Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Με άλλους δύο παίκτες θα δούμε σούπερ ΑΕΚ!!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου σχολιάζει το φιλικό της ΑΕΚ με την Ξάνθη και γράφει για τα πρώτα συμπεράσματα που έβγαλε από την εμφάνιση της Ένωσης Καλό Αύγουστο και καλή ποδοσφαιρική σαιζόν να έχουμε. Με υγεία πάνω από όλα να απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο που δεν μας έλειψε και πολύ χάρη στο φανταστικό Μουντιάλ που μας έφτιαξε το καλοκαίρι κι ας μας πίκρανε στα πέναλτι και στο... 113.
Είδαμε λοιπόν το πρώτο φιλικό που πάντα είναι... ιερό για τους φανατικούς. Και το πρώτο πράγμα που μπορούμε να πούμε είναι πως η ομάδα φέτος έχει παίκτες. Δεν το γράφω ως δικαιολογία για αυτό που είδαμε πέρυσι και καμία σχέση δεν είχε με αυτό που περιμέναμε. Αλλωστε πέρυσι ήταν τόσο χαμηλό το επίπεδο των ερασιτεχνών αντιπάλων που έκαναν προπονήσεις στο διάλειμμα από τις κανονικές τους δουλειές που η διαφορά της ΑΕΚ έπρεπε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο να είναι, και δεν ήταν, χαώδης. Ομως φέτος το επίπεδο είναι άλλο όπως βέβαια και το επίπεδο των αντιπάλων σε σχέση με τους περυσινούς.
Σε έναν αγώνα χθες λοιπόν που μπήκε ενδιάμεσα στο πιο σκληρό κομμάτι της προετοιμασίας όπου το βάρος πέφτει κυρίως στην φυσική κατάσταση, τρεις προπονήσεις τακτικής έγιναν μόνο πριν από αυτό το παιχνίδι, η ΑΕΚ είναι βέβαιο πως έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα. Εδειξε ένα πρόσωπο αναμενόμενο σε σχέση με τις πολλές και ποιοτικές μεταγραφές που έχει κάνει και πολύ καλύτερο από αυτό που προανήγγειλε η χρονική στιγμή που έγινε ο αγώνας.
Επίσης αν και νωρίς η ομάδα έδειξε πως έχει ήδη μια χημεία αλλά έδειξε και μια αγωνιστικότητα που πέρυσι την ψάχναμε έστω σαν δείγμα αλλά δεν την βλέπαμε. Κι αυτό το έδειξε παρότι ξεκάθαρα δεν ήταν αυτό το ζητούμενο για τον Δέλλα. Για άλλη μια φορά ο προπονητής της ΑΕΚ αντιμετώπισε το φιλικό αγώνα όπως πρέπει. Οχι για να κερδίσει εντυπώσεις με κάποια νίκη και μάλιστα με δυνατό αντίπαλο αλλά για να βγάλει συμπεράσματα. Και παρότι νωρίς κάποια βγήκαν.
Το πρώτο και κύριο ότι η ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε αμυντικά χαφ κολώνα. Να τελειώνει το παιχνίδι των άλλων πριν τα σέντερ μπακ και να ξεκινάει το δικό μας γιατί τα σέντερ μπακ μας αυτό δεν το έχουν. Να κυριαρχεί και ψηλά γιατί και φέτος θα πέσει πολύ βολέ και πολύ γιώμα από τους αντιπάλους ιδίως αν η πίεση ψηλά που θα κάνει η ΑΕΚ θα είναι πετυχημένη. Με την χρησιμοποίηση του Ρόβα στο πρώτο ημίχρονο και του Φαγέ ως οκτάρι στο δεύτερο φάνηκε αμέσως πως η ΑΕΚ εκεί θέλει παίκτη. Ο Ρόβας παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό το ότι... έμεινε στην ομάδα με τέτοια περυσινή χρονιά και σε αυτή την ηλικία και ο Φαγέ αν έδειξε μια αδυναμία είναι στα μαρκαρίσματα όμως μπορεί να γίνει ένας εκπληκτικός χαφ με ισοροπία αμυντικά και επιθετικά και μεγάλη συμμετοχή στη δημιουργία του παιχνιδιού. Πραγματικά με εντυπωσίασε.
Η δεύτερη θέση που η ομάδα θέλει ενίσχυση είναι βέβαια του σέντερ φορ – γκολτζή. Εναν παίκτη περιοχής που να τελειώνει φάσεις αλλά να μπορεί να ξεκινάει κιόλας όταν απέναντι δεν θα είναι μια ομάδα που προσπαθούσε να παίξει μπάλα όπως χθες αλλά 11 παίκτες που θα θέλουν να γράψουν ιστορία αποφεύγοντας την ήττα από την ΑΕΚ. Είναι ρίσκο να πάει η ομάδα με Ντακόλ, Μπρέσεβιτς και επίσης ο Αραβίδης δύσκολα θα μπορέσει να βγει σαν παίκτης κορυφής. Που θα παίξει ο Πόντιος που είναι παίκτης διαφοράς για την Β Εθνική; Αυτό είναι πρόβλημα του προπονητή που μακάρι να έχει τέτοια προβλήματα μόνο.
Από εκεί και πέρα κάποτε είχα γράψει και για άλλο ένα στόπερ αλλά πιστεύω πως αξίζει το ρίσκο να δούμε τον Σβάρνα σαν τέταρτο και να ανεβαίνει προς την ενδεκάδα. Χθες έκανε δύο λάθος πάσες αλλά αυτό το παιδί μόνο που το βλέπεις ψήνεσαι ότι είναι το next big think της θέσης. Για την Ελλάδα, όχι για την ΑΕΚ. Επειδή έχουμε λοιπόν και άλλα τρία παιδιά Α Εθνικής, βασικοί όλοι πέρυσι, ας πάμε έτσι ιδίως αν το αμυντικό χαφ που θα έρθει είναι επιπέδου Μπαρμπόσα για την θέση.
Για τον Πορτογάλο τι να πούμε. Αν την ξέρεις την γαμημένη την μπάλα, δεν χρειάζεσαι ούτε προσαρμογή, ούτε ειδικά προγράματα για να δείξεις τι μπορείς. Απλά έδειξε τι μπορεί. Από τους άλλους είπαμε για Φαγέ, πολύ καλά στοιχεία και ο Ζόριτς που είναι μάστορας της μπάλας και με τσαγανό, πολύ άνετος και σίγουρος ο Ανέστης, ένα από τα μεγάλα στοιχήματα. Από την μέση και μπροστά ο ανταγωνισμός είναι πάρα πολύ σκληρός και θα γίνεται πόλεμος για μια θέση. Μεγάλη απογοήτευση δυστυχώς ο Ανάκογλου. Θυσίασε τον Μάνταλο ο Δέλλας για να τον βάλει πίσω από τον φορ και δεν υπήρχε στο γήπεδο. Κρίμα.
Ο Μάνταλος είναι κλάση, αδικήθηκε από την θέση για το καλό της ομάδας αλλά φαίνεται πως το έχει από την πρώτη επαφή. Και φέτος θα έχουμε και καλές εκτελέσεις στημένων οπότε πρέπει να γίνει δουλειά και επιτέλους να βγουν και γκολ. Αυτά τα λίγα. Πιστεύω πως οι δύο που χρειάζονται θα έρθουν. Αλλά δεν βιαζόμαστε. Μετά τις 20-25 θα παρακαλάνε παίκτες που τώρα δεν το σκέφτονται καν. Ετσι κι αλλιώς το ρόστερ για προετοιμασία μια χαρά είναι. Καλή συνέχεια να έχουμε. 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: