Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Θα τη «νοστιμίσει» ο Μπαρμπόσα, θα κάνει δουλειά ο Φαγιέ!!

Ο Κώστας Μιαούλης, γράφει στο sport-fm.gr για τη φιλική αναμέτρηση της ΑΕΚ στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη και για τις εντυπώσεις του, από την ολοκαίνουρια «Ένωση».

Θα τη «νοστιμίσει» ο Μπαρμπόσα, θα κάνει δουλειά ο Φαγιέ
Είναι προφανές, πως η ΑΕΚ αλλάζει επίπεδο, με το υπάρχον ρόστερ. Παρά το γεγονός πως οι παίκτες, έχουν μόλις δέκα-δεκαπέντε μέρες προετοιμασίας στα πόδια τους, ορισμένες από τις διαθέσεις του Δέλλα, για την φετινή ομάδα, φάνηκαν από νωρίς. Ο τεχνικός της «Ένωσης» θέλει γρήγορη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, συγκροτημένο ποδόσφαιρο, και αξιοποίηση των γρήγορων ποδοσφαιριστών που έχει στα άκρα. Ασφαλώς, για να γίνουν αυτά σε ικανοποιητικό βαθμό, η ΑΕΚ έχει δουλειά μπροστά της, όπως είναι απαραίτητη και η προσθήκη, ενός πολύ καλού φορ, που πιστεύω κι ελπίζω πως θα έρθει.

Αυτός που ξεχώρισε άμεσα, ήταν ο Μπαρμπόσα. Παρά το γεγονός πως το τελευταίο τριήμερο βρίσκεται από αεροπλάνο σε αεροπλάνο, τα 25 σκάρτα, λεπτά που έπαιξε, ήταν αρκετά να μας δώσουν δείγματα γραφής. Άλλωστε ο ποδοσφαιριστής που γνωρίζει το τόπι φαίνεται και δεδομένα είναι μια εξαιρετική μεταγραφή, για τα δεδομένα όχι για την ΑΕΚ της κατηγορίας που θα παίξει, αλλά για τα δεδομένα της Super League. Αν η μπάλα είχε πάει μέσα, στη σουτάρα που έκανε στην εξωτερική μεριά του δοκαριού, θα μιλούσαμε για το τέλειο ντεμπούτο.

Ο άλλος για τον οποίο θέλω να γράψω κάποια πράγματα είναι ο Φαγιέ. Ο Σενεζαλέζος είχε συμμετοχή και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι στο δεύτερο μέρος που συμμετείχε και θεωρώ πως είναι μια προσθήκη που θα βοηθήσει την «Ένωση» σε μεγάλο βαθμό. Έχει και το μπόι, και τη σωματοδομή, αλλά και ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά. Άλλωστε σε όσες φάσεις έκανε η «Ένωση» στο δεύτερο μέρος ήταν μέσα.

Ακόμα είναι νωρίς, αλλά αυτό το ματς μας έδωσε την ευκαιρία, να διαπιστώσουμε πάνω σε ποια ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά, θέλει το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ, να οικοδομήσει την ομάδα για την επόμενη ημέρα. Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά, αλλά και ιδανικές προϋποθέσεις για να πετύχει.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: