Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

«Όταν παθαίνεις κάτι, μαθαίνεις»

Το περσινό πάθημα της ΤΣΣΚΑ στον τελικό από τον Ολυμπιακό έχει γίνει μάθημα σύμφωνα με τον Κώστα Μίσσα, ο οποίος τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM πως οι ψηλοί θα παίξουν ρόλο στο αποτέλεσμα του ημιτελικού.

«Όταν παθαίνεις κάτι, μαθαίνεις»
Ο Κώστας Μίσσας επισήμανε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των ψηλών στον σημερινό ημιτελικού του Ολυμπιακού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τόνισε πως οι Ρώσοι δεν πρόκειται να την ξαναπατήσουν όπως πέρυσι στον τελικό και για να νικήσουν οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Μίσσας στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα:

«Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μια πολύ διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Μια μεγάλη μονάδα που είχε πέρυσι, ο Κιριλένκο, δεν είναι πια στην ομάδα αλλά αντίθετα έχει την σοφία. Εννοώ πως δεν πρόκειται να την ξαναπατήσει όπως την πάτησε στον περσινό τελικό με τον Ολυμπιακό.

Όταν παθαίνεις κάτι, μετά μαθαίνεις κι αυτό είναι το πλεονέκτημα της ΤΣΣΚΑ. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι πολύ καλός στην γραμμή των ψηλών κι από πλευράς άμυνας, κι από πλευράς ριμπάουντ και εκτέλεσης. Το επόμενο κομμάτι είναι πως θα λειτουργήσει η περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που βρίσκει ρυθμό μετά από έναν συνδυασμό όλων των παραπάνω.

Αν υπάρχει συγκέντρωση όλων των παικτών του Ολυμπιακού που βρίσκονται στο παρκέ τότε μπορεί να κοντρολάρει τα πράγματα στο αμυντικό ριμπάουντ αλλά μετά δεν θα είναι τόσο καλός στο κομμάτι του αιφνιδιασμού. Αν ο Ολυμπιακός είναι αποτελεσματικός τότε θα έχει και πολλές πιθανότητες να κερδίσει το παιχνίδι αφού η ΤΣΣΚΑ δεν είναι ανίκητη.

Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε πως αν ο Τεόντοσιτς κάνει το ίδιο ματς με πέρυσι τότε δεν θα ξαναδεί το παρκέ με τον Μεσίνα προπονητή. Σίγουρα είναι μια μεγάλη μάχη αυτή που θα δούμε μεταξύ Σπανούλη και Τεόντοσιτς. Αν ήμουν εγώ ο Σπανούλης θα παρακαλούσα να με μαρκάρει ο Τεόντοσιτς αφού δεν παίζει καθόλου άμυνα».Πηγή:  sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: