Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Μπαρτζώκας: «Έχουμε ομάδα με χαρακτήρα»

Στο χαρακτήρα της ομάδας του στηρίζει πολλά σε αυτό το Final 4 o Γιώργος Μπαρτζώκας, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο κανάλι της Ευρωλίγκας.

Ο χαρακτήρας που έχει βγάλει στα δύσκολα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν ο Ολυμπιακός είναι το στοιχείο από το οποίο αντλεί αισιοδοξία ο Γιώργος Μπαρτζώκας όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο κανάλι της Ευρωλίγκας. Ο προπονητής των πρωταθλητών τόνισε πως η άμυνα και τα ριμπάουντ είναι κομβικά στοιχεία στο παιχνίδι, καθώς αυτά μπορούν να επιτρέψουν στην ομάδα του να τρέξει.

-Αντιμετωπίζετε έναν αντίπαλο που θέλει εκδίκηση. Επηρεάζει αυτό την προετοιμασία σας για τον ημιτελικό; «Προφανώς. Προσπάθησα να πείσω τους παίκτες μου πως είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Είναι ένας ημιτελικός Ευρωλίγκας, μια γιορτή, αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σαν ένα κανονικό παιχνίδι. Έτσι πρέπει να το προσεγγίσουμε».

-Έχετε παρακολουθήσει την ΤΣΣΚΑ. Τι σας ανησυχεί περισσότερο εν όψει του ημιτελικού; «Είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα, με πολύ έμπειρο προπονητή. Ο Παπαλουκάς έχει παίξει σε οκτώ Final 4, ο Τεόντοσιτς σε τέσσερα… Ξέρουν πώς να παίζουν σε κρίσιμα παιχνίδια σαν κι αυτό. Σαν ομάδα προτιμούν να παίζουν σετ παιχνίδι, εμείς προτιμούμε να τρέχουμε στο ανοιχτό γήπεδο και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα επικρατήσει».

-Τι σας δίνει περισσότερο θάρρος φτάνοντας στο Final 4; «Έχουμε μια ομάδα με πολύ δυνατό χαρακτήρα. Είχαμε πολλά δύσκολα παιχνίδια φέτος, πολλούς τραυματισμούς, αλλά τα καταφέραμε και γι’ αυτό είμαστε εδώ τώρα. Έχουμε παίκτες που είναι πνευματικά ισχυροί και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

-Η ΤΣΣΚΑ υπερέχει σε κορμιά. Σημαίνει αυτό πως ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πιο γρήγορος; «Είμαστε γρήγορη και αθλητική ομάδα, δεν έχουμε τόσο μεγάλα κορμιά όπως η ΤΣΣΚΑ, οπότε πρέπει να τρέξουμε. Για να τρέξεις, ωστόσο, πρέπει να παίξεις καλή άμυνα και να πάρεις τα ριμπάουντ».

-Όλοι λένε πως ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης, αλλά η αντεπίθεση στον περσινό τελικό έγινε από άλλους παίκτες. Πόσο τονώνει την αυτοπεποίθησή τους αυτό; «Έχουμε κάποιους νεαρούς διεθνείς, τον Παπανικολάου, τον Σλούκα, τον Κατσίβελη, αλλά και τον Μάντζαρη ο οποίος είναι εκτός λόγω του σοβαρού του τραυματισμού. Το να κερδίσουν πέρσι την Ευρωλίγκα ήταν γι’ αυτούς μια μεγάλη εμπειρία. Τώρα, ένα χρόνο μετά, όλοι είναι πιο έμπειροι, ξέρουν πώς να παίζουν κρίσιμα παιχνίδια και χτίζουν το χαρακτήρα τους μέρα με τη μέρα, προπόνηση με την προπόνηση, αγώνα με τον αγώνα. Θα είναι πνευματικά έτοιμα για αυτό το ματς».

-Νιώθετε σαν ρούκι σε αυτό το Final 4; «Ήταν η πιο δύσκολη Ευρωλίγκα όλων των εποχών, με τόσα πολλά παιχνίδια και ταξίδια και πολλές καλές ομάδες. Τώρα πρέπει να το απολαύσουμε. Δεν νιώθω πίεση επειδή είμαι πρωτάρης σε Final 4. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που είμαστε εδώ με τον Ολυμπιακό και αυτό που λέω στους παίκτες μου είναι να το διασκεδάσουν. Φυσικά πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά δεν είμαστε το φαβορί. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι σαν αουτσάιντερ». Πηγή:  sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: