Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ο Μουρίνιο, η Μπαρτσελόνα και οι αποβολές!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο το θεωρεί κατάρα και με την πρώτη ευκαιρία, αναφέρεται σε αυτό. Κι όμως, δεν έχει άδικο. Ο «special one», σε καμία από τις τελευταίες του πέντε συναντήσεις με τη Μπαρτσελόνα, δεν έχει ολοκληρώσει το ματς με 11 παίκτες!

Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε την αρχή με την Ίντερ, όταν στον περσινό επαναληπτικό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τους Καταλανούς στο «Καμ Νου», είδε τον Μότα να αποβάλλεται στο 27’. Παρά την ήττα (1-0), οι «νερατζούρι» προκρίθηκαν χάρη στη νίκη (3-1) του πρώτου αγώνα και εν συνεχεία κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Φέτος, η μοίρα επιφύλασσε τέσσερα «el clasico» σε διάστημα 20 ημερών στο δεύτερο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο, από την πρώτη «αιώνια» της σεζόν, ο Μουρίνιο… μπήκε στον κλίμα. Όντας προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης πλέον, ο «εκλεκτός» είδε τους ποδοσφαιριστές του να… χαζεύουν, παρακολουθώντας το εκπληκτικό ποδόσφαιρο της Μπαρτσελόνα, η οποία στο «Καμπ Νου» διέσυρε τη «βασίλισσα» με σκορ 5-0. Ακόμη κι εκεί όμως, ο Πορτογάλος προπονητής, συνεχάρη τον Σέρχιο Ράμος νωρίτερα από όλους, αφού ο Ισπανός αμυντικός πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια στο 93ο λεπτό!

Το τρίτο φετινό ματς με τους «μπλαουγκράνα» και πρώτο, από τα συνολικά τέσσερα… μαζεμένα, δεν είχε καμία διαφορά για τους «μερένχες». Ο Αλμπιόλ αποβλήθηκε στο 51’, σε φάση από την οποία προήλθε το γκολ της «Μπάρτσα» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αλλά ο Μουρίνιο αναπροσάρμοσε τα πλάνα του και με δέκα παίκτες, πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό 1-1.

Στη μεγαλύτερη στιγμή χαράς της «βασίλισσας» τη φετινή σεζόν, το… κόκκινο χρώμα της κάρτας δεν έλειπε. Στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, η Ρεάλ Μαδρίτης με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στην παράταση (0-0 η κανονική διάρκεια) παίρνει τη νίκη (1-0) και κατακτά το τρόπαιο εις βάρος της «μισητής» της αντιπάλου. Ε και; Ο Ντι Μαρία συνεχίζει την… παράδοση και στο 121ο λεπτό, αποχωρεί νωρίτερα από όλους, έχοντας αποβληθεί.

Η Μπαρτσελόνα επισκέφτηκε και πάλι τη Μαδρίτη, αυτή τη φορά για το πρώτο ματς των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Το «clasico» δεν ζήλεψε σε τίποτα τα προηγούμενα, αναφορικά με τα νεύρα, τις φάσεις και το πάθος, όπως επίσης και τις… αποβολές για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πέπε στο 61’ αποχαιρέτησε πρόωρα το παιχνίδι και λίγο αργότερα, οι Καταλανοί παραβίασαν την εστία του Κασίγιας με τον Μέσι. Ο Αργεντινός δεν… χόρτασε με μια φορά και το έκανε δις, για το τελικό 2-0 που έδωσε στη Μπαρτσελόνα σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό.

Μέεεσι, Μέεεσι, Μέεεσι, Μέεεσι, Μέεεσι..!

Με δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι η Μπαρτσελόνα νίκησε με 2-0 την Ρεάλ μέσα στην Μαδρίτη και είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στον τελικό του "Γουέμπλεϊ". Παράπονα της "βασίλισσας" για την κόκκινη του Πέπε, αποβλήθηκε και ο Μουρίνιο
Ο Πέπε αποβλήθηκε στο 61' για φάουλ στον Ντανιέλ Άλβες, ενώ την ρεβάνς στο "Καμπ Νόου" θα χάσει πέραν του Πορτογάλου και ο Σέρχιο Ράμος, καθώς συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες.

Αμέσως μετά την αποβολή του ο διαιτήτης απέβαλε και τον Ζοζέ Μουρίνιο από τον πάγκο του, έτσι είδε από την εξέδρα τα δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έφτασε τα 11 στην διοργάνωση (φυσικά είναι πρώτος σκόρερ).
Το πρώτο τέρμα στο 76' το δημιούργησε ο Ίμπραχιμ Άφελαϊ και ο Αργεντινός πλάσαρε στην μικρή περιοχή, ενώ στο 87' ο Μέσι διαμόρφωσε το τελικό 0-2 με ένα καταπληκτικό τέρμα, καθώς πέρασε όλη την άμυνα της Ρεάλ για να νικήσει τον Βαλντές πλασάροντας με το δεξί.

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα 0-2

Σκόρερ: 76' και 87' Μέσι
Γήπεδο: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", Μαδρίτη
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Τα πρώτα σουτ για τις δύο ομάδες είχαν ο Τσάβι για την Μπαρτσελόνα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο για την Ρεάλ, αλλά μπλόκαραν άνετα οι Κασίγιας και Βαλντές, αντίστοιχα.

Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία ήρθε στο 11' για τους "μπλαουγκράνα", με τον Νταβίδ Βίγια να κάνει το σουτ από το ύψος της περιοχής και την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ίκερ Κασίγιας.

Από πάσα του Λιονέλ Μέσι ο Τσάβι βρέθηκε στην περιοχή και σούταρε στην κίνηση για να αποκρούσει ο Κασίγιας στην αριστερή του γωνία, στην δεύτερη φορά που απείλησαν οι Καταλανοί στο ματς στο 25'.

Στο 34' η Ρεάλ απλά επισκέφτηκε την περιοχή της "Μπάρτσα" με τον Πέπε να παίρνει την κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ, όμως ο Βαλντές άνετα μπλόκαρε, ενώ στο 39' ο Πέδρο έκανε "θέατρο" για υποτιθέμενο χτύπημα του Άλβαρο Αρμπελόα και ο Σέρχιο Μπουσκέτς έκανε το ίδιο στο 44' σε μία "μάχη" με τον Μαρσέλο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 45'+1 σούταρε με δύναμη εκτός περιοχής και ο Βίκτορ Βαλντές απέκρουσε για κάνει το ίδιο και στην επαναφορά στο σουτ του Άνχελ ντι Μαρία, αλλά ο Αργεντινός ήταν σε θέση οφ-σάιντ, έτσι δεν είχε σημασία και έστελνε την μπάλα στα δίχτυα.

Το "θέατρο" των Πέδρο και Μπουσκέτς... άναψε τα αίματα, έτσι μετά την λήξη του ημιχρόνου έγιναν μικροεπεισόδια έξω από την φυσούνα. Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα, Χοσέ Πίντο, πιάστηκε στα χέρια άνθρωπο από τον πάγκο της Ρεάλ, έτσι ο διαιτητής του έδειξε κόκκινη κάρτα!

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Σέρχιο Ράμος στο 53' πήρε κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Λιονέλ Μέσι και έτσι θα χάσει την ρεβάνς στο "Καμπ Νόου" την επόμενη Τρίτη.

Την ρεβάνς σίγουρα θα χάσει και ο Πέπε για την Ρεάλ, καθώς στο 61' άφησε την "βασίλισσα" με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για προβολή στον Ντανιέλ Άλβες με τις τάπες.

Οι έντονες διαμαρτυρίες του Ζοζέ Μουρίνιο και οι ειρωνείες του προς τους διαιτητές μετά από αυτήν την απόφαση του Βόλφγκανγκ Σταρκ, έκαναν τον Γερμανό διαιτητή να αποβάλει και τον Πορτογάλο τεχνικό από τον πάγκο του.

Η κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 65' πέρασε πάνω το οριζόντιο δοκάρι του Βαλντές, ενώ στο 67' στην απέναντι εστία η Μπαρτσελόνα έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Κασίγιας να αποκρούει το σουτ του Βίγια και τον Πέδρο εν συνεχεία να αστοχεί αμαρκάριστος με κεφαλιά.

Ο Ίμπραχιμ Άφελαϊ μπήκε στο ματς στο 71' και πέντε λεπτά αργότερα δημιούργησε το 10ο γκολ του Λιονέλ Μέσι στην διοργάνωση.

Ο διεθνής Ολλανδός από δεξιά ντρίμπλαρε τον Μαρσέλο (έχασε την ισορροπία του), μπήκε στην περιοχή και έκανε την παράλληλη σέντρα για να πλασάρει από την μικρή περιοχή ο Μέσι και να ανοίξει το σκορ, με την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του Ίκερ Κασίγιας.

Στο 87' το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" πάγωσε για τα καλά, καθώς ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε το δεύτερο γκολ του διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

Το τέρμα ήταν καταπληκτικό, καθώς ο Αργεντινός άσος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά, μπήκε στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας με δεξί πλασέ.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Αλμπιόλ, Μαρσέλο, Πέπε, Τσάμπι Αλόνσο, Λασανά Ντιαρά, Μεσούτ Εζίλ (46' Αντεμπαγιόρ), Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντανιέλ Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Πουγιόλ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Σεϊντού Κεϊτά, Πέδρο (71' Άφελαϊ), Μέσι, Βίγια (90' Σέρχι Ρομπέρτο).

***στον πάγκο για την Ρεάλ έμειναν οι Αντάν, Γκαράι, Γκρανέρο, Κακά, Ιγκουαΐν και Μπενζεμά, ενώ για την Μπαρτσελόνα οι Πίντο, Γκαμπριέλ Μιλίτο, Τιάγκο Αλκάνταρα, Φοντάς και Χεφρέν

Λήξις... συναγερμού στον Άρη

Η φημολογία ότι μπορεί ο Άρης να μπει διά της. τεθλασμένης στο «παιχνίδι» των πλέι οφ είχε δικαιολογημένα φέρει σε φάση αγωνίας και αναμονής τους κίτρινους. Μόνο που ο... συναγερμός δεν κράτησε πάνω από 24 ώρες και το «παράθυρο» της Ευρώπης έκλεισε για τον Άρη. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη φημολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο 48ωρο, ο Πανιώνιος κινδύνευε με μηδενισμό, εφόσον τελικά είχε ληγμένη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, μια και δεν θα μπορούσε να κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο.

Σε αυτό το ενδεχόμενο, οι κίτρινοι θα ήταν είναι αυτοί που θα κέρδιζαν την είσοδό τους στη διαδικασία των πλέι οφ. Ο λόγος; Το παιχνίδι της 16ης Ιανουαρίου ο Άρης, το οποίο είχε χάσει με 2-0, με δυο γκολ του Μήτρογλου (από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου), ήταν το πρώτο παιχνίδι στο οποίο ο Πανιώνιος χρησιμοποίησε παίκτες από τη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα. Σε περίπτωση που ήταν παράτυπος ο Πανιώνιος, το παιχνίδι θα κατακυρωνόταν υπέρ του Άρη με 3-0, οι κίτρινοι θα έφταναν τους 48 βαθμούς και θα τερμάτιζαν στην 5η θέση.

Τελικά, άνθρακες ο θησαυρός. Αδίκως κάθονταν σε αναμμένα κάρβουνα οι κίτρινοι, καθώς δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Πανιώνιο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε καταθέσει φορολογική ενημερότητα στις 13 Ιανουαρίου, άρα εδικαιούτο να κάνει μεταγραφές μεσούντος του πρωταθλήματος. Κι όλα αυτά με την επίσημη ενημέρωση της ΕΠΟ.

Πάντως, πριν από τη «δικαίωση» του Πανιωνίου ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης Γιάννης Κόντης, σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως θα ζητηθεί η αναβολή των πλέι οφ μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα με τις ληγμένες ενημερότητες του Πανιωνίου
 

O Ολυμπιακός «έκλεψε» το ρόπαλο του Ηρακλή

Στην κατάμεστη Μίκρα, ο Ολυμπιακός «έκλεψε» το ρόπαλο του Ηρακλή και με 3-2 του «έσπασε» την έδρα στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τον τίτλο του Πρωταθλητή.  

Εντυπωσιακά ο Ηρακλής

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν αναγνωριστικά αλλά μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-7), ο Ηρακλής πήρε μπρος «χτυπούσε» από σερβίς αλύπητα ενώ είχε σωστές επιθετικές επιλογές απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που έψαχνε τον ρυθμό του και είχε εκτός παιχνιδιού ακραίους (Ντεσπέιν-Γιαμπλόνσκι) αλλά και τον Τζούριτς ενώ «έμπαζε» στην υποδοχή. Πολλά τα λάθη και το άγχος με τους γηπεδούχους να χτίζουν διαφορά ασφαλείας (16-9) την οποία και διατήρησαν μέχρι τέλους, έχοντας τους Όουενς-Μπίλινγκς-Κιρόγκα κεφάτους και τους κεντρικούς (Κράβαρικ-Κανέλλο) σταθερούς στο φιλέ.  Ο Καλμαζίδης βλέποντας το σετ χαμένο έκανε αλλαγή εξάδας με στόχο να… αφυπνίσει τους «ερυθρόλευκους». Το σετ τελείωσε 25-17 με τον Ηρακλή να έχει ήδη 5 άσους.

Η… γνωστή «ερυθρόλευκη» αντεπίθεση

Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές, βρήκε πατήματα επιθετικά στο δεύτερο σετ και κατάφερε μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ να «κοιμίσει» τον Ηρακλή. Οι «ερυθρόλευκοι» ισορρόπησαν το παιχνίδι με τους «κυανόλευκους» να ανεβαίνουν στο τέλος του σετ, αν και τα πολλά χαμένα σερβίς «πάγωναν» κατά καιρούς τον αγώνα. Ο Φιλίποφ ανέβηκε αισθητά και δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες στους συμπαίκτες του να βρουν λύσεις στην επίθεση.

Με φόρα μπήκαν οι Πειραιώτες στο τρίτο σετ προηγήθηκαν 3-0 αλλά ο κόσμος στη Μίκρα πήρε την κατάσταση στα χέρια του και ξεσήκωσε τους «κυανόλευκους» που μείωσαν σε 12-10. Όμως, η κακή υποδοχή των γηπεδούχων (φανερή η απουσία Μπαμπαλιούτα) και από την άλλη τα μαεστρικά σερβίς των «ερυθρολεύκων» αύξησαν και πάλι τη διαφορά και άγχωσαν τον Ηρακλή που δεν είχε καθαρό μυαλό και βρέθηκε στη θέση του «κηνυγού». Το 2-1 σετ και το 18-25 έγραψε ο Τζούριτς.

Αντίδραση και 2-2!

Το ξεκίνημα του Ηρακλή ήταν εξαιρετικό και εκεί που έμοιαζε να υπάρχει «κυανόλευκη» αντίδραση (10-5), ο Ντεσπέιν είχε ζεσταθεί για τα καλά και μετά το 11-11 το ματς έγινε ντέρμπι. Ο «γηραιός» πήρε μικρό προβάδισμα 19-17 αλλά και πάλι οι Πειραιώτες είχαν τον.. τρόπο να ισοφαρίζουν με κύριο εκφραστή τον Τζούριτς. Μετά το 24-24 ο Μπίλινγκς πήρε επάνω του τον Ηρακλή και μετά από έξι σετ μπολ (και 1 «ερυθρόλευκο» ματς μπολ), ο Κράβαρικ με φωτοβολίδα ισοφάρισε σε 2-2 σετ με 30-28.  

Στη ρώσικη ρουλέτα των πόντων ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα (1-3) αλλά ο Κράβαρικ ως ηγετική μορφή ισοφάρισε και μετά ξεκίνησε ρεσιτάλ χαμένων σερβίς απόρια του άγχους και της κούρασης των δυο ομάδων. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μικρό προβάδισμα άλλοτε +2 ή+1 με το «γηραιό» να ακολουθεί μέχρι που ο… εκτελεστή Ντεσπέιν με άσο έκανε το 8-11. Η συνέχεια γνωστή… τέλος με 3-2 υπέρ του Ολυμπιακού.

Τα σετ: 25-17, 21-25, 18-25, 30-28, 10-15

Ηρακλής (Μπρουκς): Όουενς 12 (9/23 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 42% υπ. - 33% άριστες) , Κράβαρικ 14 (9/12 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ), Προύσαλης 4 (3 μπλοκ), Κιρόγκα 12 (10/23 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 59% υπ. - 37% άριστες), Μπίλινγκς 21 (17/36 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Κανέλλος 8 (6/7 επ., 2 μπλοκ), Εφραιμίδης Ν. -λ 58% υπ. - 33% άριστες) / Γκόρτσανιουκ, Πιπέργιας

Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Ντεσπέιν 19 (16/29 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 55% υπ. - 50% άριστες), Φιλίποβ 3 (2/5 επ., 1 μπλοκ), Εστράδα 8 (2/4 επ., 3 άσοι, 3 μπλοκ), Ανδρεάδης 10 (7/11 επ., 3 μπλοκ), Τζούριτς 23 (21/35 επ., 1 μπλοκ, 1 άσο), Γιαμπλόνσκι 5 (2/16 επ., 2 μπλοκ, 48% υπ. - 20% άριστες), Κουζούνης -λ 61% υπ. - 39% άριστες) / Κοκκινάκης, Φράγκος 2 (2/4 επ., 60% υπ. - 40% άριστες), Χαριτωνίδης 1, Σωτηρίου.

Χωρίς Γκιγκς στο ντέρμπι!!

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποκάλυψε ότι ο Ράιαν Γκιγκς δεν πρόκειται να κάνει την εμφάνισή του στο «Εμιρέιτς» για το ντέρμπι της Άρσεναλ με την Γιουνάιτεντ, καθώς σκοπεύει να τον ξεκουράσει.
Η Άρσεναλ θα υποδεχθεί την Μάντεσεστερ Γιουνάιτεντ στο μεγάλο ντέρμπι για την 35η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ την προσεχή Κυριακή (01/05) και όπως αποκάλυψε ο τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων», ο Ράιαν Γκιγκς θα ξεκουραστεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Ουαλός έγινε ο γηραιότερος παίκτης που σκοράρει στο Champions League με το γκολ του στη Γερμανία και ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Γιουνάιτεντ στο παιχνίδι με την Σάλκε, όμως ο Σκωτσέζος τεχνικός αναμένεται να προτιμήσει τον Νάνι, που δεν ξεκίνησε απέναντι στην γερμανική ομάδα, για το αρχικό σχήμα απέναντι στους «κανονιέρηδες», σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να κρίνει πολλά για τον τίτλο.

«Είναι περίερδο το ότι ο Ράιαν βρίσκεται σε τρομερή φόρμα. Πολλοί πίστευαν ότι στην ηλικία των 37 θα έδειχνε σημάδια ότι η καριέρα του τελειώνει, όμως εγώ δε διακρίνω κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να δούμε πως θα ξεκουράζεται ανάμεσα στα παιχνίδια. Την Κυριακή δε θα παίξει. Μπορεί να είναι παρών στο παιχνίδι της επόμενης Τετάρτης. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συμφωνήσουμε μαζί του. Είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος», ήταν οι δηλώσεις του Φέργκιουσον.

«Έχουμε ευθύνες αλλά θα δικαιωθούμε!»

Πηγή: gazzeta.gr
Ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Γεράσιμος Βεντούρης μιλώντας στο gazzetta.gr από την Ιταλία όπου βρίσκεται ανέλαβε τις ευθύνες του ενώ ξεκαθάρισε πως περιμένει την δικαίωση της ομάδας του.
Το θέμα της αδειοδότησης δεν... καίει μόνο την διοίκηση του Πανιωνίου αλλά και τον κόσμο της ομάδας. Ο Γεράσιμος Βεντούρης που είναι στην Ιταλία για τις υποχρεώσεις της ομάδας πόλο και θα επιστρέψει στην Ελλάδα την Παρασκευή τόνισε σχετικά στο gazzetta.gr: «Κακώς έχουμε φτάσει έως εδώ. Δεν έπρεπε να είχαν γίνει όλα αυτά και φυσικά δεν έπρεπε να είχε απορριφεί ο φάκελός μας.

Το όλο θέμα δημιουργήθηκε από τρεις παίκτες που δεν υπέγραφαν. Είναι ένα ζήτημα που το βλέπουμε αυτήν την στιγμή με τους δικηγόρους μας». Ερωτηθείς για το εάν περιμένει θετική έκβαση ο ίδιος απάντησε: «Φυσικά και περιμένουμε την δικαίωσή μας. Αναμένουμε πως όλα θα πάνε καλά και ότι ο Πανιώνιος θα συνεχίσει να βρίσκεται στην μεγάλη κατηγορία».

«Μας έχουν ρίξει απίστευτη λάσπη!»

Όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με την φορολογική ενημερότητα ο Βεντούρης δεν έκρυψε την μεγάλη του δυσαρέσκεια: «Δυστυχώς αυτές τις μέρες έχουμε δεχθεί απίστευτη λάσπη. Ευτυχώς βγήκε η ΕΠΟ και ξεκαθάρισε τα πράγματα. Ήθελα να ήξερα δεν ντρέπονται όσοι έβγαλαν πως εμείς δεν είχαμε φορολογική ενημερότητα; Γιατί το έκαναν; Τι σκοπιμότητες είχαν;

Προσωπικά όμως είμαι πεποισμένος πως θα δικαιωθούμε στο τέλος. Όπως κατέπεσαν αυτές οι σκευωρίες έτσι θα γίνει και με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις του κόσμου του Πανιωνίου και το συλλαλητήριο είπε: «Όλα αυτά είναι κατανοητά. Σίγουρα κόσμος είναι ανήσυχος. Εμείς ως διοίκηση αλλά και εγώ ως πρόεδρος έχουμε ευθύνη που έχουμε φτάσει έως εδώ, όμως θέλω να πω στον κόσμο ότι την άλλη εβδομάδα θα έχουμε αίσιο τέλος σε όλο αυτό».

«Σέβομαι τον κ. Τσολακάκη, δεν θα κάνω δημόσια αντιπαράθεση μαζί του»

Οι δηλώσεις του Κώστα Τσολακάκη προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις. Ο πρόεδρος του Πανιωνίου όμως δεν θέλησε να ανοίξει μέτωπο με τον πρώην οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ: «Με τον κύριο Τσολακάκη δεν θέλω ούτε να ανοίξω κόντρα ούτε να κάνω δημόσιο διάλογο. Σέβομαι πολύ τον κ. Τσολακάκη και δεν θα κάνω δημόσια αντιπαράθεση μαζί του. Είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στην ομάδα και είναι δικαίωμά του να έχει αντίθετη άποψη».

«Χαίρομαι που είμαι κοινής αποδοχής»

Πηγή: gazzeta.gr
Η πιο σταθερή αξία σ' έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδος είναι ο διαιτητής. Οι ομάδες αλλάζουν ο Τάσος Κάκος ποτέ, όπως παραδέχεται ο ίδιος στο gazzetta.gr! H άγνωστη «κόντρα» με τον Γιώργο Δώνη!


Όταν τα δύσκολα... πλησιάζουν η διοργανώτρια αρχή του τελικού ξέρει καλά ότι ο Κερκυραίος ρέφερι  είναι ο καταλληλότερος να... σβήνει τις φωτιές. Πυροσβέστης άλλωστε στο επάγγελμα ξέρει καλά πως να το κάνει...

Για τρίτη σερί χρονιά ο Κάκος θα δώσει το παρόν στη γιορτή του ελληνικού ποδοσφαίρου και θέλει για μία ακόμη φορά η παρουσία του να περάσει απαρατήρητη. Πριν από δύο χρόνια είχε κληθεί να σφυρίξει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Πέρσι τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Άρη. Φέτος η Ένωση θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο και ο συνήθης ύποπτος Κάκος θα είναι και πάλι παρόν στο ΟΑΚΑ.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ονόματος του ως άρχων του αγώνα του Σαββάτου, ο 40χρονος διαιτητής δεν αρνήθηκε να μιλήσει στο gazzetta.gr για αυτό το γεγονός:
«Ξέρω ποίος είμαι, ξέρουν ποιός είμαι οπότε δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το ότι θα σφυρίξω στον τελικό» και συνεχίζοντας τόνισε: «Όπως πέρσι και πρόπερσι έτσι και φέτος χαίρομαι που είμαι κοινής αποδοχής και από τις δύο ομάδες». Όσο για το τι θέλει από το φετινό τελικό; «Να κερδίσει το ποδόσφαιρο και η διαιτησία. Και φυσικά να απολαύσουμε όλοι την αναμέτρηση».

ΚΑΚΟΣ vs ΔΩΝΗΣ

Πάνε είκοσι ένα χρόνια όταν Κάκος και Δώνης είχαν βρεθεί αντιμέτωποι σε αγώνα πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής. Τότε ο διαιτητής του τελικού αγωνιζόταν στην Κέρκυρα και ο Γιώργος Δώνης στον Παναργειακό.
Με... κατεβασμένο κεφάλι από εκείνη την αναμέτρηση είχε φύγει ο Τάσος Κάκος, καθώς εκείνη τη σεζόν η ομάδα του πάλευε να αποφύγει τον υποβιβασμό, ενώ ο Παναργειακός πήγαινε για το πρωτάθλημα. Αυτό που έχει όμως μεγαλύτερη σημασία είναι ότι ο Κάκος σ'εκείνον τον αγώνα αγωνιζόμενος ως αριστερό μπακ έπαιζε για 90 λεπτά man to man, το νυν προπονητή του Ατρόμητου...
Τα χρόνια πέρασαν και οι δύο κρέμασαν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια και σε λίγα 24τετράωρα θα βρεθούν στο τερέν του ΟΑΚΑ, προκειμένου ο ένας να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία της και ο άλλος να επιβεβαιώσει ότι δίκαια κατέχει τον τίτλο του κορυφαίου Έλληνα διαιτητή.

Η Θύρα 4 για την Καμάρα!!

Ο Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Θύρα 4 εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα όσα έγιναν την Τρίτη (26/4) το απόγευμα στην περιοχή της Καμάρας. Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συνδέσμου αναφέρονται οι λόγοι της πορείας των φιλάθλων του Δικεφάλου.

Η ανακοίνωση της «Θύρας 4» αναφέρει τα εξής:
«Ο ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 αποφάσισε να πάρει θέση σχετικά με τα όσα κωμικοτραγικά γράφτηκαν και ακούστηκαν από μερίδα του τύπου της Θεσσαλονίκης (γραπτού και ηλεκτρονικού) για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την Τρίτη 26 Απριλίου στην περιοχή της Καμάρας.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ προέβησαν σε μια αυθόρμητη και ειρηνική συγκέντρωση στην περιοχή διαμαρτυρόμενοι:

1. Για τη συνεχόμενη κοροϊδία που υφίσταται ο σύλλογος σχετικά με τη ρύθμιση των χρεών της ομάδας. Χρέη που δημιουργήθηκαν από απατεώνες προέδρους με τη συγκάλυψη της ίδιας της πολιτείας και που υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα σχετικά με τη μελλοντική βιωσιμότητά της και

2. Για τον μεγάλο αριθμό των οπαδών του ΠΑΟΚ που φυλακίστηκαν φέτος με γελοίες κατηγορίες στερώντας τους την ελευθερία και δημιουργώντας τους σοβαρά προσωπικά προβλήματα.

Από τις 7 η ώρα το απόγευμα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στην Καμάρα με ειρηνικές διαθέσεις και χωρίς καμία διάθεση για δημιουργία επεισοδίων. Καμία ξένη περιουσία δεν πειράχτηκε, κανένας πολίτης δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Απλά έπραξαν το αυτονόητο, αφού όλοι γνωρίζουν ότι τα τελευταία 35 χρόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης υπάρχει μόνο ΠΑΟΚ και αυτός είναι ο χώρος όπου οι ΠΑΟΚτσήδες συγκεντρώνονται για να εκφράσουν τις όποιες διαμαρτυρίες τους ή να πανηγυρίσουν κάποιο γεγονός.

Αυτά που ακολούθησαν δεν είχαν καμία σχέση με τον στόχο των οπαδών του ΠΑΟΚ που επαναλαμβάνουμε πως ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία για τα προαναφερόμενα και σε καμία περίπτωση δεν ήταν ευθύνη τους. Ας κοιτάξουν όλοι τα του οίκου τους και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους χωρίς να προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες στους "κακούς οπαδούς του ΠΑΟΚ" για να καλύψουν τη δικιά τους ανυπαρξία.

Η ειρηνική αυτή συγκέντρωση διαλύθηκε μετά από απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων της αστυνομίας και τα όσα ακολούθησαν με ζημίες και καταστροφές δεν έχουν καμία σχέση με ΠΑΟΚτσήδες αλλά με τον κομπλεξισμό και την αίσθηση κατωτερότητας άλλων που βρίσκει διέξοδο στην καταστροφή και τη δημιουργία εντυπώσεων.

Όσο για κάποιους γιδοβοσκούς που κρατούν μικρόφωνο και έχουν την απορία τι δουλειά είχαν εκεί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, να τους υπενθυμίσουμε ότι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθημερινά κυκλοφορούν μόνο οπαδοί του ΠΑΟΚ, από το 1976 που ιδρύθηκε ο ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4.

Οι ισορροπίες στην πόλη του ΠΑΟΚ είναι δεδομένες και τυχόν διατάραξή τους προκαλεί πάντα πρόβλημα που ταλαιπωρεί άδικα τους συμπολίτες μας, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων δεν ασχολείται με αθλητικά και αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα οικονομικής, κυρίως, φύσεως εξαιτίας της σημερινής κατάστασης της χώρας».

Tα... κλεμμένα και η ΕΠΟland!!

Ο «Super 3», o μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών του Άρη, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ΕΠΟ ζητώντας να εφαρμοστούν οι νόμοι και να συμμετάσχει η ομάδα στο play off.
Ο μεγαλύτερος και ο πιο δυναμικός σύνδεσμος του Άρη ο «Super 3» μέσα από το επίσημο σαιτ του συνδέσμου (http://www.super3.gr/main.asp) εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας ΕΠOland την ποδοσφαιρική ομοσπονδία.
«Σε μια ευνομούμενη κοινωνία, οι πολίτες χρειάζεται να διαμαρτύρονται, για να εφαρμοστεί ο νόμος και η τάξη, γιατί το θεωρούν αυτονόητο. Σ’ ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που οι κανονισμοί, τα άρθρα και οι διατάξεις είναι περισσότερα κι από τους ποδοσφαιριστές, δυστυχώς, κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο! Για να υπενθυμίσεις στους επικεφαλής του χώρου το καθήκον τους, πρέπει να διαμαρτύρεσαι συνεχώς.

Σ’ ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που το διέπουν αρχές και νομιμότητα, ένα τέτοιο κείμενο «προτροπής» και «παρότρυνσης» θα ήταν περιττό και θα προκαλούσε θυμηδία στον αναγνώστη.

Σε μια ποδοσφαιρική ομοσπονδία όπου όλοι οι μηχανισμοί θα έπρεπε να μπαίνουν σε λειτουργία αυτόματα και ο επίδοξος παραβάτης δεν θα διανοούνταν ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για παρατυπίες, η εφαρμογή των κανονισμών αγγίζει τα όρια της έκπληξης και της ουτοπίας !

Όταν εισέρχεσαι στη μαγική «χώρα» που ακούει στο όνομα «ΕΠΟland» πρέπει να μη θεωρείς τίποτα δεδομένο. Όπως στη «ζούγκλα», όπως στην εποχή των σπηλαίων, όπου αρχές, νόμοι και κανόνες δεν υπήρχαν, παρά μόνο ο «άγραφος» νόμος του ισχυρότερου, έτσι και σήμερα, στο σωτήριων έτος 2011, δεν ανατρέχουμε στον Κανονισμό, αλλά στον παραβάτη ! Αν ο παραβάτης είναι «δικός» μας, ο νόμος πάει περίπατο, τα «παράθυρα» ανοίγουν και εισέρχεται φρέσκος αέρας, αντί όλοι μαζί να βρεθούν στο «φρέσκο»

Όπως προείπαμε, είναι από άβολο έως κωμικό, να έρχεται ένας Σύνδεσμος οπαδών ή όποιος άλλος «εξωθεσμικός» φορέας του ποδοσφαίρου και να αιτείται το αυτονόητο. Έχοντας βιώσει ποικίλες εμπειρίες, από τη φετινή ευρωπαϊκή μας πορεία, για το πώς λειτουργεί το διεθνές ποδόσφαιρο, είναι μια ανώμαλη προσγείωση στην θλιβερή ελληνική πραγματικότητα. Προσγείωση, χωρίς αλεξίπτωτο, στην ΕΠΟland, και μάλιστα πάνω σε αγκάθια.

Αυτό που ψιθυριζόταν, για ομάδα της Superleague, από χθες, έγινε απτή πραγματικότητα. Σε αθλητικό blog, δημοσιεύτηκαν τα έγγραφα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα που έληξαν πριν την 1/1/2011, αλλά για την ομοσπονδία αυτό θεωρήθηκε ήσσονος σημασίας ζήτημα και απρόσκοπτα προχώρησε στην έκδοση δελτίων παικτών, για λογαριασμό της συγκεκριμένης ομάδας η οποία τους χρησιμοποίησε, κατέκτησε νίκες και βαθμούς και πέτυχε το στόχο της.

Πήρε τις νίκες στα γήπεδα και όχι στα «χαρτιά», άσχετα αν δεν είχε τα απαιτούμενα «χαρτιά» για να τις πάρει στο γήπεδο ! Μπερδευτήκατε; Εμείς, όχι. Γιατί αποδείχθηκε ότι η ομάδα αυτή είχε γερό «χαρτί» κι αυτό ήταν «άσος» . Ο «άσος» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο επικεφαλής του χώρου είναι ελεγκτέος. Ένα από τα δυο συμβαίνει. Ή είναι ανεπαρκής ή ενήργησε με δολιότητα. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Δεν μπορούσε να φανταστούμε πώς είναι δυνατόν, η υπηρεσία της ομοσπονδίας να προχώρησε στην έκδοση δελτίων, χωρίς να ‘χει στη διάθεσή της, τα απαιτούμενα από τον νόμο έγγραφα που να πιστοποιούν την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, αντίστοιχα, ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας και να παρέκαμψαν το γεγονός, εκδίδοντας, «ελαφρά τη καρδία» δελτία, δίνοντας δικαίωμα συμμετοχής, παρανόμως και παρατύπως, σε ποδοσφαιριστές, ενισχύοντας ομάδα της Superleague, νοθεύοντας τον ανταγωνισμό και αλλοιώνοντας το πρωτάθλημα, καταργώντας, στην πράξη, κάθε έννοια δικαίου και ισονομίας.

Ο ΑΡΗΣ, αντίθετα, υπήρξε, στο ζήτημα της αδειοδότησης σχολαστικότερος του τυπικού, φτάνοντας στο σημείο να ζημιωθεί από το πεπερασμένο του χρόνου που του δόθηκε για την αύξηση Μ.Κ της εταιρείας, επειδή οι προθεσμίες ήταν ασφυκτικές και έπρεπε να τις προλάβει. Ο ΑΡΗΣ απέκτησε το UEFA Licensing, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, δυστυχώς και από υπεύθυνα χείλη, που αποδείχθηκαν επιπόλαια, σε χρόνο ρεκόρ, γιατί, απλά, δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς καθώς ο φάκελος ήταν πληρέστατος.

Εγείρεται, λοιπόν, η απαίτηση (απαίτηση είναι όχι παράκληση ή προτροπή) να υπάρξει η πλήρης εφαρμογή του Κανονισμού και η βαθμολογία που τόσο αλλοιωμένη είναι σήμερα, να αποκτήσει την αληθινή της μορφή και κατάταξη. Στη βαθμολογία της Superleague (συνεπικουρούμενη από ΕΠΟland) ο ΑΡΗΣ είναι 6ος και εκτός των αγώνων κατάταξης.

Απαιτούμε, λοιπόν, την ανάρτηση της αληθινής βαθμολογίας, αυτής που αντανακλά την πραγματική εικόνα των ομάδων και την αξία τους. Κι αφού, δυστυχώς, ούτε τα ακυρωμένα γκολ, μπορούν να γίνουν νίκες ή ισοπαλίες, ώστε ν’ αποκατασταθεί η τάξη που με τόσο οικτρό τρόπο διασαλεύτηκε και φέτος από τις διαιτητικές μεροληψίες, θέλουμε η ομοσπονδία να εφαρμόσει το Δίκαιο και το Νόμο.

Περιμένουμε λοιπόν, άμεσα, κιόλας, το μηδενισμό της ομάδας που χρησιμοποίησε τις μεταγραφές Ιανουαρίου και την επιστροφή των βαθμών στον ΑΡΗ. Μη διανοηθείτε, να κουκουλώσετε ένα ακόμη σκάνδαλο που για πολλοστή φορά θα ‘χει θύμα της, τον ΑΡΗ. Όποιος το επιχειρήσει, να ‘χει στο μυαλό του ότι θα μας βρει απέναντι του.

«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα»

Ο χρόνος σας, κύριοι, μετράει, από τώρα".

Στην Αθήνα ο Ασάνοβιτς!

Ο Αλιόσα Ασάνοβιτς είναι ένα από τα ονόματα που ακούγονται για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό, την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Αθήνα και πηγές από την Κροατία κάνουν λόγο για ραντεβού!


Μετά την παραίτηση των Αντωνίου και Φρέιτας, η θέση του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό παραμένει… ορφανή. Ο Δημήτρης Γόντικας βρίσκεται σε επαφές με υποψηφίους, ώστε το θέμα να τελειώσει άμεσα και να χαραχθεί η επόμενη μέρα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με συγκεκριμένη φιλοσοφία και πλάνο. Από την πρώτη στιγμή, ένα από τα ονόματα που είχαν ακουστεί, ήταν και αυτό του Αλιόσα Ασάνοβιτς, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι βοηθός του Σλάβεν Μπίλιτς στην Εθνική Κροατίας.
Ο «Άσα» πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς προείχαν υποψήφιοι από την ελληνική αγορά αλλά από τη στιγμή που δεν προχώρησε καμία λύση, ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» φαίνεται πως «παίζει» και πάλι.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ασάνοβιτς αναμένεται την Παρασκευή στην Αθήνα και οι Κροάτες πηγαίνουν την άφιξή του ένα βήμα παρακάτω, κάνοντας λόγο για επαφή με ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Ο ίδιος επιβεβαίωνε το ταξίδι στην Ελλάδα, αλλά δεν ήθελε να σχολιάσει τίποτα επί του θέματος.

Σοριάνο: «Φαβορί η Πόρτο»!!

Τον τίτλο του φαβορί έδωσε στην Πόρτο ο αμυντικός μέσος της Βιγιαρεάλ, Μπρούνο Σοριάνο, ενόψει της αναμέτρησης του «κίτρινου υποβρυχίου» με τους «δράκους» για τα ημιτελικά του Europa League.

«Η Πόρτο είναι το φαβορί για να προκριθεί στον τελικό. Έχουν κατακτήσει αρκετούς τίτλους και έχουν την κατάλληλη εμπειρία. Είναι μία πολύ καλή ομάδα, αλλά εμείς έχουμε διαβάσει αρκετά την αντίπαλό μας και θα κάνουμε τα πάντα για να βρεθούμε στον τελικό», δήλωσε ο Ισπανός.

Πρόσκληση έκτακτης συνέλευσης των μετόχων του Άρη!!

Η ΠΑΕ Άρης με ανακοίνωσή της καλεί τους μετόχους σε έκτακτη γενική συνέλευση. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν έχει να κάνει με τη γενική συνέλευση και τις εκλογές της Λέσχης και πρόκειται για μια τυπική διαδικασία βάσει νόμου. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Κατόπιν της από 26.4.2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού της εταιρείας και τις διατάξεις του ν.2190/1920, καλούνται οι μέτοχοι της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την εικοστή έκτη (26η) Μαΐου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00, στα γραφεία της εταιρείας επί της οδού Αλκμήνης αρ. 69 στο Δήμο Θεσσαλονίκης, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων:

1) Αρχαιρεσίες - Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

2) Διάφορα Θέματα και ανακοινώσεις

Οι μέτοχοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην παραπάνω Γενική Συνέλευση, οφείλουν, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες, πριν από την ημερομηνία που θα γίνει η Γενική Συνέλευση, να καταθέσουν στο ταμείο της εταιρείας τις μετοχές τους, είτε να φέρουν στην εταιρεία απόδειξη ότι κατέθεσαν τις μετοχές τους ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε στην Ελλάδα ανώνυμη τραπεζική εταιρεία, καθώς και τα τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης και να συμμορφωθούν εν γένει με τις διατάξεις του Νόμου και του Καταστατικού της εταιρείας.

Σε περίπτωση μη επιτεύξεως της απαιτούμενης απαρτίας από το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας για τη λήψη αποφάσεων επί των ανωτέρω θεμάτων (όπως προβλέπεται για κάθε ένα από αυτά), το Διοικητικό Συμβούλιο με την παρούσα πρόσκληση καλεί τους μετόχους της Εταιρείας σε Α' Επαναληπτική Συνέλευση την 9η Ιουνίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00, στην έδρα της εταιρίας και στα ευρισκόμενα επί της οδού Αλκμήνης 69 γραφεία της. Σε περίπτωση μη επιτεύξεως και πάλι της προβλεπόμενης απαρτίας από το Νόμο και το Καταστατικό (επί των ανωτέρω θεμάτων), οι μέτοχοι καλούνται σε Β' Επαναληπτική Συνέλευση την 23η Ιουνίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 στην ίδια ως άνω διεύθυνση.

Οι ανωτέρω διατυπώσεις για την συμμετοχή μετόχων στην Γενική Συνέλευση πρέπει να τηρηθούν και για τις τυχόν Επαναληπτικές Συνελεύσεις».

Βίγιας Μπόας: «Κανένα ενδιαφέρον άλλων ομάδων»

Παράλογα χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί από την Πόρτο στο τέλος της σεζόν ο προπονητής της ομάδας, Αντρε Βίγιας Μπόας. Οι «Δράκοι», με τον 33χρονο στην τεχνική ηγεσία τους, έχουν ήδη κατακτήσει το πορτογαλικό πρωτάθλημα, προκρίθηκαν στον τελικό του κυπέλλου (θα αντιμετωπίσουν στις 22 Μαΐου την Βιτόρια Γκιμαράες), ενώ πλέον καλούνται να περάσουν το «εμπόδιο» της Βιγιαρεάλ, για να βρεθούν στον τελικό του Europa League στο Δουβλίνο (18/5).

Έτσι, τόσο ο ιταλικός όσο και ο βρετανικός Τύπος δεν έχασαν την ευκαιρία και σε δημοσιεύματά τους αποκαλύπτουν ενδιαφέρον και από τις δύο χώρες. Οι ενδιαφερόμενες ομάδες είναι, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα του Τύπου των δύο χωρών, η Ρόμα και η Γιουβέντους από ιταλικής πλευράς και οι Τσέλσι, Λίβερπουλ από βρετανικής.

Ωστόσο, ο ίδιος φαίνεται να έχει διαφορετική γνώμη, καθώς, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, υπογράμμισε αρχικά ότι «υπάρχουν απίστευτες ιστορίες. Υποθετικά είπα όχι στη Ρόμα, γιατί θέλω να πάω στην Λίβερπουλ! Είναι παράλογο» και συνέχισε: «Όλες αυτές οι θεωρίες είναι λογικές, δεδομένου του τι έχει καταφέρει η ομάδα μου. Αλλά οι πληροφορίες είναι λάθος».

Μάλιστα, τα ιταλικά ΜΜΕ προχώρησαν την όλη υπόθεση ένα βήμα παραπέρα, με την «Gazzetta dello Sport» να αναφέρει ότι η «Γηραιά Κυρία» έχει στείλει εκπροσώπους της να τον παρακολουθήσουν στον αυριανό αγώνα του Europa League με την Βιγιαρεάλ, οι οποίοι μάλιστα θα τον προτρέψουν να αφήσει τον σύλλογο του Πόρτο στο τέλος της σεζόν. «Είναι παράλογο ότι θα έρθουν και θα με δουν. Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ο προπονητής δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να περπατάει τριγύρω κουστουμαρισμένος και να τρέχει που και που».

Πάντως, αν οι «Δράκοι» καταφέρουν να προκριθούν στον τελικό του Δουβλίνου, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι θα ενδιαφερθούν για τον Αντρε Βίγιας Μπόας, ο οποίος έχει αρχίσει ήδη και βαδίζει στα «βήματα» του «δάσκαλού» του, Ζοσέ Μουρίνιο, με τον οποίο συνεργάστηκε τόσο στην Τσέλσι, όσο και στην Ίντερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Ο Κόκε, το «Cocaine» και ο Έρικ Κλάπτον (videos)

Ο Σέρχιο Κόκε ετοιμάζεται να δώσει συνέντευξη τύπου για την επίσημη παρουσίασή του από την Χιούστον Ντιναμό, την ώρα που στις τάξεις των φίλων της αμερικάνικης ομάδας ανεβαίνει ο πυρετός. Στο blog «Dynamo Theory» υπάρχει ένα βιντεάκι από τα τεκταινόμενα του Κόκε με τη φανέλα του Άρη με την προτροπή «να απολαύσετε το αφιέρωμα για τον νέο πλέι μέικερ της ομάδας».

Το καλύτερο όμως έχει να κάνει με την παράφραση του κλασικού τραγουδιού «Cocaine» του Έρικ Κλάπτον, το οποίο το «έντυσαν» στα μέτρα του Κόκε. «Cocaine», όπως λέμε Koke με άλλα λόγια.

«Αν θέλεις να σκοράρεις, έλα να δεις την Ντιναμό, Κόκε», «οι μέρες που χάναμε πέρασαν, Κόκε», «δεν είναι ψέμα, δεν είναι ψέμα, Κόκε...» είναι μερικοί από τους στίχους που άλλαξαν οι φίλαθλοι της Χιούστον για χάρη του Κόκε.
Αυτοί είναι, λοιπόν, οι στίχοι του «νέου τραγουδιού» για τον Κόκε:

"If you wanna score goals, come see the Dynamo; Koke.
If you wanna get down, build from the ground; Koke.
He don't lie, he don't lie, he don't lie; Koke.

FC Dallas is done and they wanna run; Koke.
MLS has bad news, We're gonna give them blues; Koke.
He's alright, he's alright, he's alright; Koke.

Losing days are gone and we wanna ride on; Koke.
Don't forget this fact, Orange is back; Koke.
He don't lie, he don't lie, he don't lie; Koke.

He don't lie, he don't lie, he don't lie; Koke!!!!!»

ΤΟ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΕΡΙΚ ΚΛΑΠΤΟΝ


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ... ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Ο Τζίγκερ, ο Γόντικας και ο Βέλιτς και η επόμενη ημέρα στο τριφύλλι!!

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στον Παναθηναϊκό, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως όποιος και αν έχει το κουμάντο στην επόμενη μέρα, θα είναι όλες οι πλευρές ευχαριστημένες. Το πιθανότερο θέλει τους μεν να γκρινιάζουν, τους δε να φωνάζουν και όλους να παραδέχονται πως «εδώ που φτάσαμε μόνο ο Τζίγκερ μπορεί να δώσει λύση».

Μόνο αδαής δεν βλέπει ότι εδώ και καιρό ο μεγαλομέτοχος ασχολείται ενεργά, κυρίως σε θεσμικά και οικονομικά θέματα. Εκτός αν πιστεύετε ότι από μόνος του ο Γόντικας κατέθεσε προτάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο ή πήγαν σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών εκπρόσωποι της ΠΑΕ, επειδή αποφάσισαν να το παίξουν «καουμπόι». Απλώς δεν θέλει να φαίνεται, άρα όσα γράφουμε δεν αποδεικνύονται από στοιχεία, αλλά μόνο από ενδείξεις. Η ουσία είναι πως το μαγαζί υπολειτουργεί μεν, αλλά ότι γίνεται έχει την έγκριση (ενδεχομένως και την προτροπή) του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Μέχρι να ξεκαθαρίσει τελείως το τοπίο και να αναλάβει το απόλυτο κουμάντο ξανά. Με.μπροστινό βέβαια τον Δημήτρη Γόντικ, ο οποίος εντός των ημερών θα ανανεώσει για δύο ακόμη χρόνια το συμβόλαιο του και θα είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Έτσι κι αλλιώς αυτός τρέχει τα πάντα τώρα, αυτός θα τα τρέχει και στην νέα εποχή Τζίγκερ.

Σίγουρα θα στελεχωθεί από ανθρώπους ικανούς και με όρεξη για δουλειά. Μπορεί να είναι ο Βέλιτς ο πρώτος που θα προσληφθεί και θα έχει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή και μένει να δούμε αν θα αναλάβει και τον ρόλο του γενικού αρχηγού ή θα γίνει και άλλη πρόσληψη παλαίμαχου παίκτη του τριφυλλιού. Βασίλης Κωνσταντίνου, Σπύρος Λιβαθηνός και Γιάννης Γκούμας βρίσκονται στη σχετική λίστα. Για τον Βέλιτς έχετε διαβάσει στο theplayer.gr προ εβδομάδων, πως έχει μιλήσει με τον Γόντικα και τον Βαρδινογιάννη, θέλει και μπορεί να φέρει εις πέρας τη δουλειά. Ασχέτως μπάτζετ. Περιμένει και ο Νάνι στο ακουστικό του, αλλά μάλλον θα περιμένει και θα περιμένει.

Με λίγα λόγια για την επόμενη μέρα στην ΠΑΕ σας έχουμε γράψει προ καιρού πως μόνο Τζίγκερ μπορεί να έχει και ολίγη από Παύλο αν το επιθυμούσε φυσικά ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ. Το πρόβλημα με τους οπαδούς που δεν θέλουν πάλι τον Βαρδινογιάννη, θα ξεπεραστεί εύκολα, αφού η πραγματικότητα είναι σκληρή. Πατέρας και Βγενόπουλος από μεγάλοι οραματιστές, εξελίχθηκαν σε μεγάλους εξαφανισμένους, άρα τι να γίνει; Να κλείσει το μαγαζί; 

Στην Ελλάδα φτάνει ο Αλιόσα Ασάνοβιτς την Παρασκευή, αλλά για να παρακολουθήσει τον τελικό του κυπέλλου, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο…
Πηγή: theplayer.gr

Επιβεβαίωση για Μπούρσα και Αμπντούν!!

Το ενδιαφέρον της Μπούρσασπορ για τον Τζαμέλ Αμπντούν της Καβάλας επιβεβαίωσε ο προπονητής του τουρκικού συλλόγου, Ερτουρούλ Σαλάμ. Μάλιστα, προανήγγειλε σύντομα και διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, με την διοίκηση Ψωμιάδη να ζητά περίπου 1εκ. ευρώ.

«Ναι, θέλουμε τον Αμπντούν, είναι παίκτης που έχει κάνει πολύ καλή σεζόν στην Ελλάδα και έχει εμπειρία από τη Γαλλία. Εκ των όσων γνωρίζουμε στις επαφές που έχουμε κάνει, η ελληνική ομάδα θέλει το ποσό του ενός εκ. ευρώ, θα μπούμε, λοιπόν, σύντομα σε διαπραγματεύσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Σαλάμ.

Αντίστροφη μέτρηση πριν το Clasico!!

Λίγη ώρα απέμεινε πριν τη σέντρα του μεγάλου παιχνιδιού μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Champions League και οι Αθλητικοί Ψίθυροι σας βάζουν από νωρίς στο κλίμα…

Πάρτε μια «γεύση» για το τι επικρατεί στον ισπανικό ηλεκτρονικό Τύπο εν αναμονή του μεγάλου αγώνα…

Διαφαινόμενο ρεκόρ για Ρεάλ

Κοντά σε ένα ακόμα ρεκόρ βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς, αν δεν δεχτεί γκολ στην αποψινή αναμέτρηση, θα ισοφαρίσει την επίδοση της Μίλαν στη διοργάνωση τη σεζόν 1992-93, όταν δεν είχε δεχτεί εντός έδρας γκολ. Ολίμπια Λιουμπλιάνας (4-0), Σλόβαν Μπρατισλάβα (4-0), Γκέτεμποργκ (4-0), Πόρτο (1-0) και Αϊντχόφεν (2-0) είχαν... υποκύψει στο Σαν Σίρο, ενώ φέτος Άγιαξ (2-0), Μίλαν (2-0), Οσέρ (4-0), Λιόν (3-0) και Τότεναμ (4-0) έφυγαν από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου χωρίς να νικήσουν τον Ίκερ Κασίγιας.

Οι πιθανές ενδεκάδες της αναμέτρησης:






Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων σύμφωνα με τη Marca:


Ρεάλ Μαδρίτης: Ίκερ Κασίγιας, Άλβαρο Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Ραούλ Αλμπιόλ, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Πέπε, Λασανά Ντιαρά, Μεσούτ Οζίλ, Άνχελ Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο


Μπαρτσελόνα: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Χαβιέ Μαστεράνο, Ζεράρ Πικέ, Κάρλες Πουγιόλ, Σέρχιο Μπουσκέτς, Σεϊντού Κεϊτά, Τσάβι Ερνάντεζ, Πέδρο Ροντρίγκεθ, Λίονελ Μέσι, Νταβίντ Βίγια.


Η Μπαρτσελόνα δεν θα είναι μόνη της στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, καθώς περίπου 3.000 οπαδοί της ταξίδεψαν με αεροπλάνα (μία ώρα), γρήγορο τρένο (3 ώρες) και πούλμαν ή ιδιωτικά αυτοκίνητα (6 ώρες) για να ενισχύσουν την ομάδα τους. Οι δρόμοι της Μαδρίτης γέμισαν με οπαδούς με φανέλες των «μπλαουγκράνα» που διασκέδασαν με την ψυχή τους τις ώρες πριν το ματς.

  
   


Η γνωστή ισπανική εφημερίδα «Marca» στην ηλεκτρονική της έκδοση σχεδίασε κάποιες φωτογραφίες που με χιουμοριστικό τρόπο σχολιάζει στιγμές από τα φετινά ντέρμπι:

Διακωμώδηση του χορταριού του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», για το οποίο η Μπαρτσελόνα παραπονιέται για το ύψος του.



Ο… εναλλακτικός τρόπος βοήθειας των παικτών της Ρεάλ στον πεσμένο Νταβίντ Βίγια.



Πιθανός διάλογος μεταξύ Μέσι και Πέπε, μετά το διώξιμο της μπάλας από τον Αργεντινό στις εξέδρες. –Πέπε: «Είσαι τρελός;», -Μέσι: «Ποιος μιλάει…».



Η κατάληξη του τροπαίου, έπειτα από την πτώση από το λεωφορείο…



Η Marca δεν θα μπορούσε να μη βγάλει και τα… φιλορεαλικά αισθήματα της… Όταν η Μπαρτσελόνα πέρυσι αποκλείστηκε από την Ίντερ στο «Καμπ Νου», οι υπεύθυνοι του γηπέδου άνοιξαν τα ποτιστικά για να μην πανηγυρίσουν οι «ναρατζούρι». Έτσι, η εφημερίδα προτρέπει τους «μπλαουγκράνα» να μην το κάνουν φέτος, καθώς η Ρεάλ θα φέρει τα τρόπαια της για να πιει σαμπάνια!


 

«Ο Φάμπρεγας ολοκλήρωσε τον κύκλο του στην Άρσεναλ»

Έτοιμη να... αποχωριστεί τον Σεσκ Φάμπρεγας το καλοκαίρι είναι η Άρσεναλ, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε άνθρωπος μέσα από τον σύλλογο στη Sun.

«Υπάρχει μία αίσθηση ότι ο Σεσκ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του στην Άρσεναλ. Ήταν μαζί μας για 8 χρόνια και έχει δείξει μεγάλη αφοσίωση. Η ομάδα θα ολοκληρώσει άλλη μία σεζόν χωρίς κανέναν τίτλο και φοβάται ότι η κατάσταση δεν θα αλλάξει», αναφέρει η ανώνυμη «πηγή».

Ο Αρσέν Βενγκέρ έπεισε τον παίκτη να μείνει στην ομάδα το περσινό καλοκαίρι όταν η... αγαπημένη του Μπαρτσελόνα είχε καταθέσει επίσημη πρόταση ύψους 33 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει, αλλά δεν προτίθεται να κάνει το ίδιο και φέτος.

Ο Ισπανός διεθνής εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος που για άλλη μία σεζόν οι «Κανονιέρηδες» έμειναν εκτός στόχων και οι Άγγλοι δεν θα έλεγαν «όχι» σε μία πρόταση ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ...

Πέπε και επίσημα μέχρι το 2015!!

Κάτοικος Μαδρίτης θα παραμείνει μέχρι το 2015 ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Ρεάλ των τελευταίων ημερών. Ο Πέπε ανανέωσε τη συνεργασία του με τη «βασίλισσα» της Ευρώπης και επίσημα και θα μείνει στη Ρεάλ για τρία χρόνια ακόμα.

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, ο Πορτογάλος είχε ήδη συμφωνήσει με τους Μαδριλένους μετά το ματς με τη Σπόρτινγκ Χιχόν, αλλά την Τετάρτη λίγες ώρες πριν από το μεγάλο ματς κόντρα στην «Μπάρτσα», υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Οι ετήσιες αποδοχές του αμυντικού της Ρεάλ θα ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ.
 

Δοκιμές με... εξάρα για τον Ηρακλή!!

Ευκαρία για δοκιμές είχε ο Γιώργος Παράσχος στο φιλικό του Ηρακλή με τον Κιλκισιακό, στο Κιλκίς. Οι "κυανόλευκοι" επικράτησαν με άνεση και σκορ 6-1.
Μάλιστα, στο 32΄ και στο 58΄ ο Τσίτας είχε σουτ στο δοκάρι, ενώ στο 79΄ είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι ο Σιάνας για τους γηπεδούχους.

Τα γκολ:
10΄ Α. Παπαστεριανός 0-1
25΄ Ηλιάδης 0-2
38΄ Μωυσίδης 1-2
40΄ Ευσταθίου 1-3
61΄ Τσίτας 1-4
71΄ Τσίτας 1-5
77΄ Τσίτας 1-6

Οι συνθέσεις:

ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ: Παπαϊωάννου, Διονυσιάδης, Γκεληνός, Αλιχανίδης, Σιάνας, Πουρσανίδης, Αμανατίδης, Ιωαννίδης, Παντελιάδης, Βέρτος, Μωυσίδης

Στο β΄ ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Παυλίδης, Σερταρίδης, Π. Λαζαρίδης, Ι. Λαζαρίδης, Κουτσάγιας, Μιχαλόπουλος, Αλεξανδράκης.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Βιτκόφσκι, Στάμου, Βουτσιάς (λόγω τραυματισμού, 25΄ Νατσιόπουλος), Ηλιάδης, Α, Παπαστεριανός, Ρόμπλες, Χατζηλιάδης, Ποζίδης, Κώτσιας, Ευσταθίου, Τσίτας.

Στο β΄ ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Αθανασιάδης, Στόικος, Καρανδρέας, Θώριαν.

Ο Λαζαρίδης MVP για τον κόσμο!!

Στη συνείδηση των φιλάθλων του Άρη είναι ο MVP της φετινής χρονιάς... Αυτή η συνείδηση αποτυπώνεται πλέον και στη σχετική ψηφοφορία που διενεργεί η κίτρινόμαυρη οικογένεια, μέσω του σάιτ του ραδιοφώνου του συλλόγου.

Ο λόγος για τον Νίκο Λαζαρίδη. Ο αμυντικός των κίτρινων στην ψηφοφορία που διενεργείται με ερώτημα "Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο MVP του ΑΡΗ τη σεζόν 2010-11;" είναι μακράν ο πρώτος έχοντας συγκεντρώσει σε 4.160 ψήφους το 51%!

Αναλυτικά, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, όπως τα δημοσιεύει στο σάιτ το "ΑΡΗΣ FM":

α) Κρίστι Βανγκέλι 15%
β) Νίκος Λαζαρίδης 51%
γ) Μίσελ Γκαρμπίνι 2%
δ) Ντάρσι Νέτο 28%
ε) Ρονάλντο Γκιάρο 1%
στ) Ρικάρντο Φατί 2%
ζ) Άλλος 1%
η) Δξ/Δα 0%
Συνολικές ψήφοι : 4160

Πρωταθλήτρια παρά την ήττα!!

Ο άγραφος νόμος που θέλει οι φιέστες να μην συνοδεύονται με νίκη επαληθέφθηκε και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αφού η Κ20 του Άρη ηττήθηκε με 1-2 από την αντίστοιχη της Καβάλας στην εξ’ αναβολής 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Μία ήττα όμως δεν στάθηκε ικανή να χαλάσει την γιορτή που στήθηκε που «Κλεάνθης Βικελίδης» μιας και ούτως ή άλλως οι παίκτες του Νίκου Πασσιαλή είχαν εξασφαλίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος εδώ και δυο εβδομάδες. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν στο 51΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του πρώτου σκόρερ της ομάδας Νίκο Αγγελούδη. Η Καβάλα έφτασε στην ισοφάριση στο 72΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου, ενώ στο 79΄ ο ίδιος παίκτης πάλι με εκτέλεση φάουλ έγραψε το τελικό 1-2.
Στα τελευταία λεπτά παρόλο που οι «κίτρινοι» πίεζαν για την ισοφάριση κάτι τέτοιο δεν έγινε, όμως με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή πανηγύρισαν έξαλα την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο γήπεδο βρέθηκε και πολύς κόσμος παρά τον άσχημο καιρό, όπου καταχειροκρότησαν την ομάδα και τους αποθεώσαν όταν έγινε η απονομή.
ΑΡΗΣ: Διούδης, Πολιανίδης (46’ Καραγιάννης), Μπαγκής, Γιαννίτσης, Νταμαρλής, Οικονομόπουλος, Γιαννιώτας, Κατίδης, Τοπούζης, Αγγελούδης ( 84’ Ζυγκερίδης), Γιώρης (76’ Κουρέλας).
ΚΑΒΑΛΑ: Καγγελίδης, Καππατζής, Βλάχος, Γαβριηλίδης, Ελευθεριάδης, Μαυροβασίλης, Βισεντίνι, Καπνόπουλος (36’ Ντομί), Μπρατσιάν, Γιάννου, Αποστολίδης.

Σμάιχελ: «Κορυφαίος στον κόσμο ο Νόιερ»

Ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει τις απόψεις του για το κόστος της επικείμενης μεταγραφής του Μανουέλ Νόιερ από τη Σάλκε. «Δεν πρόκειται να υπερβούμε τα όρια στο οικονομικό», δήλωσε ο «ισχυρός άνδρας» των Βαυαρών, πριν, όμως, τη μεγαλειώδη εμφάνιση του νεαρού γκολκίπερ στο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι νέες δηλώσεις του Πίτερ Σμάιχελ για την αξία του Νόιερ στο «Sky Sports News» αποκλείεται να μην έχουν φτάσει στ΄ αυτιά του Χένες: «Πιθανώς είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο», τόνισε ο Δανός παλαίμαχος πορτιέρο των «μπέμπηδων». «Είναι μόλις 25 ετών. Είναι αρχηγός της ομάδας για κάποια χρόνια. Διαθέτει τρομερή ωριμότητα στον τρόπο παιχνιδιού του, ενώ δεν κάνει λάθη. Δεν τον έχω δει να κάνει το παραμικρό λάθος και ο τρόπος που αγωνίστηκε χθες σε καμία περίπτωση δεν δείχνει ότι στάθηκε τυχερός στις φάσεις που νίκησε τους παίκτες της Γιουνάιτεντ. Όλα ήταν προγραμματισμένα», συμπλήρωσε ο Σμάιχελ που δεν έκρυψε την επιθυμία του: «Νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα στην ομάδα.
Από την πλευρά του ο Ούλι Χένες επιβεβαίωσε ότι οι συζητήσεις με τον παίκτη θα ξεκινήσουν άμεσα. «Μέχρι τώρα δεν έχουμε διαπραγματευτεί», τόνισε στην εφημερίδα του Μονάχου TZ και πρόσθεσε: «Θέλουμε τον Μανουέλ και όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και ο τρόπος. Αλλά η Σάλκε δεν θα πρέπει να ζητήσει αστρονομικά ποσά».
Ο Σμάιχελ εκτιμά ότι η συμμετοχή του Νόιερ στη ρεβάνς του «Όλντ Τράφορντ» την ερχόμενη εβδομάδα, μπορεί να φέρει εντυπωσιακή ανατροπή του σκηνικού: «Μπορεί να έχει μία δεύτερη σκέψη. Θα ζήσει από κοντά την ατμόσφαιρα και θα καταλάβει τι σημαίνει να παίζεις με την φανέλα αυτής της ομάδας. Από τη στιγμή που το πλήθος τον καλωσορίσει και τον κάνει να αισθανθεί σαν τον επόμενο γκολκίπερ της Μάντσεστερ, τότε όλα μπορούν να ανατραπούν. Κι ακόμη: Εάν ο Σερ Αλεξ τον πλησιάσει και του πει «θέλω να παίξεις στην ομάδα μου», είναι πολύ δύσκολο να του πεις όχι».

Ενδιαφέρον της Τότεναμ για Αμάουρι!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Τότεναμ βρίσκεται ο επιθετικός της Γιουβέντους Αμάουρι, ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στην Πάρμα.
Οι εμφανίσεις του 30χρονου στράικερ και τα 7 γκολ που έχει πετύχει με την φανέλα των «τζιαλομπλού» έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, οι οποίες παρακολουθούν στενά την περίπτωσή του. Όπως αποκάλυψε ο μάνατζερ του γεννημένου στην Βραζιλία και πολιτογραφημένου Ιταλού άσου, Ερνέστο Μπρονζέτι, μία από αυτές είναι η Τότεναμ.

Επαλέ: «Κάναμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο»

Ο Ζοέλ Επαλέ μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την ανακοίνωση – στήριξη των παικτών του Ηρακλή στην προσπάθεια της διοίκησης για την αδειοδότηση.
Ο Καμερουνέζος μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Εμείς όπως λέει και η ανακοίνωση, κάναμε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο για να μείνει η ομάδα στη κατηγορία. Για άλλους λόγους θέλουν να μας ρίξουν. Θα έπρεπε να εξετάσουν όλους τους φακέλους και όχι μόνο αυτόν του Ηρακλή. Από τη πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, ήξερα την κατάσταση και έκανα τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα. Θα πρέπει να μας παραδειγματίσουν αυτά που συμβαίνουν στην ομάδα, για να είμαστε πιο οργανωμένοι τα επόμενα χρόνια. Η τωρινή διοίκηση παλεύει για να πάρει την άδεια, αλλά θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να υπάρχει πρόγραμμα στην ομάδα. Περιμένουμε όλοι οι παίκτες με αγωνία την απόφαση κι ελπίζουμε να είναι καλό το αποτέλεσμα. Όλοι μας θέλουμε να συνεχίσουμε στην μεγάλη κατηγορία και τη νέα σεζόν. Έχει να ασχοληθεί με συμβόλαια και ανανεώσεις η διοίκηση, αλλά είναι λογικό να έχει ρίξει το βάρος στην άδεια».
Για την αποχώρηση του Τάσου Κατσαμπή τόνισε:

«Ο Τάσος δεν περίμενα να καταφέρει να παίζει μέχρι τώρα. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια, ποτέ δεν κρύφτηκε στον αγωνιστικό χώρο και πάντα έδινε και τη ψυχή του στην ομάδα. Μπράβο του για όσα πέτυχε και αν θα μείνει κοντά στην ομάδα, θα τη βοηθήσει σίγουρα, σαν αρχηγός που ήταν. Τον αγαπούν και τον σέβονται όλοι οι παίκτες».

Για το αγωνιστικό κομμάτι τόνισε:

«Η ομάδα ξεκίνησε με προβλήματα την προετοιμασία, υπήρχαν προβλήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε. Θα πρέπει από τη νέα σεζόν να υπάρχει πρόγραμμα για να πάει καλύτερα η ομάδα. Εύχομαι να μην ζήσουμε ξανά τέτοια δύσκολη χρονιά» και συμπλήρωσε: «Αυτές τις ημέρες θα πάω στο Παρίσι να μείνω λίγο με την οικογένεια και μετά θα κάνω λίγες διακοπές για να ηρεμήσω και να γεμίσω τις μπαταρίες για τη νέα σεζόν».

Μπέος: «Μ...κες όσοι πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός θα μείνει πέμπτος»

Την πρόθεση του να παραμείνει στο τιμόνι του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς δεν βρήκε αγοραστές, έκανε γνωστή σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αχιλλέας Μπέος. Καυστικός σε ότι αφορά τα πλέι όφ, τόνισε πως εύχεται στον Ατρόμητο να πάρει το κύπελλο.

Αναλυτικά:

 «Αρχικά να μιλήσουμε για το θέμα που απασχολεί τους φιλάθλους του Βόλου, για το μέλλον της ομάδας. Το τελευταίο διάστημα συναντήθηκα με 3-4 αγοραστές, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο πιο «ζεστός» και σοβαρός για να επενδύσει και σε αυτή αφιέρωσα τον περισσότερο χρόνο. Μέχρι και χθες καμία συζήτηση δεν οδήγησε κάπου για να αλλάξει χέρια ο Ολυμπιακός Βόλου. Επειδή αυτό που γίνεται στον Βόλο είναι πρωτόγνωρο και απορίας άξιο για κάποιους, να θυμίσω πως ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια ιδέα.

Και οι άνθρωποι καλούνται να την υπηρετήσουν από τη μια ή την άλλη θέση. Τα πρόσωπα έρχονται και παρέχονται, η ιδέα μένει. Εσείς να κοιτάτε την ομάδα και όχι τα πρόσωπα. Ουδείς αναντικατάστατος. Είχα πει σε μια κακιά στιγμή, ότι ορκίζομαι στον πατέρα μου, που περνάει δύσκολες ώρες, ότι θέλω να φύγω και να πουλήσω και ότι αν δεν συμβεί αυτό θα πουλήσω όλους τους παίκτες έναντι ενός ευρώ. Δεν αρμόζει όμως κάτι τέτοιο στα ήθη και τα πιστεύω μου και στους 15.000 φίλους της ομάδας».

Ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει να πωλείται μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος επενδυτής. Και ήδη ο Αχιλλέας Μπέος έχει αρχίσει τον σχεδιασμό της ομάδας. Από σήμερα, οι συνεργάτες μου κι εγώ αρχίζουμε μια δουλειά, που για σας φαντάζει ένα όνειρο, ένα ταξίδι. Για όσο βρίσκομαι στο τιμόνι της ομάδας, θα διεκδικήσουμε ότι μπορούμε να πάρουμε κόντρα στις μεγάλες ομάδες, μέσα στο γήπεδο και κανένας δεν θα μας το στερήσει. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει κερδίσει νέους φιλάθλους και αυτό είναι επίτευγμα. Θέλω να οδηγήσω αυτή την ομάδα ψηλά, όσο δεν μπορούν να φανταστούν ορισμένοι. Προσωρινά μένω, αλλά όπως λένε, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού…».

Ο Μπέος ευχήθηκε να κατακτήσει το κύπελλο ο Ατρόμητος, αφού είναι σίγουρος πως η ομάδα του θα πάρει την ευρωπαϊκή συμμετοχή μέσω του πρωταθλήματος: «Η ομάδα που σας έχει κάνει υπερήφανος, και εμένα μια τους συνεργάτες μου, ξεκινά ένα μίνι πρωτάθλημα, τα play off. Σας είχα πει το καλοκαίρι να ετοιμάζετε τα διαβατήριά σας. Ίσως δεν το πιστεύαμε ότι θα γίνει τόσο άμεσα. Εξάλλου, τώρα βγαίνουν γρήγορα τα διαβατήρια… Είχα πει πέρσι στη φιέστα, ότι αν νομίζετε πως ήρθα για ένα μετάλλιο στον Βόλο, είστε πολύ γελασμένοι. Εύχομαι να πάρει το Κύπελλο ο Ατρόμητος. Οσοι νομίζουν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα βγει πέμπτος στα play off , είναι πολύ μαλ… Και σας το λέω επειδή, γενικά στη ζωή και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο, το μπάτζετ και το χρήμα δεν είναι το παν».

Για το σκάνδαλο με τις κασέτες είπε: «Είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο, αυτή που ζούμε έτσι όπως την καταντήσανε κάποιοι, που ένα προϊόν υποκλοπής γίνεται τόσο μεγάλο θέμα. Κάποιοι προσπαθούν να το νομιμοποιήσουν. Είναι μια μαραθώνια υπόθεση που θα έχει μια εξέλιξη διαφορετική από αυτή που παρουσιάζουν κάποιοι δημοσιογράφοι. Οι φίλαθλοι δεν πρέπει να ανησυχούν, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Πιο πολύ κινδυνεύει αυτός που βγάζει τα dvd της Τζούλιας…».

Για το φάκελο των ύποπτων αγώνων ανέφερε: «Σε ότι αφορά τα ύποπτα παιχνίδια, δεν έχει ξεκινήσει τίποτα ακόμη. Είναι σε διαδικασία διερεύνησης και σε ανακριτικό στάδιο. Είναι σε μεγάλο βαθμό μια αστεία υπόθεση, που την έχουν ξεκινήσει οι δημοσιογράφοι. Δύο παραδείγματα θα δώσω. Στο ματς Παναργειακός-Ολυμπιακός Βόλου που κερδίσαμε 4-0, μας κατηγορούν ότι κερδίσαμε μια ομάδα που δεν είχε τίποτα. Πριν δύο αγωνιστικές είχαν φράξει το ματς Εργοτέλης-Ηρακλής γιατί όλοι έπαιζαν την ισοπαλία. Το είχαν φράξει παντού. Το παιχνίδι τελείωσε άσος. Μουγγαμάρα, τίποτα, έχασε ο κόσμος τα λεφτά του. Ξαφνικά δεν ήταν ύποπτο.Κρύβονται μεγάλα συμφέροντα και κάποιοι δρομολογούν αυτά τα πράγματα. Επειδή αυτή η υπόθεση είναι σε εξέλιξη, σας ενημερώνω ότι στοιχείο δεν είναι ότι μια ομάδα έχει ένα συγκεκριμένο αριθμό πονταρίσματος. Στημένο είναι σε πιάνουν να λαδώνεις παίκτες, παράγοντες, προπονητές, διαιτητές. Αν είμαι τρελός και έπαιξα 1 εκ. ευρώ, δεν σημαίνει ότι είναι στημένο. Δυστυχώς για αυτούς, τις υποθέσεις τις κρίνουν έμπειροι δικαστές και όχι τσιράκια».

Αναφέρθηκε επίσης και στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον Παναθηναϊκό: «Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα ήθελα να αναφερθώ σε 3-4 πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Με τον Άρη, όχι μόνο μπάλες δεν πετάχτηκαν, αλλά η εταιρία σεκιούριτι του Άρη έκρυβε τις μπάλες και έδιωχνε τα ball boys. Δεν κάναμε καταγγελία, δεν αρμόζει κλάμα στις μεγάλες ομάδες. Δεν μας φταίνε αυτά. Στο Πανθεσσαλικό αλήθεια είναι ότι πετάχτηκε μια μπάλα. Κακώς πετάχτηκε. Ούτε εντολή δώσαμε, αλλά στο διάλογο που είχα με τον Σισέ του εξηγούσα αυτό. Ότι για την πόλη ήταν ένα ιστορικό γεγονός και του ζήτησα συγνώμη. Κάναμε τη μεγαλύτερη και την πιο παλικαρίσια νίκη στην ιστορία μας, απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Έπρεπε να το χειροκροτήσει και η διοίκηση του Παναθηναϊκού».

Ενώ για την περιπέτεια που περνά ο Πανιώνιος με την αδειοδότηση και για το αν μπορεί να επωφεληθεί ο Αρης, είπε πως οι Κυανέρυθροι θα πάρουν άδεια, με πολλή βεβαιότητα. Κάνοντας παράλληλα επίθεση σε Αρη και Λάρισα: «Από το όνομα και μόνο θα έπρεπε να παίζει σε πρωτάθλημα εξωγήινων και όχι στο ελληνικό. Είναι να τρελαίνεσαι όταν ακούς τέτοιες μαλακίες. Επίσης, να πω ότι επειδή συνορεύουμε με τη Λάρισα, ο Πανιώνιος θα πάρει άδεια και να μην χαίρονται. Είναι ντροπή κάποιος να παρακαλάει να πεθάνει ο άλλος για να ζήσει αυτός. Αυτά είναι χτυπήματα κάτω από τη μέση. Πως μπορεί να σφραγίζει εισιτήρια, χωρίς φορολογική ενημερότητα; Είναι αθλιότητες που τις δρομολογούν παράγοντες της πλάκας. Ο Πανιώνιος θα μείνει γιατί είναι η πιο ιστορική ομάδα, το αξίζει και δεν έχει κάνει καμιά παράνομη πράξη. Τώρα θυμήθηκαν τα σκουλήκια ότι θα κάνουν ένσταση για τον Πανιώνιο; Ντροπή. Να αναγνωρίζουν την ανωτερότητα του αλλουνού και να μην ψάχνουν πλάγιες μεθόδους. Μπορεί να έχουν στόχο εμένα, αλλά να ξέρετε ότι έχω πάντα δεύτερη και τρίτη λύση. Και να θέλουν να χτυπήσουν εμένα, υπάρχει διάδοχη κατάσταση. Υπάρχουν 7-8 άτομα που είναι στο ΔΣ και θα μπορούν να τρέξουν τις υποθέσεις. Ας ονειρεύονται και ας κάνουν ότι θέλουν».

Για τις μεταγραφές και τις αποχωρήσεις είπε: «Η οργάνωση της προετοιμασίας θα κριθεί από το αν θα βγούμε στο Champions League ή στο Europa League. Δεν μπορούμε να πούμε ακόμα για την προετοιμασία. Είναι πράγματα που τα δουλεύουμε. Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές, ενόψει των play off και επειδή η ομάδα πρέπει να μείνει ενωμένη και δυνατή και αφοσιωμένη, δεν υπάρχει καμία συζήτηση. Υπάρχει δέσμευση ότι ο κορμός κατά 90% δεν θα χαλάσει και θα παραμείνει όπως έχει. Ο Ολυμπιακός Βόλου θα κάνει από 5 μέχρι 7 μεταγραφές. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, για παίκτες που έχουμε δει. Δεν είναι της συζήτησης. Η ομάδα θα πουλήσει ανάλογα με την αξία του, 1,5 παίκτη. Δηλαδή έναν, άντε δύο. Και θα τον αναπληρώσουμε με καλύτερο. Του χρόνου θα υπάρχουν υψηλότεροι στόχοι».

Επιστροφή Μπομπαντίγια στη Θεσσαλονίκη

Μία πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε το πρόγραμμα της Τετάρτης για τους παίκτες του Άρη... Σηφάκης, Πρίττας και Τσέζαρεκ ακολούθησαν το δικό τους ξεχωριστό πρόγραμμα αποκατάστασης.

Ο Μπομπαντίγια επέστρεψε σήμερα το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη και από αύριο θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων. Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία προπόνηση.

Ακάθεκτη η Αναγέννηση Επανομής

Η Αναγέννηση Επανομής πέρασε από την Κρανούλα επικρατώντας με 3-1 της τοπικής Δόξας και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του 2ου ομίλου της Football League 2, μετά την ολοκλήρωση της 32ης αγωνιστικής. Νίκες για ΑΕΛ Καλλονής και Φωκικό
Ακάθεκτη συνεχίζει την πορεία της προς την Football League η Αναγέννηση Επανομής. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέρασε από την Κρανούλα επικρατώντας με 3-1 της τοπικής Δόξας και είναι στην κορυφή της βαθμολογίας του 2ου ομίλου της Football League 2, μετά την ολοκλήρωση της 32ης αγωνιστικής.

Με νίκες συνέχισαν και οι ΑΕΛ Καλλονής (3-1 τον Μακεδονικό), Φωκικός (1-0 τον Τύρναβο), ενώ η Αναγέννηση Γιαννιτσών αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 εντός έδρας με αντίπαλο την Κοζάνη.
Από εκεί και πέρα, μεγάλη νίκη στην προσπάθεια να μείνει στην κατηγορία, πήρε η ΑΕ Ποντίων Κατερίνης, η οποία με γκολ στις καθυστερήσεις επικράτησε στην Φιλιππιάδα με 2-1 του τοπικού Εθνικού.

Σημαντική νίκη με 2-1 πήρε και ο Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας επί του Εορδαϊκού, ενώ ισόπαλα έληξαν τα ματς Ζάκυνθος-Οδυσσέας Αναγέννησης (0-0) και Ναυπακτιακός Αστέρας-Αετός Σκύδρας (1-1). Η Νίκη Βόλου είχε ρεπό.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής:

Τύρναβος-Φωκικός    0-1
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Κοζάνη    3-3
Δόξα Κρανούλας-Αναγέννηση Επανομής    1-3
Ζάκυνθος-Οδυσσέας Αναγέννησης    0-0
Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας-Εορδαϊκός    2-1
Εθνικός Φιλιππιάδας-ΑΕ Ποντίων Κατερίνης    1-2
ΑΕΛ Καλλονής-Μακεδονικός    3-1
Ναυπακτιακός Αστέρας-Αετός Σκύδρας    1-1
Ρεπό: Νίκη Βόλου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

2ος όμιλος (Σε 32 αγώνες)

1. Αναγέννηση Επανομής    54
__________________________
2. ΑΕΛ Καλλονής    53
3. Φωκικός    50
__________________________
4. Αναγέννηση Γιαννιτσών    48
5. Νίκη Βόλου    44
6. ΑΕ Ποντίων Κατερίνης    43
7. Εορδαϊκός    42
8. Τύρναβος    42
9. Δόξα Κρανούλας    41
10. Αετός Σκύδρας    41
11. Οδυσσέας Αναγέννησης    41
12. Ναυπακτιακός Αστέρας    36
13. Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας    36
__________________________
14. Εθνικός Φιλιππιάδας    33
15. Κοζάνη    33
16. Ζάκυνθος    33
17. Μακεδονικός    8

Η ΕΠΟ δικαιώνει τον Πανιώνιο

Με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ δικαιώνει τον Πανιώνιο στο θέμα της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, αφού γνωστοποίησε ότι κατατέθηκαν εγκαίρως και κατά συνέπεια οι μεταγραφές που έγιναν και τα δελτία που εκδόθηκαν ήταν έγκυρα.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ έχει ως εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν σχετικής αίτησης, η ΕΠΟ απέστειλε σήμερα στην ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ αντίγραφα των βεβαιώσεων Φορολογικής και Ασφαλιστικής Ενημερότητας της ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ, οι οποίες κατατέθηκαν ενόψει των μετεγγραφικών περιόδων του Ιουνίου-Αυγούστου 2010 και του Ιανουαρίου 2011.
Αναλυτικά, εστάλησαν:
Αντίγραφα βεβαιώσεων Φορολογικής και Ασφαλιστικής Ενημερότητας, τα οποία κατατέθηκαν στην Ομοσπονδία στις 13/1/2011 με αριθμό πρωτοκόλλου Ε.Π.Ο. 1456/13.01.2011. Η βεβαίωση Φορολογικής Ενημερότητας είχε ημερομηνία έκδοσης 07.12.2010, αριθμό πρωτοκόλλου ΦΑΕ Πειραιά 30864646 και ισχύ για τέσσερις μήνες και η αντίστοιχη της Ασφαλιστικής Ενημερότητας είχε εκδοθεί στις 23.12.2010 με αριθμό πρωτοκόλλου ΙΚΑ Καλλιθέας 7171 και είχε ισχύ για έξι μήνες.
Αντίγραφα βεβαιώσεων Φορολογικής και Ασφαλιστικής Ενημερότητας, τα οποία κατατέθηκαν στην Ομοσπονδία στις 14/6/2010 με αριθμό πρωτοκόλλου Ε.Π.Ο. 16447. Η βεβαίωση Φορολογικής Ενημερότητας είχε ημερομηνία έκδοσης 11.06.2010, αριθμό πρωτοκόλλου ΦΑΕ Πειραιά 30753007 και ισχύ για τέσσερις μήνες και η αντίστοιχη της Ασφαλιστικής Ενημερότητας είχε εκδοθεί στις 10.06.2010 με αριθμό πρωτοκόλλου ΙΚΑ Καλλιθέας 051/119906/2010 και είχε ισχύ για έξι μήνες.
Σημειώνεται ότι στη διάθεση της Ομοσπονδίας βρίσκονται και οι πρωτότυπες βεβαιώσεις Φορολογικής και Ασφαλιστικής Ενημερότητας της ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ με τα στοιχεία που παραπάνω αναφέρονται».

Στοιχημα με τον Bet Steloumpas

Καλησπερα αδερφια...
Δυο προτασεις για σημερα εχουμε
1η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ : G-G (1,67)
ΒΕΤ 400€
2η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ)
ΛΥΩΝ : 1 (1,47)
ΣΑΝΤΟΣ : OVER 2,5 (1,83)
ΒΕΤ 200€
(ΑΠΟΔΟΣΗ 2,69)
Καλη τυχη σε ολους, να περνατε καλα...

Βαλντάνο: «Κάτω τα χέρια από τον Κριστιάνο, Σίλβιο»

Καθαρή και… ξάστερη ήταν η απάντηση του γενικού διευθυντή της Ρεάλ Μαδρίτης, Χόρχε Βαλντάνο, στις πρόσφατες δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος θέλει να ντύσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στα χρώματα της αγαπημένης του Μίλαν.

Ο πρόεδρος των «ροσονέρι» δεν έκρυψε ποτέ τον θαυμασμό του για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, στον οποίο αναφέρεται συχνά-πυκνά το τελευταίο χρονικό διάστημα, ωστόσο ο Βαλντάνο ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά το μέλλον του Πορτογάλου άσου της «βασίλισσας».

«Είναι ωραίο ένας πρόεδρος σαν τον Μπερλουσκόνι και μια ομάδα σαν την Μίλαν να θέλει ένα παίκτη σου, αλλά μπορώ να σας πω με σιγουριά πως ο Ρονάλντο θα παραμείνει μαζί μας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Ρεάλ Μαδρίτης στο ιταλικό κανάλι «Sky Sport Italia» και πρόσθεσε: «Μπορώ να πω στον Μπερλουσκόνι πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να τον αγοράσει».

Θέλει Νόιερ, αλλά δεν θα... «ξηλωθεί»

Αποφασισμένος να προχωρήσει στη μεταγραφή του Μάνουελ Νόιερ για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου εμφανίστηκε ο πρόεδρος του συλλόγου, Ούλι Χένες, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι οι Βαυαροί δεν πρόκειται να ξοδέψουν μία σειρά από ατελείωτα… μηδενικά για τον διεθνή Γερμανό τερματοφύλακα.

Με δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα «TZ», ο Χένες εξέφρασε για ακόμη μία φορά την επιθυμία του για την απόκτηση του Νόιερ, για τον οποίο η Σάλκε φέρεται να ζητά περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ.

«Θέλουμε τον Μάνουελ. Όταν υπάρχει επιθυμία, πρέπει να βρεθεί μια λύση, αλλά οι διοικούντες την Σάλκε δεν θα πρέπει τώρα να ζητήσουν ένα ποσό αστρονομικό», τόνισε ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου και πρόσθεσε: «Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν αρχίσει, αλλά πρόκειται».

Από την πλευρά της, η διοίκηση της Σάλκε άφησε να εννοηθεί ότι, μετά την εξαιρετική εμφάνιση του Νόιερ στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενδέχεται να ανεβάσει τις απαιτήσεις της, προκειμένου να παραχωρήσει τον 25χρονο τερματοφύλακα στο τέλος της σεζόν.

«Η αξία του στο μεταγραφικό παζάρι ήταν ήδη πολύ υψηλή. Δεν ξέρω αν μπορεί να αυξηθεί κι άλλο, αλλά, βλέποντας αυτό το παιχνίδι, είπα στον εαυτό μου: ‘Γιατί να πουλήσουμε έναν τέτοιο παίκτη;’» τόνισε χαρακτηριστικά ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας από το Γκελζενκίρχεν, Χορστ Χελτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Νόιερ ανακοίνωσε την απόφασή του να μην επεκτείνει το συμβόλαιό του με τη Σάλκε, το οποίο λήγει το 2012, ενώ δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για ενδεχόμενη μετακίνηση στην Μπάγερν Μονάχου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Νόμος που πρέπει να τηρηθεί»!!

Την τήρηση των νόμων τονίζει ο Κώστας Πηλαδάκης, ο οποίος υποστήριξε σε δηλώσεις του, πως οι κινήσεις στις οποίες έχει προβεί αφορούν την προστασία των συμφερόντων της Λάρισας και όχι τα προσωπικά τα οποία και δεν έχει με παράγοντες και ομάδες.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ δήλωσε στην «Ραδιοφωνία Κισσάβου»:

«Οι όροι της αδειοδότησης δεν σηκώνουν παρερμηνείες. Αν μέχρι 31/3 δεν έχεις κάνει όσα οφείλεις, ώστε να πληροίς τις προϋποθέσεις, δεν παίρνεις άδεια και δεν βλέπω γιατί οποιαδήποτε ετεροχρονισμένη ενέργεια μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο δευτεροβάθμιο όργανο.

Ας πούμε πως μια επιταγή δεν πληρώνεται στην ώρα της και σφραγίζεται. Αν τελικά πληρωθεί δύο μήνες μετά, είτε αφορά χίλια ευρώ είτε ένα εκατομμύριο, αυτό σημαίνει πως δεν έχει υπάρξει αδίκημα; Υπάρχει κι είναι ακριβώς το ίδιο. Επιπλέον, είναι αστείο να θεωρείται από κάποιους πως πρέπει να τελεσιδικήσει η προσφυγή ενός παίκτη στα διεθνή όργανα, για να δικαιολογηθούν εκκρεμότητες πριν τις 31/12. Δηλαδή η απόφαση για μια άδεια που αφορά στο σήμερα θα βγει έναν χρόνο μετά που θα τελεσιδικήσει μια προσφυγή;»

«Δεν έχω προσωπικά με κανέναν παράγονται και καμία ομάδα. Προσπαθώ απλά να προφυλάξω τα συμφέροντα της ομάδας μας. Δεν μπόρεσα να την προφυλάξω από την διαιτησία, όπως πιθανόν έκαναν παράγοντες άλλων ομάδων, αλλά εδώ υπάρχει ένας νόμος που πρέπει να τηρηθεί».

Η τελευταία αυτή αναφορά, συνοδεύτηκε κι από σχόλιο που αφορά στην επικείμενη εκδίκαση απ' το Διαιτητικό Δικαστήριο της προσφυγής της Λίγκας κατά της απόφασης της ΕΠΟ για αναπλήρωση των ομάδων που δεν αδειοδοτούνται από την παρακάτω κατηγορία. Εκεί ο Κώστας Πηλαδάκης είπε πως δεν θέλει να μπει σε λεπτομέρειες, καθώς πρόκειται για υπόθεση που θα κριθεί από δικαστήριο, αλλά στάθηκε στην γνωμοδότηση της ΟΥΕΦΑ, που δικαιώνει τη θέση της Super League.

Τέλος, διευκρίνισε πως α) ρυθμίστηκε το θέμα με τον Κούλιτς, ο οποίος απέσυρε ή θα αποσύρει την προσφυγή, β) οι εξελίξεις θα κρίνουν μοιραία πολλά από τα καυτά θέματα που αφορούν στο αγωνιστικό τμήμα και στο σχεδιασμό της νέας περιόδου, τονίζοντας πως θέλει μέχρι 15 Μαίου να τελειώνει με τεχνικό διευθυντή και προπονητή, αλλά να 'ναι και οι κατάλληλοι αυτοί που θα έρθουν και γ) όλες οι υποχρεώσεις τις ΑΕΛ είναι είτε τακτοποιημένες είτε διακανονισμένες στους προβλεπόμενους χρόνους κι όποιος λέει το αντίθετο το κάνει εκ του πονηρού.

Σχετικά με τις πορείες των οπαδών: «Αυτό θα πρέπει κάποτε να σταματήσει. Αν είναι με τέτοιου είδους πιέσεις να καταστρατηγούνται οι διεθνείς κανονισμοί, τότε να τις εφαρμόσουμε όλοι και να μην υπάρχουν νόμοι. Στην τελική, οι Λαρισαίοι έχουν κινητοποιηθεί στο παρελθόν πολύ πιο δυναμικά. Κι εν τέλει, μια κινητοποίηση δικαιολογείται όταν διεκδικεί το νόμιμο και το δίκαιο κι όχι το αντίστροφο».

Η «Vecchia signora» τα δίνει όλα για Μαντσίνι!!

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι φιγουράρει στην πρώτη θέση της μεταγραφικής λίστας της Γιουβέντους. Μετά ητν οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Μαρσέλο Λίπι να μην αναλάβει καμία ομάδα από Ιταλία, οι ιθύνοντες της ομάδας του Τορίνο στρέφονται στην λύση του νυν τεχνικού της Σίτυ.

Ο Μαντσίνι, έχει ένα καθόλα «χρυσοφόρο» συμβόλαιο στους «πολίτες» παρόλα αυτά, η δικοήκηση του συλλόγου εξετάζει μονίμως άλλες περιπτώσεις προκειμένου αν τον αντικαταστήσει. Την υπόθεση παρακολουθεί η «Μεγάλη Κυρία» που… ορέγεται τον έμπειρο τεχνικό, τόσο λόγω βιογραφικού, όσο και λόγω φιλοσοφίας.

«Βασιλικό» ενδιαφέρον για Κοεντράο!!

Το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ φέρεται διατεθειμένη να δαπανήσει για την απόκτηση του Φάμπιο Κοεντράο από την Μπενφίκα η Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο διεθνής Πορτογάλος αμυντικός με τη φανέλα των «αετών» έχει προσελκύσει τα «βλέμματα» αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η «βασίλισσα», σύμφωνα με δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας «Record».

Οι Μαδριλένοι θέλουν να προχωρήσουν στη μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή ο οποίος θα χρησιμοποιείται κυρίως ως αναπληρωματικός του Μαρσέλο, και από ότι φαίνεται, τον έχουν βρει στο πρόσωπο του ταλαντούχου Κοεντράο.

Ωστόσο, η Ρεάλ θα κληθεί να δώσει «μάχη» για να αποσπάσει την καταφατική απάντηση του 23χρονου αμυντικού, καθώς στο «παιχνίδι» της απόκτησής του έχει μπει δυνατά και η Μπάγερν Μονάχου.

Η ελπίδα κράτησε... 60 λεπτά!!


Ο πρώτος κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ από τις 8.30 το πρωί. Λίγο μετά τις 10, είχε σχηματιστεί μια τεράστια ουρά που έφτανε μέχρι και την λεωφόρο Κύμης. Με ανοικτές ομπρέλες καθώς είχε ξεκινήσει η βροχή, οι οπαδοί της ΑΕΚ περίμεναν υπομονετικά να ανοίξουν τα εκδοτήρια με τα περίπου δυο χιλιάδες επιπλέον μαγικά χαρτάκια. Στις 11 άνοιξαν οι…πύλες του παραδείσου. Και η ελπίδα του κόσμου για ένα εισιτήριο του τελικού, κράτησε μόλις 60 λεπτά. Τόσα χρειάστηκαν για να κάνουν φτερά τα μαγικά χαρτάκια. Λίγο μετά τις 12 αναρτήθηκε η…καταραμένη ταμπέλα. «Εισιτήρια τέλος». Ο κόσμος συνέχισε να καταφτάνει στα εκδοτήρια. Μάταια όμως. 




«Ευχαριστούμε και…συγνώμη»

Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, η ΠΑΕ και επισήμως ανακοίνωνε την εξάντληση και των επιπλέον εισιτηρίων. Μάλιστα έσπευσε αφενός να ευχαριστήσει τον κόσμο και αφετέρου να κλείσει το...  παράθυρο για επιπλέον μαγικά χαρτάκια. Στην ανακοίνωση εμμέσως πλην σαφώς, ξεκαθαρίζεται πως δεν υπάρχει η προοπτική να πάρει η ΠΑΕ και άλλα εισιτήρια. 



Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας μας ότι τα περίπου 35.000 εισιτήρια που παρέλαβε από την ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου της 30ης Απριλίου εξαντλήθηκαν ολοκληρωτικά και επιθυμεί να τους ευχαριστήσει για τη δυναμική ανταπόκριση και παρουσία τους σε αυτό το πολύ κρίσιμο παιχνίδι.


Από την πλευρά της η ΠΑΕ ΑΕΚ έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει τον υψηλότερο αριθμό εισιτηρίων που μπορούσε και να τα διαθέσει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων. 


Ζητούμε την κατανόηση όσων δεν κατάφεραν να προμηθευτούν εισιτήριο, καθώς ήταν αδύνατον τα 35.000 κομμάτια να επαρκέσουν για τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους της ΑΕΚ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δεν άντεξε ο Σέφερ!!

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Κολωνίας ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Φρανκ Σέφερ.

Τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα της γερμανικής ομάδας οδήγησαν τον 47χρονο προπονητή στο να υποβάλει την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή από τη διοίκηση του συλλόγου.

Χρέη υπηρεσιακού προπονητή για τους τρεις τελευταίους αγώνες που απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής Bundesliga θα εκτελέσει ο αθλητικός διευθυντής της Κολωνίας, Φόλκερ Φίνκε, και θα προσπαθήσει να την διατηρήσει στην κατηγορία καθώς, αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται στην 14η θέση της βαθμολογίας, μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Βραβεύεται την Παρασκευή ο Νικοπολίδης!!

Η βράβευση του Αντώνη Νικοπολίδη ως Πολυτιμότερου Παίκτη της 30ης αγωνιστικής της Superlague θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (29/4) και ώρα 12:00, όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αναλυτικά:

«Την Παρασκευή 29/4/2011 και ώρα 12:00, θα πραγματοποιηθεί από την Super League και τον Π.Σ.Α.Π., η βράβευση του ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της 30ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Ο.Π.Α.Π. της Super League. Η εκδήλωση της βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Ο.Π.Α.Π. (Λεωφ. Κηφισού 62, Περιστέρι) και την απονομή στον διεθνή τερματοφύλακα θα κάνει ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. κ. Γιάννης Σπανουδάκης».