Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Σταφυλίδης : «Ονειρό μου ο ΠΑΟΚ»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Σουπερλίγκα παραχώρησε ο Κώστας Σταφυλίδης όπου αναφέρθηκε στην προσπάθεια του να καθιερωθεί στην ομάδα του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σταφυλίδη:

Αν και δεν έχεις πατήσει ακόμη το 18ο έτος της ηλικίας σου, υπέγραψες επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Θεωρείς ότι είναι μια ανταμοιβή των κόπων σου;
«Ηταν σίγουρα κάτι που ήθελα και το επιθυμούσα και για το οποίο δούλευα εδώ και έξι χρόνια στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Όμως, έχω μάθει ότι στο ποδόσφαιρο ο,τι κερδίζεις το κερδίζεις δύσκολα και με πολλή δουλειά, αλλά μπορείς να τα χάσεις εύκολα αν σταματήσεις την προσπάθεια. Οπότε θεωρώ ότι οι κόποι μου πρέπει να συνεχιστούν για να πετύχω ακόμη περισσότερα».

Πως αισθάνθηκες την ημέρα που υπέγραψες;
«Ηταν μια σημαντική ημέρα γιατί πέτυχα αυτό για το οποίο προσπαθούσα καθημερινά. Να είμαι μέλος της επαγγελματικής ομάδας».

Θεωρείς ότι έχεις κάνει το πρώτο βήμα όσο αφορά την επαγγελματική σου πορεία;
«Είναι σαφώς το πρώτο βήμα. Ανοιξε η «πόρτα», αλλά είναι στο χέρι μου για να κάνω και τα υπόλοιπα βήματα».

Περιμένεις πως και πως την πρώτη σου συμμετοχή στην Super League ή δεν το σκέφτεσαι ακόμη;
«Φυσικά το σκέφτομαι και προετοιμάζομαι για αυτή τη στιγμή. Ολοι οι ποδοσφαιριστές στην ηλικία μου έχουμε ονειρευτεί το ντεμπούτο μας…»

Εχεις αγωνιστεί σε αρκετά παιχνίδια στα πρωταθλήματα υποδομής. Ποια θεωρείς ότι είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων;
«Το θετικό είναι ότι κάνουμε πρωταθλητισμό. Διεκδικούμε στόχους και στις ομάδες υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός γιατί είμαστε ένα βήμα από την μεγάλη ομάδα.  Προσπαθούμε να δείξουμε καλό αγωνιστικό πρόσωπο και να φτάσουμε σε αυτή.
Αρνητικό στοιχείο είναι τα γήπεδα στα οποία αγωνιζόμαστε. Δεν είναι πάντα τα καλύτερα».

Η ομάδα Κ-17 βρίσκεται μια ανάσα από την είσοδο στην τελική φάση. Τι σημαίνει αυτό για τον ΠΑΟΚ και τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής;
«Ακόμα και σε μικρές ηλικίες είναι θετικό ότι ο ΠΑΟΚ διεκδικεί τίτλους και διακρίσεις έτσι ώστε τα παιδιά που αγωνίζονται να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις αυτού του μεγάλου συλλόγου. Και είναι απόδειξη ότι και ποδοσφαιριστές με ποιότητα υπάρχουν, αλλά και προπονητές που κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Παράλληλα με το ποδόσφαιρο θα ήθελες να σπουδάσεις; Και αν ναι, τι θα ήταν αυτό;
«Εχω μπει στη διαδικασία να έρθω από μικρός στη Θεσσαλονίκη και να αφοσιωθώ στο ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι ότι τη σκέψη και την ενέργειά μου τις απορροφούν οι αγωνιστικές μου δραστηριότητες».
 
Με τι ασχολείσαι στον ελεύθερο χρόνο σου;
«Προσπαθώ να ξεκουράζομαι αρκετά. Από εκεί και πέρα παίζω αρκετές ώρες Pro 11 και βλέπω ταινίες».
 
Ποιο είναι το αγαπημένο σου πρωτάθλημα και σε ποια ομάδα ονειρεύεσαι να αγωνιστείς;
«Η ομάδα που ονειρεύομαι είναι ο ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα όσο αφορά το πρωτάθλημα, μου αρέσει πολύ το αγγλικό».

Ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι πριν μπεις στον αγωνιστικό χώρο;
«Τις συμβουλές των προπονητών μου και κάποιες συμβουλές που μου έχει δώσει ο γενικός αρχηγός Κώστας Ιωσηφίδης ο οποίος γνωρίζει καλά τη θέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: