Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Πετρίδης: «Δεν αμφισβητεί κανείς τον Τζεμπούρ»

Για την μεταγραφή του Ραφίκ Τζεμπούρ στον ΑΠΟΕΛ, την παρουσία του Γιώργου Δώνη στον πάγκο και τις Ευρωπαϊκές τους δυνατότητες μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 o πρόεδρος της ομάδας, Πρόδρομος Πετρίδης.

Πετρίδης: «Δεν αμφισβητεί κανείς τον Τζεμπούρ»
Η Ευρωπαϊκή εδραίωση του ΑΠΟΕΛ είναι ο στόχος της ομάδας, σύμφωνα με τον Πρόδρομο Πετρίδη, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον Ραφίκ Τζεμπούρ.

Ο πρόεδρος του κυπριακού συλλόγου, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 αναφέρθηκε στην προσθήκη του Αλγερινού στο ρόστερ, την φιλοσοφία του Γιώργου Δώνη που στοχεύει στην κορυφή, αλλά και την Ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Πρόδρομος Πετρίδης στην εκπομπή του Σωτήρη Ταμπάκου:

Για την δύσκολη οικονομική συγκυρία και την ανάληψη της προεδρίας: «Απ’ το 2001-2002 όταν ήμουν ξανά πρόεδρος, ο ΑΠΟΕΛ είχε αρχίσει να εδραιώνεται στον Ευρωπαϊκό χώρο. Την τελευταία πενταετία, με τον Φοίβο Ερωτοκρίτου στην προεδρία, είχε μπει για τα καλά στην Ευρώπη. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε από κει που αναλάβαμε. Υπύρχαν αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα, όμως εμείς επενδύσαμε στην ομάδα. Κάναμε σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις, φέτος έγινε και η υπέρβαση με την αγορά του Τόμας Ντε Βινσέντι. Πήραμε έμπειρους παίκτες απ’ την Ευρώπη, αλλά και Κύπριους διεθνείς. Φυσικά είναι πολύ σημαντική και η τελευταία προσθήκη, αυτή του Ραφίκ Τσιμπούρ. Με την βοήθεια όλων αυτών των ποδοσφαιριστών πιστεύω πως θα εδραιωθούμε ως πρωταθλητές στην Κύπρο και με διακρίσεις στην Ευρώπη».

Για τον Ραφίκ Τζεμπούρ: «Δεν υπάρχει κανείς που να αμφισβητήσει τις αγωνιστικές του δυνατότητες. Πριν λίγο καιρό είχα πει ότι είχαμε συμφωνήσει και μόλις μείνει ελεύθερος θα έρθει στον ΑΠΟΕΛ. Είμαι στην ευχάριστη θέση πλέον, να λέω ότι ο Τζεμπούρ εδώ και δύο μέρες προπονείται μαζί μας. Πρόκειται για καθαρή επιλογή του Γιώργου Δώνη, στην οποία φυσικά συναινέσαμε κι εμείς. Θέλω να πιστεύω πως θα διαψεύσει κάποιες κακές φήμες που τον διαβάλλουν. Τον γνώρισα τις τελευταίες μέρες, θέλω να πιστεύω ότι ο καθένας μας ωριμάζει ηλικιακά και με εμπειρίες. Προσβλέπουμε σε μια άριστη συνεργασία με τον Ραφίκ Τζεμπούρ».

Για τον Γιώργο Δώνη: «Είναι ένας απ’ τους κορυφαίους προπονητές της Ελλάδας. Έχουμε άψογη συνεργασία. Φέτος η ομάδα θα είναι καλύτερη. Έχει κάνει την προετοιμασία και έχει επιβάλει δικές του φιλοσοφίες αγωνιστικά. Ο ίδιος πιστεύει ότι έχει πολύ καλό σύνολο για να κατακτήσει Πρωτάθλημα και Κύπελλο στην Κύπρο, αλλά και την Ευρωπαϊκή διάκριση, πρωτίστως στο Champions League, αλλά και η είσοδος στους ομίλους του Europa League δεν θα είναι κάτι λιγότερο».

Για την ισοπαλία κόντρα στην Ελσίνκι: «Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε μια δυνατή ομάδα σε περίεργο αγωνιστικό χώρο. Στο τέλος ευτυχήσαμε να πάρουμε την ισοπαλία, ενώ μπορούσαμε να πάρουμε και τη νίκη. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε την επόμενη Τετάρτη στην έδρα μας, με τον υπέροχο κόσμο στο πλευρό μας. Ελπίζω ότι η ομάδα μας θα είναι πιο έτοιμη και πιο διαβασμένη , ώστε να φτάσει στη νίκη».

Για την Ευρωπαϊκή παρουσία του ΑΠΟΕΛ: «Αγωνιζόμενοι δύο φορές στους ομίλους του Champions League έχουμε πάρει σημαντικά μαθήματα και εμπειρίες, οργανωτικές και αγωνιστικέ που πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο μέλλον. Επιβάλλεται -οικονομικά και αγωνιστικά- ο ΑΠΟΕΛ είναι τουλάχιστον στους ομίλους του Europa League ή φυσικά του Champions League, κάθε χρόνο. Έτσι θα συνεχίσει να είναι μια υγιής ομάδα, που πληρώνει κανονικά και βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: