Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Άκρως επιτυχημένη παρουσία!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για την συμμετοχή του Ολυμπιακού I.C.C. και την εξαιρετική εικόνα που παρουσίασαν οι «ερυθρόλευκοι». 
Απ’ όποια πλευρά και αν το εξετάσει κανείς, η παρουσία του Ολυμπιακού στο International Champions Cup, κρίνεται άκρως επιτυχημένη. Πολύ καλές εμφανίσεις, πέντε γκολ και εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας, κάτι για το οποίο θα αναφερθούμε και παρακάτω.
Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην έφτασαν στο τελικό, αλλά αυτό δεν ήταν το ζητούμενο.  Κόντρα σε Μίλαν, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, οι παίκτες του Μίτσελ κοίταξαν τους ακριβοπληρωμένους και τοπ αντιπάλους τους στα μάτια. Την Μίλαν την διέσυραν, από την Λίβερπουλ έχασαν άδικα (υπήρχαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ ισοφάρισης) και τέλος, κόντρα στη Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλοι και κέρδισαν στα πέναλτι.
Τα πρώτα δύο ματς τα είχαμε αναλύσει, οπότε πάμε στα φρέσκα κουλούρια. Κόντρα στη Σίτι ο Ολυμπιακός είχε και πάλι καλή κυκλοφορίας μπάλας και υπήρχαν στιγμές που οι παίκτες την έκρυβαν. Όπως συνέβη στο γκολ του Τσόρι που ακυρώθηκε (οφσάιντ), αλλά και στο γκολ της ισοφάρισης (1-1) με τον Διαμαντάκο. Χάθηκε η μπάλα, μέχρι να καταλήξει στον νεαρό επιθετικό, που την έστειλε εν τέλει στα δίχτυα.
Ο Διαμαντάκος ήταν το πρόσωπο του αγώνα από πλευράς Ολυμπιακού, καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ. Στο δεύτερο μάλιστα, πέτυχε γκολ… σεντερφορίσιο. Κινήθηκε σωστά στον χώρο και όταν του ήρθε η μπάλα από την εξαιρετική πάσα του Γκαζαριάν, πέρασε τον Χαρτ και πλάσαρε στη κενή εστία. Έφτασε τα τρία γκολ στο τουρνουά και δικαιωματικά κέρδισε την θέση του στο ρόστερ των πρωταθλητών.
Μιας και αναφερθήκαμε στον Γκαζαριάν, πρέπει να πούμε… δύο λογάκια. Κόντρα στη Λίβερπουλ είχε καλή παρουσία, αλλά και άτυχη με το δοκάρι. Κόντρα στη Σίτι, στο διάστημα που αγωνίστηκε, ήταν ιδιαίτερα κινητικός και έβγαλε τρεις πολύ καλές μπαλιές με την μία να μετατρέπεται σε ασίστ. Δεν ξέρουμε, εάν θα εξελιχθεί σε βασικό γρανάζι της ερυθρόλευκης μηχανής, αλλά το σίγουρο είναι ένα.
Μυρωδιάς και άμπαλος δεν είναι. Όπως είχε ακουστεί και γραφεί, όταν ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό. Και τότε γράφαμε, υπομονή να τον δούμε στο γήπεδο, αλλά αρκετοί είχατε διαφορετική γνώμη…
Πρέπει τέλος να σημειωθεί, ότι στο φιλικό με την Σίτι, ο Ολυμπιακός παρουσίασε κενά και προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι. Οι Άγγλοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, κάτι το οποίο οι Πειραιώτες δεν είχαν επιτρέψει να συμβεί στα προηγούμενά τους παιχνίδια…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: