Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Τα «γιατί» του Μουρίνιο και η ανωτερότητα του Γκουαρδιόλα

Ο προπονητής της θριαμβεύτριας Μπαρτσελόνα αγνόησε τα βέλη του πορτογάλου κόουτςΗ προαναγγελία του τέταρτου εφετινού «clasico» με τις δηλώσεις ένθεν και ένθεν που ανέβασαν στα ύψη το θερμόμετρο του πρώτου ημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, δεν άφηνε περιθώρια για κάτι διαφορετικό. «Πολλές κλωτσιές, ακόμη περισσότεροι θεατρινισμοί και ελάχιστο ποδόσφαιρο» όπως περιέγραψε η βρετανική εφημερίδα «Guardian» τον θρίαμβο της Μπαρτσελόνα (2-0) στο άνδρο της αιώνιας αντιπάλου της «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Μοναδικές στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας ήταν αυτές των δύο γκολ του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη Λιονέλ Μέσι, ο οποίος άνοιξε διάπλατα τον δρόμο των Μπλαουγκράνα προς τον τελικό της 28ης Μαΐου στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου.

«Αηδιάζω που ζω σε έναν τέτοιο κόσμο» δήλωσε ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης κ. Ζοζέ Μουρίνιο αναφερόμενος στο πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι που αντιμετωπίζει τη Μπαρτσελόνα και στο οποίο η ομάδα του τελειώνει τον αγώνα με παίκτη λιγότερο.

«Συμβαίνει σε κάθε ημιτελικό που μετέχει η Μπαρτσελόνα. Γιατί; Ελπίζω κάποια στιγμή της ζωής μου να μάθω την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Γιατί δεν άφησαν την Τσέλσι να πάει στον τελικό πριν από δύο χρόνια; Γιατί χρειάστηκε πέρυσι η Ιντερ ένα θαύμα για να αποκλείσει τη Μπαρτσελόνα; Γιατί συμβαίνει ξανά το ίδιο εφέτος. Δεν καταλαβαίνω. Γίνεται για να διαφημίζεται η Unicef; Η’ μήπως επειδή ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας Βιγιάρ είναι πρόεδρος των επιτροπών διαιτησίας της FIFA και της UEFA; Αυτοί έχουν τη δύναμη και όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν καμία ελπίδα»

Ο κ. Μουρίνιο στο ξέσπασμά του επανέλαβε ότι «θεωρώ τον Πεπ Γκουαρντιόλα φανταστικό προπονητή, ωστόσο κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2009 χάρη σε μια διαιτησία σκάνδαλο απέναντι στην Τσέλσι και αν κερδίσει και την εφετινή διοργάνωση θα έχει προηγηθεί αυτό το σκάνδαλο».

Από την πλευρά του ο θριαμβευτής του πρώτου ημιτελικού τεχνικός των Μπλαουγκράνα κ. Πεπ Γκουαρντιόλα έδειξε ανωτερότητα και δεν απάντησε στον πορτογάλο συνάδελφό του.

Για τον αγώνα μίλησαν οι πρωταγωνιστές. Ο μαέστρος της Μπαρτσελόνα Τσάβι σημείωσε ότι «είμασταν ανώτεροι και η μοναδική ομάδα στο γήπεδο που επιδίωξε να παίξει ποδόσφαιρο, επομένως το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα δίκαιο».

Από την πλευρά του ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Κριστιάνο Ρονάλντο είπε με νόημα αναφερόμενος στην αμυντική τακτική της ομάδας του ότι «δεν μου αρέσει να παίζω έτσι, ωστόσο προσπαθώ να προσαρμοστώ».

Οσο για τον επαναληπτικό της ερχόμενης Τρίτης (4/5, 21.45, Mega) στο «Καμπ Νου»; Ο κ. Μουρίνιο παραδέχτηκε ότι οι ελπίδες της Ρεάλ να ανατρέψει το 0-2 είναι μηδαμινές: «Ακόμη κι αν σκοράρουμε, θα μας σκοτώσουν. Είναι ένα αποτέλεσμα απίθανο να ανατραπεί και η Μπαρτσελόνα είναι ήδη στον τελικό».

Πάντως εκτός από την προσεχή αναμέτρηση, την τελευταία εφετινή ανάμεσα στους «αιωνίους» αντιπάλους της Ισπανίας, αναμένεται να παιχθούν αρκετά ακόμη επεισόδια της διαμάχης των δύο γιγάντων της Πριμέρα Ντιβισιόν. Οπως έγινε γνωστό η Μπαρτσελόνα εξετάζει το ενδεχόμενο να καταγγείλει τον κ. Μουρίνιο στην UEFA όσον αφορά τις δηλώσεις του μετά τον ημιτελικό... Πηγη Το Βημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: