Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Υποσχέσεις και «καμπανάκια»!

Υποσχέσεις άφησε η ΑΕΚ στο χθεσινό φιλικό στην Ξάνθη, όμως για τρεις «παλιούς» χτυπάει… καμπανάκι εν όψει της νέας σεζόν. Διαβάστε την κριτική του sport-fm.gr για την εικόνα των παικτών της «Ένωσης».

Υποσχέσεις και «καμπανάκια»
Αρκετά καλή ήταν για τα δεδομένα της εποχής η εικόνα της ΑΕΚ στο χθεσινό φιλικό στην έδρα της Skoda Ξάνθης, αφού οι Ακρίτες ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους σε 20 μέρες και η «Ένωση» παίζει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αν και είναι πολύ νωρίς, μπορούν να βγουν συμπεράσματα για συγκεκριμένους παίκτες από τους οποίους ο Τραϊανός Δέλλας και ο κόσμος του «Δικεφάλου» είτε περιμένουν να δείξουν περισσότερα στη συνέχεια είτε με το... καλησπέρα πιστοποίησαν ότι θα αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία για τη νέα σεζόν.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει την κριτική των παικτών που αφήνουν υποσχέσεις και εκείνων που χρειάζεται να δουλέψουν περισσότερο στο βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Καμπανάκι για τρεις

Ανάκογλου: Η ΑΕΚ έδωσε αρκετά χρήματα για την απόκτησή του, πέρσι είχε μέτρια παρουσία και στο πρώτο φιλικό της φετινής σεζόν απογοήτευσε με την απόδοσή του. Ο Δέλλας τον έβαλε στη θέση του Μάνταλου και έδειξε ότι με τέτοιες εμφανίσεις δύσκολα θα μπει στην αποστολή.

Ρόβας: Χρησιμοποιήθηκε στη φυσική του θέση, αλλά φάνηκε ότι η «Ένωση» πρέπει να κινηθεί για την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ. Πέρσι δεν ικανοποίησε και, αν φέτος πάει όπως στον αγώνα με την Ξάνθη, μπορεί να αποχωρήσει και από την ομάδα!

Ντακόλ: Έπαιξε στο β’ ημίχρονο πίσω από τον επιθετικό. Όσο έπαιξε πίσω από τον Τσεβά – πριν μπει ο Μπαρμπόσα – κάπως φάνηκε, αλλά και εκείνος έδειξε λίγα πράγματα. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι προέρχεται από τραυματισμό.

Θα έχουν ανταγωνισμό

Πλατέλλας-Κορδέρο: Λόγω πληθώρας επιλογών θα έχουν αρκετό ανταγωνισμό για μία θέση στην ενδεκάδα και έτσι χρειάζεται να ανεβάσουν ρυθμό. Ο Ισπανός αποτελεί σταθερή αξία, αλλά πρέπει να κάνει περισσότερο και ο νεαρός άσος – που πέρσι ξεκινούσε ως βασικός – πρέπει να κάνει το βήμα παραπάνω, αφού καλείται να ανταγωνιστεί τον Μπαρμπόσα και τον Ζόριτς.

Θα βοηθήσουν με το παραπάνω

Ζόριτς: Έδειξε καλά στοιχεία, έχει αρκετά καλά χαρακτηριστικά. Κανονικά είναι «δεκάρι», χρησιμοποιήθηκε σε πολλές θέσεις στην επίθεση και μπορεί να δώσει λύσεις στον Δέλλα.

Μπαρμπόσα: Ταξίδευε όλη την εβδομάδα και με μόλις τρεις προπονήσεις, προσπάθησε και λίγο έλειψε με την ατομική του προσπάθεια να κρίνει και το αποτέλεσμα του χθεσινού ματς. Στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε ως επιτελικός χαφ, έδειξε πράγματα, και από τη στιγμή που πήγε στα αριστερά έκανε… παπάδες.

Φάγε: Σύγχρονο χαφ ο Αφρικανός, ο οποίος όμως φαίνεται να είναι περισσότερο επιθετικογενής μέσος. Φέρνει, δηλαδή, σε «οχτάρι» και όχι «εξάρι», κάτι που – σε συνδυασμό με τον Ρόβα – αναγκάσει τους ιθύνοντες του συλλόγου να κινηθούν για την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ. Πάντως, θα πρέπει να τον προσέξουν και ο ίδιος να είναι πρόθυμος για δουλειά, ώστε να εξελιχθεί κι άλλο.

Έχουν την εμπειρία

Μάνταλος-Ανέστης-Αραβίδης: Δεν μπορεί να κριθεί στο χθεσινό ματς ο πρώην μεσοεπιθετικός της Ξάνθης, αφού δεν έπαιζε στη φυσική του θέση για να παίξει εκεί ο Ανάκογλου. Χρησιμοποιήθηκε ως αριστερό εξτρέμ και επειδή δεν μπορεί να παίξει εκεί, έκλεινε προς τον άξονα. Από την πλευρά του, ο Ανέστης ήταν καλός στις εξόδους και ο Αραβίδης ήταν απελπιστικά μόνος του στην επίθεση. Έδωσε μάχες, αλλά για την κατηγορία που θα παίξει η ΑΕΚ χρειάζεται κάτι σε πιο… καθαρόαιμο φορ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχει ρόλο την επόμενη χρονιά.

Προσθήκες με… υποσχέσεις

Μπακάκης: Γρήγορος επιθετικός μπακ, θα βοηθάει στην ανάπτυξη της ομάδας και χρειάζεται να δείξει περισσότερη προσοχή στα αμυντικά του καθήκοντα.

Κολοβέτσιος: Σταθερός και στα ψηλά είναι πολύ καλός. Δείχνει αρκετά ώριμος για την ηλικία του.

Σαρρής: Ήταν καλός, αλλά είχε κάποιες λάθος μεταβιβάσεις και πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικός σε αυτό τον τομέα.

Από τους μικρούς ξεχώρισε ο 17χρονος Σβάρνας, ο οποίος άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: