Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Η πρώτη απόκρουση του Κουρτουά στην Τσέλσι!! (video)

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε ο Κουρτουά αναμένεται να 'χει κατεβασμένα μόνιμα τα... ρολά της Τσέλσι, όπως έδειξε στην πρώτη του απόκρουση φορώντας τα μπλε!

Η πρώτη απόκρουση του Κουρτουά στην Τσέλσι (video)
Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Τιμπό Κουρτουά φόρεσε σε αγώνα –έστω και φιλικό- τα μπλε της Τσέλσι κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης.

Και παρά το ενδεχόμενο «τρακ» που μπορεί να ‘χει , ο Βέλγος τερματοφύλακας όχι απλά έδειξε πανέτοιμος να γίνει το νούμερο «1» στους Λονδρέζους, αλλά η πρώτη του απόκρουση ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

Έστω κι αν στη πορεία νικήθηκε απ’ την άσπρη βούλα (1-0 στο ημίχρονο προηγούνται οι Γερμανοί).




Πηγή: sport-fm.gr

«Πόλεμος» ανάμεσα σε Πουλίδο και Τίγκρες!!

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του Άλαν Πουλίδο και της Τίγκρες, με εκατέρωθεν «χτυπήματα» κάτω από τη ζώνη, την ώρα που ο Ολυμπιακός περιμένει τις εξελίξεις.
Ο Μεξικανός επιθετικός που έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό ανέβασε στο twitter τη φωτοτυπία της προσφυγής που έκανε στη δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι είναι ελεύθερος από το σύλλογό του από το τέλος Ιουνίου και ότι μπορεί να πάει σε άλλη ομάδα.

Δείτε το tweet του Πουλίδο

View image on TwitterView image on Twitter
Hechos de la controversia


Η απάντηση της Τίγκρες
Λίγες ώρες αργότερα η διοίκηση της Τίγκρες απάντησε με ανακοίνωσή της ότι ο Πουλίδο έχει συμβόλαιο.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο παίκτης επέστρεψε από το Παγκόσμιο Κύπελλο, αρνήθηκε να παίξει στο Σούπερ Καπ ζητώντας άδεια, ενώ όταν γύρισε στις προπονήσεις του ζητήσαμε να γίνει μια συζήτηση αλλά εκείνος αν και είπε ότι θα παραστεί δεν το έκανε ποτέ. Την επομένη μάλιστα άργησε να πάει στην προπόνηση, ενώ είχε προκλητική συμπεριφορά στις οδηγίες που δέχτηκε από το προπονητικό επιτελείο.  Ο Άλαν γνωρίζει και έχει υπογράψει όπως όλοι οι παίκτες στο Μεξικό τους κανονισμούς, αλλά απέτυχε να τους σεβαστεί και θα υποστεί κυρώσεις. Μπορεί να θέλει να πάει στο εξωτερικό, αλλά είναι υποχρεωμένος να εμφανιστεί στην προπόνηση και στη διοίκηση καθώς έχει υποχρεώσεις με την Τίγκρες. Κάθε συζήτηση με άλλη ομάδα πρέπει να γίνει με την Τίγκρες. Μέχρι σήμερα έχει έρθει μία πρόταση από το Βέλγιο η οποία απορρίφθηκε».
Πηγή: gazzetta.gr

Μια δίκαιη απόφαση για τον Σαβιόλα!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για το θέμα του Σαβιόλα και την λύση που πρέπει να βρεθεί για το καλό, τόσο της ομάδας, όσο και του παίκτη.
Προφανώς και η χθεσινή βραδιά άνηκε στον Δημήτρη Διαμαντάκο. Τον νεαρό φορ που αυτό το ταξίδι στην Αμερική δεν πρόκειται να το ξεχάσει ποτέ, ότι και αν ακολουθεί στην καριέρα του. Και ειδικά αυτό το φιλικό ματς με τους πρωταθλητές Αγγλίας είχε και άλλα ευχάριστα νέα, πάντα μιλώντας για τα πρόσωπα. Ο Γκαζαριάν ας πούμε στο διάστημα που αγωνίστηκε. Ή ο Σάμαρης. Ή το ένα ακόμη καλό δείγμα του Ντοσεβί.
Έχουμε την εντύπωση όμως ότι τη πλέον ενδιαφέρουσα δοκιμή που επιχείρησε ο Μίτσελ κόντρα στη Σίτι, δεν είχε φόντο... ελληνικό ή «νεοφερμένων» αλλά αργεντίνικο. Η συνύπαρξη Σαβιόλα και Τσόρι στην ίδια 11άδα. Σε ένα κλασικό 4-4-2 με διαμάντι.
Και οι δύο στη θέση τους. Ο Τσόρι πίσω από τους επιθετικούς για το «παραπάνω» και ο Σαβιόλα σε ρόλο κλασικού «δεύτερου» σε μια θέση που υπήρξε... καθηγητής στην καριέρα του. Η συνεργασία των δύο, η ταχύτητα στη σκέψη και στις εναλλαγές της μπάλας, ο τρόπος με τον οποίο θέλησαν να λειτουργήσουν στο «τρανζίσιον» μέσα από ένα σχήμα που είναι ξεκάθαρα της... κόντρα μπάλας, πρέπει να ικανοποίησε τον Ισπανό σε αυτό το ένα ημίχρονο της δοκιμής. Είχε «στιγμές», είχε καλές ιδέες και καλή εκτέλεση. Και αυτό είναι που κρατά ένας προπονητής, είκοσι μέρες πριν από την έναρξη της σεζόν. Ας περιμένει άλλους επιθετικούς. Ας έχει κατά νου άλλη βασική διάταξη.
Έχει τέσσερις πολύ καλούς κεντρικούς χαφ ο Ολυμπιακός αυτόν τον καιρό (Σάμαρης, Μανιάτης, Κασάμι, Τσόρι) και η ταυτόχρονη παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο θα μπορούσε να προκύψει μόνο από ένα τέτοιο σχήμα. Χωρίς εξτρέμ. Η βάση της δοκιμής λοιπόν ήταν αυτή. Και η προέκταση της έφερε τους δύο Αργεντινούς μαζί στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που πέρσι συνέβη ελάχιστα. Έπαιζε ή ο ένας ή ο άλλος.
Όταν όμως μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό έχει στο ρόστερ του τον Σαβιόλα και τον Τσόρι δεν γίνεται να σκέφτεται πως θα αφήσει έναν από τους δύο στον πάγκο. Και μιας και δεδομένα ο Ντομίνγκεζ είναι πιο χρήσιμος στο πλάνο του προπονητή (με την 4-1-4-1 διάταξη που πέρσι αποτέλεσε σήμα κατατεθέν), δεν γίνεται να προκύπτει μια ρεζέρβα με ετήσιο συμβόλαιο 1,5 εκατ ευρώ.  Αυτές είναι «πολυτέλειες» για άλλες τσέπες. Όχι ελληνικές. Ο Σαβιόλα είναι ο παίκτης που είδαμε στο χθεσινό πρώτο ημίχρονο. Τα χρόνια πέρασαν, η έκρηξη χάθηκε, αλλά μια ποδοσφαιρική ζωή ο Αργεντινός αυτό ήξερε να κάνει. Να παίζει σαν δεύτερος επιθετικός.. Να μπαίνει ανάμεσα, να εκμεταλλεύεται την έξυπνη κίνηση του χωρίς τη μπάλα, να τραβάει τους αμυντικούς, να πασάρει καλά, και βέβαια να έχει και μια καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Όχι σαν «δεκάρι», όχι σαν φορ. Αν έχεις λοιπόν σκοπό να λειτουργείς με δύο επιθετικούς τότε φυσικά και είναι ακόμη μια χαρά χρήσιμος. Αν όχι; Τότε δεν υπάρχει λόγος να τον διατηρήσεις στο ρόστερ σου. Και αυτό έχει τη σημασία του, τώρα που με την επιστροφή στα πάτρια εδάφη οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να πάρουν τις επόμενες αποφάσεις τους, για τον σχεδιασμό.
Ο Αργεντινός έφτασε πέρσι τέτοια εποχή στην Ελλάδα, και το τεράστιο όνομα του υπόσχονταν πολύ περισσότερα από όσα είδαμε. Από 15 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και μια μάλλον μέτρια παρουσία σε μια σεζόν που δεν λες ότι την... υπέγραψε και όλας. Κάποιες καλές στιγμές, και πολλές αδιάφορες ήταν το περσινό για τον 32άχρονο. Δεν έμεινε τυχαία στη σκιά του Μήτρογλου και του Ολαϊτάν. Δεν έγινε τυχαία η ρεζέρβα του Ντομίνγκεζ. Δεν έπαιξε όμως και σχεδόν ποτέ στην θέση του. Διότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν ένα αγωνιστικό πλάνο που ουσιαστικά δεν προσφέρεται για δεύτερο επιθετικό. Τουλάχιστον με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Σαβιόλα το 2014. Έγινε κάποιες φορές στην αρχή ένα «πάντρεμα» με τον Μήτρογλου χωρίς όμως να υπάρχει ο επιτελικός μέσος που θα τους βοηθήσει με κάθετο ποδόσφαιρο να συνεργαστούν όσο καλά θα μπορούσαν.
Ξαναλέμε βέβαια ότι ο προπονητής είναι εκείνος που ξέρει και αποφασίζει. Και ο Μίτσελ με βάση το υλικό που είχε στα χέρια του, αλλά και την ανάγκη να δημιουργήσει ένα σχήμα που θα δικαιολογεί κατοχές μπάλας άνω του 65% στο 80% των αναμετρήσεων της σεζόν, το είδε... διαφορετικά πέρσι. Όπως το έβλεπε πιο πριν ο Βαλβέρδε. Ένα ποδόσφαιρο με επιθετικό πλάτος. Μια ομάδα που ο πλέι-μέικερ της θα είναι ο κόφτης (Σάμαρης). Το χθεσινό 4-4-2 με διαμάντι ήταν μια επιλογή που πέρσι την έκανε... βασικό του σχέδιο ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου. Δεν ήταν επιλογή των πρωταθλητών Ελλάδας. Νομίζουμε ότι είναι η πρώτη φορά που ο Μίτσελ επιχείρησε κάτι τέτοιο στους 18-19 μήνες που βρίσκεται εδώ. Δοκιμή έστω σε φιλικό παιχνίδι.  
Για να επιστρέψουμε όμως στην βάση της κουβέντας μας. Ο Ολυμπιακός της επίθεσης κέρδισε στην Αμερική τον Διαμαντάκο. Ή πιο σωστά ο Διαμαντάκος κέρδισε την προσοχή όλων μας, και δείχνει έτοιμος να πάρει και άλλες ευκαιρίες. Παράλληλα είναι να προστεθεί στο ρόστερ κάποια στιγμή ο Πουλίδο, ένας κλασικός φορ και ίσως ένας ακόμη επιθετικός (αν ο Πουλίδο δεν προλάβει τις ημερομηνίες ελέω της δικαστικής διαμάχης με τη Τίγκρες και δεν δηλωθεί στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ). Μέσα στον Αύγουστο είναι να κάνει και την δική του προσπάθεια για επαναφορά ο Μάικλ Ολαϊτάν (λέγεται ότι οι τελευταίες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Νιγηριανός του δίνουν το δικαίωμα να ελπίζει βάσιμα ότι κάποια στιγμή θα ξαναμπεί στις ράγες). Και αν προσθέσει κανείς και τον Παπάζογλου; Οι επιθετικοί μέσα στη σεζόν μπορεί να φτάσουν τους έξι. Χωρίς να μετρήσει κανείς τον Σαβιόλα.
Υπάρχει λοιπόν χώρος στο πλάνο του προπονητή για τον Αργεντινό; Υπάρχει στο μυαλό του Μίτσελ όντως η ιδέα να επενδύσει κάποια στιγμή σε σχήματα με δύο επιθετικούς; Αν ναι, τότε ο 32άχρονος προφανώς και μπορεί να βρει θέση στην ομάδα; Δεν υπάρχει; Τότε πραγματικά θα είναι κάτι παραπάνω από πολυτέλεια η παραμονή του. Σε τελική ανάλυση αν είναι να μείνει για να κάνει 15 συμμετοχές εκ των οποίων οι περισσότερες σε ματς Σούπερ Λιγκ για το... μεγάλο rotation, ας δοθεί αυτός ο χρόνος συμμετοχής στον Διαμαντάκο που τώρα ξεκινά.  Και το συμβόλαιο του ας προσφερθεί σε έναν ποδοσφαιριστή που θα έρθει όχι μόνο για την 11άδα αλλά για να αποτελέσει σημείο αναφοράς.
Πηγή: gazzetta.gr

Ανακοινώνει Ντι Μαρία η Παρί!

Όλα έτοιμα για την μεταγραφή του Ντι Μαρία από την Παρί, σύμφωνα με την «El Confidencial». To ποσό «μαμούθ» των Παριζιάνων δελέασε τη Ρεάλ και εντός της εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις.

Ανακοινώνει Ντι Μαρία η Παρί
Μόνο τα τυπικά φαίνεται πως απομένουν για την απόκτηση του Άνχελ Ντι Μαρία από την Παρί Σεν Ζερμέν, που επισημοποιεί το deal ακόμη και την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την «El Confidencial», οι Παριζιάνοι κατάφεραν να τα βρουν με την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ έχουν συμφωνήσει και με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό. Το ποσό δε, που αναμένεται να βάλουν στα ταμεία τους οι «μερένχες» θα αγγίξει τα 75εκατ. ευρώ! Όπως γράφουν οι Ισπανοί, ο ατζέντης του παίκτη, Χόρχε Μέντες, βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στις ΗΠΑ προκειμένου να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες του deal με τον πρόεδρο της «βασίλισσας», Φλορεντίνο Πέρεθ.

Τέλος, ο Ντι Μαρία αναμένεται να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με την Παρί, που θα του αποφέρει περίπου 8 εκατ. ευρώ ετησίως. Πηγή: sport-fm.gr

«Στην Μονακό ο Φαλκάο φέτος»

Την πεποίθηση ότι ο Ραδαλέμ Φαλκάο θα παραμείνει στη Μονακό και τη νέα σεζόν εξέφρασε ο τεχνικός της ομάδας, Λεονάρντο Ζαρντίμ.

«Στην Μονακό ο Φαλκάο φέτος»
Με την φανέλα της Μονακό, υποστηρίζει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, θα αγωνίζεται την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Ραδαλέμ Φαλκάο.

Ο Κολομβιανός επιθετικός είναι ο «Νο1» στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επιθετική της γραμμή, όμως ο Πορτογάλος τεχνικός τονίζει ότι ο γαλλικός σύλλογος δεν επιθυμεί να τον δώσει.

Όπως δήλωσε και ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού:

«Την δεδομένη σιγμή, ο Φαλκάο ανήκει στην Μονακό και είναι εκατό τις εκατό μαζί μας, οπότε δεν θέλουμε να τον αφήσουμε να φύγει. Είναι κρίμα που χάσαμε τον Χάμες (Ροντρίγκες), αλλά υπολογίζουμε στην παραμονή του Ραδαμέλ (Φαλκάο). Ανεξάρτητα τι λέει ο κόσμος, ο ποδοσφαιριστής μας ανήκει. Βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποκατάστασης του τραυματισμού του και θα είναι στην Μονακό αυτή Πηγή: sport-fm.gr

«Μίλησε» η έδρα!

Ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα άντεξε στην αντεπίθεση του Σεμπαστιάν Οζιέ και κατέκτησε τη νίκη στο «σπίτι» του, στο Ράλι Φινλανδίας.

«Μίλησε» η έδρα
Την τρίτη του φετινή νίκη στο WRC πανηγύρισε ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα. Ο Φινλανδός πιλότος της Volkswagen επικράτησε στο Ράλι που έγινε στην πατρίδα του αντέχοντας στην πίεση του ομόσταβλού του, Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος έφτασε στο Power Stage απέχοντας 3.7 δευτερόλεπτα, αλλά κατάφερε να είναι μόνο 0.1 δευτερόλεπτο πιο γρήγορος καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση συνολικά, αλλά κερδίζοντας τους τρεις βαθμούς από την πρωτιά του.

Τρίτος ήταν ο Κρις Μικ και τέταρτος ο Αντρέας Μίκελσεν, ενώ πέμπτος έμεινε ο άλλος.. γηπεδούχος, Μίκο Χιρβόνεν.

Ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος, ένατος από τους 13 συνολικά, θα γίνει στη Γερμανία 21-24 Αυγούστου.

Η τελική κατάταξη:

1. Λάτβαλα, VW 2.57.23.2
2. Οζιέ, VW, +3.6
3. Μικ, Citroen, +50.6
4. Μίκελσεν, VW +1.52.5
5. Χιρβόνεν,M-Sport Ford +2.49.7
6. Χάνινεν, Hyundai +4.29.0
7. Έβανς, M-Sport Ford +5.25.8
8. Παντόν, Hyundai +6.17.8
9. Χ. Σόλμπεργκ, Henning Solberg +12.07.0

Οι νικητές των ειδικών:

SS1: Λάτβαλα
SS2: Λάτβαλα
SS3: Οζιέ
SS4: Οζιέ
SS5: Λάτβαλα
SS6: Λάτβαλα
SS7: Μικ
SS8: Οζιέ
SS9: Οζιέ
SS10: Λάτβαλα
SS11: Λάτβαλα
SS12: Λάτβαλα
SS13: Οζιέ
SS14: Λάτβαλα
SS15: Λάτβαλα
SS16: Λάτβαλα
SS17: Οζιέ
SS18: Λάτβαλα
SS19: Λάτβαλα
SS20: Οζιέ
SS21: Οζιέ
SS22: Οζιέ
SS23: Οζιέ
SS24: Λάτβαλα
SS25: Οζιέ
SS26: Οζιέ
Πηγή: sport-fm.gr

Μίτσελ: «Επιστρέφουμε ικανοποιημένοι»

Την ικανοποίησή του για την εικόνα του Ολυμπιακού στην Αμερική εξέφρασε ο Μίτσελ. Δύο μέρες ρεπό, η ανταμοιβή του Ισπανού τεχνικού στους παίκτες του.

Μίτσελ: «Επιστρέφουμε ικανοποιημένοι»
Οι δύο νίκες και η συνολική παρουσία του Ολυμπιακού και των παικτών του στο τουρνουά που έγινε στην Αμερική, απέναντι σε μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου γέμισε με ικανοποίηση τον Μίτσελ.

«Εξαιρετικό τουρνουά. Επιστρέφουμε ικανοποιημένοι. Σας ευχαριστώ παιδιά», το μήνυμα του Ισπανού τεχνικού μέσω twitter την επομένη της αναμέτρησης με την Μάντσεστερ Σίτι, που κρίθηκε στα πέναλτι (5-4) υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Διήμερο ρεπό περιμένει τους παίκτες του, όταν επιστρέψουν στην Ελλάδα.




View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
Great tournament . We return satisfied. Thanks guys and two free days .


Πηγή: sport-fm.gr

Καμία ανησυχία για Σιόβα!

Με την επιστροφή της αποστολής του Ολυμπιακού από τις ΗΠΑ θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση του Δημήτρη Σιόβα που χρειάστηκε να αντικατασταθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι.

Καμία ανησυχία για Σιόβα
Δεν είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Δημήτρη Σιόβα, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στον ορθό μηριαίο μετά από μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Τζέκο κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου των Πειραιωτών, το οποίο ανέφερε ότι η αλλαγή από πλευράς Μίτσελ έγινε κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Οι «ερυθρόλευκοι» αναφέρουν ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό, αφού ο διεθνής στόπερ δεν πονούσε στο συγκεκριμένο σημείο μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ωστόσο, με την επιστροφή της ομάδας από τις ΗΠΑ θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση του παίκτη.
Πηγή: sport-fm.gr

Οι Έφηβοι σβήνουν τα φώτα!! (video)

Δύο φοβερές τάπες από Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη βρίσκουμε στις πέντε καλύτερες φάσεις της χθεσινής μέρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων του Ικονίου.

Οι Έφηβοι σβήνουν τα φώτα (video)
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Γιώργος Παπαγιάννης έκαναν δύο εντυπωσιακά μπλοκ στον ημιτελικό με τη Σερβία.

Αυτά μπορεί να μην αποδείχτηκαν αρκετά για να έρθει η πρόκριση στον τελικό, αλλά βρίσκονται στις πέντε καλύτερες φάσεις της χθεσινής μέρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων του Ικονίου.




Πηγή: sport-fm.gr

Μέσα ο Μέντες, πρόβλημα με Πέτριτς!

Κανονικά γυμνάστηκε στην πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού ο Μέντες εν όψει Σταντάρ, αλλά ο Γιάννης Αναστασίου είδε τον Μλάντεν Πέτριτς να αποχωρεί με ένα τράβηγμα στη γάμπα.

Μέσα ο Μέντες, πρόβλημα με Πέτριτς
Κρίσιμη ήταν η σημερινή ημέρα για την συμμετοχή του Μέντες Ντα Σίλβα στην προσεχή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Σταντάρ Λιέγης για τη ρεβάνς στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League.

Ο Ολλανδός μέσος κατάφερε να προπονηθεί κανονικά με τους «πράσινους», όπως συνέβη και με τον νεαρό Κώστα Κότσαρη.

Ωστόσο, οι προθέσεις του Γιάννη Αναστασίου θα ξεκαθαρίσουν πιθανότατα στην απογευματινή (στις 18:00) προπόνηση του «τριφυλλιού», όπου τα βλέμματα θα είναι στραμμένα και στον Μλάντεν Πέτριτς.

Ο λόγος είναι ότι ο Κροάτης φορ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη γάμπα και αποχώρησε κατά τη διάρκεια του πρωινού προγράμματος.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν την προπόνησή τους με το καθιερωμένο ζέσταμα, συνέχισαν με ασκήσεις ανάπτυξης, τακτικής και στημένες φάσεις ενώ ολοκλήρωσαν με οικογενειακό δίτερμα.Πηγή: sport-fm.gr

Ανατροπή με Τρεζεγκέ!!

Θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί τελικά στον Αστέρα Τρίπολης παρουσιάζεται ο Νταβίντ Τρεζεγκέ, με τους Αρκάδες να κάνουν καλύτερη προσφορά στον Γάλλο στράικερ.

Ανατροπή με Τρεζεγκέ!
Το όνομα του Νταβίντ Τρεζεγκέ επανέρχεται για τον Αστέρα Τρίπολης, αφού ο Γάλλος επιθετικός απογοητεύτηκε από τα όσα συνάντησε στην Ινδία μετά την συμφωνία του με την Πιουν Σίτι.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Goal», o 37χρονος φορ φέρεται να μετάνιωσε για τη συγκεκριμένη επιλογή του και επικοινώνησε με τους Αρκάδες, ώστε να μάθει αν ακόμα ενδιαφέρονται για εκείνον.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κ.κ. Γιάννης Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος τον ενημέρωσαν ότι ακόμα τον θέλουν και, μάλιστα, αύξησαν κατά 50 χιλιάδες την προσφορά τους, με τη νέα πρόταση στον παίκτη να φτάνει τα 350.000 ευρώ.

Μάλιστα, αν δεν προκύψει πρόβλημα με την αποχώρησή του από τον ινδικό σύλλογο, τότε όλα δείχνουν ότι ο Τρεζεγκέ την επόμενη χρονιά θα «κοσμήσει» με την παρουσία του τα ελληνικά γήπεδα.

Εφόσον ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη συμφωνία, ο Αστέρας Τρίπολης θα αποκτήσει έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή και Πρωταθλητή Ευρώπης, με την είδηση της μεταγραφής να αναπαράγεται από ΜΜΕ σε όλον τον κόσμο. Πηγή: sport-fm.gr

Βρήκε τον εκλεκτό για τον «άσο»!

Στον Κέβιν Ολιμπά έχει καταλήξει ο Πλατανιάς για να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στη θέση του τερματοφύλακα.

Βρήκε τον εκλεκτό για τον «άσο»
Προτεραιότητα αποτελεί για τον Πλατανιά η απόκτηση ενός τερματοφύλακα.

Εδώ και αρκετό καιρό οι Κρητικοί έχουν έρθει σε επαφή με διάφορους ποδοσφαιριστές και, σύμφωνα με τη SportDay, έχουν ξεχωρίσει μία περίπτωση.

Ο λόγος για τον Κέβιν Ολιμπά, με τον οποίο οι διαπραγματεύσεις φαίνεται ότι είναι σε προχωρημένο στάδιο. Ο 26χρονος γκολκίπερ έπαιζε μέχρι πρότινος στην Μπορντό, όπου το 2006 έγινε επαγγελματίες.

Με τους Γιρονδίνους έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο, ενώ τη σεζόν 2009/10 ήταν δανεικός στην Ανζέ.Πηγή: sport-fm.gr

«Πρόταση από Ολυμπιακό για Πάντεφ»

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Γκόραν Πάντεφ, σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα που υποστηρίζει ότι οι Πειραιώτες έχουν καταθέσει ήδη πρόταση για την απόκτησή του.

«Πρόταση από Ολυμπιακό για Πάντεφ»
Αρκετές είναι οι ομάδες που φέρονται να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Γκόραν Πάντεφ, ο οποίος βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από τη Νάπολι.

Ο Σκοπιανός επιθετικός – που είχε ακουστεί και για τον ΠΑΟΚ – φέρεται να είχε δεχθεί μία άκρως δελεαστική πρόταση από την Αλ Τζαζίρα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά εκείνος φαίνεται πως επιθυμεί να συνεχίζεται σε υψηλό επίπεδο.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα από την Ιταλία (του δημοσιογράφου Τζιανλούκα Ντι Μάρτσιο) ο Ολυμπιακός φέρεται να έχει καταθέσει και εκείνος προσφορά για τον διεθνή άσο, χρησιμοποιώντας ως δέλεαρ τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League.

Gianluca Di Marzio         @DiMarzio
Pandev, offerta dall’Al Jazeera: c’è anche l’Olympiakos, la situazione http://fb.me/72JMYdxZd 



Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι επίσημο για τους «ερυθρόλευκους» και τον Πάντεφ, ο οποίος βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο και της Φιορεντίνα. Πηγή: sport-fm.gr

Ύστατη προσπάθεια για Γκαρσία!!

Ύστατη προσπάθεια να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με τον Πάμπλο Γκαρσία θα γίνει τη Δευτέρα με τον Ζήση Βρύζα να καλεί τον Ουρουγουανό για να λυθεί η παρεξήγηση.

Ύστατη προσπάθεια για Γκαρσία
Να βρει λύση με τον Πάμπλο Γκαρσία καλείται η διοίκηση του ΠΑΟΚ.

Ο χειρισμός της συγκεκριμένης περίπτωσης δεν ήταν ο ενδεδειγμένος και σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του δημιουργήθηκε μια κατάσταση που δεν βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία της ομάδας.

Ο Ουρουγουανός ανέλαβε ρόλο στο τεχνικό τιμ, ως βοηθός του Άγγελου Αναστασιάδη, ακολούθησε όμως την προετοιμασία δίχως να έχει διευθετηθεί το θέμα του συμβολαίου του και έδειξε ενοχλημένος που ο Ζήσης Βρύζας δεν τον έπιασε να συζητήσουν, μολονότι βρέθηκε στην Ολλανδία. Και το έδειξε απέχοντας από τρεις προπονήσεις του «Δικέφαλου του Βορρά».

Τις τελευταίες δύο ημέρες δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη. Πιθανολογείται ότι αύριο θα κληθεί από τον Ζήση Βρύζα για να λυθεί η παρεξήγηση και να τα βρουν στο οικονομικό, όπου και εκεί υπάρχει διαφορά. Πηγή: sport-fm.gr

«Πράσινα» σενάρια για Γιαννιώτα!!

Έτοιμος να αποχωρήσει από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ παρουσιάζεται ο Γιάννης Γιαννιώτας και, όπως γράφει σήμερα η SportDay, ο Παναθηναϊκός έχει έρθει σε επαφή με την πλευρά του παίκτη.

«Πράσινα» σενάρια για Γιαννιώτα
Αμφίβολο κρίνεται το μέλλον του Γιάννη Γιαννιώτα στην Φορτούνα Ντίσελντορφ, αφού αυτή τη στιγμή ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Όλιβερ Ρεκ.

Από την Παρασκευή ξεκίνησε η Zweite Liga και ο 21χρονος άσος πολύ δύσκολα θα πάρει τον χρόνο συμμετοχής που επιθυμεί.

Στη Γερμανία υποστηρίζουν ότι ο πρώην παίκτης του Άρη βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση ομάδας και, σύμφωνα με τη SportDay, από κύκλους μάνατζερ διέρρευσε ότι ο Παναθηναϊκός έχει έρθει σε επαφή με την πλευρά του Γιαννιώτα.

Προτεραιότητα για τον ποδοσφαιριστή είναι η παραμονή στο εξωτερικό, αλλά δεν αποκλείεται αν το «τριφύλλι» - που θα κινηθεί για εξτρέμ, εφόσον προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League – τού κάνει επίσημη πρόταση, να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο νεαρός εξτρέμ πήγε την περσινή σεζόν στον γερμανικό σύλλογο, όπου στην δεύτερη κατηγορία είχε 8 συμμετοχές και 1 γκολ. Επίσης, είναι διεθνής με όλες τις «μικρές» Εθνικές, ενώ έχει φορέσει 12 φορές (1 τέρμα) τη φανέλα με το εθνόσημο με την Ελπίδων.
Πηγή: sport-fm.gr

Υποσχέσεις και «καμπανάκια»!

Υποσχέσεις άφησε η ΑΕΚ στο χθεσινό φιλικό στην Ξάνθη, όμως για τρεις «παλιούς» χτυπάει… καμπανάκι εν όψει της νέας σεζόν. Διαβάστε την κριτική του sport-fm.gr για την εικόνα των παικτών της «Ένωσης».

Υποσχέσεις και «καμπανάκια»
Αρκετά καλή ήταν για τα δεδομένα της εποχής η εικόνα της ΑΕΚ στο χθεσινό φιλικό στην έδρα της Skoda Ξάνθης, αφού οι Ακρίτες ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους σε 20 μέρες και η «Ένωση» παίζει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αν και είναι πολύ νωρίς, μπορούν να βγουν συμπεράσματα για συγκεκριμένους παίκτες από τους οποίους ο Τραϊανός Δέλλας και ο κόσμος του «Δικεφάλου» είτε περιμένουν να δείξουν περισσότερα στη συνέχεια είτε με το... καλησπέρα πιστοποίησαν ότι θα αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία για τη νέα σεζόν.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει την κριτική των παικτών που αφήνουν υποσχέσεις και εκείνων που χρειάζεται να δουλέψουν περισσότερο στο βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Καμπανάκι για τρεις

Ανάκογλου: Η ΑΕΚ έδωσε αρκετά χρήματα για την απόκτησή του, πέρσι είχε μέτρια παρουσία και στο πρώτο φιλικό της φετινής σεζόν απογοήτευσε με την απόδοσή του. Ο Δέλλας τον έβαλε στη θέση του Μάνταλου και έδειξε ότι με τέτοιες εμφανίσεις δύσκολα θα μπει στην αποστολή.

Ρόβας: Χρησιμοποιήθηκε στη φυσική του θέση, αλλά φάνηκε ότι η «Ένωση» πρέπει να κινηθεί για την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ. Πέρσι δεν ικανοποίησε και, αν φέτος πάει όπως στον αγώνα με την Ξάνθη, μπορεί να αποχωρήσει και από την ομάδα!

Ντακόλ: Έπαιξε στο β’ ημίχρονο πίσω από τον επιθετικό. Όσο έπαιξε πίσω από τον Τσεβά – πριν μπει ο Μπαρμπόσα – κάπως φάνηκε, αλλά και εκείνος έδειξε λίγα πράγματα. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι προέρχεται από τραυματισμό.

Θα έχουν ανταγωνισμό

Πλατέλλας-Κορδέρο: Λόγω πληθώρας επιλογών θα έχουν αρκετό ανταγωνισμό για μία θέση στην ενδεκάδα και έτσι χρειάζεται να ανεβάσουν ρυθμό. Ο Ισπανός αποτελεί σταθερή αξία, αλλά πρέπει να κάνει περισσότερο και ο νεαρός άσος – που πέρσι ξεκινούσε ως βασικός – πρέπει να κάνει το βήμα παραπάνω, αφού καλείται να ανταγωνιστεί τον Μπαρμπόσα και τον Ζόριτς.

Θα βοηθήσουν με το παραπάνω

Ζόριτς: Έδειξε καλά στοιχεία, έχει αρκετά καλά χαρακτηριστικά. Κανονικά είναι «δεκάρι», χρησιμοποιήθηκε σε πολλές θέσεις στην επίθεση και μπορεί να δώσει λύσεις στον Δέλλα.

Μπαρμπόσα: Ταξίδευε όλη την εβδομάδα και με μόλις τρεις προπονήσεις, προσπάθησε και λίγο έλειψε με την ατομική του προσπάθεια να κρίνει και το αποτέλεσμα του χθεσινού ματς. Στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε ως επιτελικός χαφ, έδειξε πράγματα, και από τη στιγμή που πήγε στα αριστερά έκανε… παπάδες.

Φάγε: Σύγχρονο χαφ ο Αφρικανός, ο οποίος όμως φαίνεται να είναι περισσότερο επιθετικογενής μέσος. Φέρνει, δηλαδή, σε «οχτάρι» και όχι «εξάρι», κάτι που – σε συνδυασμό με τον Ρόβα – αναγκάσει τους ιθύνοντες του συλλόγου να κινηθούν για την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ. Πάντως, θα πρέπει να τον προσέξουν και ο ίδιος να είναι πρόθυμος για δουλειά, ώστε να εξελιχθεί κι άλλο.

Έχουν την εμπειρία

Μάνταλος-Ανέστης-Αραβίδης: Δεν μπορεί να κριθεί στο χθεσινό ματς ο πρώην μεσοεπιθετικός της Ξάνθης, αφού δεν έπαιζε στη φυσική του θέση για να παίξει εκεί ο Ανάκογλου. Χρησιμοποιήθηκε ως αριστερό εξτρέμ και επειδή δεν μπορεί να παίξει εκεί, έκλεινε προς τον άξονα. Από την πλευρά του, ο Ανέστης ήταν καλός στις εξόδους και ο Αραβίδης ήταν απελπιστικά μόνος του στην επίθεση. Έδωσε μάχες, αλλά για την κατηγορία που θα παίξει η ΑΕΚ χρειάζεται κάτι σε πιο… καθαρόαιμο φορ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχει ρόλο την επόμενη χρονιά.

Προσθήκες με… υποσχέσεις

Μπακάκης: Γρήγορος επιθετικός μπακ, θα βοηθάει στην ανάπτυξη της ομάδας και χρειάζεται να δείξει περισσότερη προσοχή στα αμυντικά του καθήκοντα.

Κολοβέτσιος: Σταθερός και στα ψηλά είναι πολύ καλός. Δείχνει αρκετά ώριμος για την ηλικία του.

Σαρρής: Ήταν καλός, αλλά είχε κάποιες λάθος μεταβιβάσεις και πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικός σε αυτό τον τομέα.

Από τους μικρούς ξεχώρισε ο 17χρονος Σβάρνας, ο οποίος άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα το… ξεσκαρτάρισμα!!

Με την επιστροφή του Ολυμπιακού στην Αθήνα θα προχωρήσουν οι προσθαφαιρέσεις στο υπάρχον ρόστερ, με τις προσθήκες να αφορούν κατά κύριο λόγο την απόκτηση σέντερ φορ και εξτρέμ.

Και τώρα το… ξεσκαρτάρισμα
Αρκετά καλή για τα δεδομένα της εποχής ήταν η παρουσία του Ολυμπιακού στο International Champions Cup, όπου κατάφερε να πάρει σημαντικές νίκες απέναντι σε Μίλαν, Μάντσεστερ Σίτι και έχασε – έχοντας πολύ καλό πρόσωπο – κόντρα στη Λίβερπουλ.

Πλέον η «ερυθρόλευκη» αποστολή επιστρέφει στην Αθήνα και θα μπουν στην τελική ευθεία οι μεταγραφές, οι αποχωρήσεις και οι δανεισμοί παικτών. Προτεραιότητα, βέβαια, για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι η απόκτηση σέντερ φορ και εξτρέμ, ώστε να ολοκληρωθεί το υπάρχον ρόστερ για τη νέα χρονιά.

Σε πρώτο πλάνο είναι ο επιθετικός, χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάτι χειροπιαστό από πλευράς Πειραιωτών. Σύμφωνα με τους Ισπανούς, οι συζητήσεις με τη Βαλένθια για τον Ζόνας είναι σε προχωρημένο επίπεδο.

Ο Βραζιλιάνος δεν υπολογίζεται από τον ισπανικό σύλλογο, ο οποίος τον παραχωρεί έναντι 3 εκατ. ευρώ και ο 30χρονος άσος αξιώνει 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο Σαπάτα της Νάπολι, τον οποίον τον έβαλαν στο κόλπο οι Ιταλοί, φαίνεται πως καταλήγει στη Φέγενορντ, ο Βόσεν παραμένει στην Γκενκ και περιμένει να πουληθεί.

Όσον αφορά τώρα τον ακραίο φορ, ψηλά στη σχετική λίστα είναι ο Νόρντιν Αμραμπατ που αρέσει πολύ στον Μίτσελ και φαίνεται πως έχουν αρχίσει ξανά τα «παζάρια» με τη Γαλατασαράι για την απόκτησή του. Στα υπ’ όψιν, όμως, υπάρχουν ο Νιάνγκ της Μίλαν για δανεισμό με οψιόν αγοράς και ο Ρούις της Φούλαμ (που δεν έχει ξεκαθαρίσει αν είναι ελεύθερος).

Πάντως, είναι αρκετά πιθανό στον Ολυμπιακό να δουλεύουν κάποια περίπτωση που να μην έχει βγει προς τα έξω και την ερχόμενη εβδομάδα να σημειωθούν εξελίξεις. Πηγή: sport-fm.gr

«Τελειώνει» του Μανιά για ΠΑΣ!!

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως έχει μπει η υπόθεση του Μιχάλη Μανιά για τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών έχουν μπει σε προχωρημένο στάδιο.

«Τελειώνει» του Μανιά για ΠΑΣ
Παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα θα πρέπει να θεωρείται ο Μιχάλης Μανιάς.

Σύμφωνα με τη SportDay, οι Ηπειρώτες βρίσκονται σε συζητήσεις εδώ και αρκετό καιρό με τον 24χρονο επιθετικό, οι οποίες μάλιστα φαίνεται ότι είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις για το θέμα του Έλληνα φορ. Την ίδια ώρα, στον «Άγιαξ της Ηπείρου» ψάχνουν για αριστερό μπακ και ο Σλόμπονταν Λακίσεβιτς είναι ψηλά στη σχετική λίστα.

Δεν ανησυχούν με Ντάσιο

Εξαιτίας ενός τραυματισμού αντικαταστάθηκε ο Ντάσιος στο 33’ στο χθεσινό φιλικό με τον Παναιτωλικό. Ο έμπειρος αμυντικός υποβλήθηκε σε εξετάσεις για προληπτικούς λόγους, αλλά το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΣ τονίζει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.Πηγή: sport-fm.gr

Λίβερπουλ: «Καθάρισε» και τη Μίλαν!! (video)

Χάρη σε 2-0 σε βάρος της Μίλαν, η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε αήττητη τη φάση των ομίλων του φιλικού International Champions Cup.
Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, που έγινε στο Σάρλοτ, οι «κόκκινοι» εξασφάλισαν την πρώτη θέση στο γκρουπ του Ολυμπιακού και παρουσία στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά προηγήθηκαν στο 17ο λεπτό, καθώς ο Τζο Άλεν εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μικαέλ Εσιέν. Στο 28ο ο Ρίκι Λάμπερτ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Κρίστιαν Αμπιάτι με πέναλτι, ενώ με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου παραλίγο να προκληθεί σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο λόγω αχρείαστου σκληρού μαρκαρίσματος. Στη συνέχεια, ο ιταλικός σύλλογος ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας να ισοφαρίσει, αλλά η Λίβερπουλ πίεσε αποτελεσματικά στη μεσαία γραμμή και στο 90ό λεπτό έφτασε στο 2-0 με τον Σούσο.




Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: Στο νοσοκομείο ο Περέιρα!! (videos)

Λιποθύμησε ο Αλβάρο Περέιρα στο 1-1 της Σάο Πάολο με την Κρισιούμα, αλλά επέστρεψε στο γήπεδο και ολοκλήρωσε το ματς.
Ο 28χρονος Ουρουγουανός αμυντικός, ο οποίος αγωνίζεται στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα ως δανεικός από την Ίντερ, δεν δέχθηκε να γίνει αλλαγή, αν και χτύπησε στο κεφάλι και απώλεσε τις αισθήσεις του, όπως συνέβη στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αλλά με το πέρας της αναμέτρησης διακομίστηκε σε κοντινό νοσοκομείο για ιατρικά τεστ. Στο ίδιο το παιχνίδι, η Σάο Πάολο προηγήθηκε στο 74ο λεπτό με γκολ του Άλαν Κάρντετς, αλλά ισοφαρίστηκε στο 80ό από τον 26χρονο Ροντρίγκο Σόουζα.
Σε άλλο σημερινό ματς του Brasileiro, η πρωτοπόρος Κρουζέιρο άξιζε τη νίκη στην έδρα της Μποταφόγκο, αλλά αρκέστηκε σε 1-1, αφού το γκολ του Εντίλσον στο 25ο λεπτό για τους γηπεδούχους ισοφαρίστηκε στο 60ό από τον 26χρονο Λέο. Τέλος, η Γκρέμιο μπήκε μπροστά στο 12ο με γκολ του Ερνάν Μπάρκος, αλλά στο 59ο και στο 77ο σκόραρε ο 23χρονος Κάιο διαμορφώνοντας το 2-1 υπέρ της Βιτόρια.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Μποταφόγκο-Κρουζέιρο 1-1
Σάο Πάολο-Κρισιούμα 1-1
Βιτόρια-Γκρέμιο 2-1
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
13
29
Κορίνθιανς
12
23
Φλουμινένσε
12
22
Ιντερνασιονάλ
12
22
Σπορτ Ρεσίφε
12
21
Σάντος
12
20
Σάο Πάολο
13
20
Γκοΐας
12
20
Ατλέτικο Παραναένσε
12
19
Γκρέμιο
13
19
Ατλέτικο Μινέιρο
11
15
Βιτόρια
13
14
Παλμέιρας
12
13
Μποταφόγκο
13
13
Κρισιούμα
13
12
Σακεποένσε
11
11
Κοριτίμπα
12
10
Φλαμένγκο
12
10
Μπαΐα
12
9
Φιγκουιρένσε
12
7
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.






 

Πηγή: onsports.gr

MLS: Αρχοντική εμφάνιση από Γκάλαξι!! (videos)

Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, οι Λος Άντζελες Γκάλαξι πραγματοποίησαν νέα εντυπωσιακή εμφάνιση στο 3-1 με τους Πόρτλαντ Τίμπερς.
Στο 14ο λεπτό άνοιξε το σκορ ο Ντιέγκο Βαλέρι επιδεικνύοντας την ευχέρειά του στις εκτελέσεις φάουλ, αλλά στο 45ο ισοφάρισε ο Γκιάσι Ζαρντς, ενώ ακολούθησε ο Ρόμπι Κιν με το 2-1 στο 73ο και πέναλτι στο 85ο. Σε άλλα σημερινά ματς του MLS, οι Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς του Τιερί Ανρί έμειναν πίσω στο 20ό ύστερα από γκολ του Τσάρλι Ντέιβις και με δέκα παίκτες στο 45ο κατόπιν αποβολής του Ματ Μιάζγκα, αλλά με πανέμορφα γκολ των Νταξ Μακ Κάρτι στο 47ο και Μπράντλι Ράιτ-Φίλιπς στο 63ο επιβλήθηκαν με 2-1 των Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον, ενώ νίκη αγωνιζόμενη με δέκα παίκτες πέτυχε και η Ρέαλ Σολτ Λέικ με 1-0 στην έδρα των Κολοράντο Ράπιντς, καθώς το γκολ Χαβιέρ Μοράλες στο 14ο λεπτό αποδείχθηκε αρκετό, παρά την αποβολή του Άρον Μαντ στο 46ο.
Ακόμα, ο Γιανίκ Ντιαλό πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 1-0 των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς με τους Σιάτλ Σάουντερς στο 42ο, αλλά στο 66ο αποχώρησε τραυματισμένος. Από την πλευρά του, ο Φεντερίκο Ιγκουαΐν χάρισε 1-1 στους Κολόμπους Κρου ισοφαρίζοντας με ωραία ενέργεια στο 46ο του εκτός έδρας ματς με τους Σικάγο Φάιρ, που προηγήθηκαν στο 37ο με πέναλτι του Μάικ Μαγκί, ενώ το Τορόντο ξεπέρασε την απουσία του τραυματισμένου Ζερμέν Ντεφόε με εύκολο 2-0 στην έδρα των Μόντρεαλ Ίμπακτ χάρη σε τέρμα του Ζιλμπέρτο στο 11ο και του Λουκ Μουρ στο 54ο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Λος Άντζελες Γκάλαξι-Πόρτλαντ Τίμπερς 3-1
Μόντρεαλ Ίμπακτ-Τορόντο 0-2
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς-Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον 2-1
Σικάγο Φάιρ-Κολόμπους Κρου 1-1
Κολοράντο Ράπιντς-Ρέαλ Σολτ Λέικ 0-1
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς-Σιάτλ Σάουντερς 1-0
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
22
39
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
20
37
Τορόντο
20
29
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
22
28
Κολόμπους Κρου
22
27
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
22
26
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
22
24
Σικάγο Φάιρ
21
22
Χιούστον Ντάιναμο
20
19
Μόντρεαλ Ίμπακτ
21
14
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
20
38
Ρέαλ Σολτ Λέικ
22
36
Λος Άντζελες Γκάλαξι
19
33
Ντάλας
21
30
Κολοράντο Ράπιντς
22
30
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
21
29
Πόρτλαντ Τίμπερς
22
27
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
19
23
Σίβας ΗΠΑ
20
23
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.













Πηγή: onsports.gr

Η σφραγίδα του Μίτσελ!!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου, μιλάει για τον απολαυστικό Ολυμπιακό, του τουρνουά στις Η.Π.Α και για την επιρροή του Μίτσελ, για να πάει ο Θρύλος ακόμα πιο ψηλά.

Η σφραγίδα του Μίτσελ
Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ, έχει πίστη. Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ παίζει σπουδαίο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ, θα ανέβει κι άλλα επίπεδα, γιατί πιστεύει πως μπορεί να ανέβει ακόμα πιο ψηλά στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός μέσα στο παιχνίδι του, πέρα από πολύ θέαμα, έχει βάλει κάτι πολύ σημαντικό, που έχει να κάνει με τον προπονητή. Ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Θεωρεί πως μπορεί να τους κοιτάξει όλους , ακόμα και τους πιο μεγάλους πανευρωπαϊκά, στα μάτια κι αυτό έχει να κάνει με την προσωπικότητα του Ισπανού, που είναι μια σπάνια περίπτωση. Ενός πολύ σπουδαίου παίκτη, που δεν δεχόταν ποτέ την ήττα, γιατί ήξερε πως είναι καλύτερος. Κι αυτή πάει να περάσει πλέον, ο Μίτσελ, αλλά όχι, πλέον, μόνο για τα ελληνικά σύνορα. Αλλά για ακόμα πιο ψηλά.

Κάποιοι πίστευαν πως σε αυτό το τουρνουά, ο Ολυμπιακός θα είναι ο φτωχός συγγενής. Μόνο έτσι δεν ήταν. Ο Θρύλος και στα τρία παιχνίδια, έχοντας ακόμα πράγματα που πρέπει να προσθέσει, στο ρόστερ του και μιλάω για φορ και εξτρέμ, απέδειξε πως πάει για πολύ ψηλά. Ακόμα πιο γρήγορος, ακόμα πιο επιθετικός ακόμα πιο άμεσος στο επιθετικό του κομμάτι. Με Έλληνες ποδοσφαιριστές, που βγάζουν στο γήπεδο, ταλέντο και θράσος που ξεχειλίζει. Με παίκτες αρτίστες, με παίκτες που καταπίνουν τα χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μια παρουσία που και εξαιρετική να την χαρακτηρίσεις, σε αυτά τα τρία παιχνίδια, είναι λίγο. Ο Μίτσελ θέλει να τελειοποιήσει στο έπακρο το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού και αυτό το είδαμε στο τουρνουά αυτό. Έστω και με σέντερ-φορ τον Διαμαντάκο, που έβαλε τρία γκολ σε αυτά τα τρία παιχνίδια. Ο φετινός Ολυμπιακός που φτιάχνει ο Μίτσελ, θα έχει πολλούς Έλληνες να ξεπηδούν μέσα από ένα άριστο σύνολο. Πάνω απ’ όλα χτίζεται ένας Ολυμπιακός, με αέρα νικητή, στο τοπ-επίπεδο. Όπως ακριβώς ήταν ο προπονητής του, σαν παίκτης! Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος...χρόνου!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την υπομονή που... εξαντλήθηκε και τι ξημερώνει η επόμενη μέρα
Την δεδομένη χρονική στιγμή δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Για την ακρίβεια δεν χρειάζονται καθόλου λόγια. Τα πράγματα είναι απλά. Ο Στεφανίδης έχει 2 το πολύ 3 μέρες να εμφανίσει τις συμφωνίες για τις χορηγίες. Αν το κάνει έχει καλώς. Στην συνέχεια εφόσον υπάρχουν χρήματα, η ευθύνη για το αγωνιστικό είναι του προπονητή και θα στραφούμε στις επιλογές του. Επομένως για παίκτες και υλικό έχουμε τον χρόνο να σχολιάσουμε.
Αν όμως ο Στεφανίδης δεν παρουσιάσει τις επόμενες 2-3 μέρες τις χορηγίες, τότε έχω την αίσθηση ότι θα υπάρξουν πολλαπλές κινήσεις ανατροπής του. Είναι δεδομένη η κίνηση Γαλανού. Η μοναδική που στα ίσια έχει θέση την πρόταση της. Καλή ή κακή, αρεστή ή όχι, είναι η μόνη ξεκάθαρη ως τώρα. Γ εθνική! Αυτό θεωρεί ως λύση, αυτό πιστεύει και αυτό θα υποστηρίξει αν ο Στεφανίδης δεν ανταποκριθεί.
Την ίδια στιγμή οι πρώην παρακολουθούν και είναι βέβαιο ότι θα επέμβουν αν η ομάδα πάει για εκούσιο υποβιβασμό. Νομικά όπλα έχουν και είναι δεδομένο ότι το βασικότερο όλων είναι τα χρέη προς το Δημόσιο. Και 0,1% των μετοχών να έχεις και ο άλλος το 99,9% αν εσύ λες στο δικαστήριο ότι θα πληρώσεις τα χρέη στο Δημόσιο και ο άλλος ότι θα πάει η ομάδα για εκκαθάριση το δικαστήριο θα πάει με το...δημόσιο. Εκεί θα φανεί το νομικό επιτελείο του (κάθε) Γαλανού, αν μπορεί να ανατρέψει ένα τέτοιο σκηνικό.
Και εδώ ερχόμαστε στην ουσία. Άσχετα με το τι λέει ο Στεφανίδης, ο Γαλανός ή όποιος άλλος, το θέμα είναι τι θα πουν οι μέτοχοι. ΚΜΑ και ΑΣ όσο στηρίζουν τον Στεφανίδη δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο από το να παραμένει ο Στεφανίδης. Ο χρόνος όμως της υπομονής έχει τελειώσει και όλα μπορούν να ανατραπούν. Εκτός και αν...
ΥΓ1 Δεν ήμουν ποτέ του...λαικισμού. Ο ΑΡΗΣ με το υπάρχον ρόστερ όχι άνοδο δεν μπορεί να χτυπήσει, αλλά είναι φαβορί για να πέσει. Το θέμα δεν είναι πόσους παίκτες έχει σήμερα που βέβαια έχει αργήσει, αλλά σε 2 μήνες (28-9) που αρχίζει το πρωτάθλημα. Αν μάλιστα ψάξει κανείς τις αποστολές των ομάδων που έχουν ξεκινήσει προετοιμασία θα διαπιστώσει ότι αν όχι όλες σε ποσοστό 80-90% έχουν στο ρόστερ τους 15-16 επαγγελματίες και στην προετοιμασία και 5-6 νεαρούς από τις δεύτερες ομάδες. Το θέμα δεν είναι οι παίκτες, αυτοί θεωρώ θα βρεθούν από τον Καλαιτζίδη. Το θέμα ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Αν δεν έρθουν λεφτά, τζάμπα μιλάμε και...γράφουμε!
ΥΓ2 Ο Καπνίδης που υπέγραψε ο Άρης έχει στεφθεί πρωταθλητής με την Κ20 του Άρη, αλλά εκδιώχθηκε από την ομάδα και τον έφερε πίσω ο Καλαιτζίδης που τον “ξεφωνίζουν” ότι διώχνει τα παιδιά της Κ20! Πως είπατε;
ΥΓ3 Η αλήθεια είναι ότι ο ΑΡΗΣ έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που ο κουμπάρος του Καραμελίδη μας κάνει πλάκα. Βλέπει ποιους παίκτες θέλει ο ΑΡΗΣ και επειδή ξέρει ότι ο Καλαιτζίδης είναι εγγύηση πάει και τον παίρνει αυτός αφού θα ΄χει φέτος τριπλάσιο μπάτζετ από τον ΑΡΗ. Απλά να ξέρει ότι σύντομα θα γυρίσει ο τροχός...
YΓ4 Δεν παίρνουν θέση για τα διοικητικά οι οργανωμένοι, γιατί δεν μιλάτε, τους στηρίζετε, είστε συνένοχοι. Παίρνουν θέση, γιατί μιλάτε, η θέση σας είναι στην κερκίδα, τίποτα δεν άλλαξε, θέλετε να ρίξετε την διοίκηση ή να την κρατήσετε. Όσο και να μην γουστάρουν το συνάφι μου, οι οργανωμένοι οπαδοί, μόνο με αυτούς και με τους δημοσιογράφους συμβαίνει αυτό παραφρασμένο με το "δεν τα λέτε, δεν τα γράφετε" κόντρα στο "τα βγάζετε όλα στην φόρα και κάνετε κακό".
Πηγή: gazzetta.gr

Επιμένει για Μανωλά η Γιουβέντους!!

Η Γιουβέντους πιέζει για τον Κώστα Μανωλά και ελπίζει σε... deal, αν και τη δεδομένη στιγμή υπάρχει διαφορά στο οικονομικό!
Πιέζει για το deal με Ολυμπιακό η Γιουβέντους, αφού ο Κώστας Μανωλάς είναι ψηλά στη λίστα της  «Μεγάλης Κυρίας». Οι Ιταλοί επιμένουν πως θα υπάρξουν σύντομα σημαντικές εξελίξεις, αν και τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει διαφορά στο οικονομικό. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πέφτουν κάτω από τα 15 εκατ. ευρώ, αν και οι Ιταλοί τονίζουν πως η συμφωνία μπορεί να κλείσει κοντά στα 12 εκατ. Ο Μανωλάς βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων του εξωτερικού, με τον μάνατζέρ του να επιμένει πως δεν θα συνεχίσει τη νέα σεζόν στο Λιμάνι.
Πηγή: gazzetta.gr

Άκρως επιτυχημένη παρουσία!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για την συμμετοχή του Ολυμπιακού I.C.C. και την εξαιρετική εικόνα που παρουσίασαν οι «ερυθρόλευκοι». 
Απ’ όποια πλευρά και αν το εξετάσει κανείς, η παρουσία του Ολυμπιακού στο International Champions Cup, κρίνεται άκρως επιτυχημένη. Πολύ καλές εμφανίσεις, πέντε γκολ και εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας, κάτι για το οποίο θα αναφερθούμε και παρακάτω.
Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην έφτασαν στο τελικό, αλλά αυτό δεν ήταν το ζητούμενο.  Κόντρα σε Μίλαν, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, οι παίκτες του Μίτσελ κοίταξαν τους ακριβοπληρωμένους και τοπ αντιπάλους τους στα μάτια. Την Μίλαν την διέσυραν, από την Λίβερπουλ έχασαν άδικα (υπήρχαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ ισοφάρισης) και τέλος, κόντρα στη Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλοι και κέρδισαν στα πέναλτι.
Τα πρώτα δύο ματς τα είχαμε αναλύσει, οπότε πάμε στα φρέσκα κουλούρια. Κόντρα στη Σίτι ο Ολυμπιακός είχε και πάλι καλή κυκλοφορίας μπάλας και υπήρχαν στιγμές που οι παίκτες την έκρυβαν. Όπως συνέβη στο γκολ του Τσόρι που ακυρώθηκε (οφσάιντ), αλλά και στο γκολ της ισοφάρισης (1-1) με τον Διαμαντάκο. Χάθηκε η μπάλα, μέχρι να καταλήξει στον νεαρό επιθετικό, που την έστειλε εν τέλει στα δίχτυα.
Ο Διαμαντάκος ήταν το πρόσωπο του αγώνα από πλευράς Ολυμπιακού, καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ. Στο δεύτερο μάλιστα, πέτυχε γκολ… σεντερφορίσιο. Κινήθηκε σωστά στον χώρο και όταν του ήρθε η μπάλα από την εξαιρετική πάσα του Γκαζαριάν, πέρασε τον Χαρτ και πλάσαρε στη κενή εστία. Έφτασε τα τρία γκολ στο τουρνουά και δικαιωματικά κέρδισε την θέση του στο ρόστερ των πρωταθλητών.
Μιας και αναφερθήκαμε στον Γκαζαριάν, πρέπει να πούμε… δύο λογάκια. Κόντρα στη Λίβερπουλ είχε καλή παρουσία, αλλά και άτυχη με το δοκάρι. Κόντρα στη Σίτι, στο διάστημα που αγωνίστηκε, ήταν ιδιαίτερα κινητικός και έβγαλε τρεις πολύ καλές μπαλιές με την μία να μετατρέπεται σε ασίστ. Δεν ξέρουμε, εάν θα εξελιχθεί σε βασικό γρανάζι της ερυθρόλευκης μηχανής, αλλά το σίγουρο είναι ένα.
Μυρωδιάς και άμπαλος δεν είναι. Όπως είχε ακουστεί και γραφεί, όταν ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό. Και τότε γράφαμε, υπομονή να τον δούμε στο γήπεδο, αλλά αρκετοί είχατε διαφορετική γνώμη…
Πρέπει τέλος να σημειωθεί, ότι στο φιλικό με την Σίτι, ο Ολυμπιακός παρουσίασε κενά και προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι. Οι Άγγλοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, κάτι το οποίο οι Πειραιώτες δεν είχαν επιτρέψει να συμβεί στα προηγούμενά τους παιχνίδια…
Πηγή: gazzetta.gr

O Διαμαντίδης, ο Ζοτς και... ο Ρέμος!!

«Ο Διαμαντίδης έστειλε σκάφος στον Ζοτς στην Πάρο και τον έφερε στη Μύκονο για να δουν παρέα τον Ρέμο», ήταν η είδηση που έκανε τον γύρο των ηλεκτρονικών media το πρωί του Σαββάτου. Ωραίο ακούγεται, αλλά... είναι τόσο πραγματικό όσο ότι ο Ομπράντοβιτς θα αναλάβει φέτος τους Λέικερς με βασικό point guard τον αρχηγό του Παναθηναϊκού.
Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο Διαμαντίδης έχει άριστες σχέσεις με τον Ζοτς. Σχέσεις πατέρα και γιου! Ήταν συνεργάτες, έγιναν στην πορεία φίλοι και αποτέλεσαν το κορυφαίο ντουέτο στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ! Παρά την αποχώρηση του Ζοτς από τον Παναθηναϊκό, οι δυο τους συνέχισαν να έχουν επικοινωνία, καθώς... δεν τελειώσανε, που τραγουδάει και ο Ρέμος.
Ο Ομπράντοβιτς ήταν -προφανώς- στην Ελλάδα στις 5 Ιουλίου στον γάμο του Διαμαντίδη και ήδη από τότε είχαν συζητήσει μαζί με τον Σάρας το ενδεχόμενο να βρεθούν όλοι μαζί στη Μύκονο την Τετάρτη 30 Ιουλίου για τη μεγάλη συναυλία του Ρέμου με τον Χούλιο Ιγκλέσιας. Έτσι κι έγινε! Ο Γιασικεβίτσιους ήταν διακοπές στη Μύκονο μαζί με τη σύζυγό του, το ίδιο και ο φρεσκοπαντρεμένος Διαμαντίδης, ενώ ο Ζοτς ήταν με παρέα στην Πάρο και με το σκάφος ενός Σέρβου φίλου του είχαν αποφασίσει -εδώ και μέρες- να κάνουν τη σύντομη διαδρομή για να βρεθούν στη συναυλία του καλοκαίριου!
Αυτή είναι η απλή και διόλου εντυπωσιακή πραγματικότητα. Δυστυχώς, στο Gazzetta κάναμε το λάθος να αναπαράγουμε (όπως, δυστυχώς και πολλά ακόμα Μέσα), χωρίς πρώτα να διασταυρώσουμε την είδηση ότι ο Διαμαντίδης ναύλωσε σκάφος για τον Ζοτς, ένας τίτλος που μπορεί να κάνει «μπαμ», αλλά είναι τελείως αναληθής. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, αλλά... και να είχε συμβεί θα ήταν κάτι που θα αφορούσε αποκλειστικά τον Διαμαντίδη, τον Ομπράντοβιτς και τις οικογένειές τους. Άντε και τον Σάρας, που είναι ο πιο «γλεντζές» από τους τρεις...
Καλές διακοπές και κυρίως... ψυχραιμία και νηφαλιότητα! Για όλους! Δημοσιογράφους, φιλάθλους και «παρατρεχάμενους».
Πηγή: gazzetta.gr

Θέλει Πάντεφ ο Ολυμπιακός!!

Ο Πάντεφ δεν μένει στη Νάπολι και ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτησή του. Οι Ιταλοί κάνουν λόγο για σοβαρό ενδιαφέρον, αλλά στο «κόλπο» είναι Φιορεντίνα και Αλ Τζαζίρα!
Το μέλλον του Γκόραν Πάντεφ δεν θα είναι στη Νάπολι, μιας και ο Σκοπιανός φορ δεν είναι ικανοποιημένος από τον χρόνο συμμετοχής. Ο ίδιος έχει εκδηλώσει την επιθυμία να φύγει από την ομάδα και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο 31χρονος επιθετικός θα μπορούσε... ήδη να φορά τη φανέλα της Αλ Τζαζίρα από την οποία έχει δελεαστική πρόταση, ωστόσο έχει «παγώσει» το θέμα μιας και θέλει να συνεχίσει σε top επίπεδο και φυσικά στην Ευρώπη. Οπως αναφέρουν έγκυρες πηγές από την Ιταλία, ο Ολυμπιακός έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του και δείχνει πως θέλει τον ποδοσφαιριστή, κάτι πάντως που τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν επιβεβαιώνεται από τους «ερυθρόλευκους». Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι εξαιρετικό κίνητρο για τον Πάντεφ, ο οποίος δείχνει θετικός αν φυσικά υπάρξει επίσημη πρόταση. Βέβαια, τον Σκοπιανό επιθετικό θέλει και η Φιορεντίνα, η οποία φέρεται να τον έχει πλησιάσει. Τις επόμενες ημέρες πάντως αναμένονται σημαντικές εξελίξεις...
 
 
Πηγή: gazzetta.gr

Με άλλους δύο παίκτες θα δούμε σούπερ ΑΕΚ!!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου σχολιάζει το φιλικό της ΑΕΚ με την Ξάνθη και γράφει για τα πρώτα συμπεράσματα που έβγαλε από την εμφάνιση της Ένωσης Καλό Αύγουστο και καλή ποδοσφαιρική σαιζόν να έχουμε. Με υγεία πάνω από όλα να απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο που δεν μας έλειψε και πολύ χάρη στο φανταστικό Μουντιάλ που μας έφτιαξε το καλοκαίρι κι ας μας πίκρανε στα πέναλτι και στο... 113.
Είδαμε λοιπόν το πρώτο φιλικό που πάντα είναι... ιερό για τους φανατικούς. Και το πρώτο πράγμα που μπορούμε να πούμε είναι πως η ομάδα φέτος έχει παίκτες. Δεν το γράφω ως δικαιολογία για αυτό που είδαμε πέρυσι και καμία σχέση δεν είχε με αυτό που περιμέναμε. Αλλωστε πέρυσι ήταν τόσο χαμηλό το επίπεδο των ερασιτεχνών αντιπάλων που έκαναν προπονήσεις στο διάλειμμα από τις κανονικές τους δουλειές που η διαφορά της ΑΕΚ έπρεπε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο να είναι, και δεν ήταν, χαώδης. Ομως φέτος το επίπεδο είναι άλλο όπως βέβαια και το επίπεδο των αντιπάλων σε σχέση με τους περυσινούς.
Σε έναν αγώνα χθες λοιπόν που μπήκε ενδιάμεσα στο πιο σκληρό κομμάτι της προετοιμασίας όπου το βάρος πέφτει κυρίως στην φυσική κατάσταση, τρεις προπονήσεις τακτικής έγιναν μόνο πριν από αυτό το παιχνίδι, η ΑΕΚ είναι βέβαιο πως έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα. Εδειξε ένα πρόσωπο αναμενόμενο σε σχέση με τις πολλές και ποιοτικές μεταγραφές που έχει κάνει και πολύ καλύτερο από αυτό που προανήγγειλε η χρονική στιγμή που έγινε ο αγώνας.
Επίσης αν και νωρίς η ομάδα έδειξε πως έχει ήδη μια χημεία αλλά έδειξε και μια αγωνιστικότητα που πέρυσι την ψάχναμε έστω σαν δείγμα αλλά δεν την βλέπαμε. Κι αυτό το έδειξε παρότι ξεκάθαρα δεν ήταν αυτό το ζητούμενο για τον Δέλλα. Για άλλη μια φορά ο προπονητής της ΑΕΚ αντιμετώπισε το φιλικό αγώνα όπως πρέπει. Οχι για να κερδίσει εντυπώσεις με κάποια νίκη και μάλιστα με δυνατό αντίπαλο αλλά για να βγάλει συμπεράσματα. Και παρότι νωρίς κάποια βγήκαν.
Το πρώτο και κύριο ότι η ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε αμυντικά χαφ κολώνα. Να τελειώνει το παιχνίδι των άλλων πριν τα σέντερ μπακ και να ξεκινάει το δικό μας γιατί τα σέντερ μπακ μας αυτό δεν το έχουν. Να κυριαρχεί και ψηλά γιατί και φέτος θα πέσει πολύ βολέ και πολύ γιώμα από τους αντιπάλους ιδίως αν η πίεση ψηλά που θα κάνει η ΑΕΚ θα είναι πετυχημένη. Με την χρησιμοποίηση του Ρόβα στο πρώτο ημίχρονο και του Φαγέ ως οκτάρι στο δεύτερο φάνηκε αμέσως πως η ΑΕΚ εκεί θέλει παίκτη. Ο Ρόβας παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό το ότι... έμεινε στην ομάδα με τέτοια περυσινή χρονιά και σε αυτή την ηλικία και ο Φαγέ αν έδειξε μια αδυναμία είναι στα μαρκαρίσματα όμως μπορεί να γίνει ένας εκπληκτικός χαφ με ισοροπία αμυντικά και επιθετικά και μεγάλη συμμετοχή στη δημιουργία του παιχνιδιού. Πραγματικά με εντυπωσίασε.
Η δεύτερη θέση που η ομάδα θέλει ενίσχυση είναι βέβαια του σέντερ φορ – γκολτζή. Εναν παίκτη περιοχής που να τελειώνει φάσεις αλλά να μπορεί να ξεκινάει κιόλας όταν απέναντι δεν θα είναι μια ομάδα που προσπαθούσε να παίξει μπάλα όπως χθες αλλά 11 παίκτες που θα θέλουν να γράψουν ιστορία αποφεύγοντας την ήττα από την ΑΕΚ. Είναι ρίσκο να πάει η ομάδα με Ντακόλ, Μπρέσεβιτς και επίσης ο Αραβίδης δύσκολα θα μπορέσει να βγει σαν παίκτης κορυφής. Που θα παίξει ο Πόντιος που είναι παίκτης διαφοράς για την Β Εθνική; Αυτό είναι πρόβλημα του προπονητή που μακάρι να έχει τέτοια προβλήματα μόνο.
Από εκεί και πέρα κάποτε είχα γράψει και για άλλο ένα στόπερ αλλά πιστεύω πως αξίζει το ρίσκο να δούμε τον Σβάρνα σαν τέταρτο και να ανεβαίνει προς την ενδεκάδα. Χθες έκανε δύο λάθος πάσες αλλά αυτό το παιδί μόνο που το βλέπεις ψήνεσαι ότι είναι το next big think της θέσης. Για την Ελλάδα, όχι για την ΑΕΚ. Επειδή έχουμε λοιπόν και άλλα τρία παιδιά Α Εθνικής, βασικοί όλοι πέρυσι, ας πάμε έτσι ιδίως αν το αμυντικό χαφ που θα έρθει είναι επιπέδου Μπαρμπόσα για την θέση.
Για τον Πορτογάλο τι να πούμε. Αν την ξέρεις την γαμημένη την μπάλα, δεν χρειάζεσαι ούτε προσαρμογή, ούτε ειδικά προγράματα για να δείξεις τι μπορείς. Απλά έδειξε τι μπορεί. Από τους άλλους είπαμε για Φαγέ, πολύ καλά στοιχεία και ο Ζόριτς που είναι μάστορας της μπάλας και με τσαγανό, πολύ άνετος και σίγουρος ο Ανέστης, ένα από τα μεγάλα στοιχήματα. Από την μέση και μπροστά ο ανταγωνισμός είναι πάρα πολύ σκληρός και θα γίνεται πόλεμος για μια θέση. Μεγάλη απογοήτευση δυστυχώς ο Ανάκογλου. Θυσίασε τον Μάνταλο ο Δέλλας για να τον βάλει πίσω από τον φορ και δεν υπήρχε στο γήπεδο. Κρίμα.
Ο Μάνταλος είναι κλάση, αδικήθηκε από την θέση για το καλό της ομάδας αλλά φαίνεται πως το έχει από την πρώτη επαφή. Και φέτος θα έχουμε και καλές εκτελέσεις στημένων οπότε πρέπει να γίνει δουλειά και επιτέλους να βγουν και γκολ. Αυτά τα λίγα. Πιστεύω πως οι δύο που χρειάζονται θα έρθουν. Αλλά δεν βιαζόμαστε. Μετά τις 20-25 θα παρακαλάνε παίκτες που τώρα δεν το σκέφτονται καν. Ετσι κι αλλιώς το ρόστερ για προετοιμασία μια χαρά είναι. Καλή συνέχεια να έχουμε. 
Πηγή: sportdog.gr

Ρεκόρ για… soccer!!

Ο αγώνας Μαν. Γιουνάιτεντ-Ρεάλ Μ. σημείωσε ρεκόρ προσέλευσης σε γήπεδο των ΗΠΑ.

Ρεκόρ για… soccer
Ιστορικό χαρακτήρα απέκτησε το φιλικό της Μαν. Γιουνάιτεντ με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μίσιγκαν (3-1). Τον αγώνα παρακολούθησαν 109.318 θεατές και ο αριθμός αυτός συνιστά ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν οι 101.799 θεατές στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 1984 μεταξύ Βραζιλίας και Γαλλίας στο «Rose Bowl» της Καλιφόρνια. Πηγή: sport-fm.gr

Συνεχίζει ο Παγδατής!

Στα ημιτελικά του Open τένις του Βανκούβερ προκρίθηκε το Σάββατο ο Μάρκος Παγδατής, επικρατώντας του Τάρο Ντάνιελ με 2-0 σετ (6-4, 7-2).

Συνεχίζει ο Παγδατής
Έτσι, στην τετράδα θα αντιμετωπίσει τον Βέλγο Ρούμεν Μπεμπέλμανς, με στόχο την πρόκριση στον τελικό και τα 100.000 δολάρια του αντιστοιχούν στο έπαθλο του τουρνουά.

Αντίθετα, εκτός ημιτελικών έμεινε ο 18χρονος Ελληνοαυστραλός, Θανάσης Κοκκινάκης, ο οποίος έχασε από τον Τζέιμς Γουάρντ με 0-2 σετ (3-6, 4-6). Πηγή: sport-fm.gr

Νίκησε την Αργεντινή η Βραζιλία!!

Τα προβλήματα της Αργεντινής την επηρέασαν και, έτσι, η Βραζιλία νίκησε τους «γκαούτσος» 68-59 στη «χώρα του καφέ» στο φιλικό τουρνουά προετοιμασίας «Super Desafio», ενόψει του Μουντομπάσκετ.

Νίκησε την Αργεντινή η Βραζιλία
Ο Τιάγκο Σπλίτερ ήταν ο κορυφαίος της «σελεσάο» στην αναμέτρηση, σημειώνοντας νταμπλ-νταμπλ με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ. Για την αντίπαλο της Εθνικής ομάδας στον δεύτερο όμιλο στην Ισπανία, ο Ματίας Μπορτολίν είχε 14 πόντους και 8 ριμπάουντ.


Τα δεκάλεπτα: 20-14, 33-32, 49-48, 68-59.

Βραζιλία: Μαρτσέλο Μασάδο , Ραουλζίνιο 2, Χετχσάιμερ 2, Τέιλορ 3 (1), Γκαρσία 9 (1), Χουέρτας 4, Λεαντρίνιο 10 (1), Βαρεζάο 7, Νενέ, Μαρκίνιος 6, Σπλίτερ 15

Αργεντινή: Γκαλίτσι 4, Ριτσότι 6, Μάτα 2, Καμπάτσο 17 (1), Πριτζιόνι 11 (1), Γκουτιέρεθ 4 (1), Χέρμαν 1, Νοτσιόνι, Μπορτολίν 14 Πηγή: sport-fm.gr

Γιουνάιτεντ για τρόπαιο!! (video)

Έτοιμη για την κατάκτηση του ICC δείχνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία νίκησε 3-1 τη Ρεάλ και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, περιμένοντας τη Λίβερπουλ.

Γιουνάιτεντ για τρόπαιο (video)
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 3-1 της Ρεάλ Μαδρίτης, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστής του πρώτου ομίλου του ICC και πήρε την πρώτη θέση στο γκρουπ και αυτόματα την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, αφήνοντας στην τελευταία θέση τους πρωταθλητές Ευρώπης, που έδειξαν πως κατέβηκαν περισσότερο για τουρισμό στις ΗΠΑ, έχοντας και πολλές απουσίες βασικών τους παικτών.

Οι παίκτες του Λούις Φαν Χάαλ ήταν σαφώς ανώτεροι, έχασαν περισσότερες ευκαιρίες και νίκησαν δίκαια, χάρη στο καταπληκτικό γκολ του Γιανγκ στο 21’, το πλασέ του ίδιου στο 37’ και την κεφαλιά του Ερνάντεζ στο 80΄, με τον Κασίγιας να ευθύνεται σε άπαντα. Είχε ισοφαρίσει με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Μπέιλ, παράβαση που κέρδισε ο ίδιος.

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Κιν, Τζόουνς, Έβανς (46’ Μπλάκετ), Βαλένσια (62’ Λίνγκααρντ), Ερέρα (46’ Κλέβερλι), Φλέτσερ, Γιανγκ (46’ Σο), Μάτα (62’ Καγκάουα), Ρούνεϊ (62’ Ερνάντες), Γουέλμπεκ (41’ Ζαχά)

Ρεάλ: Κασίγιας, Ράμος, Πέπε, Νάτσο, Αρμπελόα (74’ Ρονάλντο), Ιγιαραμέντι, Αλόνσο (56’ Ντε Τόμας), Καρβαχάλ, Μόντριτς, Μπέιλ, Ίσκο



Manchester United 3-1 Real Madrid - FULL HD... από 3rby



Πηγή: sport-fm.gr

«Η ομάδα βελτιώνεται συνεχώς»

Πρόοδο διακρίνει στην απόδοση του ΠΑΟΚ ο Χέβιντές Μαντούρο, ο οποίος τόνισε πως αν οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» είχαν αποφύγει κάποια λάθη κόντρα στη Νάπολι θα ερχόταν καλύτερο αποτέλεσμα.

«Η ομάδα βελτιώνεται συνεχώς»
Ο ΠΑΟΚ στάθηκε πολύ καλά απέναντι στη Νάπολι, όπως δήλωσε ο Χέβιντες Μαντούρο και σχολίασε πως η ομάδα του δείχνει διαρκώς σημάδια βελτίωσης και πως θα συνεχίσει να συμβαίνει αυτό, λόγω της ενσωμάτωσης των διεθνών.

«Σταθήκαμε πολύ καλά απέναντι σε μία ομάδα όπως ήταν η Νάπολι. Σίγουρα κάναμε πολλά λάθη τα οποία αν αποφεύγαμε θα είχαμε καταφέρει να πάρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα το οποίο και θέλαμε γιατί τα καλά αποτελέσματα βοηθάνε στην ψυχολογία. Η ομάδα συνεχώς βελτιώνεται. Έχουμε πολλά καλά στοιχεία και θέλουμε να βάλουμε και άλλα στο παιχνίδι μας», σχολίασε ο Ολλανδός μέσος.

Ερωτηθείς για το γρήγορο τέρμα που δέχθηκε η ομάδα του, απάντησε: «Ίσως αυτό να έγινε επειδή έλειπε η εμπειρία από κάποιους παίκτες μας από τέτοια μεγάλα ματς. Όμως όσο ο χρόνος περνούσε ανεβάζαμε την απόδοση μας. Είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνιση μας καθώς είχαμε και ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε. Μπορούμε να περιμένουμε βελτίωση γιατί πλέον θα είναι και οι διεθνείς μαζί μας. Η προσθήκη τους θα μας βοηθήσει πολύ λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων μας».

Στη Μάντσεστερ Σίτι ο Λάμπαρντ!!

Μέχρι τον Ιανουάριο θα αγωνιστεί στη Μάντσεστερ Σίτι ως δανεικός ο Φρανκ Λάμπαρντ, όπως επιβεβαίωσε ο Μανουέλ Πελεγκρίνι μετά το ματς με τον Ολυμπιακό. Ζήτησε να μην παίξει αντίπαλος της Τσέλσι.

Στη Μάντσεστερ Σίτι ο Λάμπαρντ
Ήταν λίγο πολύ γνωστό, τώρα πια είναι και επιβεβαιωμένο. Λίγη ώρα αφότου ο Ολυμπιακός νίκησε στα πέναλτι τη Μάντσεστερ Σίτι, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι... ανακοίνωσε πως ο Φρανκ Λάμπαρντ θα αποκτηθεί απ’ τους «πολίτες» μέχρι το Δεκέμβριο, με τη μορφή δανεισμού.

Προ ημερών, ο Άγγλος μέσος πήρε μεταγραφή στη Νιου Γιορκ Σίτι, η οποία είναι ουσιαστικά «θυγατρική» των πρωταθλητών Αγγλίας και της οποίας οι υποχρεώσεις θα ξεκινήσουν απ’ το 2015, ούσα νεοσύστατη ομάδα. Και φυσικά η ομάδα του Μάντσεστερ δεν έχασε την ευκαιρία να «τσιμπήσει» έστω και για ένα εξάμηνο τον πολύπειρο άσο.

Ο άλλοτε αρχηγός της Τσέλσι, που την υπηρέτησε για 13 χρόνια δεν θα μπορούσε να θέσει σε... κίνδυνο να τεθεί αντίπαλος των «μπλε». Γι’ αυτό και ζήτησε –όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ- να μην αγωνιστεί στο προσεχές εξάμηνο ως αντίπαλος της «αγαπημένης» του ομάδας.Πηγή: sport-fm.gr

Από Νίκη… ήττα!

Με ήττα συνέχισε της φιλικές της υποχρεώσεις η Νίκη Βόλου το Σάββατο, χάνοντας 0-1 από τον Ρήγα Φεραίο στο Βελεστίνο.

Από Νίκη… ήττα
Η Νίκη Βόλου έχασε 1-0 στο Βελεστίνο από τον Ρήγα Φεραίο, που αγωνίζεται στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, σε φιλικό ματς προετοιμασίας και έδειξε πως χρειάζεται δουλειά, ενόψει της έναρξης της Σούπερ Λίγκας σε τρεις εβδομάδες από σήμερα.

Το φιλικό έγινε για καλό σκοπό, καθώς τα μισά έσοδα από την αναμέτρηση δόθηκαν στη «Φλόγα».

Στο 66’ σημειώθηκε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, όταν μετά από σέντρα του Μουζακίτη από τα αριστερά, ο Αργύρης με κεφαλιά σκόραρε.

Πάντως, οι παίκτες του Βλουτ θα μπορούσαν να σκοράρουν, βάσει των ευκαιριών που έχασαν, ενώ ντεμπούταρε και ο Λούιξ, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.


ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ταμπάκης, Τσουκάνης (46’ Σωτηράκος), Μαχλελής, Ίβενς (65’ Αργύρης), Καρασαλίδης (46’ Αργυρίου), Αναστασόπουλος (46’ Λούικς), Μέτσε, Μουζακίτης, Νικλητσιώτης (46’ Κορέτα), Γιαννιτσάνης, Σκούρτης (46’ Σταμπολζίεφ) Πηγή: sport-fm.gr

Αθανασιάδης: «Σε καλό δρόμο με τον ΠΑΟΚ»

Για την θετική έκβαση που θεωρεί ότι θα έχουν οι διαπραγματεύσεις του με τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Στέφανος Αθανασιάδης, μετά την φιλική ήττα από τη Νάπολι.

Αθανασιάδης: «Σε καλό δρόμο με τον ΠΑΟΚ»
Στο «καυτό» θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του αναφέρθηκε ο Στέφανος Αθανασιάδης στις δηλώσεις του μετά το φιλικό με τη Νάπολι, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και θα κλείσει θετικά το θέμα».

Όσον αφορά την αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ, ο 26χρονος επιθετικός σχολίασε: «Ήταν σημαντικό ματς για εμάς. Πιστεύω ότι ήμασταν αρκετά καλοί. Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ένα γκολ. Η Νάπολι είναι πιο έτοιμη από εμάς και αυτό φάνηκε. Εμείς συνεχίζουμε. Κάναμε αρκετές δοκιμές και στην Ολλανδία αλλά μέχρι να ξεκινήσουν τα παιχνίδια θα βρούμε το σύστημα που θα αποδίδουμε καλύτερα. Τα νέα παιδιά θέλουν την στήριξη όλων για να μπορέσουν και αυτά να βοηθήσουν την ομάδα».

«Πέρασε» από τους «Ζωσιμάδες»

Ο Παναιτωλικός ήταν ο νικητής του φιλικού επιπέδου Σούπερ Λίγκας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας 1-0 στους «Ζωσιμάδες».

«Πέρασε» από τους «Ζωσιμάδες»
Ο Παναιτωλικός επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ στα Γιάννενα σε φιλικό ματς προετοιμασίας και έδειξε σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τον «Αγιαξ της Ηπείρου», ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος σε τρεις εβδομάδες.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 50’, όταν σε σέντρα του Μύγα ο Μπεχεράνο αρχικά δεν βρήκε την μπάλα η οποία κατέληξε στον Καπέλ και αυτός με πλασέ νίκησε τον Βελλίδη.

Διπλό δοκάρι στον 86' για τους Αγρινιώτες σε κεφαλιές των Εντζεγκουέλε και Κολοκοτρώνη.


ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης (65' Σωτηρίου), Ντάσιος (33' Στρούνα), Τζημόπουλος (65' Μπέριος), Μιχαήλ (65' Σκόνδρας), Κοροβέσης (65' Μουσκάι), Ακόστα (65' Τσουκαλάς), Λίλα (65' Αυγενικού), Χαρίσης (65' Τσάβες), Κρητικός (65' Ηλιάδης), Γιάκος (65' Νάκος), Ίλιτς (65' Σαπαλίδης)

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ (46' Στεφανάκος), Κουτρομάνος (46' Μπεχεράνο), Κέβιν (64' Κωνσταντινόπουλος), Κούσας, Κόρμπος (46' Παπουτσογιαννόπουλος), Άλβεζ, Καπέλ, Μαλεζάς (64' Εντζεγκουέλε), Μήλιος (46' Μύγας), Μαρτίνεθ, Γοδόι Πηγή: sport-fm.gr

Ικανοποιημένος ο Άγγελος!!

Καλή εικόνα είχε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Νάπολι, παρά την ήττα με 2-0, σύμφωνα με τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος σχολίασε πως οι παίκτες του κάνουν εύκολα λάθη.

Ικανοποιημένος ο Άγγελος
Η απόδοση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ κόντρα στη Νάπολι άφησε ευχαριστημένο τον Άγγελο Αναστασιάδη, παρά την ήττα με 2-0 και ο έμπειρος τεχνικός έδειξε ικανοποιημένος κυρίως από την προσπάθεια των νεοαποκτηθέντων. Ωστόσο, στάθηκε στα εύκολα λάθη που κάνουν οι παίκτες του.

«Ήταν πολύ καλή η εικόνα των παιδιών απέναντι σε μία ομάδα που θα παίξει στο Champions League. Το πρόβλημα μας είναι ότι όταν έχουμε την μπάλα πίσω κάνουμε εύκολα λάθη. Πρέπει να βρούμε λύσεις και θα το κάνουμε. Έχουμε πολύ καλά στοιχεία στην ομάδα μας και θα κοιτάξουμε να τα βελτιώσουμε. Είμαι περισσότερο ικανοποιημένος από τα νέα παιδιά της ομάδας παρά από τους παλιούς», σχολίασε ο έμπειρος τεχνικός.