Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Depeche Mode ή τελικός κυπέλλου;

Ο Βασίλης Σαμπράκος συγκρίνει την ζήτηση της συναυλίας στη Μαλακάσα με αυτήν για τον ποδοσφαιρικό τελικό της Αθήνας, και σας δίνει το μικρόφωνο...
Διαβάζοντας στα ρεπορτάζ των media ότι το απόγευμα της Παρασκευής θα βρεθούν στο Terra Vibe Park περισσότεροι από 30 χιλιάδες άνθρωποι για χάρη των Depeche Mode με έπιασε η συνήθης μελαγχολία που με καταλαμβάνει σε κάθε σύγκριση μιας οποιασδήποτε άλλης ψυχαγωγικής εκδήλωσης με τις αθλητικές. Με αφορμή ότι ο ελληνικός τελικός κυπέλλου θα είναι πιθανότατα ο μόνος not sold out από αυτούς που θα γίνουν αυτές τις μέρες στην Ευρώπη, και ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ψάξει αμέσως την δικαιολογία της κρίσης, για να κρύψει την έλλειψη απήχησής του στη σημερινή ελληνική κοινωνία, άρχισα να σκέφτομαι πόσο πληρώνουν και πόσο θα ταλαιπωρηθούν στον πηγαιμό για την Μαλακάσα όσοι μεγάλωσαν/έζησαν με τους Depeche Mode.

Σκεφθείτε, το φθηνότερο εισιτήριο κοστίζει 30 ευρώ, το front of stage 40, και τα vip 50 και 125 ευρώ. Αναλογιστείτε ότι το Terra Vibe βρίσκεται στο 37ο χιλιόμετρο της Εθνικής και υπολογίστε το κόστος της βενζίνης που θα κάψουν όσοι θα μπουν στη διαδικασία του ατελείωτου μποτιλιαρίσματος. Βάλτε στο μυαλό σας την ταλαιπωρία που θα τραβήξουν παρκάροντας όπου να 'ναι εφόσον δεν χωρέσουν στα πάρκινγκ, τον ποδαρόδρομο που τους περιμένει και φυσικά την ορθοστασία στη συναυλία. Πηγαίνετε και ένα βήμα παρακάτω και σκεφθείτε την ταλαιπωρία της επιστροφής προς την Αθήνα, κάποια στιγμή στο ξημέρωμα.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν εμπόδισε όλους αυτούς που εξάντλησαν τα εισιτήρια, και τίποτα από όλα αυτά δεν θα τους εμποδίσει όλους αυτούς να περάσουν καλά, να διασκεδάσουν, να ψυχαγωγηθούν, να το ευχαριστηθούν. Διότι με αυτή την προδιάθεση ζουν όλες αυτές τις μέρες, από τότε που απέκτησαν το εισιτήριο, και με αυτή τη διάθεση θα μπουν το μεσημέρι ή το απόγευμα της Παρασκευής στο αυτοκίνητο.

Ελάτε τώρα στην υπόθεση “τελικός κυπέλλου Ελλάδας”. Τούτη τη φορά δεν θα κάνω σύγκριση με τις γιορτές, τα φεστιβάλ ποδοσφαίρου που στήνονται στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις – έδρες του τελικού κυπέλλου. Θα αρκεστώ στην καταγραφή των ελληνικών δεδομένων: το κατά τεκμήριο καλύτερο στάδιο αθλητισμού, που συνδέεται με μέσα σταθερής τροχιάς και έχει εύκολη πρόσβαση θα περιμένει το Σάββατο τους ποδοσφαιρόφιλους. Οι τιμές τελειώνουν εκεί όπου αρχίζουν αυτές των εισιτηρίων για τους Depeche Mode, στα 30 ευρώ (υπάρχουν και με 10 και 20 ευρώ). Η ταλαιπωρία θα είναι ασύγκριτα μικρότερη, το κόστος μετακίνησης και παρακολούθησης του θεάματος ασύγκριτα μικρότερο, οι ομάδες θα είναι οι κατά τεκμήριο καλύτερες (ο πρωταθλητής εναντίον του 3ου στη βαθμολογία). Κι ένα στάδιο χωρητικότητας 69 χιλιάδων θεατών θα είναι επιτυχία αν γεμίσει κατά το ήμισυ... Διότι αυτός, παρ' όλο που είναι τελικός κυπέλλου, είναι ένας αγώνας που αφορά μόνο τους οπαδούς των δύο ομάδων, όχι το σύνολο των ποδοσφαιρόφιλων. Και ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, και ειδικά ανάμεσα σε αυτούς του Ολυμπιακού, θα υπάρξουν, το ξέρω από τον περίγυρό μου, αρκετοί που έχουν ήδη επιλέξει να το παρακολουθήσουν τηλεοπτικά, αφού το ψυχαγωγικό μπάτζετ της περιόδου έφυγε για χάρη των Depeche Mode, ή για κάτι άλλο και πάντως όχι για ένα εισιτήριο του τελικού.

Ελάτε τώρα να αλλάξουμε μαζί τους τόπους και τις συνθήκες διεξαγωγής των δύο γεγονότων και να σκεφτούμε μαζί πόσοι θα παρακολουθούσαν κάθε ένα από αυτά. Δηλαδή να φέρουμε τους Depeche Mode στο ΟΑΚΑ και να πάμε τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στην Μαλακάσα. Να κατεβάσουμε τις τιμές των Depeche Mode στα 10-30 ευρώ και να ανεβάσουμε αυτές του τελικού στα 30-125 ευρώ. Να καθίσουμε τους θεατές τις συναυλίας και να σηκώσουμε όρθιους τους θεατές του τελικού. Συμπέρασμα; Δικό σας...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: