Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Στον Μέσι το «χρυσό παπούτσι»

Πηγή: theplayer.gr
Με τά δύο γκολ που σημείωσε το βράδυ της Τετάρτης σε βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης, στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα έντεκα στη φετινή διοργάνωση και ουσιαστικά εξασφάλισε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, αφού από τους ποδοσφαιριστές που συνεχίζουν κανείς δεν έχει σημειώσει περισσότερα από έξι.

Ο Αργεντινός σουπερ σταρ έφτασε τα 52 τέρματα σε 50 αγώνες τη φετινή σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις, μία επίδοση εξωπραγματική για τα δεδομένα του σημερινού ποδοσφαίρου και για το βαθμό δυσκολίας του ισπανικού πρωταθλήματος και της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Επιπλέον, ο Μέσι βρίσκεται στην 7η θέση των σκόρερ της διοργάνωσης με 36 γκολ, έχοντας ήδη προσπεράσει τους Ντιντιέ Ντρογκμπά και Φερνάντο Μοριέντες, ενώ απέχει μόλις πέντε γκολ για να «πιάσει» τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο στην 6η θέση. Παράλληλα, έχει τον δεύτερο καλύτερο μέσο όρο αγώνων και τερμάτων μετά τον Φαν Νίστελρόι. Συγκεκριμένα, μετράει 36 γκολ σε 55 ματς (0.65), τη στιγμή που ο Ολλανδός έχει 56 τέρματα σε 81 αναμετρήσεις (0.69).

Τέλος, ο διεθνής επιθετικός έφτασε τον δεύτερο στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να βγει πρώτος σκόρερν σε όλες τις διοργανώσεις. Στο Κύπελλο ισπανίας τερμάτισε στην 1η θέση μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, στο πρωτάθλημα είναι επίσης στην 1η θέση, και πλέον μόνο με θαύμα δεν θα βγει πρώτος και στο Champions League, καθώς για να χάσει τον τίτλο, πρέπει είτε ο Κριστιπάνο, είτε ο Μπενζεμά να σκοράρουν 6 φορές στον επαναληπτικό...

Αναλυτικά οι πρώτοι σκόρερ της φετινής διοργάνωσης:

1. Λιονέλ Μέσι (Μπαρετσελόνα) 11

2. Σαμουέλ Ετό (Ιντερ) 8

. Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν Μονάχου) 8
 
4. Νικολά Ανελκά (Τσέλσι) 7
 
5. Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης) 6 

. Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια) 6

. Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρ.) 6

8. Ραούλ (Σάλκε) 5

Οι πρώτοι σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ (1993-σήμερα):
  
1. Ραούλ (Ισπανία) 71
  
2. Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ (Ολλανδία) 56
  
3. Τιερί Ανρί (Γαλλία) 50
  
4. Αντρέι Σεβτσένκο (Ουκρανία) 48
  
5. Φίλιπο Ιντζάγκι (Ιταλία) 46
  
6. Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (Ιταλία) 42

7. Λίονελ Μέσι (Αργεντινή) 36

8. Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού) 33

9. Φερνάντο Μοριέντες (ισπανία) 33

10. Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία) 28

Δεν υπάρχουν σχόλια: