Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

«Καρκίνος τα στημένα παιχνίδια»

Σύσκεψη με θέμα την καταπολέμηση των στημένων αγώνων πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ισπανικής Λίγκας, όπου οι καταγγελίες «περίσσεψαν», σε αντίθεση με τις προτάσεις και τις αποφάσεις.

«Καρκίνος τα στημένα παιχνίδια»
Ένας αγώνας του ισπανικού πρωταθλήματος, ο οποίος έγινε τον περασμένο Απρίλιο, προκάλεσε έκπληξη στους ανθρώπους που διοικούν το ποδόσφαιρο της χώρας και τους οδήγησε στην απόφαση να πραγματοποιήσουν σύσκεψη, προκειμένου να προταθούν λύσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου των προκαθορισμένων αποτελεσμάτων. Ο ύποπτος αγώνας ανάμεσα στη Λεβάντε και την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, έληξε με νίκη των φιλοξενουμένων με 4-0.

Ο πρόεδρος της Λίγκας, Χαβιέ Τέμπας, επισήμανε τη σοβαρότητα του φαινομένου. «Τα στημένα παιχνίδια είναι σαν τον καρκίνο. Πρέπει να βρούμε τρόπο να τα αφαιρέσουμε από το… σώμα του ισπανικού ποδοσφαίρου. Δεν με απασχολεί αν προκαθορίζονται παιχνίδια με σκοπό το κέρδος στο στοίχημα, ή αν αυτό γίνεται για να σωθούν κάποιες ομάδες. Με νοιάζει να εξαλειφθεί αυτό το ντροπιαστικό φαινόμενο. Είναι ανεπίτρεπτο να βλέπουμε πολλά απροσδόκητα αποτελέσματα, τα οποία πληθαίνουν όσο πλησιάζει το τέλος του πρωταθλήματος», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Τέμπας.

Αναφορικά με το ύποπτο παιχνίδι της Λεβάντε με τη Λα Κορούνια, ο Τέμπας δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, τονίζοντας πως από την πλευρά της Λίγκας έχουν ξεκινήσει έρευνες που θα αποδείξουν αν υπάρχει κάτι το μεμπτό πίσω από το αποτέλεσμα. «Δεν κατηγορώ καμία ομάδα χωρίς αποδείξεις. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ερευνάται και όταν θα έχουμε απαντήσεις, τότε θα μπορέσω να πω κάτι πιο συγκεκριμένο», περιορίστηκε να πει ο πρόεδρος της Λίγκας.

Αυτό, πάντως, που έλειψε από τη σύσκεψη ήταν οι προτάσεις, όπως φάνηκε από όσα είπε ο Τέμπας κλείνοντας την ομιλία του. «Θα έπρεπε να υπάρχει νόμος που να επιτρέπει στη Λίγκα να αποβάλλει από το πρωτάθλημα όποια ομάδα αποδειχθεί πως εμπλέκεται σε στημένο παιχνίδι. Αυτός ο νόμος δεν υπάρχει όμως, όπως δεν υπάρχουν και αποδείξεις. Η θέση μας είναι δύσκολη και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε στην καλή θέληση όλων των μελών μας», ήταν η ευχή με την οποίο ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Χαβιέ Τέμπας. Πηγή:  sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: