Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Θυμίζει... ΑΕΚ!!

ΑΕΚ και Ξάνθη ήρθαν 0-0 σε φιλική αναμέτρηση, αλλά η Ένωση άφησε καλύτερη… γεύση, ενώ είναι πιο πίσω στην προετοιμασία. Ντεμπούτο για τον Μπαρμπόσα, που είχε την καλύτερη φάση της ομάδας του.

Θυμίζει... ΑΕΚ
Σε… τροχεία Superleague βρίσκεται η ΑΕΚ, όπως φάνηκε στο πρώτο της φιλικό (0-0) ενόψει της σεζόν 2014-15, το οποίο ήταν κόντρα στην Ξάνθη.

Μπορεί τις δύο ομάδες να τις χωρίζει μια κατηγορία, αλλά αυτό δεν φάνηκε αγωνιστικά, καθώς αυτή του Τραϊανού Δέλλα κέρδισε τις εντυπώσεις από τους γηπεδούχους, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας και πρέσαρε ωραία.

Μάλιστα, οι Ακρίτες είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο σε ότι αφορά την προετοιμασία τους, καθώς έχει ματς σε 20 ημέρες για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας, ενώ η Ένωση έχει ακόμη δρόμο, καθώς θα δώσει επίσημο ματς σε σχεδόν δύο μήνες.

Ανακοινώθηκε την Πέμπτη και έπαιξε το Σάββατο. Ο λόγος για τον Έλντερ Μπαρμπόσα, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα και μάλιστα εκτός του ότι ήταν αρκετά καλός στα 25 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε, του πιστώνεται και η καλύτερη φάση της ομάδας του στο ματς. Στο 87’ πήρε την μπάλα από τα αριστερά και δεν μπόρεσαν δύο παίκτες της Ξάνθης που πήγαν πάνω του να τον σταματήσουν, ενώ το σουτ του έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Κυριακίδη και σταμάτησε στο εξωτερικό στήριγμα του τέρματος.

inner

Τιμήθηκε από την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ο Πέτρος Μάνταλος πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ενώ το παιχνίδι είχε συμφωνηθεί να γίνει, όταν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του 23χρονου μέσου στην ΑΕΚ.

Το ματς



Το πρώτο μέρος ήταν σε γενικές γραμμές ισορροπημένο, με την ΑΕΚ να παρουσιάζεται λίγο καλύτερη από την Ξάνθη. Οι γηπεδούχοι είχαν τα περισσότερα σουτ και την καλύτερη φάση στο 32ο λεπτό, όταν ο Βασιλακάκης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά πέρασε έξω σε κόρνερ. Όμως, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο καλοί επιθετικά, κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα, ενώ σε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα δυσκόλεψαν τον αντίπαλο τους να το κάνει, πιέζοντας τον ψηλά.

Οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν πολύ από τα αριστερά στο πρώτο μέρος, όπου προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα με τον Μάνταλο. Σε αρκετές φορές το κατάφεραν, αλλά στην τελική φάση τα «χάλαγαν» ή αντιδρούσε καλά η άμυνα της Ξάνθης. Οι πιο επικίνδυνες φάσεις της Ένωσης στα πρώτα 45 λεπτά ήταν στο 23’, όταν ο Μάνταλος δυσκόλεψε τον Κυριακίδη με το κόρνερ που εκτέλεσε και λίγο έλειψε να σκοράρει ο Πλατέλλας, αλλά έδιωξε σωτήρια ο Λισγάρας.

Η καλύτερη της φάση ήταν στο 41’, όταν ο Ρόβας σούταρε έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κυριακίδη. Πέραν της φάσης του Βασιλακάκη, είχε άλλη μια καλή στιγμή με τον ίδιο παίκτη στο 18’, όταν έκανε το γυριστό μέσα από την περιοχή, αλλά το κέρδος ήταν και πάλι ένα κόρνερ. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Καπετάνος έκανε την κεφαλιά από πολύ κοντινή απόσταση, αλλά δεν είχε την κατάλληλη ισορροπία και δεν μπόρεσε να την πιάσει όπως ήθελε και ήταν αδύναμη.

Οι αλλαγές ήταν πολλές με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να χρειαστούν χρόνο για να πάρουν… μπρος στο δεύτερο μέρος. Ειδικά, η ΑΕΚ, που ήταν εντελώς διαφοροποιημένη, καθώς έκανε έντεκα νέους παίκτες και άλλον έναν, είκοσι λεπτά μετά όταν μπήκε στο γήπεδο ο νεοαποκτηθείς, Μπαρμπόσα. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο του β’ ημιχρόνου άρχισε να βρίσκει ρυθμό η ΑΕΚ, όταν ο Ντακόλ τροφοδότησε τον Τσεβά, ο οποίος σούταρε δυνατά, αλλά αντέδρασε σωστά ο Κυριακίδης. Στο 65’ αναπτύχθηκαν σωστά οι φιλοξενούμενοι, όταν ο Γεωργέας έδωσε στον Ντακόλ και αυτός στον Φαγιέ, αλλά το σουτ του τελευταίου απομάκρυναν οι αντίπαλοι αμυντικοί.

Από εκεί και για ένα εικοσάλεπτο η Ξάνθη ήταν πιο κινητική και είχε ένα καλό σουτ με τον Λουσέρο και άλλη μια καλή στιγμή με τον Ολιβέιρα, που δεν μπόρεσε να κοντρολάρει καλά μέσα στην περιοχή και είναι πολύ πιθανό να είχε σκοράρει, αν ήταν διαφορετική η πρώτη του επαφή με την μπάλα. Στο 87’ έγινε η καλύτερη φάση του ματς και η τελευταία, με πρωταγωνιστή τον Έλντερ Μπαρμπόσα, που έδειξε πόσο ποιοτικός παίκτης είναι με το πώς διατήρησε την μπάλα στην κατοχή του και το πώς τελείωσε τη φάση, με την μπάλα να σταματά στο εξωτερικό στήριγμα των δικτύων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων



Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο: Ανέστης, στην άμυνα οι Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Σαρρής, Μπακάκης. Στο κέντρο οι Ρόβας, Κορδέρο, Ανάκογλου. Στα «φτερά» οι Μάνταλος, Πλατέλλας και στην κορυφή ο Αραβίδης.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βούρας, στην άμυνα οι από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Γεωργέας, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας, Γροντής. Στο κέντρο είναι οι Φαγιέ, Τζανετόπουλος, δεξιά ο Ντούνης, αριστερά ο Ζόριτς, Τσεβάς (66’ Μπαρμπόσα) στην κορυφή και πίσω του ο Ντακόλ.

Ξάνθη: Κυριακίδης (75’ Γκαραβέλης), Μπαξεβανίδης (60’ Μπέρτος), Λισγάρας (46’ Καρυπίδης), Γούτας (76’ Τσαμούρης), Πασχαλάκης (46’ Κολλαράς), Φλίσκας (46’ Μπαρέττας), Βασιλακάκης (46’ Παπαστεριανός), Λουσέρο (76’ Ορφανίδης Π.), Σολτάνι (60’ Νάκας), Ράνος (46’ Κάλβο), Καπετάνος (46’ Ολιβέιρα).

Γήπεδο: «Ξάνθη Sports Arena»

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ιωάννης Τοπούζης της ΕΠΣ Θράκης με βοηθούς τους κ.κ. Κούλα Χασάν (ΕΠΣ Ξάνθης) – Βασίλη Καραβασίλη (ΕΠΣ Καβάλας), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Γιώργος Κυριαζίδης της ΕΠΣ Έβρου.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: