Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ο Ολυμπιακός είναι ήδη πετυχημένος!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την πρόκληση που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός είναι ήδη πετυχημένος
Οι πιθανότητες νίκης επί της ΤΣΣΚΑ είναι λίγες. Από όποια πλευρά κι αν το δεις μπασκετικά το ματς με τους Ρώσους ο Ολυμπιακός υστερεί. Το σημειώνουμε τώρα πριν τον αγώνα με τον τεράστιο κίνδυνο να εκτεθούμε. Μακάρι να γίνει αυτό για το καλό των Πειραιωτών. Αλλο οι ευχές κι άλλο η πραγματικότητα. Ας μην ξαναμπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε γιατί η ρωσική ομάδα υπερτερεί.

Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι δεν έχει άγχος. Τουλάχιστον δεν πρέπει να έχει άγχος. Πρωταθλητής Ευρώπης είναι. Και μόνο που έφτασε ως εδώ είναι επιτυχία. Με πολλά προβλήματα, με τραυματισμό βασικού παίκτη όπως ο Μάντζαρης, με ξένους που ήρθαν το καλοκαίρι και δεν απέδωσαν, με νέο προπονητή σε μια πρωτόγνωρη χρονιά με διπλάσια παιχνίδια σε σχέση με πέρυσι οι "ερυθρόλευκοι" άντεξαν. Είναι πάλι εδώ.

Εχουν καταξιωθεί με το τέταρτο φαϊναλ φορ στα πέντε τελευταία χρόνια. Εχουν κερδίσει τον σεβασμό όλων. Με μπάτζετ πιο μικρό από όλους της τετράδας, αλλά με ψυχή και καρδιά παραμένουν στην κορυφή. Αν χάσουν δεν έγινε και τίποτε. Ενα ματς είναι, όλα γίνονται. Αν αυτή τη φορά δεν μπει το καλάθι του Πρίντεζη ή νωρίτερα έχει βάλει τις βολές ο "χ" Ρώσος παίκτης; Θα είναι αποτυχημένη η ομάδα του Πειραιά; Η αποτυχία από την επιτυχία σε αυτό το επίπεδο απέχουν ελάχιστα. Δείτε τα τελευταία φαϊναλ φορ.

Ο Ολυμπιακός για ένα σουτ δεν πήγε στον τελικό του 2009, για ένα απίθανο φόλοου του Τσίλντρες στο φινάλε πήγε σε αυτόν του 2010, για ένα τρελό πεταχτάρι στην εκπνοή πήρε την περσινή Ευρωλίγκα. Αντίστοιχα, ο ΠΑΟ πήγε πάνω στο νήμα στον τελικό του 2009 και πήρε το τρόπαιο με την ΤΣΣΚΑ να αστοχεί στο τελευταίο σουτ, αλλά πέρυσι να χάνει εκείνος την τελευταία επίθεση στον ημιτελικό με τους Ρώσους στην Πόλη.

Τη μια φορά είναι καλές ομάδες και τις άλλες για πέταμα; Οι ομάδες είναι σε τοπ επίπεδο. Ο Ολυμπιακος σήμερα παίζει ημιτελικό... Τσάμπιονς Λιγκ. Ρεάλ-Ντόρτμουντ, ας πούμε (η αναφορά τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών). Εδώ όλα γίνονται. Οτι κι αν συμβεί στο τέλος όμως ούτε μειώνει ούτε αυξανει την αξία της κάθε ομάδας και δη του Ολυμπιακού. Ο κόσμος του και όλη η Ευρώπη έχει αναγνωρίσει το μέγεθος της ομάδας και υποκλίνεται.

Για αυτό τον λόγο δεν χρειάζεται κανένα άγχος, μήτε νεύρα αν κάτι δεν πάει καλά. Το άγχος της πρόκρισης πέρασε. Ο Ολυμπιακός είναι στο φαϊναλ φορ. Δεν έχει να αποδείξει τίποτε άλλο. Αν κάποιος αγχώνεται και τρέμει νέο στραπάτσο αυτή είναι η ΤΣΣΚΑ. Αυτή έχει να χάσει, όχι ο Ολυμπιακός...Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: