Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Επιστροφή στους τίτλους!

Η Αλκμααρ είναι η φετινή κυπελλούχος Ολλανδίας.

Επιστροφή στους τίτλους
Η φιναλίστ του Κυπέλλου UEFA του 1981 νίκησε στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο «Ντε Κάιπ» του Ρότερνταμ, την Αϊντχόφεν με 2-1 και κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο από το πρωτάθλημα του 2009. Έτσι, έφτασε στην τέταρτη κατάκτηση του τροπαίου, την πρώτη από το 1982 και του έκτου τίτλου συνολικά.

Παράλληλα, άφησαν χωρίς τίτλο την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1988, μετά την απώλεια του πρωταθλήματος από τον Αγιαξ, κάτι που ισοδυναμεί με μια από τις αποτυχημένες χρονιές για την ομάδα του Ντικ Αντβοκάατ.

Οι παίκτες του Γέρτιαν Φέρμπεεκ ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και είχαν τον έλεγχο, παίρνοντας δίκαια το τρόπαιο. Αυτό ήρθε, χάρη στα τέρματα των Μάχερ στο 12’ και Αλτιντορ στο 14’. Ο Λοκάντια μείωσε μεν στο 31΄, όμως δεν κατάφερε η ομάδα του να πετύχει κάτι περισσότερο.


ΑΛΚΜΑΑΡ: Αλβαράδο, Μαρσέλις (67’ Γιόχανσον), Ρεϊίνεν, Φίεργκεβερ, Βιινάλντουμ, Ελμ, Χένρικσεν, Μάχερ, Μπίρενς, Αλτιντορ (88’ Γιόχανσον), Γκούντμουντσον (74’ Μπεργκίς)

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Βάτερμαν, Μπουμά (79’ Μάταβζ), Μαρσέλο, Βίλεμς, Φαν Μπόμελ, Χάτσινσον, Στρούτμαν, Λενς, Τοϊβόνεν (68’ Βιινάλντουμ), Μέρτενς (85’ Ντεπάι), Λοκάντια
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: