Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Να γιατί ο Αλαφούζος ήθελε Κούγια!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης αναδεικνύει στον sportdog τι επιχειρήθηκε μεταξύ Κούγια και Παναθηναϊκού και γράφει για το Φάιναλ Φορ και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Αποκάλυψη τώρα: Ένα χρόνο μετά την ίδρυση της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας", ενός εγχειρήματος που γνώρισε την πιο παταγώδη αποτυχία στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, κατέρρευσε και το τελευταίο προπύργιο αγαθών προθέσεων για το καλό του αθλήματος από τα συγκεκριμένα κέντρα αποσταθεροποίησης και εκτόξευσης τόνων λάσπης προς το αγαπημένο σπορ του λαού. Έπεσαν οι μάσκες. "Γκρεμίστηκε" από τη σκηνή του παραλόγου το "μονόπρακτο θεατρινισμού" με τον τίτλο: "Σταυροφορία διάσωσης του αθλήματος" και ...παντιέρα τη δήθεν επιχείρηση κάθαρσης του ποδοσφαίρου από τους σφετεριστές του.
Η ομολογία του "χωρίς ταυτότητα" παράγοντα-ποδοσφαιράνθρωπου Αλέξη Κούγια – καθότι τελεί υπό τιμωρία από τα αρμόδια όργανα για διάφορες αξιόποινες πράξεις του αθλητικού δικαίου – ότι του προτάθηκε θέση στο συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, φανέρωσε απροκάλυπτα τη φημολογούμενη από καιρό "σύζευξη" των δύο πλευρών. Τη σύνταξη και "στρατικοποίηση" τους κατά των κοινών εχθρών, Ολυμπιακού και Μαρινάκη, δύο ταυτόσημες έννοιες οι οποίες αδιάκοπα και μεθοδευμένα έχουν συκοφαντηθεί τόσο από τον πρόεδρο του ΠΑΟ όσο και από τον έκπτωτο μεγαλομέτοχο-πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή.
Πάνω στα γενέθλια της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" και με δεδομένη την αποτυχία της να "κουβαλήσει" τα όνειρα και της φιλοδοξίες των εμπνευστών της, οι ίδιοι άνθρωποι, με πρωτοβουλία του ιδρυτή της και τωρινού κατόχου του προεδρικού θώκου του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, είχαν τη φαεινή ιδέα να κορυφώσουν την πολεμική τους σε βάρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Να το πυρπολήσουν ανελέητα πια, επιλέγοντας τον Αλέξη Κούγια σε μάχιμο ρόλο για λογαριασμό του ΠΑΟ πλέον! Το πόστο που προτάθηκε στον "εξορκιστή του κατεστημένου" στην Ελλάδα είχε άμεση συσχέτιση με την Σούπερ Λιγκ, ώστε κάθε συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος να μετατραπεί από τούδε και το εξής σε …αρένα.
"Κολοσσαίο" η Σούπερ Λιγκ
Σε ένα …μοντέρνο Κολοσσαίο, καθώς το …λιοντάρι Κούγιας, ντυμένο στα πράσινα (και επίσημα πια), θα βρυχιόταν ανεξέλεγκτα – κατά τις τηλεοπτικές και γηπεδικές συνήθειές του – έτοιμο να "κατασπαράξει" οτιδήποτε καλό έχει μείνει όρθιο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Προβάλλοντας τις προσφιλείς αστήρικτες κατηγορίες και αναπόδεικτες καταγγελίες του, περί "βαρόνων" που δρουν στο παρασκήνιο και λυμαίνονται τον χώρο. Οι "κλαίουσες χήρες" θα αποκτούσαν δυναμική φωνή. Και όχι πια σαν το υποτονικό και εκτός ποδοσφαιρικής πραγματικότητας "κλάμα" του Χρήστου Παναγόπουλου, κάθε τρεις και λίγο, στη Λίγκα, θα σκέφτηκε προφανώς ο κ. Αλαφούζος, προτείνοντας στον Α. Κούγια να ηγηθεί ως "Μπίσμαρκ" του πολεμικού στόλου της "Νέας Παναθηναϊκής-Αντί-Ολυμπιακής Συμμαχίας" ή "Συμμαχίας Ολοκαυτώματος" του ποδοσφαίρου!
Το επίσης "ωραίο" στην υπόθεση είναι ότι ο ποινικολόγος κολακεύθηκε από την προσέγγιση του Παναθηναϊκού, αφού όπως αποκάλυψε στο κρατικό ραδιόφωνο, ήταν ανέκαθεν οπαδός του "τριφυλλιού"!
Ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής, ο άλλοτε πρόεδρος της ΑΕΚ και του ΠΑΣ Γιάννινα, ο αντιπρόεδρος όλων των Ελλήνων του ποδοσφαιρικού χώρου, τότε που κατείχε την καρέκλα στην ΕΠΑΕ, ο …αντικειμενικός Αλέξης Κούγιας, παραδέχεται πολλά χρόνια αργότερα, ότι η ψυχούλα του το ήξερε τόσο καιρό το πώς έκρυβε(;) τα "Παναθηναϊκά αισθήματά του"!
Και ο λόγος που πρόβαλε για την άρνηση στην πρόταση του Γ. Αλαφούζου, ήταν ότι είναι ασυνήθιστος σε υπαλληλικά καθήκοντα, διότι – λέει – ήταν πάντα "αφεντικό". Ήταν πρόεδρος, ηγετικό στέλεχος.
Να υποθέσουμε άραγε ότι στην επόμενη επαφή των δύο τους, ο Α. Κούγιας θα ζητήσει ευθέως πια την προεδρία του Παναθηναϊκού από τον κ. Αλαφούζο; Του το είπε απέξω-απέξω, απομένει να του το πει και στα ίσια.
Γιατί όπως ξέρετε (και τον ξέρουμε) το αμόκ της προβολής είναι μια "ασθένεια" που δεν έχει ίαση. Μοιάζει με την …πατσά του ζώου. Όση άμμο της ρίχνεις μέσα, τόσο πιο πολύ τεντώνει! Ξεχειλώνει…
Υ.Γ.: Αν στην Κωνσταντινούπολη η κατάκτηση της Ευρωλίγκα από τον Ολυμπιακό ήταν ένας άθλος, στο Λονδίνο, εφόσον επαναληφθεί ή ίδια επιτυχία, δεν χωράει αμφιβολία ότι θα πρόκειται περί έπους! Και πέρυσι η ΤΣΣΚΑ ήταν το φαβορί. Και πέρυσι οι "ερυθρόλευκοι" το αουτσάιντερ. Παραπάνω μάλιστα στην Τουρκία από όσο τώρα στο Λονδίνο, γιατί πια υπάρχουν οι εμπειρίες και η ψυχολογία της προάσπισης των σκήπτρων του "βασιλιά της Ευρώπης". Ήδη πάντως οι πρωταθλητές Ελλάδας μπορούν να είναι υπερήφανοι που βρίσκονται για δεύτερη σερί χρονιά στο final four. "Ασυνόδευτοι" μάλιστα από τον Παναθηναϊκό…
Υ.Γ.1: Η κλασική πρόβλεψη όλων για τέτοιους ημιτελικούς σε τέτοιες διοργανώσεις, είναι πως "η άμυνα θα αποτελέσει το κλειδί της επιτυχίας". Χαίρω πολύ! Από εκεί ξεκινούν όλα. Τελειώνουν όμως και στο …γκολ. Στο σκοράρισμα. Για να πάρεις ένα ματς-ντέρμπι δεν αρκεί να μη δέχεσαι καλάθια, αλλά και να βάζεις. Κι άμα πας καλά πίσω, αλλά "τα σπας" στην επίθεση, τι να το κάνω;
Υ.Γ.2: Πολύ καλή ομάδα ο Αστέρας. Η καλύτερη μετά τον πρωταθλητή. Την έχω πει πολλές φορές την άποψη μου. Πάλι όμως ο τελικός του Κυπέλλου επαφίεται στον Ολυμπιακό. Αυτός έχει πρώτο και τελευταίο λόγο. Η κούπα είναι "ερυθρόλευκο" ζήτημα. Είναι θέμα των παικτών του και της συνολικής απόδοσης της ομάδας. Η οποία οφείλει πια ένα καλό ματς στον κόσμο της. Πάει πολύς καιρός που έχει να παίξει μπάλα σύμφωνα με τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών της. Κι αν δεν συμβεί αυτό, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι οι Τριπολιτσιώτες δεν θα "κλέψουν" στο τέλος το Κύπελλο!
Υ.Γ.3: Με την κίνηση Γιορντάνοφ στο βόλεϊ, αποδείχτηκε η ομοουσιότητα των τμημάτων του Ολυμπιακού, του οικογενειακού συσχετισμού που διέπει τον πειραϊκό σύλλογο. Αναδείχθηκε όμως και η πολυτέλεια να έχει - ειδικά τέτοιες εποχές – τον Μαρινάκη ηγέτη στην ΠΑΕ. 

Πηγή:  sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: