Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Στον ανακριτή ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Στο κατώφλι του τρίτου ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης θα περάσουν μέσα στο πρώτο 15ήμερο ο πρώην δήμαρχος της συμπρωτεύουσας Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, πρώην αντιδήμαρχοι, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μ. Λεμούσιας, ανώτεροι υπάλληλοι και διευθυντές τμημάτων.

Συνολικά 25 άτομα κατηγορούνται μεταξύ άλλων για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου και πλαστογραφία.

Σύμφωνα με το σχετικά πόρισμα το έλλειμμα στα ταμεία του δήμου ανέρχεται σε 51,4 εκ. ευρώ, ενώ στο δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο, απέδωσε πλημμελή έλεγχο και παραλείψεις στον εποπτικό μηχανισμό.

Ήδη για την υπόθεση έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος καλείται εκ νέου σε απολογία.

(πηγή:newsbomb.gr)

1 σχόλιο:

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είπε...

ΝΤΙ ΓΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
ΒΛΕΠΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ;
http://papageorgopoulos.wordpress.com/

Ο κ.Β.Παπαγεωργόπουλος σχετικά με σημερινό δημοσίευμα τοπικής Εφημερίδας:
«1. Είναι γνωστό ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ήλεγξε τον Δήμο Θεσσαλονίκης και δεν βρήκε την υπεξαίρεση που αποδεδειγμένα – βάσει του πορίσματος της Οικονομικής Επιθεωρήτριας – είχε ξεκινήσει το 1993!

2. Είναι γνωστό ότι οι Ορκωτοί Λογιστές ήλεγχαν κάθε χρόνο τον Δήμο Θεσσαλονίκης και δεν έβρισκαν την υπεξαίρεση που στηριζόταν στην μέθοδο της πλαστογράφησης!

3. Είναι γνωστό ότι η Θ’ ΔΟΥ από την οποία από το 1993 υπεξαιρούντο χρήματα, δεν αντελήφθη τίποτε και έδινε κάθε μήνα «φορολογική ενημερότητα» στον Δ.Θ.!

4. Είναι γνωστό ότι 58 Ασφαλιστικά Ταμεία από τα οποία από το 1993 υπεξαιρούντο χρήματα, δεν αντελήφθησαν τίποτε και έδιδαν κάθε μήνα «ασφαλιστική ενημερότητα» στον Δ.Θ.!

Ενώ λοιπόν οι πάντες από το 1993 δεν είχαν αντιληφθεί τίποτε, η «Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου» ανεκάλυψε την υπεξαίρεση και την ίδια μέρα έστειλε την υπόθεση στην Ελληνική Δικαιοσύνη!

Αντί λοιπόν συγχαρητηρίων στην «Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου» της καταλογίζουν ορισμένοι για καθαρά μικροπολιτικούς σκοπούς και ευθύνες;

Ευτυχώς η ώρα της αληθείας πλησιάζει και τότε όλοι οι Θεσσαλονικείς θα καταλάβουν ποιες αξίες και ποια συμφέροντα υπηρετεί ο κάθε ένας στην πόλης μας.»