Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Μάθε, παιδί μου άμυνα…!!

Σ’ αυτά τα ματς δεν μετράει ο νικητής! Γιατί μπορεί ο ΠΑΟΚ να ηττήθηκε 2-0 απ’ τη Νάπολι, πληρώνοντας αδυναμίες στην άμυνα, ωστόσο είχε τις ευκαιρίες του για να μείνει όρθιος στο «Σαν Πάολο»

Μάθε, παιδί μου άμυνα…
Αρνητικό το σκορ, θετικό το πρόσημο!

Κόντρα στη Νάπολι που χρησιμοποίησε σχεδόν όλα τα αστέρια της, ο... νεανικός ΠΑΟΚ στάθηκε σαν ίσος προς ίσο στο «Σαν Πάολο», αλλά ηττήθηκε με σκορ 2-0, χάρη σε κάποιες αδυναμίες που έβγαλε ξανά στο αμυντικό του κομμάτι.

Οι Καγεχόν (εκμεταλλευόμενος το λάθος του Βίτορ στο 3') και Ραντόσεβιτς (πληρώνοντας τον… ύπνο πίσω στις καθυστερήσεις) χρίστηκαν σκόρερ στην αναμέτρηση, με τον «Δικέφαλο του βορρά» να βγάζει πολύ καλά στοιχεία μπροστά στο δεύτερο μέρος, αλλά να μην μπορούν οι Κουλούρης και Αθανασιάδης να στείλουν την μπάλα στο «πλεκτό». Ξεχώρισε ξανά ο Γιακουμής κάτω απ' την εστία με αρκετές επεμβάσεις.

Φορτισμένο το κλίμα πριν την έναρξη του ματς, με τις δύο ομάδες να αφήνουν λουλούδια στη μνήμη του εκλιπόντα οπαδού Τσίρο, με την μητέρα του να βγάζει ένα μίνι λόγο προς τους όρθιους οπαδούς, στο πλάι του Ντε Λαουρέντις.


Το ματς:

Την απόλυτη ψυχρολουσία υπέστη ο ΠΑΟΚ. Καθώς δεν είναι λίγο στο 3’ να βλέπεις τον Καγεχόν να «εκτελέσει» με ωραίο πλασέ τον Γιακουμή και να ανοίγει το σκορ για τη Νάπολι. Πόσω μάλλον όταν αυτό το τέρμα έχει προέλθει από μια λάθος πάσα του Βίτορ που έδωσε στους παρτενοπέι την ευκαιρία να βρουν δίχτυα. Οι Ιταλοί είχαν στην κατοχή τους την μπάλα, οι Θεσσαλονικείς είχαν σαφές πρόβλημα να κάνουν παιχνίδι, αλλά απ’ την άλλη τα λεπτά περνούσαν δίχως να απειλούνται ιδιαίτερα.

Μετά το 20’ ο «Δικέφαλος του βορρά» ανέβασε ολίγον τι στροφές, με τον Ρατ απ’ τα αριστερά να παίρνει πρωτοβουλίες και επιθετικά, αλλά φάση-φάση δεν μπορούσε να κάνει. Και χρειάστηκε να επέμβει ο Γιακουμής για να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα το σκορ, καθώς ο νεαρός γκολκίπερ έδειξε ξανά το ταλέντο του, βγάζοντας αρχικά το σουτ του Χάμσικ και αποτρέποντας λίγη ώρα αργότερα τον Καχεγόν να πλασάρει στο τετ-α-τετ από πλάγια θέση. Και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην ανάπαυλα, με τον ΠΑΟΚ να μην έχει κάποια κλασική ευκαιρία.

Ο Κατσικάς… επιχείρησε να μιμηθεί τον Βίτορ στα λάθη, αλλά αυτή τη φορά ο Γιακουμής είπε «όχι» στον Μίτσου και κράτησε το 1-0. Ο Αναστασιάδης έκανε αρκετές αλλαγές, έριξε πιτσιρικάδες στον αγώνα και δικαιώθηκε. Όχι μόνο γιατί τους έδωσε ευκαιρίες, αλλά και γιατί έδειξαν να τις αρπάζουν απ’ τα μαλλιά! Κι αφού ο γκολκίπερ των «ασπρόμαυρων» αρνήθηκε νέο γκολ στους Ναπολιτάνους (με επέμβαση σε κοντινό σουτ του Αλμπιόλ), ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να χάσει τεράστια ευκαιρία. Ο Μακ έβγαλε ωραία στον Κουλούρη, ο τελευταίος έκανε το κοντρόλ στην περιοχή της Νάπολι, αλλά το τελείωμά του ήταν κακό και ουσιαστικά δεν μπόρεσε καν να πλασάρει στο τετ-α-τετ!

Και στο… καπάκι ο Πάντεφ (που φέρεται να ενδιαφέρει ξανά τον ΠΑΟΚ) είχε δοκάρι σε σουτ μέσα απ’ την περιοχή της ελληνικής ομάδας. Κι όσο περνούσε η ώρα και πλησιάζαμε σε φινάλε, ο ΠΑΟΚ έδειξε να κυνηγά ακόμα περισσότερο ένα γκολ, έτσι για το… ευ αγωνίζεσθαι! Αλλά δεν είχε και τύχη σε διπλή φάση μάλιστα. Αρχικά το σουτ του Μάρτενς στο 83’ βρήκε αντίσταση στον Πολόμπο, ενώ αμέσως μετά ο Αθανασιάδης από πλεονεκτική θέση σημάδεψε άουτ. Και στις καθυστερήσεις, ο Τζεμαϊλί έπιασε στον… ύπνο της άμυνα του «Δικεφάλου», σερβίροντας έτοιμο γκολ στον Ραντόσεβιτς, που διαμόρφωσε το τελικό 2-0!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νάπολι (Ρ. Μπενίτεθ): Ράφαελ, Μέστο (62’ Μάτζιο), Αλμπιόλ, Κουλιμπάλι, Μπρίτος (46’ Γκουλάμ), Γκαργκάνο (62’ Ραντόσεβιτς), Ζορζίνιο (46’ Ινλέρ), Βάργκας (46’ Τζεμαϊλί), Χάμσικ (68’ Πάντεφ), Καγεχόν (46’ Μέρτενς), Ζαπάτα (46’ Μίτσου)

ΠΑΟΚ (Α. Αναστασιάδης): Γιακουμής, Βίτορ (54’ Σκόνδρας), Κατσικάς (62’ , Ρατς (54’ Σπυρόπουλος), Κίτσιου, Τζανδάρης (56’ Σαββίδης), Μαντούρο (46’ Κάτσε), Γκολάσα (54’ Μάρτενς), Μακ, Αθανασιάδης, Περέιρα (62’ Κουλούρης)

Γήπεδο: «Σαν Πάολο»Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: