Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Μεσίνα: «Μου αρέσει πολύ ο Ολυμπιακός»

Το σεβασμό και την εκτίμηση του Έτορε Μεσίνα έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός με το μπάσκετ που παίζει, όπως δήλωσε ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε συνέντευξή του στο κανάλι της Ευρωλίγκας.

Μεσίνα: «Μου αρέσει πολύ ο Ολυμπιακός»
Εξαιρετική γνώμη για τον Ολυμπιακό έχει ο Έτορε Μεσίνα, όπως παραδέχεται ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε συνέντευξή του στο κανάλι της Ευρωλίγκας.

Ο Ιταλός τεχνικός μίλησε για τα μυστικά του ημιτελικού του Final 4, τους πρώην «ερυθρόλευκους» Παπαλουκά και Τεόντοσιτς, αλλά και την εξαιρετική παράδοση που έχει στους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

-Εσείς δεν έχετε κίνητρο για ρεβάνς, όμως αυτή η λέξη έχει ακουστεί από κάποιους παίκτες της ομάδας σας. Μπορεί αυτό να βοηθήσει στην προσπάθεια της ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό; «Όταν θέλεις κάτι πολύ, μπορεί να λειτουργήσει είτε θετικά είτε αρνητικά. Θα πρέπει να ξέρεις να ελέγχεις τα συναισθήματά σου, όπως την επιθυμία για εκδίκηση. Πρέπει να είμαστε ψυχροί. Σίγουρα αυτό το κίνητρο μπορεί να σου δώσει ώθηση και αυτό είναι ευπρόσδεκτο σε ένα παιχνίδι σαν κι αυτό, αλλά πρέπει να έχουμε κρύο αίμα».

-Έχετε παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό. Τι σας ανησυχεί περισσότερο από τον αντίπαλό σας στον ημιτελικό; «Είναι μια ισορροπημένη ομάδα. Παρότι διαθέτει έναν μεγάλο σταρ όπως ο Σπανούλης, αλλά δεν μπορείς να επικεντρωθείς μόνο πάνω του. Έχουν καλούς σουτέρ και ψηλούς, αλλά και αντισυμβατικούς παίκτες όπως ο Πρίντεζης, που μπορεί να σου κάνει τη ζημιά με πρόσωπο στο καλάθι ή με πλάτη, όπως και με μακρινό σουτ ή ο Χάινς, που είναι ένας κοντός παίκτης στη ρακέτα αλλά μου αρέσει πολύ από την εποχή που έπαιζε στην Μπάμπεργκ γιατί μπορεί να κάνει πολλά από τα μικρά πράγματα που χρειάζεται η ομάδα του. Σέβομαι τον Ολυμπιακό και μου αρέσει σαν ομάδα. Θα γίνει ένα ισορροπημένο παιχνίδι και στο τέλος ίσως κριθεί από την ατομική απόδοση κάποιων παικτών».

-Τι σας δίνει θάρρος εν όψει του ημιτελικού; «Είχαμε πολλές καλές στιγμές φέτος στη σεζόν και το γεγονός ότι είχαμε τρεις παίκτες μεταξύ της κορυφαίας δεκάδας μιλά από μόνο του. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι πως κάθε φορά που η ομάδα μου ήταν σε δύσκολη θέση, δεν φοβήθηκε. Ποτέ δεν παίξαμε φοβισμένα και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Πιστεύω πως το ίδιο θα γίνει και στο Final 4».

-Τα ριμπάουντ παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός υπερείχε στον τομέα αυτό φέτος. Πρέπει η ομάδα σας να εκμεταλλευτεί τη διαφορά που έχει στα ύψη για να κερδίσει τη μάχη των ριμπάουντ;
«Πρέπει να έχουμε καλή κίνηση στην επίθεση και την άμυνα πρωτίστως και μετά να προσπαθήσουμε να τους αξιοποιήσουμε. Δεν πρέπει να είμαστε στατικοί. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στα ριμπάουντ από πολλές θέσεις και γι’ αυτό θα πρέπει να κάνουμε box out».

-Έχετε δύο γκαρντ με συναισθηματικούς δεσμούς με τον Ολυμπιακό, τον Παπαλουκά και τον Τεόντοσιτς. Πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα; «Καλή ερώτηση. Πιστεύω πως είναι μεγάλα παιδιά και πρέπει να ελέγξουν τα συναισθήματά τους. Πρέπει να ξέρουν πως τους εμπιστευόμαστε, τους στηρίζουμε και τους θέλουμε να είναι στο ύψος τους σε αυτό το παιχνίδι».

-Δεν έχετε χάσει ημιτελικό στις εννιά προηγούμενες παρουσίες σας σε Final 4. Ποιο είναι το μυστικό; «Δεν υπάρχει μυστικό. Απλά είχα καλές ομάδες και πιστεύω πως ήμασταν καλά προετοιμασμένοι. Ας ελπίσουμε να συνεχιστεί η καλή μου παράδοση». Πηγή:  sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: