Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Διαφωνία για τα τεστ στη Formula 1!!

Δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στη διάρκεια των τεστ πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν στη Formula 1 οι ομάδες.

Διαφωνία για τα τεστ στη Formula 1
Διχασμένες σχετικές με τη διάρκεια των δοκιμαστικών τεστ που θα γίνουν πριν την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος της Formula 1 είναι οι ομάδες. Στο μόνο που συμφώνησαν κατά πλειοψηφία ήταν στην απόρριψη πρότασης της Ferrari για περίοδο δοκιμών εννέα ημερών μέσα στη διάρκεια της σεζόν.

Μέχρι τώρα ίσχυε η περίοδος 12 ημερών δοκιμών πριν την έναρξη της σεζόν, αλλά αυτή φαίνεται πως δεν αρκεί σε όλες τις ομάδες βάσει των αλλαγών που θα τεθούν σε εφαρμογή από το επόμενο πρωτάθλημα.

Στην τελευταία συνάντηση των ομάδων, πέντε εξ αυτών ήθελαν να υπάρχουν δύο περίοδοι 12 ημερών για δοκιμές τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, άλλες πέντε ομάδες ήθελαν αυτές οι περίοδοι να είναι 15 ημερών, ενώ μία ομάδα ήθελε μόλις μία περίοδο δοκιμών για 12 ημέρες το Φεβρουάριο.

Το θέμα θα εξεταστεί στο Παγκόσμιο Συνέδριο της FIA τον Ιούνιο και εκείνη θα έχει τον τελευταίο λόγο αφού δεν φαίνεται να υπάρχει ξεκάθαρη τάση μεταξύ των ομάδων. Όλα δείχνουν, πάντως, πως ο κανονισμός που δεν επέτρεπε δοκιμές τον Ιανουάριο θα γίνει πιο ελαστικός λόγω των αλλαγών στη Formula 1.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: