Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ιδανικό κλείσιμο; Πως τολμάτε;

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για όσους... θεωρούν ιδανικό φινάλε στη σεζόν για τον Παναθηναϊκό την 6η θέση της βαθμολογίας.
Συγνώμη, αλλά η φράση «έκλεισε ιδανικά η σεζόν», που άκουσα και ξανά άκουσα μετά το τέλος του αγώνα της Νέας Σμύρνης, εμένα δεν μου κάνει. Δεν «χτυπάει» καλά στ' αυτιά μου. Για όσους το ξέχασαν, ο Παναθηναϊκός κατετάγη έκτος στο πρωτάθλημα, παίζοντας αγώνα μπαράζ. Είναι ακόμα εκτός Ευρώπης. Δεν κέρδισε κανένα παράσημο με το 3-0 επί της Ξάνθης. ΘΑ κερδίσει, αν ΔΕΝ πάρει αδειοδότηση ο ΠΑΣ Γιάννινα. Μέχρι τότε, μπορεί να κρατάει τη γκολάρα του Φιγκερόα και τη νέα ενθαρρυντική εμφάνιση του Μπαρμπαρούση.

Ο τελευταίος έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση στον Παναθηναϊκό του Αναστασίου, που θα έχει χαμηλό μπάτζετ και θα ψάξει ποδοσφαιριστές - λαχεία. Εκτός από ταχύς στα πόδια, έδειξε να έχει και γρήγορη σκέψη. Δίχως να χρονοτριβεί, έδωσε πάσα - μισό γκολ στον Ζέκα στο 1-0 και με την ίδια ταχύτητα εκτέλεσης σούταρε στο δοκάρι. Αν δεν ήταν τα ταξίδια του στη Νέα Ζηλανδία, ίσως να είχε φανεί περισσότερο χρήσιμος από πολλούς άλλους, όπως ο Κουίνσι, που δεν ξέρουμε που βρίσκεται και τι κάνει και ο Παναθηναϊκός έκανε αγώνα να τον αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Φιγκερόα σημείωσε ένα υπέροχο γκολ, αλλά δείχνει πως χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα για να γίνει (αν το καταφέρει ποτέ) και πάλι ένας κανονικός σέντερ φορ, που θα στηρίζεται η επίθεση πάνω του. Οτι είναι «killer» το ξέρουμε, το απέδειξε στο Καραϊσκάκη, το έκανε και στη Νέα Σμύρνη. Αν θα μπορέσει να βάζει αξιόπιστα και με δύναμη το σώμα του, να κοντρολάρει σωστά, να γυρίζει γρήγορα με πρόσωπο προς το τέρμα, είναι άγνωστο αν θα το μάθουμε.

Ο Παναθηναϊκός δεν κλείνει ιδανικά τη σεζόν. Θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό το κάνει ο Βονόρτας, που κατάφερε σε λίγο διάστημα να δώσει κίνητρο σε μια ομάδα «πεθαμένη» ψυχολογικά και την ευκαιρία σε παίκτες άφαντους να τους κοιτάξει με άλλο μάτι ο Αναστασίου που έρχεται. Ο τελευταίος θα έχει πολύ δουλειά μπροστά του. Να βρει παίκτες, να τους πείσει να υπογράψουν, να «χτίσει» αξιόλογο σύνολο. Πολύ δουλειά θα έχει και η διοίκηση. Οχι μόνο όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Οι νέες αποδοκιμασίες προς τον έναν από τους «τρεις σωματοφύλακες», Νίκο Νταμπίζα, δείχνουν ότι η επόμενη μέρα δεν ξημερώνει με ηρεμία. Ακόμα κι αν ο Σαραβάκος παίξει ρόλο «κυματοθραύστη», η συνεχιζόμενη γιούχα θα επηρεάσει βαθιά τα αποδυτήρια και δεν θα βγάλει την ομάδα από την κρίση.
Πηγή: SportDay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: