Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Θρύλε παίξε ως πρωταθλητής!!

Η μεγάλη ώρα της όγδοης συμμετοχής του Ολυμπιακού σε Final 4 έφτασε και ο Νίκος Ζέρβας γράφει από το Λονδίνο για το τι πρέπει να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» για την υπέρβαση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Θρύλε παίξε ως πρωταθλητής!
Αν η συνέπεια είναι το επιστέγασμα της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια από τον μπασκετικό Ολυμπιακό, οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν περάσει προ πολλού και αυτή την…πίστα. Τείνουν να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι Final Four πλέον και λίγες ώρες πριν τον ημιτελικό-πρόκληση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, βγαίνουν από το χρονοντούλαπο φράσεις κλισέ όπως «κάντε την υπέρβαση», «νικήστε την αρκούδα» και πολλά άλλα που ταιριάζουν σε μεγάλο βαθμό με τη σημασία και την κρισιμότητα του ημιτελικού.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το φετινό του ταξίδι έχοντας έξτρα βάρη στους ώμους λόγο του περυσινού θαύματος στην Πόλη και στο Λονδίνο είναι σαν να απολαμβάνει τους καρπούς αυτού που ακολούθησε από τις 13 Μαΐου του 2012 και μετά. Μπήκε για τα καλά στο κλαμπ των μεγάλων, κατέκτησε για δεύτερη φορά το τρόπαιο και τώρα μπροστά στην πρόκληση της o2 arena στις όχθες του ποταμού Τάμεση, πάει για το κάτι άλλο. Το διαφορετικό, το μεγάλο, το ανυπέρβλητο, αφού δύο μόλις φορές στο παρελθόν υπήρξε repeat σε κατάκτηση. Το άγχος είναι προς Μόσχα μεριά που ΠΡΕΠΕΙ να εκδικηθεί και να αποδείξει. Αυτό φαίνεται και στις δηλώσεις και στις κινήσεις και τον τρόπο που…ανέπνεαν οι παίκτες του Μεσίνα στη τελευταία προπόνηση. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός θα παίξει για να το…διασκεδάσει, αφού ήδη η πορεία του κρίνεται επιτυχημένη.

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως όταν θα γίνει το τζάμπολ οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν θα τρώνε…σίδερα. Αυτό περιμένουν πρώτα απ’ όλα εκείνοι από τους εαυτούς τους και μετέπειτα οι τρεις χιλιάδες πιστοί οπαδοί που τους ακολούθησαν στο Λονδίνο. Να παίξουν σαν πρωταθλητές Ευρώπης. Μία ακόμα κατάθεση ψυχής και υπέρβασης των δυνατοτήτων, ίσως να είναι αρκετή για την πρόκριση. Ακόμα και όχι το χειροκρότημα θα είναι «ερυθρόλευκο». Οι Ρώσοι υπερτερούν σε αρκετούς τομείς, που έχουν ειπωθεί πολλάκις στις αναλύσεις, όμως δεν έχουν την ψυχοσύνθεση, το μέταλλο και την αυταπάρνηση που έχουν δείξει αρκετές φορές κόντρα σε πιο ταλαντούχες ομάδες οι παίκτες του Ολυμπιακού. Πολύ περισσότερο, δεν έχουν τον Βασίλη Σπανούλη, που ως MVP της διοργάνωσης πλέον, καλείται να ηγηθεί μίας ακόμη προσπάθειας για την κορυφή.

Χρειάζεται λοιπόν δίψα για κάθε μπαλά, για όλες τις άμυνες ξεχωριστά, για όλα τα ριμπάουντ και προπάντων «θυσία» για το «εμείς» σε βάρος του «εγώ». Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να ελέγξει τα παραπάνω και «τρέξει» στον αιφνιδιασμό, θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες του για νίκη. Αν καταφέρει να «χαλάσει» όσο το δυνατόν περισσότερο το μυαλό των Ρώσων μέσα στο παιχνίδι, αυτόματα ανεβαίνει ένα σκαλοπάτι προς τη νίκη. Για να πατήσει εκεί θα χρειαστούν η ψυχή και φυσικά η τύχη. Αν η διαφορά δεν «ανοίξει» στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς, η ΤΣΣΚΑ θα πολιορκείται όλο και πιο έντονα από το…φάντασμα της Πόλης, κάτι που οι «ερυθρόλευκοι» είναι ικανοί να μετατρέψουν σε άγγελο πρόκρισης και την Κυριακή το βράδυ να βρισκόμαστε προ μίας ακόμη μεγάλης κατάκτησης… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: