Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ιατρού στο Metropolis: «Ο έλεγχος συνεχίζεται κανονικά, πιο κατάλληλος ο Σκόρδας»

Για τις εκλογές της Λέσχης και του δ.σ. της ΠΑΕ Άρης, αλλά και τον έλεγχο που διενεργείται, μίλησε σγο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Φίλων Άρη, Νίκος Ιατρού, που σημείωσε ότι ο έλεγχος συνεχίζεται κανονικά, ενώ τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Λάμπρου Σκόρδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Ιατρού:

«Θέλω να πω για τον έλεγχο όσον αφορά το λογιστήριο, παραστατικά, εγγραφές και ισοζύγια, ο ορκωτός λογιστής πήρε τα πάντα, δεν υπάρχουν εκκρεμότητες. Τα έχει πάρει τα ισοζύγια μέσα από τον υπολογιστή. Αυτά τα χαρτιά που δεν υπάρχουν δεν παίζουν ρόλο στην πορεία του ελέγχου. Είναι δουλειά μου, έχω λογιστικό γραφείο και ξέρω. Κανείς ελεγκτής δεν πήγε να δει το βιβλίο μετόχων και μετοχών. Η ΝΕΧΙΑ δεν πάγωσε τον έλεγχο, σήμερα ήμασταν στα γραφεία και ο έλεγχος συνεχίζεται. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Η σύμβαση με την εταιρία αυτή είναι εκπληκτική, εξασφαλίζει πραγματικό έλεγχο, θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Δεσύπρη για τη σύμβαση που έκανε. Ο έλεγχος συνεχίζεται κανονικά και η εταιρία θα τον ολοκληρώσει σε εύλογο χρονικό διάστημα. Απλά οι ορκωτοί πήραν άδεια λόγω των εορτών του Πάσχα. Σε ένα με ενάμιση μήνα θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Πρέπει όμως να προχωρήσουν και οι άλλες διαδικασίες. Στόχος είναι να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα για του χρόνου, αν προκύψει ότι κάτι έγινε με δόλο, όποιος κι αν είναι στο δ.σ. θα καθαιρεθεί».

Για τον ποιον υποστηρίζει ο ίδιος για τις εκλογές του δ.σ. είπε:

«Εγώ είμαι ειλικρινής και ευθύς. Δεν υπάρχει πιο ικανός από το Λάμπρο Σκόρδα αυτή τη στιγμή. Παρέλαβε το απόλυτο χάος ο κ. Σκόρδας από τον κ. Καραμπέρη και παρέδωσε μια ομάδα διοικήσιμη και σε καλό αγωνιστικό επίπεδο. Και επιπλέον πουλήθηκαν δύο παίκτες, οι Γιάχιτς και Βανγκέλι. Συμπαθώ ιδιαίτερα τον κ. Ζαμπέτα περισσότερο από τον κ. Σκόρδα. Αλλά δεν μπόρεσε ο άνθρωπος, τι να κάνουμε. Στην υπόθεση με το άρθρο 44 είχε επίσης συμμετοχή και ο κ. Σκόρδας. Θέλω να είμαι δίκαιος και επίσης δεν πιστεύω στους επενδυτές. Είδατε τι έγινε με τους επενδυτές στον Ηρακλή και την ΑΕΚ. Αν γίνει λογική και έντιμη διαχείριση, θα γίνει άλλος Άρης σε τρία χρόνια. Επίσης επί Σκόρδα έγιναν υποδομές στο γήπεδο, με μπυραρίες και πολλά ακόμη, έφεραν σε δύο χρόνια 30 εκατομμύρια έσοδα. Αν γινόταν μετά σωστή διαχείριση, δε θα είχαμε πρόβλημα τώρα. Άνω των 10 εκατομμυρίων σπαταλήθηκαν χωρίς λόγο».

Για το πού πήγαν τα χρήματα και πώς δημιουργήθηκαν τόσα πολλά χρέη, ο κ. Ιατρού ήταν κατηγορηματικός:

« Το πού πήγαν, θα το δείξει ο έλεγχος. Όποιοι έχουν πάρει χρήματα και δεν υπάρχουν παραστατικά, θα ζητηθούν από αυτούς έντοκα. Δε θα χαριστούμε σε κανέναν. Θα τα διεκδικήσουμε μέχρι το τελευταία ευρώ. Έχει γραφτεί στον Τύπο ότι δόθηκαν 500.000 ευρώ στο δικηγόρο του Γκρατσιάν χωρίς παραστατικά. Θα το δούμε στον έλεγχο».

Τέλος, για το αν πιστεύει ακόμη ότι η λύση στον Άρη μπορεί να δοθεί μέσω της Λέσχης είπε:

«Ο θεσμός της Λέσχης είναι η μόνη λύση. Δε φταίει η Λέσχη. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν επενδυτές. Δείτε τι έκανε η Ντόρτμουντ. Δυνάμωσε τη Λέσχη της, έφερε νέους ικανούς παίκτες και δείτε που έφτασε. Αυτό το μοντέλο μπορεί μόνο να προχωρήσει».Πηγή:  metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: