Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Τόμιτς: «Ποια εκδίκηση; Το τρόπαιο…»

Απόλυτα συγκεντρωμένος στο στόχο της Μπαρτσελόνα και όχι στο…παρελθόν του με τη Ρεάλ δήλωσε στο www.sport-fm.gr o Άντε Τόμιτς, λίγο πριν τη τελευταία προπόνηση της ομάδας για τον «αιώνιο» ημιτελικό.

Τόμιτς: «Ποια εκδίκηση; Το τρόπαιο…»
Ο Κροάτης σέντερ των Καταλανών, αποχώρησε το καλοκαίρι από την «βασίλισσα» για χάρη της μεγάλης της αντιπάλου και λίγους μήνες αργότερα –έπειτα από εκπληκτική σεζόν σε προσωπικό επίπεδο- τίθεται αντιμέτωπός της στο Final Four. «Δεν είμαι εδώ για να σχολιάσω την πρώην ομάδα μου. Είμαστε επαγγελματίες και οι αποφάσεις όλων είναι σεβαστές. Τώρα πρόθεσή μου είναι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω τη Μπαρτσελόνα, με στόχο την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης. Δεν με ενδιαφέρει η εκδίκηση κόντρα στην Ρεάλ αλλά το πώς θα πάρουμε το τρόπαιο», δήλωσε αρχικά ο Τόμιτς στο www.sport-fm.gr.

Ερωτηθείς για τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει η ομάδα του, σχολίασε. «Είναι δύσκολο ειδικά για τον Νέιθαν (Τζαβαϊ) που δεν προπονήθηκε ούτε σήμερα. Θα δούμε λίγο πριν το ματς, αλλά ακόμα και αν απουσιάσει ή δεν μπορέσουν να παίξουν πολύ και σύμφωνα με τις δυνατότητές τους οι Ίνγκλις και Ουάλας, θα πρέπει οι υπόλοιποι να δώσουμε τα πάντα για να καλύψουμε τις απουσίες τους. Είμαστε μεγάλος σύλλογος και όλοι όσοι φορούν αυτή τη φανέλα θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι και έτοιμοι για να βοηθήσουν».

Μιλώντας για το αν η περισσότερη εμπειρία που διαθέτει η ομάδα του θα παίξει ρόλο για το αποτέλεσμα του ημιτελικού, ο Τόμιτς σχολίασε: «Σίγουρα σε τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις είναι ευλογία να έχεις συμπαίκτες όπως οι Ναβάρα και Γιασικεβίτσιους. Ευτυχώς φέτος είναι με τη δική μου μεριά και θεωρώ ότι είναι οι φυσικοί μας ηγέτες. Όμως δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε και τον ενθουσιασμό που θα έχει η Ρεάλ που έχει αρκετά χρόνια να παίξει σε έναν τελικό. Ίσως αυτό να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο και να δυσκολέψει τη δική μας δουλειά».

Τέλος, όταν ρωτήσαμε τον Άντε Τόμιτς τη γνώμη του για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ, αρκέστηκε να πει: «Δεν μπορώ να κάνω ασφαλή εκτίμηση. Σίγουρα η ρωσική ομάδα έχει περισσότερη ποιότητα και εμπειρία στον πάγκο, όμως με τον Ολυμπιακό των τελευταίων χρόνων, κανείς δεν πρέπει να είναι σίγουρος…»Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: