάρχουν εκκρεμότητες. Τα έχει πάρει τα ισοζύγια μέσα από τον υπολογιστή. Αυτά τα χαρτιά που δεν υπάρχουν δεν παίζουν ρόλο στην πορεία του ελέγχου. Είναι δουλειά μου, έχω λογιστικό γραφείο και ξέρω. Κανείς ελεγκτής δεν πήγε να δει το βιβλίο μετόχων και μετοχών. Η ΝΕΧΙΑ δεν πάγωσε τον έλεγχο, σήμερα ήμασταν στα γραφεία και ο έλεγχος συνεχίζεται. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Η σύμβαση με την εταιρία αυτή είναι εκπληκτική, εξασφαλίζει πραγματικό έλεγχο, θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Δεσύπρη για τη σύμβαση που έκανε. Ο έλεγχος συνεχίζεται κανονικά και η εταιρία θα τον ολοκληρώσει σε εύλογο χρονικό διάστημα. Απλά οι ορκωτοί πήραν άδεια λόγω των εορτών του Πάσχα. Σε ένα με ενάμιση μήνα θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Πρέπει όμως να προχωρήσουν και οι άλλες διαδικασίες. Στόχος είναι να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα για του χρόνου, αν προκύψει ότι κάτι έγινε με δόλο, όποιος κι αν είναι στο δ.σ. θα καθαιρεθεί».

Για τον ποιον υποστηρίζει ο ίδιος για τις εκλογές του δ.σ. είπε:

«Εγώ είμαι ειλικρινής και ευθύς. Δεν υπάρχει πιο ικανός από το Λάμπρο Σκόρδα αυτή τη στιγμή. Παρέλαβε το απόλυτο χάος ο κ. Σκόρδας από τον κ. Καραμπέρη και παρέδωσε μια ομάδα διοικήσιμη και σε καλό αγωνιστικό επίπεδο. Και επιπλέον πουλήθηκαν δύο παίκτες, οι Γιάχιτς και Βανγκέλι. Συμπαθώ ιδιαίτερα τον κ. Ζαμπέτα περισσότερο από τον κ. Σκόρδα. Αλλά δεν μπόρεσε ο άνθρωπος, τι να κάνουμε. Στην υπόθεση με το άρθρο 44 είχε επίσης συμμετοχή και ο κ. Σκόρδας. Θέλω να είμαι δίκαιος και επίσης δεν πιστεύω στους επενδυτές. Είδατε τι έγινε με τους επενδυτές στον Ηρακλή και την ΑΕΚ. Αν γίνει λογική και έντιμη διαχείριση, θα γίνει άλλος Άρης σε τρία χρόνια. Επίσης επί Σκόρδα έγιναν υποδομές στο γήπεδο, με μπυραρίες και πολλά ακόμη, έφεραν σε δύο χρόνια 30 εκατομμύρια έσοδα. Αν γινόταν μετά σωστή διαχείριση, δε θα είχαμε πρόβλημα τώρα. Άνω των 10 εκατομμυρίων σπαταλήθηκαν χωρίς λόγο».

Για το πού πήγαν τα χρήματα και πώς δημιουργήθηκαν τόσα πολλά χρέη, ο κ. Ιατρού ήταν κατηγορηματικός:

« Το πού πήγαν, θα το δείξει ο έλεγχος. Όποιοι έχουν πάρει χρήματα και δεν υπάρχουν παραστατικά, θα ζητηθούν από αυτούς έντοκα. Δε θα χαριστούμε σε κανέναν. Θα τα διεκδικήσουμε μέχρι το τελευταία ευρώ. Έχει γραφτεί στον Τύπο ότι δόθηκαν 500.000 ευρώ στο δικηγόρο του Γκρατσιάν χωρίς παραστατικά. Θα το δούμε στον έλεγχο».

Τέλος, για το αν πιστεύει ακόμη ότι η λύση στον Άρη μπορεί να δοθεί μέσω της Λέσχης είπε:

«Ο θεσμός της Λέσχης είναι η μόνη λύση. Δε φταίει η Λέσχη. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν επενδυτές. Δείτε τι έκανε η Ντόρτμουντ. Δυνάμωσε τη Λέσχη της, έφερε νέους ικανούς παίκτες και δείτε που έφτασε. Αυτό το μοντέλο μπορεί μόνο να προχωρήσει».Πηγή:  metrosport.gr

Αλεξανδρίδης στο Metropolis: «Θα υπάρξει και τρίτο σχήμα, που θα είναι καλύτερο»

Το πρώην μέλος του δ.σ. της ΠΑΕ Άρης, Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, μίλησε στην εκπομπή του Αθλητικού Metropolis «Στη Σέντρα» για τις εκλογές στη Λέσχη, αλλά και το δ.σ., τις υποψηφιότητες Σκόρδα και Ηλιάδη, αλλά και το τρίτο σχήμα που πιθανώς θα κατέβει.

Αρχικά τόνισε:

«Εγώ προσωπικά δε θα κατέβω, απλά θα βοηθήσουμε και θα στηρίξουμε όσους θεωρούμε καλύτερους. Εμείς αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε, ίσως πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για νέους. Στο δ.σ. της ΠΑΕ το καλό θα ήταν να υπάρξει ένας επενδυτής που θα βάλει χρήματα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να κινηθεί η ομάδα.

Ο κ. Ψηφίδης είχε κάνει έναν άριστο προγραμματισμό, να ξέρεις ακόμη και στη δραχμή πόσα πρέπει να δώσεις για να ξοφληθούν οι πάντες. Πρέπει να υπάρχει κάποιος που πρέπει να έχει δουλέψει σε αυτό το κομμάτι. Αν δεν υπάρξει επενδυτής, χρειάζεται πολύ οργανωμένη δουλειά για να μπουν σε τάξη τα τεράστια χρέη που είχαν δημιουργηθεί. Αλλιώς θα υπάρξει πρόβλημα, όσο επικίνδυνο είναι να μην έχεις καλή ομάδα, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι να μην μπορείς να τακτοποιήσεις τα χρέη σου.

Στο ερώτημα για το ποιον θεωρεί ικανότερο, τον Σκόρδα ή τον Ηλιάδη, είπε:

«Δεν είναι ερώτηση που μπορώ να απαντήσω. Ο κ. Σκόρδας έχει κάποια θετικά, όμως δε συνεργάζεται και θέλει να τα κάνει όλα μόνος του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να τα κάνει όμως όλα μόνος του. Αν γνώριζε τις αδυναμίες του, θα ήταν κατάλληλος. Δε βλέπει τις αδυναμίες του όμως δυστυχώς. Τον κ. Ηλιάδη δεν τον γνωρίζω σε βάθος, δεν μπορώ να ξέρω, ελάχιστα είχαμε μιλήσει. Νομίζω ότι θα υπάρξει ένα ακόμη σχήμα, που θα είναι πιο θετικό. Μπορεί να είναι μέσα και ο κ. Αβάνογλου, ήδη συζητάει με κάποιους ανθρώπους, ήδη κινείται στο κομμάτι να βρεθούν χρήματα και αν τα καταφέρει, το σχήμα αυτό θα είναι πολύ καλύτερο».

Για τη βοήθεια του Γιάννη Ιωαννίδη είπε:

«Ο κ. Ιωαννίδης τον Άρη τον βοηθάει να είστε σίγουροι. Έχει συμπάθειες σε όλες τις ομάδες, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι τον Άρη τον βοηθάει ιδιαίτερα. Εμάς μας έχει βοηθήσει και τον ευχαριστούμε».

Για την προσπάθεια της διοίκησης στην οποία συμμετείχε, για τον έλεγχο της NEXIA, αλλά και το μέλλον υπογράμμισε:

«Δεν πρόκειται ποτέ να ξανασχοληθώ και να βάλω υποψηφιότητα. Βγαίνουν στα ραδιόφωνα και λένε τόσα ψέματα. Με το έτσι θέλω πρέπει να διοικήσει ο Σκόρδας; Αν είναι δυνατόν… Αν πιστεύει ο κόσμος ότι είναι για το καλό του Άρη, ας έρθει ο Σκόρδας… Άφησαν να περάσει στον κόσμο ότι δε θέλουμε να δώσουμε εμείς χαρτιά για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Αν είναι δυνατόν. Κάποια χαρτιά δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεθούν. Από εκεί και πέρα δεν έχω άποψη για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν ξέρω γιατί δεν υπάρχουν όλα τα χαρτιά στη θέση τους. Στη γενική συνέλευση ειπώθηκε προς τα έξω ότι η περασμένη διοίκηση δεν έκανε τίποτα. Αυτό είναι ψέματα. Δόθηκε ένα χαρτί ήδη προς τη NEXIA. Ο κ. Σκόρδας αν πιστεύει ότι μετά τον έλεγχο θα είναι καθαρός, τον συμφέρει να γίνει ο έλεγχος. Όμως δεν το γνωρίζω, για αυτό και γίνεται ο έλεγχος. Εμείς θέλουμε να προχωρήσει ο έλεγχος. Ο Άρης χρωστάει 32 εκατομμύρια και πρέπει αυτά να πληρωθούν σε επτά χρόνια, με φοβερή νοικοκυροσύνη. Και φυσικά μόνο αν είναι στην Α? Εθνική». Πηγή:  metrosport.gr

Καλλιθέα: Πρόστιμο για ρατσιστική συμπεριφορά στον Καλτσά!!

Δυσοίωνο είναι το μέλλον του Νίκου Καλτσά στην Καλλιθέα, καθώς του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ για ρατσιστική συμπεριφορά και η ΠΑΕ ζητά την λύση του συμβολαίου του.
Όπως ανακοίνωσε η αθηναϊκή ομάδα, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής βρίσκεται εκτός ομάδας από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου και ζητά τη λύση της συνεργασίας για ακραία ρατσιστική συμπεριφορά.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Η διοίκηση της Καλλιθέας επέβαλλε στον επαγγελματία ποδοσφαιριστή Νίκο Καλτσά, ο οποίος βρίσκεται εκτός ομάδας από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, χρηματικό πρόστιμο ύψους 2.000 €, που αναλογεί στο 10 % των αποδοχών του και ζητά την λύση του συμβολαίου του για ακραία ρατσιστική συμπεριφορά που επέδειξε».

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Γράφει ιστορία με Ολυμπιακό ο Χριάπα!!

Ο Βίκτορ Χριάπα είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ένας από τους μεγάλους «κινδύνους» για τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Final 4 του Λονδίνου.
Ο Ρώσος φόργουορντ κάνει τουλάχιστον ένα κλέψιμο σε πέντε συνεχόμενα και 15 από τα τελευταία του 16 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Ο έμπειρος άσος είναι τρίτος στα ριμπάουντ στα Final 4 στην καριέρα του. Έχει μαζέψει 65 ριμπάουντ σε 12 αγώνες.
Ο κορυφαίος όλων των εποχών είναι ο άλλοτε ψηλός της ΤΣΣΚΑ, Ματίας Σμόντις, με 73. Ο Ντέιβιντ Άντερσεν που έχει παίξει σε Final 4 με διαφορετικές ομάδες, είναι δεύτερος με 70. Ο Χριάπα απέχει 4 ασίστ από το να μπει στην πρώτη δεκάδα της σχετικής λίστας στα Final 4. Έχει μοιράσει 20 ασίστ, ενώ 10ος είναι ο Νίκολα Βούιτσιτς με 24.
Πηγή:  onsports.gr

Ίντερ: Θέλει Μιραλάς!!

Ενδιαφέρον της Ίντερ για την απόκτηση του πρώην επιθετικού του Ολυμπιακού, Κέβιν Μιραλάς, από την Έβερτον, αποκαλύπτει ιταλική ιστοσελίδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «sportevai.it», οι «νερατζούρι» που όπως αναφέρεται όλα δείχνουν ότι θα έχουν τον Αντρέα Στραματσιόνι προπονητή τους και τη νέα σεζόν, έχουν στο στόχαστρό τους τον Βέλγο άσο των «εφοπλιστών».
Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για έναν γρήγορο περιφερειακό επιθετικό, ο οποίος παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε έναν τραυματισμό βοήθησε σημαντικά την ομάδα του στην Πρέμιερ Λιγκ φέτος με 4 γκολ και 6 ασίστ σε 25 συμμετοχές, ενώ γίνεται αναφορά και στην παρουσία του ποδοσφαιριστή στον Ολυμπιακό (34 γκολ σε δύο σεζόν (14-20)).
Πηγή:  onsports.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Μοιραίος ο Ρεκόμπα για Νασιονάλ!! (videos)

Η Νασιονάλ Μοντεβιδέο κέρδισε την Ρεάλ Γκαρκιλάσο από το Περού με 1-0 στο 90λεπτο, αλλά δεν πήρε την πρόκριση στους «8» του Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς ηττήθηκε τα πέναλτι.
Ο 20άχρονος Γκονζάλο Μπουένο πέτυχε το μοναδικό γκολ της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης, με το οποίο οι Ουρουγουανοί ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα. Εντούτοις, έπειτα από 1-0 στο 55ο λεπτό, ο Ροντόλφο Αρουαμπαρένα, που έχει περάσει από την ΑΕΚ, αποφάσισε να δώσει «ελληνικό χρώμα» στην επίθεσή του βγάζοντας τον Μπουένο και τον Αλεξάντερ Μεντίνα για χάρη των Σεμπαστιάν Αμπρέου, ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα του Άρη, και Αλβάρο Ρεκόμπα, ο οποίος έχει αγωνιστεί και στον Πανιώνιο.
Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ιδιαίτερα, καθώς οι γηπεδούχοι, που ήταν ανώτεροι από το ξεκίνημα του αγώνα, πίεσαν για το 2-0, αλλά δεν το σημείωσαν και ακολούθησαν τα πέναλτι. Στην τελική διαδικασία, ο Ρεκόμπα δεν βρήκε στόχο στην πρώτη εκτέλεση της Νασιονάλ και ο Ντιέγκο Αρισμέντι ακολούθησε το παράδειγμά του στην τρίτη προσπάθεια της ομάδας του. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του Περού έκαναν το «4Χ4» και εξασφάλισαν την πρόκριση με 4-1, χωρίς να απαιτηθεί πέμπτος γύρος στα πέναλτι.
Παρακάτω ο «χάρτης» του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Α/Α
ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16
Α’
Β’

1
Σάο Πάολο (Βραζιλία)-Ατλ. Μινέιρο (Βραζιλία)
1-2
1-4

2
Γκρέμιο (Βραζιλία)-Σάντα Φε (Κολομβία)
2-1
16/05

3
Τίγκρε (Αργεντινή)-Ολίμπια (Παραγουάη)
2-1
16/05

4
Μπόκα (Αργεντινή)-Κορίνθιανς (Βραζιλία)
1-0
15/05

5
Νιούελς (Αργεντινή)-Βελέζ (Αργεντινή)
0-1
15/05

6
Έμελετς (Εκουαδόρ)-Φλουμινένσε (Βραζιλία)
2-1
0-2

7
Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού)-Νασιονάλ (Ουρουγουάη)
1-0
0-1 (4-1)

8
Τιχουάνα (Μεξικό)-Παλμέιρας (Βραζιλία)
0-0
14/05


ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Α’
Β’

9
Νικητής 8-Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία)



10
Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού)-Νικητής 2



11
Φλουμινένσε (Βραζιλία)-Νικητής 3



12
Νικητής 5-Νικητής 4




ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Α’
Β’ 

13
Νικητής 12-Νικητής 9



14
Νικητής 11-Νικητής 10




ΤΕΛΙΚΟΙ
Α’
 Β’


Νικητής 14-Νικητής 13






Πηγή:  onsports.gr

Αποκλειστικό: Ποιες ομάδες δεν παίρνουν άδεια!!

Ο σκύλος τρύπωσε χθες στα γραφεία της ΕΠΟ και σας αποκαλύπτει ποιες ομάδες, με τα υπάρχοντα δεδομένα, δεν μπορούν να πάρουν αδειοδότηση για το νέο πρωτάθλημα! Χθες έγινε η σύσκεψη της επιτροπής αδειοδοτήσεων στην ΕΠΟ και ο σκύλος ήταν εκεί. Τρύπωσε στα γραφεία της Ομοσπονδίας και έβγαλε ...λαβράκια.

Όπως έπιασαν τα αυτιά του, λοιπόν, πολλές είναι οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας που, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν παίρνουν αδειοδότηση για το νέο πρωτάθλημα.

Ποιες είναι αυτές; Ο Παναθηναϊκός, Άρης, ο Πανιώνιος, η Βέροια και ο Πανθρακικός! Μάλιστα, μπορεί σε αυτή τη λίστα να προστεθούν ακόμα ένα-δύο ΠΑΕ, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στη χθεσινή σύσκεψη.

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε, για μη γίνουν παρερμηνείες, είναι ότι οι παραπάνω ομάδες δεν παίρνουν άδεια με τα υπάρχοντα δεδομένα. Γιατί μπορεί, για παράδειγμα, σε μία εβδομάδα ο Αλαφούζος να παρουσιάσει καμία εγγυητική πολλών εκατομμυρίων και να αλλάξουν τα δεδομένα για τους πράσινους.
Γι΄αυτό το ξαναλέμε: Οι παραπάνω ομάδες δεν παίρνουν άδεια σύμφωνα ΜΕ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Αν καταφέρουν και μαζέψουν τα πράγματα στο επόμενο διάστημα τότε μπορεί να αλλάξουν οι αποφάσεις. Προς το παρόν, πάντως, άδεια δεν μπορούν να πάρουν...Πηγή:  sportdog.gr

"Ο Τζόλε θα δώσει οδηγίες στον Νταμπίζα"!

Ο Γιώργος Μύρτσος σχολιάζει στη στήλη του στον sportdog, τον τρόπο λειτουργίας του Παναθηναϊκού. "Δεν μου κάνει αίσθηση που πανηγυρίζουν για την 6η θέση"! Τι λέει τον Σαλιαρέλη και τον... Ολυμπιακό Β΄!
Τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει μικρύνει πάρα πολύ. Δεν μου κάνει αίσθηση, λοιπόν, που πανηγυρίζουν για την 6η θέση. Μέχρι και πριμ πήραν! Δεν είναι κακό να κάνει ένα λάθος μία διοίκηση, αλλά αυτά εδώ είναι πολλά λάθη. Στο τέλος θα πιστέψω ότι ο Μαρινάκης έχει δημιουργήσει τον Ολυμπιακό Β΄, με πράσινες φανέλες!
Νταμπίζας με σύμβουλο τον Τζόλε;
Γιατί τον Παναθηναϊκό τον κουμαντάρουν πρώην παίκτες του Ολυμπιακού: ο Νταμπίζας που θα κάνει κουμάντο (και εναντίον της Ξάνθης άκουσε πάλι κράξιμο) και ο Τζόρτζεβιτς που από ό,τι έμαθα θα δώσει οδηγίες στον Νταμπίζα για το πώς θα στήσει τον Παναθηναϊκό! Για αυτό λέω ότι έχει γίνει Ολυμπιακός Β΄ ο Παναθηναϊκός και σαν τέτοιος κατέλαβε την 6η θέση. Απλώς δεν επισημοποίησαν ότι ο Παναθηναϊκός είναι ο Ολυμπιακός Β΄, γιατί θα έπρεπε να παίξει σε άλλη κατηγορία. Πάντως, λειτουργία μικρής ομάδας έχουν οι "πράσινοι", έτσι κι αλλιώς...
Το αντίστροφο από ό,τι γινόταν με Αργύρη
Θα βλέπουν στο Βαρδινογιαννέικο τον τρόπο λειτουργίας του Παναθηναϊκού και θα τους έχει σηκωθεί η τρίχα κάγκελο με όσα συμβαίνουν. Από εκεί που διοικούσε ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό, επί προεδρίας του Σαλιαρέλη, θα βλέπουν φαντάσματα μπας και συμβεί το αντίστροφο τώρα στον Παναθηναϊκό...
Πηγή:  sportdog.gr

Να γιατί ο Αλαφούζος ήθελε Κούγια!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης αναδεικνύει στον sportdog τι επιχειρήθηκε μεταξύ Κούγια και Παναθηναϊκού και γράφει για το Φάιναλ Φορ και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Αποκάλυψη τώρα: Ένα χρόνο μετά την ίδρυση της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας", ενός εγχειρήματος που γνώρισε την πιο παταγώδη αποτυχία στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, κατέρρευσε και το τελευταίο προπύργιο αγαθών προθέσεων για το καλό του αθλήματος από τα συγκεκριμένα κέντρα αποσταθεροποίησης και εκτόξευσης τόνων λάσπης προς το αγαπημένο σπορ του λαού. Έπεσαν οι μάσκες. "Γκρεμίστηκε" από τη σκηνή του παραλόγου το "μονόπρακτο θεατρινισμού" με τον τίτλο: "Σταυροφορία διάσωσης του αθλήματος" και ...παντιέρα τη δήθεν επιχείρηση κάθαρσης του ποδοσφαίρου από τους σφετεριστές του.
Η ομολογία του "χωρίς ταυτότητα" παράγοντα-ποδοσφαιράνθρωπου Αλέξη Κούγια – καθότι τελεί υπό τιμωρία από τα αρμόδια όργανα για διάφορες αξιόποινες πράξεις του αθλητικού δικαίου – ότι του προτάθηκε θέση στο συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, φανέρωσε απροκάλυπτα τη φημολογούμενη από καιρό "σύζευξη" των δύο πλευρών. Τη σύνταξη και "στρατικοποίηση" τους κατά των κοινών εχθρών, Ολυμπιακού και Μαρινάκη, δύο ταυτόσημες έννοιες οι οποίες αδιάκοπα και μεθοδευμένα έχουν συκοφαντηθεί τόσο από τον πρόεδρο του ΠΑΟ όσο και από τον έκπτωτο μεγαλομέτοχο-πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή.
Πάνω στα γενέθλια της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" και με δεδομένη την αποτυχία της να "κουβαλήσει" τα όνειρα και της φιλοδοξίες των εμπνευστών της, οι ίδιοι άνθρωποι, με πρωτοβουλία του ιδρυτή της και τωρινού κατόχου του προεδρικού θώκου του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, είχαν τη φαεινή ιδέα να κορυφώσουν την πολεμική τους σε βάρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Να το πυρπολήσουν ανελέητα πια, επιλέγοντας τον Αλέξη Κούγια σε μάχιμο ρόλο για λογαριασμό του ΠΑΟ πλέον! Το πόστο που προτάθηκε στον "εξορκιστή του κατεστημένου" στην Ελλάδα είχε άμεση συσχέτιση με την Σούπερ Λιγκ, ώστε κάθε συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος να μετατραπεί από τούδε και το εξής σε …αρένα.
"Κολοσσαίο" η Σούπερ Λιγκ
Σε ένα …μοντέρνο Κολοσσαίο, καθώς το …λιοντάρι Κούγιας, ντυμένο στα πράσινα (και επίσημα πια), θα βρυχιόταν ανεξέλεγκτα – κατά τις τηλεοπτικές και γηπεδικές συνήθειές του – έτοιμο να "κατασπαράξει" οτιδήποτε καλό έχει μείνει όρθιο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Προβάλλοντας τις προσφιλείς αστήρικτες κατηγορίες και αναπόδεικτες καταγγελίες του, περί "βαρόνων" που δρουν στο παρασκήνιο και λυμαίνονται τον χώρο. Οι "κλαίουσες χήρες" θα αποκτούσαν δυναμική φωνή. Και όχι πια σαν το υποτονικό και εκτός ποδοσφαιρικής πραγματικότητας "κλάμα" του Χρήστου Παναγόπουλου, κάθε τρεις και λίγο, στη Λίγκα, θα σκέφτηκε προφανώς ο κ. Αλαφούζος, προτείνοντας στον Α. Κούγια να ηγηθεί ως "Μπίσμαρκ" του πολεμικού στόλου της "Νέας Παναθηναϊκής-Αντί-Ολυμπιακής Συμμαχίας" ή "Συμμαχίας Ολοκαυτώματος" του ποδοσφαίρου!
Το επίσης "ωραίο" στην υπόθεση είναι ότι ο ποινικολόγος κολακεύθηκε από την προσέγγιση του Παναθηναϊκού, αφού όπως αποκάλυψε στο κρατικό ραδιόφωνο, ήταν ανέκαθεν οπαδός του "τριφυλλιού"!
Ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής, ο άλλοτε πρόεδρος της ΑΕΚ και του ΠΑΣ Γιάννινα, ο αντιπρόεδρος όλων των Ελλήνων του ποδοσφαιρικού χώρου, τότε που κατείχε την καρέκλα στην ΕΠΑΕ, ο …αντικειμενικός Αλέξης Κούγιας, παραδέχεται πολλά χρόνια αργότερα, ότι η ψυχούλα του το ήξερε τόσο καιρό το πώς έκρυβε(;) τα "Παναθηναϊκά αισθήματά του"!
Και ο λόγος που πρόβαλε για την άρνηση στην πρόταση του Γ. Αλαφούζου, ήταν ότι είναι ασυνήθιστος σε υπαλληλικά καθήκοντα, διότι – λέει – ήταν πάντα "αφεντικό". Ήταν πρόεδρος, ηγετικό στέλεχος.
Να υποθέσουμε άραγε ότι στην επόμενη επαφή των δύο τους, ο Α. Κούγιας θα ζητήσει ευθέως πια την προεδρία του Παναθηναϊκού από τον κ. Αλαφούζο; Του το είπε απέξω-απέξω, απομένει να του το πει και στα ίσια.
Γιατί όπως ξέρετε (και τον ξέρουμε) το αμόκ της προβολής είναι μια "ασθένεια" που δεν έχει ίαση. Μοιάζει με την …πατσά του ζώου. Όση άμμο της ρίχνεις μέσα, τόσο πιο πολύ τεντώνει! Ξεχειλώνει…
Υ.Γ.: Αν στην Κωνσταντινούπολη η κατάκτηση της Ευρωλίγκα από τον Ολυμπιακό ήταν ένας άθλος, στο Λονδίνο, εφόσον επαναληφθεί ή ίδια επιτυχία, δεν χωράει αμφιβολία ότι θα πρόκειται περί έπους! Και πέρυσι η ΤΣΣΚΑ ήταν το φαβορί. Και πέρυσι οι "ερυθρόλευκοι" το αουτσάιντερ. Παραπάνω μάλιστα στην Τουρκία από όσο τώρα στο Λονδίνο, γιατί πια υπάρχουν οι εμπειρίες και η ψυχολογία της προάσπισης των σκήπτρων του "βασιλιά της Ευρώπης". Ήδη πάντως οι πρωταθλητές Ελλάδας μπορούν να είναι υπερήφανοι που βρίσκονται για δεύτερη σερί χρονιά στο final four. "Ασυνόδευτοι" μάλιστα από τον Παναθηναϊκό…
Υ.Γ.1: Η κλασική πρόβλεψη όλων για τέτοιους ημιτελικούς σε τέτοιες διοργανώσεις, είναι πως "η άμυνα θα αποτελέσει το κλειδί της επιτυχίας". Χαίρω πολύ! Από εκεί ξεκινούν όλα. Τελειώνουν όμως και στο …γκολ. Στο σκοράρισμα. Για να πάρεις ένα ματς-ντέρμπι δεν αρκεί να μη δέχεσαι καλάθια, αλλά και να βάζεις. Κι άμα πας καλά πίσω, αλλά "τα σπας" στην επίθεση, τι να το κάνω;
Υ.Γ.2: Πολύ καλή ομάδα ο Αστέρας. Η καλύτερη μετά τον πρωταθλητή. Την έχω πει πολλές φορές την άποψη μου. Πάλι όμως ο τελικός του Κυπέλλου επαφίεται στον Ολυμπιακό. Αυτός έχει πρώτο και τελευταίο λόγο. Η κούπα είναι "ερυθρόλευκο" ζήτημα. Είναι θέμα των παικτών του και της συνολικής απόδοσης της ομάδας. Η οποία οφείλει πια ένα καλό ματς στον κόσμο της. Πάει πολύς καιρός που έχει να παίξει μπάλα σύμφωνα με τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών της. Κι αν δεν συμβεί αυτό, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι οι Τριπολιτσιώτες δεν θα "κλέψουν" στο τέλος το Κύπελλο!
Υ.Γ.3: Με την κίνηση Γιορντάνοφ στο βόλεϊ, αποδείχτηκε η ομοουσιότητα των τμημάτων του Ολυμπιακού, του οικογενειακού συσχετισμού που διέπει τον πειραϊκό σύλλογο. Αναδείχθηκε όμως και η πολυτέλεια να έχει - ειδικά τέτοιες εποχές – τον Μαρινάκη ηγέτη στην ΠΑΕ. 

Πηγή:  sportdog.gr

Πρόβα για τον τελικό!!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο «Βιθέντε Καλντερόν» με τους παίκτες του Σιμεόνε να βλέπουν το ματς ως μια πρόβα τζενεράλε ενόψει του τελικού Κυπέλλου με τη Ρεάλ.

Πρόβα για τον τελικό!
Η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο «Βιθέντε Καλντερόν» με τους παίκτες του Σιμεόνε να βλέπουν το ματς ως μια πρόβα τζενεράλε ενόψει του τελικού Κυπέλλου με τη Ρεάλ.

Ωστόσο βαθμολογικά αλλά παιχνίδια ξεχωρίζουν από την 35η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Στη μάχη κατάκτησης της τελευταίας θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν η Σοσιεδάδ υποδέχεται την Γρανάδα και η Βαλένθια με δύο βαθμούς λιγότερους, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Ράγιο Βαγιεκάνο.

Στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, τώρα, η Σαραγόσα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Λεβάντε… Η Λα Κορούνια, η οποία έχει έναν βαθμό λιγότερο από αυτή, έχει δύσκολο έργο καθώς κι αυτή αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Βαγιαδολίδ.

Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν

Παρασκευή, 10 Μαϊου
Λεβάντε – Σαραγόσα (22:00)

Σαββάτο, 11 Μαϊου
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μαγιόρκα (17:00)
Βαγιαδολίδ – Λα Κορούνια (19:00)
Οσασούνα – Χετάφε (21:00)
Εσπανιόλ – Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)

Κυριακή, 12 Μαϊου
Ράγιο Βαγιεκάνο – Βαλένθια (13:00)
Μπέτις – Θέλτα (18:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα (20:00)
Μάλαγα – Σεβίλλη (22:00)

Δευτέρα, 13 Μαϊου
Σοσιεδάδ – Γρανάδα (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν

Τετάρτη, 08 Μαϊου
Θέλτα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3
Ρεάλ Μαδρίτης – Μάλαγα 6-2

Σάββατο, 18 Μαϊου
Χετάφε – Βαλένθια (19:00)
Γρανάδα – Οσασούνα (21:00)
Σεβίλλη – Σοσιεδάδ (23:00)

Κυριακή, 19 Μαϊου
Λεβάντε – Ράγιο Βαγιεκάνο (13:00)
Λα Κορούνια – Εσπανιόλ (18:00)
Σαραγόσα - Αθλέτικ Μπιλμπάο (20:00)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Βαγιαδολίδ (22:00)

Δευτέρα, 20 Μαϊου
Μαγιόρκα – Μπέτις (23:00)
Πηγή:  sport-fm.gr

Σάλος με το βρισίδι του Κριστιάνο!!(vid)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Μάλαγα, έβρισε κοιτώντας προς τον πάγκο και στην Ισπανία έχει ξεσπάσει σάλος για το αν αναφέρονταν στον Μουρίνιο η απλά… ξεσπάθωσε.

Σάλος με το βρισίδι του Κριστιάνο(vid)
Σάλος έχει προκληθεί στην Ισπανία με ένα βιντεάκι που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά από ένα γκολ που πέτυχε κόντρα στη Μάλαγα, έβρισε κοιτώντας προς τον πάγκο. Η αλήθεια είναι το «άντε γαμ…ου» που είπε, πιο πολύ φάνηκε να είναι σαν… ξεσπάθωμα παρά σαν να το λέει στο τεχνικό τιμ. Αλλά η έκταση που πήρε το θέμα, είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στη Μαδρίτη και στους δημοσιογράφους που υπηρετούν το ρεπορτάζ των πρωταθλητών Ισπανίας.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε



Πηγή:  sport-fm.gr

«Καρκίνος τα στημένα παιχνίδια»

Σύσκεψη με θέμα την καταπολέμηση των στημένων αγώνων πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ισπανικής Λίγκας, όπου οι καταγγελίες «περίσσεψαν», σε αντίθεση με τις προτάσεις και τις αποφάσεις.

«Καρκίνος τα στημένα παιχνίδια»
Ένας αγώνας του ισπανικού πρωταθλήματος, ο οποίος έγινε τον περασμένο Απρίλιο, προκάλεσε έκπληξη στους ανθρώπους που διοικούν το ποδόσφαιρο της χώρας και τους οδήγησε στην απόφαση να πραγματοποιήσουν σύσκεψη, προκειμένου να προταθούν λύσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου των προκαθορισμένων αποτελεσμάτων. Ο ύποπτος αγώνας ανάμεσα στη Λεβάντε και την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, έληξε με νίκη των φιλοξενουμένων με 4-0.

Ο πρόεδρος της Λίγκας, Χαβιέ Τέμπας, επισήμανε τη σοβαρότητα του φαινομένου. «Τα στημένα παιχνίδια είναι σαν τον καρκίνο. Πρέπει να βρούμε τρόπο να τα αφαιρέσουμε από το… σώμα του ισπανικού ποδοσφαίρου. Δεν με απασχολεί αν προκαθορίζονται παιχνίδια με σκοπό το κέρδος στο στοίχημα, ή αν αυτό γίνεται για να σωθούν κάποιες ομάδες. Με νοιάζει να εξαλειφθεί αυτό το ντροπιαστικό φαινόμενο. Είναι ανεπίτρεπτο να βλέπουμε πολλά απροσδόκητα αποτελέσματα, τα οποία πληθαίνουν όσο πλησιάζει το τέλος του πρωταθλήματος», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Τέμπας.

Αναφορικά με το ύποπτο παιχνίδι της Λεβάντε με τη Λα Κορούνια, ο Τέμπας δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, τονίζοντας πως από την πλευρά της Λίγκας έχουν ξεκινήσει έρευνες που θα αποδείξουν αν υπάρχει κάτι το μεμπτό πίσω από το αποτέλεσμα. «Δεν κατηγορώ καμία ομάδα χωρίς αποδείξεις. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ερευνάται και όταν θα έχουμε απαντήσεις, τότε θα μπορέσω να πω κάτι πιο συγκεκριμένο», περιορίστηκε να πει ο πρόεδρος της Λίγκας.

Αυτό, πάντως, που έλειψε από τη σύσκεψη ήταν οι προτάσεις, όπως φάνηκε από όσα είπε ο Τέμπας κλείνοντας την ομιλία του. «Θα έπρεπε να υπάρχει νόμος που να επιτρέπει στη Λίγκα να αποβάλλει από το πρωτάθλημα όποια ομάδα αποδειχθεί πως εμπλέκεται σε στημένο παιχνίδι. Αυτός ο νόμος δεν υπάρχει όμως, όπως δεν υπάρχουν και αποδείξεις. Η θέση μας είναι δύσκολη και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε στην καλή θέληση όλων των μελών μας», ήταν η ευχή με την οποίο ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Χαβιέ Τέμπας. Πηγή:  sport-fm.gr

Μπαρτζώκας: «Έχουμε ομάδα με χαρακτήρα»

Στο χαρακτήρα της ομάδας του στηρίζει πολλά σε αυτό το Final 4 o Γιώργος Μπαρτζώκας, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο κανάλι της Ευρωλίγκας.

Ο χαρακτήρας που έχει βγάλει στα δύσκολα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν ο Ολυμπιακός είναι το στοιχείο από το οποίο αντλεί αισιοδοξία ο Γιώργος Μπαρτζώκας όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο κανάλι της Ευρωλίγκας. Ο προπονητής των πρωταθλητών τόνισε πως η άμυνα και τα ριμπάουντ είναι κομβικά στοιχεία στο παιχνίδι, καθώς αυτά μπορούν να επιτρέψουν στην ομάδα του να τρέξει.

-Αντιμετωπίζετε έναν αντίπαλο που θέλει εκδίκηση. Επηρεάζει αυτό την προετοιμασία σας για τον ημιτελικό; «Προφανώς. Προσπάθησα να πείσω τους παίκτες μου πως είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Είναι ένας ημιτελικός Ευρωλίγκας, μια γιορτή, αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σαν ένα κανονικό παιχνίδι. Έτσι πρέπει να το προσεγγίσουμε».

-Έχετε παρακολουθήσει την ΤΣΣΚΑ. Τι σας ανησυχεί περισσότερο εν όψει του ημιτελικού; «Είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα, με πολύ έμπειρο προπονητή. Ο Παπαλουκάς έχει παίξει σε οκτώ Final 4, ο Τεόντοσιτς σε τέσσερα… Ξέρουν πώς να παίζουν σε κρίσιμα παιχνίδια σαν κι αυτό. Σαν ομάδα προτιμούν να παίζουν σετ παιχνίδι, εμείς προτιμούμε να τρέχουμε στο ανοιχτό γήπεδο και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα επικρατήσει».

-Τι σας δίνει περισσότερο θάρρος φτάνοντας στο Final 4; «Έχουμε μια ομάδα με πολύ δυνατό χαρακτήρα. Είχαμε πολλά δύσκολα παιχνίδια φέτος, πολλούς τραυματισμούς, αλλά τα καταφέραμε και γι’ αυτό είμαστε εδώ τώρα. Έχουμε παίκτες που είναι πνευματικά ισχυροί και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

-Η ΤΣΣΚΑ υπερέχει σε κορμιά. Σημαίνει αυτό πως ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πιο γρήγορος; «Είμαστε γρήγορη και αθλητική ομάδα, δεν έχουμε τόσο μεγάλα κορμιά όπως η ΤΣΣΚΑ, οπότε πρέπει να τρέξουμε. Για να τρέξεις, ωστόσο, πρέπει να παίξεις καλή άμυνα και να πάρεις τα ριμπάουντ».

-Όλοι λένε πως ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης, αλλά η αντεπίθεση στον περσινό τελικό έγινε από άλλους παίκτες. Πόσο τονώνει την αυτοπεποίθησή τους αυτό; «Έχουμε κάποιους νεαρούς διεθνείς, τον Παπανικολάου, τον Σλούκα, τον Κατσίβελη, αλλά και τον Μάντζαρη ο οποίος είναι εκτός λόγω του σοβαρού του τραυματισμού. Το να κερδίσουν πέρσι την Ευρωλίγκα ήταν γι’ αυτούς μια μεγάλη εμπειρία. Τώρα, ένα χρόνο μετά, όλοι είναι πιο έμπειροι, ξέρουν πώς να παίζουν κρίσιμα παιχνίδια και χτίζουν το χαρακτήρα τους μέρα με τη μέρα, προπόνηση με την προπόνηση, αγώνα με τον αγώνα. Θα είναι πνευματικά έτοιμα για αυτό το ματς».

-Νιώθετε σαν ρούκι σε αυτό το Final 4; «Ήταν η πιο δύσκολη Ευρωλίγκα όλων των εποχών, με τόσα πολλά παιχνίδια και ταξίδια και πολλές καλές ομάδες. Τώρα πρέπει να το απολαύσουμε. Δεν νιώθω πίεση επειδή είμαι πρωτάρης σε Final 4. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που είμαστε εδώ με τον Ολυμπιακό και αυτό που λέω στους παίκτες μου είναι να το διασκεδάσουν. Φυσικά πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά δεν είμαστε το φαβορί. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι σαν αουτσάιντερ». Πηγή:  sport-fm.gr

Θέλει ΤΣΣΚΑ στον τελικό ο Λάνγκτον!!

Την πρώην ομάδα του, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θέλει να δει στον τελικό του Final 4 ο Τράιαν Λάνγκτον.

Θέλει ΤΣΣΚΑ στον τελικό ο Λάνγκτον
Τις εκτιμήσεις του για το Final 4 του Λονδίνου έκανε στα ρωσικά Μέσα ο Τράιαν Λάνγκτον. Ο πρώην γκαρντ της ΤΣΣΚΑ, που αποχώρησε από την ενεργό δράση το 2011 εξέφρασε την επιθυμία του να δει την παλιά του ομάδα στον τελικό της διοργάνωσης, ενώ για τον άλλο ημιτελικό έδωσε από 50% πιθανότητες σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

«Η ΤΣΣΚΑ έχει καλή ομάδα, περιμένουμε έναν σπουδαίο ημιτελικό. Ο Ολυμπιακός είναι δυνατός αντίπαλος. Ελπίζω ότι η «ομάδα του στρατού» θα είναι αυτή που θα προκριθεί στον τελικό. Στον άλλο ημιτελικό παίζουν δύο από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες, η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ, νομίζω ότι οι πιθανότητές τους είναι ίσες», είπε ο 36χρονος παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και συνέχισε:

«Στο Λονδίνο είναι όλα καλά οργανωμένα, ένα καλό γήπεδο στο οποίο θα φιλοξενηθούν τα παιχνίδια. Τώρα είναι στο χέρι των ομάδων το πόσο καλό μπάσκετ θα παίξουν. Αυτό πάντως θα βοηθούσε την ανάπτυξη του αθλήματος στη Μεγάλη Βρετανία». Πηγή:  sport-fm.gr

Σισκάουσκας: «Να μη σκέφτεται μόνο την εκδίκηση η ΤΣΣΚΑ»

Ο μοιραίος του περσινού τελικού, Ραμούνας Σισκάουσκας, συμβουλεύει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας εν όψει του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό.

Σισκάουσκας: «Να μη σκέφτεται μόνο την εκδίκηση η ΤΣΣΚΑ»
Οι δύο χαμένες του βολές στο φινάλε του περσινού τελικού είχαν δώσει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να θριαμβεύσει απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Ραμούνας Σισκάουσκας, ως παλαίμαχος πλέον, βρίσκεται στο Λονδίνο για το Final 4 και συμβουλεύει την παλιά του ομάδα εν όψει του φετινού ημιτελικού.

«Είναι καλό για το κίνητρο όταν ψάχνεις εκδίκηση, αλλά δεν πρέπει να σκέφτεται μόνο αυτό η ΤΣΣΚΑ, γιατί μπορεί να χάσει τη συγκέντρωσή της και να κάνει κακό στο παιχνίδι της. Ελπίζω να λειτουργήσει η επιθυμία για εκδίκηση ως ώθηση και μόνο», δήλωσε ο Λιθουανός.

Όσο για το αν έχει μετανιώσει που δεν παρέμεινε στην ΤΣΣΚΑ για να του δοθεί μία ευκαιρία φέτος να εξιλεωθεί για ό,τι συνέβη πέρσι, ο «Σίσκα» είπε: «Δεν μετανιώνω που αποφάσισα να σταματήσω την καριέρα μου. Ήταν κάτι που σκεφτόμουν εδώ και καιρό, δεν ήταν μία απόφαση της στιγμής. Άρα ήμουν έτοιμος γι’ αυτό. Δεν θα άλλαζα την απόφασή μου, ακόμη κι αν ήξερα πως θα επέστρεφε στην ΤΣΣΚΑ ο Μεσίνα, που έχει κάνει μεγάλη καριέρα στην ομάδα. Το είχα αποφασίσει και τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει την απόφασή μου».
Πηγή:  sport-fm.gr

Εξηγήσεις από Μπαρτζώκα για Γκετσεβίτσιους!!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ρωτήθηκε από τους Λιθουανούς για τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους.

Εξηγήσεις από Μπαρτζώκα για Γκετσεβίτσιους
Το… μαράζι των Λιθουανών ρεπόρτερ που βρίσκονται στο Λονδίνο για το Final 4 είναι γιατί δεν είναι στα πλάνα του Γιώργου Μπαρτζώκα για τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» ρωτήθηκε σχετικά και έδωσε εξηγήσεις.

«Ο Μαρτίνας είναι κανονικά μέλος της ομάδας. Όμως αγωνίζεται στη θέση του Σπανούλη, ενώ εκεί παίζει και ο Σλούκας. Ο Μαρτίνας έχει ένα πρόβλημα στην άμυνα, αλλά βελτιώνεται. Είναι ένας από τους καλύτερους σουτέρ μας και είναι σημαντικό στέλεχος του Ολυμπιακού. Προσπαθεί πάντα πολύ και δεν τα παρατά ποτέ. Είναι καλός επαγγελματίας», τόνισε.

Ερωτηθείς αν ο «Γκέτσε» θα συμπεριληφθεί στο διαθέσιμο για την Α1 ρόστερ εν όψει των play offs, ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε: «Θα δούμε, είναι νωρίς να μιλήσουμε για αυτό».Πηγή:  sport-fm.gr

Μεσίνα: «Μου αρέσει πολύ ο Ολυμπιακός»

Το σεβασμό και την εκτίμηση του Έτορε Μεσίνα έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός με το μπάσκετ που παίζει, όπως δήλωσε ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε συνέντευξή του στο κανάλι της Ευρωλίγκας.

Μεσίνα: «Μου αρέσει πολύ ο Ολυμπιακός»
Εξαιρετική γνώμη για τον Ολυμπιακό έχει ο Έτορε Μεσίνα, όπως παραδέχεται ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε συνέντευξή του στο κανάλι της Ευρωλίγκας.

Ο Ιταλός τεχνικός μίλησε για τα μυστικά του ημιτελικού του Final 4, τους πρώην «ερυθρόλευκους» Παπαλουκά και Τεόντοσιτς, αλλά και την εξαιρετική παράδοση που έχει στους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

-Εσείς δεν έχετε κίνητρο για ρεβάνς, όμως αυτή η λέξη έχει ακουστεί από κάποιους παίκτες της ομάδας σας. Μπορεί αυτό να βοηθήσει στην προσπάθεια της ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό; «Όταν θέλεις κάτι πολύ, μπορεί να λειτουργήσει είτε θετικά είτε αρνητικά. Θα πρέπει να ξέρεις να ελέγχεις τα συναισθήματά σου, όπως την επιθυμία για εκδίκηση. Πρέπει να είμαστε ψυχροί. Σίγουρα αυτό το κίνητρο μπορεί να σου δώσει ώθηση και αυτό είναι ευπρόσδεκτο σε ένα παιχνίδι σαν κι αυτό, αλλά πρέπει να έχουμε κρύο αίμα».

-Έχετε παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό. Τι σας ανησυχεί περισσότερο από τον αντίπαλό σας στον ημιτελικό; «Είναι μια ισορροπημένη ομάδα. Παρότι διαθέτει έναν μεγάλο σταρ όπως ο Σπανούλης, αλλά δεν μπορείς να επικεντρωθείς μόνο πάνω του. Έχουν καλούς σουτέρ και ψηλούς, αλλά και αντισυμβατικούς παίκτες όπως ο Πρίντεζης, που μπορεί να σου κάνει τη ζημιά με πρόσωπο στο καλάθι ή με πλάτη, όπως και με μακρινό σουτ ή ο Χάινς, που είναι ένας κοντός παίκτης στη ρακέτα αλλά μου αρέσει πολύ από την εποχή που έπαιζε στην Μπάμπεργκ γιατί μπορεί να κάνει πολλά από τα μικρά πράγματα που χρειάζεται η ομάδα του. Σέβομαι τον Ολυμπιακό και μου αρέσει σαν ομάδα. Θα γίνει ένα ισορροπημένο παιχνίδι και στο τέλος ίσως κριθεί από την ατομική απόδοση κάποιων παικτών».

-Τι σας δίνει θάρρος εν όψει του ημιτελικού; «Είχαμε πολλές καλές στιγμές φέτος στη σεζόν και το γεγονός ότι είχαμε τρεις παίκτες μεταξύ της κορυφαίας δεκάδας μιλά από μόνο του. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι πως κάθε φορά που η ομάδα μου ήταν σε δύσκολη θέση, δεν φοβήθηκε. Ποτέ δεν παίξαμε φοβισμένα και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Πιστεύω πως το ίδιο θα γίνει και στο Final 4».

-Τα ριμπάουντ παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός υπερείχε στον τομέα αυτό φέτος. Πρέπει η ομάδα σας να εκμεταλλευτεί τη διαφορά που έχει στα ύψη για να κερδίσει τη μάχη των ριμπάουντ;
«Πρέπει να έχουμε καλή κίνηση στην επίθεση και την άμυνα πρωτίστως και μετά να προσπαθήσουμε να τους αξιοποιήσουμε. Δεν πρέπει να είμαστε στατικοί. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στα ριμπάουντ από πολλές θέσεις και γι’ αυτό θα πρέπει να κάνουμε box out».

-Έχετε δύο γκαρντ με συναισθηματικούς δεσμούς με τον Ολυμπιακό, τον Παπαλουκά και τον Τεόντοσιτς. Πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα; «Καλή ερώτηση. Πιστεύω πως είναι μεγάλα παιδιά και πρέπει να ελέγξουν τα συναισθήματά τους. Πρέπει να ξέρουν πως τους εμπιστευόμαστε, τους στηρίζουμε και τους θέλουμε να είναι στο ύψος τους σε αυτό το παιχνίδι».

-Δεν έχετε χάσει ημιτελικό στις εννιά προηγούμενες παρουσίες σας σε Final 4. Ποιο είναι το μυστικό; «Δεν υπάρχει μυστικό. Απλά είχα καλές ομάδες και πιστεύω πως ήμασταν καλά προετοιμασμένοι. Ας ελπίσουμε να συνεχιστεί η καλή μου παράδοση». Πηγή:  sport-fm.gr

Το ποδόσφαιρο συνάντησε το μπάσκετ στο Λονδίνο!!

Αστέρες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ συνευρέθηκαν και έπαιξαν και τα δύο αθλήματα στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου.

Το ποδόσφαιρο συνάντησε το μπάσκετ στο Λονδίνο
Ποδόσφαιρο και μπάσκετ συχνά διχάζουν τους θερμόαιμους φίλους τους. Όμως σε μια γιορτή δεν χωρούν τέτοιες «κόντρες». Με αφορμή το Final 4 του Λονδίνου, η πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου γέμισε από αστέρες των δύο αθλημάτων, του χθες και του σήμερα.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο Ρομπέρ Πιρές, αλλά και ο Ραμούνας Σισκάουσκας, ο Τράιαν Λάνγκντον, ο Τζο Αρλάουκας και ο Νίκολα Βούιτσιτς από το παρελθόν, όπως και ο Ρίκι Ρούμπιο, έπαιξαν ποδόσφαιρο και μπάσκετ, παρουσία και παιδιών από τα Special Olympics. Πηγή:  sport-fm.gr

Αιχμές Μπερτομέου για Δ. Γιαννακόπουλο!!

«Η νέα γενιά που έχει αναλάβει τον Παναθηναϊκό πρέπει να σέβεται τους κανονισμούς», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Αιχμές Μπερτομέου για Δ. Γιαννακόπουλο
Το θέμα της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ Παναθηναϊκού και Ευρωλίγκας βρέθηκε στο επίκεντρο στη συνάντηση που είχε ο Τζόρντι Μπερτομέου με δημοσιογράφους το πρωί της Παρασκευής. Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας τόνισε μεν πως δεν υπάρχει καμία βεντέτα, αλλά άφησε σαφείς αιχμές κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλο αποφεύγοντας να τον κατονομάσει, ενώ προανήγγειλε περαιτέρω κυρώσεις εφόσον δεν συμμορφωθεί με τις επιταγές της διοργάνωσης.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα αντιπαλότητας με τον Παναθηναϊκό. Τρέφουμε απεριόριστο σεβασμό στην πιο πετυχημένη ομάδα των τελευταίων ετών και στους αδελφούς Γιαννακόπουλους αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν και κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται», τόνισε ο επικεφαλής της διοργανώτριας και πρόσθεσε: «Η νέα γενιά που έχει αναλάβει τον Παναθηναϊκό πρέπει να σέβεται τους κανόνες μεταξύ των ομάδων της Ευρωλίγκας. Δεν υπάρχει θέμα περί αποβολής του Παναθηναϊκού αφού δεν έχει τεθεί ποτέ κάτι τέτοιο. Η νέα γενιά του Παναθηναϊκού πρέπει να δει από μόνη της αν θα θέλει να είναι μέρος της Ευρωλίγκας».

Παράλληλα προανήγγειλε ακόμη και αναβολή των αγώνων που θα υπάρχουν υπεράριθμοι θεατές. «Στα ματς με την Μπαρτσελόνα τέθηκε θέμα ασφάλειας των φιλάθλων και για αυτό επιβλήθηκε πρόστιμο. Αποφασίστηκε στα ματς που υπάρχει πρόβλημα και υπάρχουν πολλά περισσότερα άτομα από το κανονικό η Ευρωλίγκα να έχει το δικαίωμα να αναβάλει το παιχνίδι ακόμη και 5-10 λεπτά πριν αυτό αρχίσει. Κι αυτό έχει να κάνει καθαρά με την ασφάλεια των φιλάθλων», τόνισε.

Παράλληλα, στάθηκε στο θέμα της διαιτησίας και έγινε ξανά αναφορά στον Παναθηναϊκό. «Εμείς έχουμε ένα κανάλι επικοινωνίας και δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει ότι θέλει εις βάρος της διοργάνωσης. Στην τελευταία συνεδρίαση που είχαμε στις 29/4 τέθηκε θέμα συμπεριφοράς των ανθρώπων του Παναθηναϊκού και όλοι αποφάσισαν να μην γίνει ξανά ανεκτή μια τέτοιου είδους συμπεριφορά».

Αναφορικά με τα εισιτήρια και το γεγονός ότι τέθηκαν προς πώληση εισιτήρια ακόμη και με 5-10 λίρες, τη στιγμή που άλλοι πλήρωσαν πολύ περισσότερα χρήματα, ο Τζόρντι Μπερτομέου είπε: «Δώσαμε όσα είχαμε να δώσουμε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα. Μέσα από το πρόγραμμα και την στρατηγική που ακολουθούμε δίνουμε στον Δήμο ή στους χορηγούς. Αυτά τα εισιτήρια των 10 λιρών αφορούν κοινωνικές, ευπαθείς ομάδες και δίνονται μέσα από την αγγλική ομοσπονδία. Επί της ουσίας, δεχόμαστε πως μπορεί κάποιος να έχει δώσει πολλά χρήματα περισσότερα και να αισθάνεται προσβεβλημένος αλλά εμείς έχουμε να πούμε πως ενδεχομένως να έχει γίνει θέμα από τους σπόνσορες ή από τους Βρετανούς».

Τέλος, ο Τζόρντι Μπερτομέου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην γίνει και το επόμενο Final 4 στο Λονδίνο. «Θα δούμε», απάντησε σχετικά, προφανώς προβληματισμένος από το μικρό ενδιαφέρον στην πόλη για το γεγονός αλλά και τα αρκετά απούλητα εισιτήρια. Πηγή:  sport-fm.gr

«Όταν παθαίνεις κάτι, μαθαίνεις»

Το περσινό πάθημα της ΤΣΣΚΑ στον τελικό από τον Ολυμπιακό έχει γίνει μάθημα σύμφωνα με τον Κώστα Μίσσα, ο οποίος τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM πως οι ψηλοί θα παίξουν ρόλο στο αποτέλεσμα του ημιτελικού.

«Όταν παθαίνεις κάτι, μαθαίνεις»
Ο Κώστας Μίσσας επισήμανε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των ψηλών στον σημερινό ημιτελικού του Ολυμπιακού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τόνισε πως οι Ρώσοι δεν πρόκειται να την ξαναπατήσουν όπως πέρυσι στον τελικό και για να νικήσουν οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Μίσσας στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα:

«Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μια πολύ διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Μια μεγάλη μονάδα που είχε πέρυσι, ο Κιριλένκο, δεν είναι πια στην ομάδα αλλά αντίθετα έχει την σοφία. Εννοώ πως δεν πρόκειται να την ξαναπατήσει όπως την πάτησε στον περσινό τελικό με τον Ολυμπιακό.

Όταν παθαίνεις κάτι, μετά μαθαίνεις κι αυτό είναι το πλεονέκτημα της ΤΣΣΚΑ. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι πολύ καλός στην γραμμή των ψηλών κι από πλευράς άμυνας, κι από πλευράς ριμπάουντ και εκτέλεσης. Το επόμενο κομμάτι είναι πως θα λειτουργήσει η περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που βρίσκει ρυθμό μετά από έναν συνδυασμό όλων των παραπάνω.

Αν υπάρχει συγκέντρωση όλων των παικτών του Ολυμπιακού που βρίσκονται στο παρκέ τότε μπορεί να κοντρολάρει τα πράγματα στο αμυντικό ριμπάουντ αλλά μετά δεν θα είναι τόσο καλός στο κομμάτι του αιφνιδιασμού. Αν ο Ολυμπιακός είναι αποτελεσματικός τότε θα έχει και πολλές πιθανότητες να κερδίσει το παιχνίδι αφού η ΤΣΣΚΑ δεν είναι ανίκητη.

Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε πως αν ο Τεόντοσιτς κάνει το ίδιο ματς με πέρυσι τότε δεν θα ξαναδεί το παρκέ με τον Μεσίνα προπονητή. Σίγουρα είναι μια μεγάλη μάχη αυτή που θα δούμε μεταξύ Σπανούλη και Τεόντοσιτς. Αν ήμουν εγώ ο Σπανούλης θα παρακαλούσα να με μαρκάρει ο Τεόντοσιτς αφού δεν παίζει καθόλου άμυνα».Πηγή:  sport-fm.gr

Περί Σάντος, Γκαρσία και άλλων δολοπλοκιών…!!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για το θέμα του προπονητή -και όχι μόνο- στον ΠΑΟΚ.

Περί Σάντος, Γκαρσία και άλλων δολοπλοκιών…
Η επιστροφή του… πολυνίκη Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, προφανώς συνδέεται με την προσπάθεια της εθνικής για την πρόκριση στο «παγκόσμιο» της Βραζιλίας.

Εκτός κι αν έχει λάβει τις αποφάσεις του και θα μεταπηδήσει στον ΠΑΟΚ.


Αν όχι, ο Πορτογάλος ίσως να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη, εφόσον η εθνική ομάδα προκριθεί τελικά. Όπως και να το κάνουμε μια προτεραιότητά είναι η παρουσία του στα γήπεδα της Βραζιλίας. Δεν αποκλείεται να μετατεθούν οι εξελίξεις μετά τον επόμενο αγώνα της, με τη Λιθουανία.

Το αποτέλεσμα με τους Λιθουανούς θα διευκολύνει. Εκτός κι αν μας προλάβει ο Σαββίδης και με τους συνεργάτες του επιλέξουν κάποιον άλλον… πολυνίκη για να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στη νέα εποχή, επιθυμώντας επιτυχίες-τίτλους και θέαμα.

Ούτε ο Σάντος, ούτε και κανείς άλλος προπονητής μπορεί να εγγυηθεί ότι ο ΠΑΟΚ θα φτάσει σε τίτλους. Ίσως είναι πιο εύκολο να υποσχεθεί (και να αποδώσει) θέαμα, παρά τίτλους. Αντιλαμβάνεστε…

Αν τελικά ο Σάντος μεταπηδήσει στον ΠΑΟΚ, που έχει αρκετά στηρίγματα για να το κάνει και μάλιστα να ξεκινήσει από την πλέον ευνοϊκή αφετηρία, με δεδομένο ότι υπάρχει σημαντική οικονομική βοήθεια από τον Σαββίδη, θα πρέπει να κουβεντιάσουμε για τον Γκαρσία.

Θα επιστρέψει; Θα αναλάβει κάποιον ρόλο; Όλοι αυτοί, μέσα στον ΠΑΟΚ, που φόρτωσαν την αποπομπή του Γκαρσία στον Δώνη, θα συμφωνήσουν να επιστρέψει; Ή τελικά θα φανεί ότι αδίκως κυνηγήθηκε ο Δώνης;

Ο Γιώργος Δώνης είχε πολλά στραβά και ελάχιστα ακούμπησε τον ΠΑΟΚτσή με όσα συνέβησαν στη διάρκεια της θητείας του. Είτε γιατί συνέβησαν όσα συνέβησαν μες τον Γκαρσία, είτε γιατί κανείς δεν ευχαριστήθηκε το ποδόσφαιρο που παρουσίασε.
Τώρα θα μου πείτε, «έρχεται ο μετρ του θεαματικού ποδοσφαίρου και αντικαθιστά τον ανεπαρκή -σε αυτό τον τομέα- Δώνη». Ένα δίκιο το ΄χετε, αλλά, αφήστε να το δούμε μια άλλη στιγμή.

Με τον Γκαρσία, λοιπόν, ποια θα είναι η θέση του Σάντος; Θα τον εμπιστευθεί για να δούμε οριστικά πλέον ποιοι ή ποιος τον θέλει στην ομάδα; Θα κάνει τον… Γερμανό και δεν θα ακουμπήσει το θέμα;

Θα τον σώσει -και τον Σάντος και όποιον προπονητή βρούμε μπροστά μας- αν ο Γκαρσία συμφωνήσει να παίξει κάπου αλλού. Τότε θα τη βγάλουν όλοι καθαρή. Ο Δώνης θα εξακολουθεί να είναι ο άνθρωπος που τον έφαγε και όλοι οι υπόλοιποι θα τον δείχνουν με το δάκτυλο, όπως έκαναν πριν λίγο καιρό.

Ο Σάντος μας έχει συνηθίσει σε ακέραιες αποφάσεις. Μια τέτοια απόφαση θα είναι να θεωρήσει ότι ο κύκλος του Γκαρσία (ως ποδοσφαιριστής) έκλεισε και να τον ομολογήσει για να σώσει οριστικά την παρτίδα και να βάλει ένα τέλος.

Υ. Γ. Λίγο περίεργο μου φαίνεται αυτό που συμβαίνει με τους φίλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι «απορρίπτουν» τα σημαντικά ονόματα υποψήφιων μεταγραφικών στόχων, διότι είναι 32 ή 33 ετών, αλλά, ο Γκαρσία… Γκαρσία. Που σύντομα πατά τα 36…

Πηγή:  sport-fm.gr