Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ο Μουρίνιο, η Μπαρτσελόνα και οι αποβολές!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο το θεωρεί κατάρα και με την πρώτη ευκαιρία, αναφέρεται σε αυτό. Κι όμως, δεν έχει άδικο. Ο «special one», σε καμία από τις τελευταίες του πέντε συναντήσεις με τη Μπαρτσελόνα, δεν έχει ολοκληρώσει το ματς με 11 παίκτες!

Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε την αρχή με την Ίντερ, όταν στον περσινό επαναληπτικό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τους Καταλανούς στο «Καμ Νου», είδε τον Μότα να αποβάλλεται στο 27’. Παρά την ήττα (1-0), οι «νερατζούρι» προκρίθηκαν χάρη στη νίκη (3-1) του πρώτου αγώνα και εν συνεχεία κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Φέτος, η μοίρα επιφύλασσε τέσσερα «el clasico» σε διάστημα 20 ημερών στο δεύτερο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο, από την πρώτη «αιώνια» της σεζόν, ο Μουρίνιο… μπήκε στον κλίμα. Όντας προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης πλέον, ο «εκλεκτός» είδε τους ποδοσφαιριστές του να… χαζεύουν, παρακολουθώντας το εκπληκτικό ποδόσφαιρο της Μπαρτσελόνα, η οποία στο «Καμπ Νου» διέσυρε τη «βασίλισσα» με σκορ 5-0. Ακόμη κι εκεί όμως, ο Πορτογάλος προπονητής, συνεχάρη τον Σέρχιο Ράμος νωρίτερα από όλους, αφού ο Ισπανός αμυντικός πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια στο 93ο λεπτό!

Το τρίτο φετινό ματς με τους «μπλαουγκράνα» και πρώτο, από τα συνολικά τέσσερα… μαζεμένα, δεν είχε καμία διαφορά για τους «μερένχες». Ο Αλμπιόλ αποβλήθηκε στο 51’, σε φάση από την οποία προήλθε το γκολ της «Μπάρτσα» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αλλά ο Μουρίνιο αναπροσάρμοσε τα πλάνα του και με δέκα παίκτες, πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό 1-1.

Στη μεγαλύτερη στιγμή χαράς της «βασίλισσας» τη φετινή σεζόν, το… κόκκινο χρώμα της κάρτας δεν έλειπε. Στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, η Ρεάλ Μαδρίτης με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στην παράταση (0-0 η κανονική διάρκεια) παίρνει τη νίκη (1-0) και κατακτά το τρόπαιο εις βάρος της «μισητής» της αντιπάλου. Ε και; Ο Ντι Μαρία συνεχίζει την… παράδοση και στο 121ο λεπτό, αποχωρεί νωρίτερα από όλους, έχοντας αποβληθεί.

Η Μπαρτσελόνα επισκέφτηκε και πάλι τη Μαδρίτη, αυτή τη φορά για το πρώτο ματς των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Το «clasico» δεν ζήλεψε σε τίποτα τα προηγούμενα, αναφορικά με τα νεύρα, τις φάσεις και το πάθος, όπως επίσης και τις… αποβολές για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πέπε στο 61’ αποχαιρέτησε πρόωρα το παιχνίδι και λίγο αργότερα, οι Καταλανοί παραβίασαν την εστία του Κασίγιας με τον Μέσι. Ο Αργεντινός δεν… χόρτασε με μια φορά και το έκανε δις, για το τελικό 2-0 που έδωσε στη Μπαρτσελόνα σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: