Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Πρόστιμο 40 χιλιάδων ευρώ στον Ολυμπιακό!!

Την απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη ζήτησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος απολογήθηκε για την συμπεριφορά και τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ, μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
«Έχουμε τον ορισμό του δεδικασμένου. Δεν μπορείται να δικάσετε το ίδιο πρόσωπο δύο φορές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Θοδωρής Γιαννίκος.

Επίσης, πρόσθεσε ότι ακόμα και αν επιβληθεί ποινή στον Βαγγέλη Μαρινάκη, η Πειθαρχική Επιτροπή δεν μπορεί να παραβλέψει την αντικειμενική ευθύνη του Ολυμπιακού, στον οποίο, όμως, σύμφωνα με τον Θοδωρή Γιαννίκο, δεν μπορεί να επιβάλλει ποινή, επειδή έχει καταδικαστική απόφαση σε βάρος του για τον ίδιο αγώνα.

Νωρίτερα, πάντως, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, επέβαολε χρηματική ποινή 40 χιλιάδων ευρώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, κηρύσσοντάς την ελεγκτέα για δυσμενείς κρίσεις κατά του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή. Το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει γίνει γνωστό, όμως, πιθανολογείται ότι πρόκεται για την ανακοίνωση που είχε εκδόσει πριν από καιρό η Θύρα 7.

Αν όντως είναι έτσι τα πράγματα, τότε πρόκειται για μια πρωτόγνωρη απόφαση, καθώς ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν έχει τιμωρηθεί ομάδα για ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών της.

Απολογήθηκε και ο Μπέος

Το πρωί της Πέμπτης απολογήθηκε, μέσω υπομνήματος και ο Αχιλλέας Μπέος, για δύο γεγονότα. Πρώτον για τα όσα φέρεται να είπε σύμφωνα με αυτά που γράφει ο Τάσος Κάκος στο φύλλο αγώνα του Άρης-Ολυμπιακός Βόλου («γ... το σύστημά σας») και δεύτερον για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο, μετά την λήξη του ματς Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός.

Για το πρώτο θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρει ότι δεν έβρισε τον Πιλάβιο και πως τα όσα είπε περί συστήματος, έχουν να κάνουν με τον ορισμό των διαιτητών. 
Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: