Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Επιστρέφει σπίτι του…!!

Ο Παναθηναϊκός ρίχνεται στην μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την επιστροφή του «τριφυλλιού» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 
Μεγάλη ημέρα η σημερινή, αφού ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σπίτι του. Ευρώπη χωρίς Παναθηναϊκό δεν υπάρχει και η περσινή απουσία της ομάδας έμοιαζε για όλους τους φίλους της ομάδας με έναν ….αιώνα. Η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα σε διακρίσεις (μην τα επαναλάβω για τους άπιστους Θωμάδες, εννοώ συμμετοχή σε τελικό, ημιτελικούς, προημιτελικούς) επιστρέφει στο ….σπίτι της. Διότι ο Παναθηναϊκός από παλιά έχει χτίσει ένα ευρωπαϊκό Dna.
Mπορεί τα τελευταία χρόνια η ομάδα να είναι σε φάση ανασυγκρότησης και να προσπαθεί να επιστρέψει δριμύτερη, αλλά η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει. Γενιές και γενιές Παναθηναϊκών έχουν μεγαλώσει με τις ευρωπαϊκές επιτυχίες της ομάδας και ακολουθώντας την σε όλη την Ευρώπη. Ζηλεύω, που λόγω άδειας δεν μπορώ να ακολουθήσω την ομάδα σε αυτό το ταξίδι στην Λιέγη σε αυτή την επιστροφή της στην Ευρώπη, αλλά θα είμαι παρών-αν όλα πάνε καλά- στο επόμενο ταξίδι, που ελπίζω να είναι για τα play off του τσάμπιονς λιγκ.
Για το αποψινό παιχνίδι θα πω αυτό, που είχα γράψει και μετά την κλήρωση. Ηταν η καλύτερη δυνατή κλήρωση σε σχέση με τους άλλους υποψήφιους αντιπάλους της ομάδας, αλλά την ίδια στιγμή και η πιο επικίνδυνη. Ρίχνοντας μία ματιά στα σχόλια συναδέλφων, που παρακολουθούν στο Βέλγιο την Στάνταρ και μαθαίνοντας το αναλυτικό σκάουτινγκ, που έχει κάνει ο Αναστασίου στους παίκτες καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκει απέναντί του απόψε μία ομάδα ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Όπως είναι και ο Παναθηναϊκός. Μία ομάδα πολύ γρήγορη στην επίθεση, αλλά με προβλήματα στην άμυνα, όπως ακριβώς είναι ο Παναθηναϊκός. Μία ομάδα, που μπαίνει δυνατά στα παιχνίδια με στόχο να «σκοτώσει» τον αντίπαλο, όπως κάνει και ο Παναθηναϊκός. Μία ομάδα, που παίζει στην έδρα της, όμως, και που πάνω σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο(από τις συνεχείς βροχές) θα προσπαθήσει να πάρει προβάδισμα πρόκρισης έχοντας στα πόδια της και ένα επίσημο παιχνίδι σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό.
Για όλους αυτούς τους λόγους, δηλαδή για το ότι θα παίξουν δύο απρόβλεπτες ομάδες και πάνω σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο καμία πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει. Απλά ο Παναθηναϊκός κάτι χρωστάει στην Σταντάρ από το 2010 όταν αποκλείστηκε από την συνέχεια του Europa League και ελπίζω απόψε να γίνει ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα play off του τσάμπιονς λιγκ και την εξασφάλιση της συμμετοχής της ομάδας στους ομίλους του Europa League.
Μαθαίνω, ότι οι παίκτες ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσουν μία επικίνδυνη και πολύ καλή ομάδα με συγκεκριμένες αδυναμίες. Δεν υπάρχει περίπτωση υποτίμησης του αντιπάλου με τόση συζήτηση, που έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες στα αποδυτήρια. Η Σταντάρ στηρίζεται σε Καρσελά Μ’Μπία στα άκρα, που και γρήγοροι είναι και πολύ καλοί στο ένας εναντίον ενός, στον έμπειρο Ντε Καμάργκο και τον επιθετικό Εζεκίελ, που θέλει να βοηθήσει την ομάδα του να περάσει στην επόμενη φάση, πριν φύγει σε ομάδα του εξωτερικού όπως λέγεται. Σίγουρα θα κάνει ευκαιρίες στον Παναθηναϊκό, αλλά ελπίζω να μην  καταλήξουν γκολ, σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα βρει χώρους και θα έχει ευκαιρίες για γκολ. Ελπίζω να είναι αποτελεσματικός.
Ο Παναθηναϊκός περιμένει πολλά επιθετικά από τον Μπέργκ , τον Αντζαγκούν, που θα παίξει στην θέση του και τον Πέτριτς, η τον Καρέλη, όποιος από τους δύο παίξει(σε περίπτωση που ο Κροάτης κριθεί ανέτοιμος με τις ενοχλήσεις στην μέση που είχε τις προηγούμενες ημέρες). Ο Αναστασίου ετοιμάζει ένα 4-4-2 με τα τρία χαφ στην ευθεία και απλωμένα στο γήπεδο, όταν η ομάδα αμύνεται, για να σταματήσει τα δυνατά άκρα της Σταντάρ. Δηλαδή από αριστερά προς τα δεξιά οι Λαγός, Μέντες, Ζέκα, με τον πρώτο και τον τελευταίο να δίνουν βοήθειες σε Νάνο
και Τριανταφυλλόπουλο. Αυτά έχει δείξει ο Αναστασίου ότι θα κάνει, αλλά δεν αποκλείω να κρατάει και κάποια έκπληξη. Δεν με ενδιαφέρει ποιοι θα παίξουν. Με ενδιαφέρει η ομάδα να πάρει σκορ πρόκρισης από σήμερα. Να κάνει σεφτέ και να κερδίσει για πρώτη φορά στο Βέλγιο, όπου έχει μία αρνητική παράδοση, όλα τα χρόνια. Είναι από τις ελάχιστες χώρες, που δεν έχει κάνει διπλό η ομάδα. Καιρός να το κάνει….
Πηγή: gazzetta.gr

Αλαφούζος: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα»

Την πίστη του στην ομάδα του Παναθηναϊκού και στην ικανότητά της να φύγει μ’ ένα θετικό αποτέλεσμα από τη Λιέγη και το παιχνίδι με τη Σταντάρ εξέφρασε ο Γιάννης Αλαφούζος.

Αλαφούζος: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα»
Αισιόδοξος για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ -αλλά και βέβαιος ότι αυτό θα έχει δυσκολίες- παρουσιάστηκε στη Λιέγη ο Γιάννης Αλαφούζος.

«Θα προσπαθήσουμε να τα πάμε καλά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που παραλίγο να στεφθεί πρωταθλήτρια Βελγίου και προέρχεται από ένα πρωτάθλημα καλύτερο από το δικό μας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά, αλλά είναι δύσκολο παιχνίδι», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του «τριφυλλιού».

Όταν ερωτήθηκε, δε, για την επιστροφή στην Ευρώπη, τόνισε ότι «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και όντως πικραθήκαμε πέρυσι που δεν παίξαμε, αλλά το θεωρούμε φυσιολογικό για τον Παναθηναϊκό».

Και κλείνοντας αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της ομάδας, λέγοντας ότι «είμαστε συγκεντρωμένοι, οι παίκτες είναι σε καλή κατάσταση, με υψηλό φρόνημα και πιστεύουν στις δυνατότητές τους και την τακτική του προπονητή».

Ρισβάνης: «Από εμάς εξαρτάται το παιχνίδι»

Από τον Παναθηναϊκό εξαρτάται το αποτέλεσμα στο παιχνίδι με την Σταντάρ Λιέγης όπως ανέφερε ο Σπύρος Ρισβάνης σε δηλώσεις του πριν την σέντρα.

Ρισβάνης: «Από εμάς εξαρτάται το παιχνίδι»
Από τον Παναθηναϊκό εξαρτάται το αποτέλεσμα στο παιχνίδι με την Σταντάρ Λιέγης όπως ανέφερε ο Σπύρος Ρισβάνης σε δηλώσεις του πριν την σέντρα.

«Είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση για εμάς. Πιστεύω ότι το παιχνίδι εξαρτάται από εμάς. Εμείς θα κάνουμε ό,τι έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις. Εκεί βλέπουμε ότι ανεβαίνουμε και έχουμε ανέβει επίπεδο και πλέον όλες τις ομάδες μπορούμε να τις δούμε στα μάτια», τόνισε ο άσος του τριφυλλιού και συνέχισε πλέκοντας το εγκώμιο των οπαδών της ομάδας.

«Όλοι μας ακολουθούν παντού. Είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο. Είναι η συνέχεια από πέρσι», κατέληξε.
Πηγή: sport-fm.gr

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού!

Το ραντεβού του Παναθηναϊκού με τ'αστέρια έρχεται! Και ο Γιάννης Αναστασίου πηγαίνει κόντρα στη Σταντάρ με... δοκιμασμένη συνταγή. Πέτριτς και Μπεργκ μπροστά, δείτε την ενδεκάδα!

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού
Με το πλάνο στο οποίο δούλευε τις τελευταίες ημέρες και χωρίς εκπλήξεις παρατάσσει ο Γιάννης Αναστασίου τον Παναθηναϊκό στο εκτός έδρας ματς με τη Σταντάρ Λιέγης!

Ο Έλληνας τεχνικός «κατεβάζει» τους πράσινους με τα 11 αναμενόμενα πρόσωπα.

Ο Κοτσόλης θα ‘ναι κάτω απ’ την εστία, ο Τριανταφυλλόπουλος δεξί μπακ, ο Νάνο αριστερά και δίδυμο στόπερ οι Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος.

Στο ρόμβο του τριφυλλιού, «κόφτης» θα είναι ο Μέντες, αριστερά ο Λαγός, δεξιά ο Ζέκα και ο Ατζαγκούν μπροστά τους. Στην επίθεση θα κινούνται δίδυμο οι Πέτριτς και Μπεργκ, με τον Κροάτη να έχει πιο ελεύθερο ρόλο.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Μπεργκ.

Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Στιλ, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Κλοναρίδης, Ντίνας, Πράνιτς και Καρέλης.

Σταντάρ Λιέγης: Καβασίμα, Σταμ, Τεσέιρα, Αρσλάναγκιτς, Βαν Ντάμ,Σίμαν,Μαρκέ,Καρσελά,Μπιά,Ντε Καμάργκο, ΕζεκιέλΠηγή: sport-fm.gr

«Ο Άρης δεν πάει στην Γ’»

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Άρης επιτίθεται σε μέλη προηγούμενων διοικήσεων, που επιδιώκουν τον υποβιβασμό της ομάδας στην Γ’ Εθνική. Ξεκάθαρο μήνυμα για συμμετοχή στην Football League.

«Ο Άρης δεν πάει στην Γ’»
Κανένα ενδεχόμενο διάλυσης της ΠΑΕ Άρης δεν άφησε η νυν διοίκηση της ομάδας, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη. Οι «κίτρινοι» αφήνουν αιχμές για κινήσεις μελών πρώην διοικήσεων που αποσκοπούν στον υποβιβασμό της ομάδας στην Γ’ Εθνική και στην αλλαγή ΑΦΜ.

Όπως, τονίζεται δεν υπάρχει καμία πιθανότητα μη συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα της Football League τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να ενημερώσει πρώην μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ και θιασώτες της αγοράς ΑΦΜ ότι με χτυπήματα «κάτω από τη μέση», όπως η διασπορά εγγράφων της ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεξιά και αριστερά, δεν θα πετύχουν τον στόχο τους.

Πόσο μάλλον όταν οι… αποκαλύψεις αφορούν το προσχέδιο μιας συμφωνίας και όχι υπογεγραμμένα συμφωνητικά.

Αναμένουμε και τα επόμενα χτυπήματα τους γιατί θεωρούμε βέβαιο ότι δεν θα σταματήσουν να τορπιλίζουν την προσπάθεια που γίνεται μέχρι να τα καταφέρουν. Εξάλλου το κόστος γι' αυτούς είναι μηδαμινό, για τον ΑΡΗ όμως και τους εκπροσώπους του τεράστιο.

Ο ΑΡΗΣ δεν θα πάει στη Γ’ Εθνική για να αναγκαστεί να επιλέξει τη λύση του ΑΦΜ.

Επίσης, να ενημερώσουμε αδρά αμειβόμενους με παχυλούς μισθούς επί εποχής Κοντομηνά, πρώην υπαλλήλους, ότι για την ΠΑΕ ΑΡΗΣ είναι προτιμότερο να συνεργαστεί με επαγγελματίες του χώρου που θα αμείβονται με λογικά ποσοστά επί των χορηγιών προς όφελος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ παρά να πληρώνονται μισθοί και εισφορές σε μηνιαία βάση και το αποτέλεσμα των χορηγιών να είναι μηδενικό.

Μας προκαλεί, πάντως, εντύπωση το γεγονός ότι παρουσιάζεται ως αποκάλυψη και ως σκάνδαλο ένα θέμα για το οποίο τόσο ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ όσο και τα εμπορικά στελέχη της ΠΑΕ έχουν τοποθετηθεί ενώπιον των μετόχων της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, αλλά και δημόσια, ξεκαθαρίζοντας ότι η αμοιβή τους θα προκύπτει με ποσοστό, γεγονός που διασφαλίζει τα συμφέροντα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Δηλαδή αν φέρουν χρήματα από χορηγίες θα πληρωθούν, ενώ σε διαφορετική περίπτωση δεν θα λάβουν ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το «σκάνδαλο» των σίγουρων χορηγιών για τις οποίες θα δώσουμε ποσοστό, ας μας πούνε σήμερα ποιες είναι οι σίγουρες χορηγίες, ποιο το ύψος τους κι εμείς σε συμφωνία με τους εμπορικούς μας συνεργάτες δεν θα τους αποδώσουμε ούτε ευρώ».

Ο Ρισβάνης κλήθηκε λόγω Σίλντενφελντ!

Οι ενοχλήσεις που ένιωσε τις τελευταίες ημέρες ο Γκόρντον Σίλντενφελντ είναι ο λόγος που ταξίδεψε εσπευσμένα στο Βέλγιο ο Σπύρος Ρισβάνης, αλλά ο Κροάτης αναμένεται να παίξει κόντρα στη Σταντάρ.

Ο Ρισβάνης κλήθηκε λόγω Σίλντενφελντ
Η κατάσταση του Γκόρντον Σίλντενφελντ είναι ο λόγος που κλήθηκε να μεταβεί ο Σπύρος Ρισβάνης στο Βέλγιο (ταξίδεψε χθες το βράδυ μαζί με τον Γιάννη Αλαφούζο), ενώ δεν βρίσκεται στην αποστολή του Παναθηναϊκού για το ματς με τη Σταντάρ.

Ο Κροάτης ξεκουράστηκε ελάχιστα αυτό το καλοκαίρι, καθώς ήταν μέλος της αποστολής της Κροατίας στη Βραζιλία. Δεν αγωνίστηκε λεπτό, αλλά μόνο και μόνο που προπονούταν υπήρξε κάποια επιβάρυνση και στη συνέχεια δεν πήρε πολλές ημέρες άδεια, καθώς ενσωματώθηκε στην προετοιμασία της Ντιναμό Μόσχας και μετέπειτα σε αυτή του Παναθηναϊκού.

Τις τελευταίες ημέρες ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στο ισχίο και το τεχνικό τιμ του «τριφυλλιού», συνυπολόγισε τον κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Σταντάρ Λιέγης, «Maurice Dufrasne», ενώ χθες η ομάδα προπονήθηκε στο βοηθητικό την Τρίτη. Ωστόσο, εκτιμάται πως θα πάρει μέρος στο αποψινό ματς.Πηγή: sport-fm.gr

Άνοιξε ο δρόμος για το προπονητικό του ΠΑΟΚ!

Δεκτές έγιναν από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, οι τροπολογίες, που αφορούν το προπονητικό του ΠΑΟΚ.

Άνοιξε ο δρόμος για το προπονητικό του ΠΑΟΚ
Κατατέθηκαν οι δύο τροπολογίες (μια από πλευράς ΝΔ και μια από ΠΑΣΟΚ) που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟΚ και ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης τις έκανε δεκτές.

Αυτό που απομένει είναι η τυπική διαδικασία της ψηφοφορίας, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέχρι το απόγευμα και η δημοσίευση στο ΦΕΚ τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποτελέσει νόμο του κράτους.

Όταν συμβεί αυτό θα έχει ανοίξει διάπλατα ο… δρόμος για το χτίσιμο του προπονητικού του «Δικεφάλου του Βορρά».
Πηγή: sport-fm.gr

Νόμος του κράτους η «Αγια-Σοφιά»!!

Το σημαντικότερο βήμα για το χτίσιμο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ έγινε! Με τη συναίνεση όλων των άλλων κομμάτων πλην ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, η Βουλή έκανε και με τη βούλα νόμο του κράτους την «Αγιά-Σοφιά»!

Νόμος του κράτους η «Αγια-Σοφιά»!
Κανονικά και με το νόμο προχωρά από σήμερα η κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ!

Το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας (στο οποίο περιλαμβάνονται τα άρθρα 81 και 82 που αφορούν στην «Αγιά-Σοφιά») ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το Β' θερινό τμήμα της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, οι ΑΝΕΛ και η Χρυσής Αυγή υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ εναντίον του τάχθηκε μονάχα ο ΣΥΡΙΖΑ (με τις ταλαντευόμενες ενστάσεις του) και το ΚΚΕ (το οποίο ανέκαθεν είχε ως θέση την κρατική ιδιοκτησία των γηπέδων).

Έτσι, παρά την αδιαλλαξία που συνέχισε να επιδεικνύει η νέα δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας, η «Ένωση» απέκτησε ένα ισχυρό χαρτί ώστε σύντομα να επιστρέψει στη φυσική της έδρα.

Αυτό που περιμένει τώρα, λοιπόν είναι η δημοσίευση του Νόμου στο ΦΕΚ, ώστε να δρομολογηθούν έπειτα οι διαδικασίες έκδοσης της οικοδομικής άδειας, η οποία θα της επιτρέψει να ξεκινήσει τα έργα.Πηγή: sport-fm.gr

Χιου Ντάλας, ο νέος αρχιδιαιτητής!!

Ο Σκοτσέζος, Χιου Ντάλας είναι το πρόσωπο κοινής αποδοχής, που θα αναλάβει τον ρόλο του αρχιδιαιτητή στην Σούπερ Λίγκα με την έναρξη της σεζόν 2014-2015.

Χιου Ντάλας, ο νέος αρχιδιαιτητής
Και το όνομα αυτού, Χιου Ντάλας. Ο Σκοτσέζος θα επωμιστεί τον ρόλο του νέου αρχιδιαιτητή στην Σούπερ Λίγκα, όπως αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, στο σημερινό (30/7) διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ.

Ένα πολύ γνωστό όνομα στον χώρο της ευρωπαϊκής διαιτησίας και όχι μόνο. Ο παλαίμαχος Σκοτσέζος διαιτητής έχει παρουσία σε Μουντιάλ, EURO και ουκ ολίγες αναμετρήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αρκετές είναι οι περγαμηνές στο βιογραφικό του 56χρονου, που θα συμμετέχει στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και θα ασχολείται με τον ορισμό και την εποπτεία των διαιτητών στους αγώνες της Σούπερ Λίγκας.

Ο Θανάσης Μπριάκος θα είναι επιφορτισμένος μόνο με την εκπαίδευση των διαιτητών. Παραμένει στην ΚΕΔ ο Δημήτρης Καλύβας, ενώ προστίθενται οι Φραγκίσκος Σωμαρακάκης και Δημήτρης Γκρούτσης. Πηγή: sport-fm.gr

Η τελευταία μέρα στο Καρπενήσι!! (video)

Δείτε πώς πέρασε η Εθνική την τελευταία της μέρα στο Καρπενήσι.

Η τελευταία μέρα στο Καρπενήσι (video)
Προπόνηση, γεύμα, τελευταία αυτόγραφα στους μικρούς θαυμαστές και αναχώρηση…

Δείτε πώς πέρασαν τα μέλη της Εθνικής την τελευταία μέρα προετοιμασίας στο Καρπενήσι μέχρι και την αναχώρηση για την επιστροφή στη «βάση» της Αθήνας.






Πηγή: sport-fm.gr

Ρότσα: «Δίνει ελπίδα ο Παναθηναϊκός»

Την αισιοδοξία του για θετικό αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού στη Λιέγη, κόντρα στη Σταντάρ εξέφρασε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο οποίος φιλοξενήθηκε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ρότσα: «Δίνει ελπίδα ο Παναθηναϊκός»
Πολλές πιθανότητες για να περάσει στον επόμενο γύρο της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ έχει ο Παναθηναϊκός, όπως ανέφερε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Ο προπονητής που καθόταν στον πάγκο των «πράσινων» στο τελευταίο ευρωπαϊκό τους παιχνίδι, το οποίο ήταν στις 6 Δεκεμβρίου του 2012 κόντρα στην Τότεναμ στους ομίλους του Europa League μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και μέσω των δηλώσεων του φάνηκε ότι έχει θετική άποψη για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Επιπλέον, μίλησε για την πώληση των Καπίνο, Μαυρία και την αξιοποίηση που πρέπει να υπάρχει με τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά, όσα είπε στoν Βάιο Τσούτσικα:

Για την αποψινή αναμέτρηση: «Έχουμε ανυπομονησία γιατί είναι το πρώτο μετά από δύο χρόνια (στο Τσάμπιονς Λιγκ). Το σημαντικότερο είναι σήμερα γιατί είναι το πρώτο. Σαν Παναθηναϊκός θέλουμε να περάσουμε για να βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Να γυρίσει σε ένα γνωστό μέρος που έχουμε αφήσει ιστορία. Είναι καλό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο να προχωράνε οι ελληνικές ομάδες».

Για την κατάσταση του Παναθηναϊκού: «Είναι καλός ο Παναθηναϊκός. Δίνει ελπίδα ότι μπορεί να κάνει ένα καλό παιχνίδι και στην συνέχεια μπορεί να δει με αισιοδοξία τη ρεβάνς. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλες πιθανότητες να περάσει στον επόμενο γύρο. Δεν ξεκίνησε από το μηδέν. Συνεχίζει από το 7. Έχει μια καλή βάση όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια».

Για τις ακαδημίες που στηρίζουν την πρώτη ομάδα: «Δεν υπάρχουν καλύτερες ακαδημίες από του Παναθηναϊκού, αν ήμουν γονιός εκεί θα τους έστελνα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια με τον Γιάννη Σαμαρά. Θα είναι πολύ τυχερά τα παιδιά που πηγαίνουν εκεί. Έχω δουλέψει πολλά με τα παιδιά. Δούλεψαν και προχώρησαν με την αξία τους.

Αυτό που θέλουμε είναι να βλέπουμε να βελτιώνονται. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστηση για εμάς. Σε μερικά χρόνια ο Παναθηναϊκός θα έχει μεγάλη διαφορά στο κομμάτι των ακαδημιών συγκριτικά με τις άλλες ομάδες. Παρά τα προβλήματα που πέρασε συνεχίζει να στηρίζει αυτό το κομμάτι».


Για την αξιοποίησή τους: «Είδαμε παίκτες όπως ο Μαυρίας και ο Καπίνο να αποκτούν εμπορική αξία. Ο Δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό με σημαίες. Πρέπει να παράγουμε ποδοσφαιριστές για να μπορούμε στο μέλλον να τους παραχωρούμε και να έχουμε επενδύσεις».

Αρνητική τροπή (;) με Ρομπίνιο!!

Ούτε η Μίλαν, αλλά ούτε και ο Ρομπίνιο δεν φαίνεται να καλύπτονται από την πρόταση του Ολυμπιακού, σύμφωνα με την ιταλική “Gazzetta dello Sport”.

Αρνητική τροπή (;) με Ρομπίνιο
Αρνητικά φέρεται να απάντησε στην πρόταση του Ολυμπιακού, τόσο ο Ρομπίνιο, όσο και η διοίκηση της Μίλαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Gazzetta dello Sport” το οποίο αναπαράγεται από τον ιταλικό τύπο, η πρόταση των "ερυθρολεύκων" (για μονοετή δανεισμό και οψιόν αγοράς) δεν κάλυψε τους "ροσονέρι", αλλά ούτε και τον ίδιο τον Βραζιλιάνο επιθετικό.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «η Μίλαν και ο παίκτης δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από τις προτάσεις που έχουν στα χέρια τους και περιμένουν νέες βελτιωμένες». Επισημαίνεται εξάλλου το ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ, τα Αραβικά Εμιράτα και την Βραζιλία.

Εξάλλου, χθες η μάνατζερ του Ρομπίνιο άφηνε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να υπάρξει επαφή μεταξύ του παίκτη και της Μίλαν. Όπως δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη υπόθεση να τραβήξει για αρκετές μέρες ακόμα.Πηγή: sport-fm.gr

Κάτι παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι...!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για το ματς του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ Λιέγης, τονίζοντας πως η επιστροφή του στην Ευρώπη μετράει ως παράσημο για την προσπάθεια που έκανε την τελευταία διετία.


Κάτι παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι... Με τα μπάνια του λαού εν εξελίξει, το ελληνικό ποδόσφαιρο μάταια πασχίζει μία τετραετία τώρα, που άλλαξε οριστικά ο χάρτης του για το πότε πραγματικά ξεκινούν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, να ανταποκριθεί. Τα τελευταία χρόνια κάτι με τη συρρίκνωση της ΑΕΚ και κάτι με τα προβλήματα του Παναθηναϊκού, συν το ότι Ατρόμητος και Αστέρας δεν κατάφεραν να κάνουν το βήμα (για την ακρίβεια άλμα) παραπάνω το ελληνικό ποδόσφαιρο έμεινε με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ και τον ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ.

Για τον Παναθηναϊκο λοιπόν που ύστερα από τη λαίλαπα του 2012, βρέθηκε με το μαχαίρι στον λαιμό και τα χρέη να τον βυθίζουν, η επιστροφή στην Ευρώπη είναι κάτι που μετράει ως παράσημο στην προσπάθεια που έχει γίνει την τελευταία διετία.

Ωστοσο δεν αρκεί μόνο η παρουσία και αυτό το ξέρουν στο Απήλιον. Τα δύο ματς με τη Σταντάρ Λιέγης είναι κομβικά για τον σύλλογο, αφού πρόκριση επί των Βέλγων θα σημάνει αυτόματα την επιστροφή σε ομίλους, είτε αυτοί είναι του Γιουρόπα Λιγκ, είτε του Τσάμπιονς Λιγκ αν γίνει η υπέρβαση μετά στα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός του 2014, με νωπές τις δάφνες από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και την πρωτιά στα πλέι οφ, μοιάζει με τις διαφημίσεις πριν και μετά. Πώς ήταν τέτοια εποχή πέρυσι, πώς αισθανόταν ο μέσος οπαδός του, ποιες συζητήσεις τον έφερναν να είναι η «νέα ΑΕΚ» και πώς είναι ακριβώς ένα χρόνο μετά. Το «πριν» και το «μετά» από το «δίχως αύριο» μέχρι το «υπάρχει ελπίδα» απέχει στο ποδόσφαιρο ελάχιστα. Έχει ξανασυμβεί στον ίδιο τον Παναθηναϊκό, τρεις φορές στην ιστορία του. Ποτέ ωστόσο δεν υπήρχαν τόσο σημαντικά ματς Ιούλιο μήνα που να καθόριζαν σε τόσο μεγάλο βαθμό την πορεία αυτής της εκσυγχρονιστικής προσπάθειας. Ο Παναθηναϊκός σε αυτή τη μετά-πολυμετοχικότητα εποχή, μπορεί να μην έχει το ευ ζην της επίπλαστης ευημερίας του 2008, όπου τα εκατομμύρια ξοδεύονταν σαν τσίχλες για τον Μελίσση, τον Κλέιτον και τον Ροντρίγκο Σόουζα, αλλά έχει τουλάχιστον τη δυνατότητα να ζει. Κάτι που χωρίς την προσπάθεια που έγινε από το 2012 και μετά δεν θα είχε και ειδικά μετά την κίνηση της ανάθεσης της ομάδας στην τριανδρία των Σαραβάκου, Νταμπίζα και Αναστασίου.

Εκείνη η κίνηση ειδικά με τον Νταμπίζα, τάραξε τα νερά της ακινησίας! Αυτοί οι τρεις «μίλησαν» με πειστικότητα από ό,τι φάνηκε με το αποτέλεσμα στη γλώσσα των αποδυτηρίων στους ποδοσφαιριστές και το σοκ ήταν εμφανές. Η ομάδα που μετά βίας ήταν καλωδιωμένη στην εντατική με τον Φερέιρα παλιότερα, ξαφνικά έγινε εβδομάδα με την εβδομάδα κανονικός οργανισμός, αντιδρώντας στο ηλεκτροσόκ. Δεν είχε άλλωστε επιλογή.

Ο Αναστασίου αφού άντεξε το κρας τεστ του 0-3 από τον Πανιώνιο στην αρχή και αφού ο πρόεδρος του ΠΑΟ δεν άκουσε τους καλοθελητές που θα επιθυμούσαν να τον έχει διώξει, είδε τους καρπούς της δουλειάς.

Η απόγνωση στις αλλαγές προπονητών φέρνει αδιέξοδα και ο Γιάννης Αλαφούζος αυτό το βίωσε με την εκδίωξη του Ρότσα και τον αλήστου μνήμης Φάμπρι, οπότε δεν έπεσε στην ίδια παγίδα. Σε πρώτη φάση αυτά που έγιναν πέρυσι, ήταν ένα δείγμα ωριμότητας όλων στον οργανισμό που ακούει στο όνομα Παναθηναικός. Τώρα αυτά τα δύο ματς με τους Βαλόνους της Σταντάρ θα είναι η επόμενη πίστα.

Ο σύλλογος ως μέγεθος το έχει ανάγκη να περάσει για να ξαναμπεί το όνομα Panathinaikos στις κληρώσεις της ΟΥΕΦΑ σε ομίλους. Η ΠΑΕ το έχει ζωτικότατη ανάγκη γιατί τα σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια ευρώ που θα εξασφαλιστούν (που μπορεί να φτάσουν και τα επτά) θα δώσουν ανάσες στο ταμείο.

Για την ίδια την ομάδα όμως αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς την καταξίωση της προσπάθειας που αγωνιστικά έβγαλε πολλή υγεία σε όλη τη σεζόν. Και θα βοηθήσει την πιο γρήγορη εξέλιξή της.

Ο Αναστασίου και ο Νταμπίζας έχουν την επαγγελματική αρτιότητα να χτίσουν πάνω σε αυτό που πέτυχαν και να μπουν σε ένα δεύτερο στάδιο που θα κάνει ξανά τον ΠΑΟ ανταγωνιστικό ολόκληρη τη νέα σεζόν. Μόνο που σε μία εποχή που όλα κρίνονται από το τελικό αποτέλεσμα, κανείς δεν μπορεί ποτέ να σου εγγυηθεί πως θα έχεις την ευκαιρία να πας σε αυτό το δεύτερο στάδιο. Ολα εξαρτώνται από μερικές αδιόρατες συχνά λεπτομέρειες.

Γι’ αυτό το αποψινό ματς και η ρεβάνς της Λεωφόρου γι’ αυτό το project είναι κομβικά παιχνίδια, γιατί καθορίζουν όχι μόνο την ευρωπαϊκή επιστροφή του «τριφυλλιού» αλλά τον επαναπροσδιορισμό του ως πραγματικού πρωταγωνιστή στα εγχώρια δρώμενα. Γι’ αυτό η μάχη της Λιέγης είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό ματς!
Πηγή: sport-fm.gr

«Ή με τους πολίτες, ή με τα συμφέροντα»

Δεν φαίνεται να βρίσκεται κανένα σημείο επαφής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη Βασιλόπουλο για το θέμα του γηπέδου. «Ή με τους πολίτες, ή με τα συμφέροντα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος.

«Ή με τους πολίτες, ή με τα συμφέροντα»
Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει εκ νέου την αντίθεσή του για το Ρυθμιστικό νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει τη διάταξη για το γήπεδο της ΑΕΚ, εξέδωσε ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος, με αφορμή την απώλεια του Άλσους από τον Δήμο.

«Το πραγματικό δίλημμα λοιπόν είναι ένα: ή με τους πολίτες και την ποιότητα ζωής στην πόλη ή με τη παράδοση σε κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα και την υποβάθμιση της ζωής μας» κατέληξε.

Σε εξέλιξη στη Βουλή η 2η συνεδρίαση.

Η ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών:

«Το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας πρόκειται να αποτελέσει έναν ακόμη νόμο της πιο αδίστακτης και αντιλαϊκής κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Μίας κυβέρνησης που με σωρεία νομοσχεδίων το τελευταίο διάστημα δίνει γη και ύδωρ στα διαπλεκόμενα συμφέροντα, θυσιάζοντας δάση, αιγιαλούς και εν γένει τη δημόσια περιουσία τη στιγμή που οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπους στην φτώχεια, την ανεργία και την απόγνωση.

Όσο και αν επιχειρείται να αλλοιωθεί η πραγματικότητα, η αλήθεια είναι ότι το ΡΣΑ επιφέρει σοβαρές αλλαγές όχι μόνο στο δασικό χαρακτήρα του Άλσους, αλλά συνολικά στο χαρακτήρα της Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας. Ειδικότερα:

α. Η χωρική υποενότητα στην οποία εντάσσεται η πόλη μας δεν χαρακτηρίζεται πλέον ως αμιγούς κατοικίας, αλλά ως γενικής, της οποίας μάλιστα ο πληθυσμός «πρέπει να συγκρατηθεί» για να μη φύγει (άρθρο 9, π 1.1), προδιαγράφοντας την προοπτική της δημιουργίας μίας πόλης επιχειρηματιών και καταναλωτών, με απόντες όμως τους πολίτες.

β. Ο Δήμος μας εντάσσεται στον «Αναπτυξιακό άξονα Βορρά-Νότου» (άρθρο 11, π.2.1, β) και κατά µήκος του αναπτύσσονται περιοχές επαγγελµατικών εγκαταστάσεων µικτού χαρακτήρα – βιοµηχανικών και βιοτεχνικών, χονδρεµπορίου και εµπορευµατικών. Δηλαδή η πόλη μας προβλέπεται να αποκτήσει δραστηριότητες που στο όνομα της «ανάπτυξης» θα καταστήσουν τη ζωή των κατοίκων δυσχερή.

γ. Το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, ένας πνεύμονας πρασίνου 471 στρεμμάτων για ολόκληρη την Αττική παραδίδεται στο «Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων», ενώ η διαχείρισή του φεύγει από το Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Ο φορέας αυτός θα είναι Ν.Π.Ι.Δ και μέσω αυτού θα καταστεί το άλσος βορά σε κάθε λογής μικρά και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Την ίδια στιγμή, για να εξυπηρετηθεί καλύτερα αυτό το σχέδιο, το άλσος μετατρέπεται σε Μητροπολιτικό πάρκο με «ζώνες ειδικών χρήσεων». (άρθρα 18 και 19)

δ. Στο 5% της συνολικής έκτασης του άλσους, δηλαδή σε 23.5 ολόκληρα στρέμματα δάσους (εκτός των 29.1 που δίδονται στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ για το γήπεδο), μπορούν να ανεγερθούν αθλητικές εγκαταστάσεις και να γίνει αλλαγή στις χρήσεις γης, επιτρέποντας τον αποχαρακτηρισμό, άρα και την οικοδόμηση, στο σύνολο των 23.5 στρεμμάτων. (άρθρο 82). Είναι αυτή ακριβώς η διάταξη που δίνει τo δικαίωμα στον κ. Ανδριόπουλο (Διευθύνων σύμβουλος της DIMAND ΑΕ και project manager του νέου γηπέδου) να εμφανίζει την οικοδομήσιμη έκταση του γηπέδου της ΑΕΚ στα 43 στρέμματα. (Dimand – AEK project)

ε. Ο άμεσος αποχαρακτηρισμός 6.048 τμ δασικής και αναδασωτέας έκτασης του Άλσους αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα του συνολικού σχεδίου, με 2.5 στρέμματα να προσαρτώνται στο παραχωρηθέν οικόπεδο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και τα υπόλοιπα 3.5 στρέμματα να χρησιμοποιούνται για πεζοδρομήσεις πέριξ του νέου γηπέδου (σ.4 στην Πολεοδομική και Χωροταξική Θεώρηση για το γήπεδο).

Η θέση της παράταξής μας για το γήπεδο της ΑΕΚ είναι διατυπωμένη από την αρχή και με σαφήνεια στο πρόγραμμά μας. Θεωρούμε την ΑΕΚ τμήμα της ζωντανής ιστορίας της πόλης μας, άρρηκτα συνδεδεμένη με τις προσφυγικές ρίζες των κατοίκων της.. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δικαιούται να χτίσει το γήπεδό της στο χώρο των 26.6 στρεμμάτων, με σεβασμό στο περιβάλλον, τους πολεοδομικούς κανόνες και το Σύνταγμα.

Η εστίαση της συζήτησης για το ΡΣΑ στα 2.5 ή 6 στρέμματα του άλσους που εκχωρούνται για την ανέγερση του γηπέδου είναι όχι μόνο το προκάλυμα άλλων επιδιώξεων, αλλά και αποπροσανατολιστική για τις αλλαγές που θα επιφέρει το ΡΣΑ στην ευρύτερη περιοχή. Γι’αυτό και έχουμε ζητήσει επανειλημμένα την αποσύνδεση της ανέγερσης του νέου γηπέδου από το έκτρωμα του Ρυθμιστικού Σχεδίου και την κατάθεση ξεχωριστού νομοσχεδίου, ώστε να συζητήσουμε με την ΑΕΚ για τις πραγματικές ανάγκες για την ανέγερση ενός νέου γηπέδου. Όσο ταυτίζεται η πορεία του γηπέδου με την εκχώρηση του Άλσους και της πόλης σε αλλότρια συμφέροντα αμφισβητούνται εκ των προτέρων οι προϋποθέσεις για μία καλόπιστη συνεργασία.

Το Άλσος ανήκει στην πόλη, στους πολίτες της και συνολικά στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Την ευθύνη για την υποβάθμισή του φέρουν ακέραιη προηγούμενες Δημοτικές αρχές και η κυβέρνηση, ενώ ως Δύναμη πολιτών έχουμε εδώ και χρόνια καταγγείλει την εγκατάλειψη του άλσους και τις σκοπιμότητες που αυτή υπηρετεί. Ως νέα Δημοτική αρχή έχουμε δεσμευτεί επανειλημμένα ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την αναγέννησή του άλσους, ώστε να αποτελέσει έναν πραγματικό τόπο έλξης και αναψυχής για όλους. Φευ όμως, υπάρχει και η άλλη εικόνα του Άλσους, αυτής που κάτοικοι της πόλης το επισκέπτοναι καθημερινά, το αγαπούν και επιδιώκουν την αναζωογόνησή του. Αυτό χρειάζεται η πόλη μας και όχι τη συκοφάντησή του…

Το πραγματικό δίλημμα λοιπόν είναι ένα: ή με τους πολίτες και την ποιότητα ζωής στην πόλη ή με την παράδοση σε κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα και την υποβάθμιση της ζωής μας. Εμείς διαλέγουμε το πρώτο και σε αυτήν την κατεύθυνση θα εργαστούμε, καλώντας σε συμπόρευση όλους τους φορείς, τους συλλόγους, και κυρίως τους συνδημότες και τις συνδημότισσές μας.

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
30/7/14»

Τελειώνει του Ιμπαγάσα!

Καθοριστική αναμένεται η Τετάρτη για το θέμα Ιμπαγάσα στον Πανιώνιο, καθώς οι Νεοσμυρνιώτες περιμένουν πως θα έχουν συνάντηση με τον μάνατζερ του «Κάνιο», ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει «γάμος».

Τελειώνει του Ιμπαγάσα
Εκ νέου επαφή με τον μάνατζερ του Αριέλ Ιμπαγάσα περιμένουν πως θα έχουν οι άνθρωποι του Πανιώνιου.

Εφόσον συμβεί αυτό εκτός απροόπτου θα υπάρξει οριστική κατάληξη στο συγκεκριμένο θέμα και σύμφωνα με τις ενδείξεις οι δύο πλευρές θα… δώσουν τα χέρια, διότι από τις έως τώρα συζητήσεις δεν έχει προκύψει κάποια διαφωνία.

Άλλωστε και ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Χρήστος Δάρρας είχε παραδεχθεί μέσω δηλώσεων του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ότι οι «κυανέρυθροι» είναι κοντά στη μεταγραφή του 38χρονου μέσου.

Επιπλέον, ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Τερεζόπουλος θα ενημερώσει τους νεαρούς που θα αποχωρήσουν από τον Πανιώνιο.
Πηγή: sport-fm.gr

«Διάβολοι» και Ρωμαίοι…!! (videos)

Αγκαλιά με την πρόκριση στον τελικό του International Champions Cup βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουν., που νίκησε 5-3 στα πέναλτι την Ίντερ. Με γκολ του Τότι, η Ρόμα «λύγισε» με 1-0 την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Διάβολοι» και Ρωμαίοι… (videos)
Η αλήθεια είναι ότι μας «βγήκαν τα μάτια»...

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ίντερ, που αγωνίστηκαν με πολλούς αναπληρωματικούς, ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα σε παιχνίδι για την δεύτερη αγωνιστική του International Champions Cup, που διεξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει παράταση, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί, ο Μάρκο Αντρεόλι από πλευράς «νερατζούρι», έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και ο Ντάρεν Φλέτσερ ευστοχώντας και στο πέμπτο πέναλτι των «κόκκινων διαβόλων», έκανε το 5-3 και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, που προπορεύεται στον Α’ όμιλο, έχοντας πολλές πιθανότητες να βρεθεί στον τελικό.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Ίντερ: Χαντάνοβιτς (64' Καρίσο), Ρανόκια, Βίντιτς (71' Αντρεόλι), Ζεζούς, Ντ' Αμπρόζιο, Ζόναταν (83' Γκουαρίν), Κουζμάνοβιτς (64' Ταϊντέρ), Κριν (46' Εμβιλά), Ντοντό (64' Ναγκατόμο), Μπότα (64' Λασάλτ), Ικάρντι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Λίντεγκααρντ (46' Ντε Χέα), Σμόλινγκ (46' Μπλάκετ), Τζόουνς (46' Μ. Κιν), Έβανς Βαλένσια (46' Σο), Φλέτσερ, Ερέρα (46' Κλέβερλι), Γιανγκ, Μάτα (46' Καγκάβα), Ρούνεϊ (46' Ζάχα), Γουέλμπεκ (46' Νανί, 77' Ερνάντες)



Manchester United 0-0 Inter Milan (5 - 3... από nghelam2008

«Μίλησε» ο αρχηγός

Την πρώτη της νίκη στο International Champions Cup πανηγύρισε η Ρόμα, η οποία μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επικράτησε 1-0 της Ρόμα, χάρη σε γκολ του αρχηγού, Φραντσέσκο Τότι στο 58ο λεπτό. Η «βασίλισσα», που αγωνίστηκε με ροζ φανέλα, είχε μεν τον έλεγχο, αλλά γνώρισε τη δεύτερη ήττα της και τερματίζει στην τελευταία θέση του Α’ ομίλου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα της αυλαίας. Το παιχνίδι διεκόπη στα τελευταία λεπτά, όταν 15-20 μικρά παιδιά έμπαιναν σταδιακά στον αγωνιστικό χώρο και πήγαιναν να χαιρετήσουν στους παίκτες.

Πριν την έναρξη, υπήρξε ένταση ανάμεσα στον Κεϊτά και τον Πέπε. Ο πρώτος αρνήθηκε να δώσει το χέρι στον δεύτερο, στον οποίο λίγο αργότερα πέταξε και ένα μπουκάλι με νερό. Η κόντρα τους κρατάει από το 2011, όταν ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα είχε κατηγορήσει τον Πορτογάλο για ρατσιστική συμπεριφορά.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας (46' Λόπεθ), Καρβαχάλ (46' Αρμπελόα), Πέπε (46' Νάτσο), Ράμος (68' Γιορέντε), Κοεντράο (), Μόντριτς (75' Μασκαρέλ), Αλόνσο (66' Μεδράν), Ιγιαραμέντι, Λούκας (46' ΝΤε Τομάς), Ίσκο, Μπέιλ (74' Σομπρίνο)

Ρόμα: Σκορούπσκι, Φλορέντζι (79' Σόμα), Μπενατιά, Καστάν, Κόουλ, Ναϊνγκολάν (79' Ουτσάν), Κεϊτά (87' Παρέδες), Πιάνιτς (67' Ντε Ρόσι), Ιτούρμπε (79' Σανάμπρια), Τότι (72' Μποριέλο), Λιάγιτς



Real Madrid vs AS Roma 0-1 Goal & Full... από GabriOne

Βαθμολογία Α’ ομίλου (μετά από δύο αγώνες)

1. Μάντσεστερ Γιουν. 5β. 3-2
2. Ρόμα 3β. 3-3
3. Ίντερ 3β. 1-1
4. Ρεάλ Μαδρίτης 0β. 1-2
Πηγή: sport-fm.gr

Το «μηδέν» και βλέπουμε!

Να κρατήσει ο Ατρόμητος ανέπαφη την εστία του θέτει ως προτεραιότητα ο Γιώργος Παράσχος για το πρώτο ματς με τη Σαράγεβο. Παράλληλα ποντάρει πολλά σε Ναπολεόνι-Καραμάνο για να πάρει το «διπλό».

Το «μηδέν» και βλέπουμε
Ομάδα οργανωμένη και επικίνδυνη από τη μέση και μπροστά είναι Σαράγεβο, σύμφωνα με τον Γιώργο Παράσχο, ο οποίος έχει δείξει πολλές φορές βίντεο της στους παίκτες του Ατρόμητου, τονίζοντας τους τι πρέπει να προσέξουν στο παιχνίδι των Βόσνιων, την Πέμπτη (31/7, 21:30).

Η πρόκριση της συγκεκριμένης ομάδας στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League ήρθε ύστερα από… ανατροπή, καθώς είχε χάσει 1-0 στην έδρα της και επικράτησε 3-1 εκτός. Ο προπονητής των «μπλε» θέλει αρχικά να μην δεχθούν γκολ οι Περιστεριώτες και έχει στην άκρη του μυαλού, βάσει των όσων των δυνατοτήτων που είδε ότι έχει η Σαράγεβο, ότι μπορούν να πετύχουν ένα.

Για αυτό φαίνεται πως έχει καταλήξει στο 3-5-2, παίζοντας με τους Ναπολεόνι, Καραμάνο πολλά και ποντάρει πολλά στην απόδοση τους για το συγκεκριμένο ματς. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι κάτι που είχε δοκιμάσει και στο δυνατότερο «τεστ» του Ατρόμητου στην καλοκαιρινή προετοιμασία, σε αυτό με τον Παναθηναϊκό, όταν και χρησιμοποίησε τρεις σέντερ μπακ (Ταυλαρίδη, Λαζαρίδη, Φυτανίδη) και τους Γιαννούλη, Νάστο στα άκρα. Ο Τσενάμο θα είναι στο τέρμα. Πίτου Γκαρσία, Δημούτσος στον άξονα και ο Μπρίτο σε ελεύθερο ρόλο.

Η μόνη διαφορά με εκείνη την αναμέτρηση είναι ότι ο Γεωργίου θα μείνει στον πάγκο και θα είναι βασικός ο Ναπολεόνι, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο. Πηγή: sport-fm.gr

Βρήκε λύσεις!!

Τους παίκτες που θα αντικαταστήσουν τους Μπαράλες-Ουσέρο στο ματς με τη Μάιντς φαίνεται πως έχει βρει ο προπονητής του Αστ. Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης και αυτοί είναι οι Μουνάφο, Ντε Μπλάσις.

Βρήκε λύσεις
Ευχάριστα νέα περίμενε ο Στάικος Βεργέτης λίγες ημέρες πριν το ματς με τη Μάιντς, δυσάρεστα του ήρθαν. Είχε φανεί ότι δύσκολα θα αγωνισθεί την Πέμπτη (31/7, 21:30) ο Μπαράλες, ο οποίος χτύπησε στο δεύτερο ματς με τη Ροβανιέμι και επιβεβαιώθηκε ύστερα από τις τελευταίες προπονήσεις, ενώ οριστικά εκτός είναι πλέον και ο Ουσέρο, διότι δεν υποχώρησαν οι ενοχλήσεις στη μέση.

Πρόκειται για δύο σημαντικές απώλειες, διότι αφενός δεν υπάρχει επιθετικός με τα χαρακτηριστικά του 27χρονου φορ, ενώ ο Ισπανός είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει αγωνισθεί και στα οκτώ ευρωπαϊκά παιχνίδια των Αρκάδων. Τη θέση του στο βασικό σχήμα θα πάρει ο Χουάν Μουνάφο, ενώ κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης δοκιμάστηκαν οι Ντε Μπλάσις, Μπαντιμπαγκά και Μάσα στην κορυφή της επίθεσης. Λογικά θα χρησιμοποιηθεί ο πρώτος και μένει να δούμε ποιος θα πάρει τη θέση του στο φτερό. Ίσως αυτό να είναι ο Μπακασέτας, ο οποίος πέρασε αλλαγή και πέτυχε το τέταρτο τέρμα κόντρα στους Φιλανδούς.

Είναι πιθανό να «σπάσει» το δίδυμο Γκοϊάν-Σανκαρέ στο κέντρο της άμυνας, διότι ο προπονητής του Αστέρα σκέφτεται να βάλει τον Ζησόπουλο δίπλα στον Ρουμάνο στόπερ.

Την αποστολή που θα βρεθεί σήμερα στη Γερμανία αποτελούν οι: Μπαντής, Θεοδωρόπουλος, Λούι, Κιτοκό, Παπαχρήστος, Κυριακόπουλος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκόιαν, Κουρμπέλης, Μουνάφο, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Τορμένα, Μάσα, Μπαντιμπανγκά, Νίκο Φερνάντεθ, Ντε Μπλάσις, Ρόλε, Μπακασέτας.

Λύση δόθηκε για την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα, τον οποίο θα μεταδώσει το Novasports 1. Πηγή: sport-fm.gr

«Άγκυρα» στο λιμάνι!!

Το ήθελαν πολύ και οι δύο πλευρές. Και ο Βαγγέλης Μάντζαρης και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι. Έτσι και έγινε. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας για το νέο συμβόλαιο του διεθνούς γκαρντ με τον Ολυμπιακό.

«Άγκυρα» στο λιμάνι
Η γνωστοποίηση της συμφωνίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός με τον Βαγγέλη Μάντζαρη έκλεισε μια βασική εκκρεμότητα του ρόστερ των «ερυθρολεύκων» εν όψει της νέας σεζόν.

Αλλά και των επόμενων ετών, μιας και ο διεθνής γκαρντ ρίχνει «άγκυρα» στο λιμάνι, τουλάχιστον ως το 2017. Νέο τριετές συμβόλαιο με βελτιωμένες αποδοχές η ανταμοιβή του.

Η πρώτη συνάντηση

Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, χωρίς τότε να προκύψουν θετικές εξελίξεις. Χωρίς αυτό να προϊδεάζει για αποχώρηση του παίκτη. Ήταν γνωστή άλλωστε η θέληση και των δύο πλευρών να συνεχίσουν για πολλά χρόνια μαζί.

Τουρκία και Παναθηναϊκός

Ένα ταξίδι στην Τουρκία -που ουδεμία σχέση είχε με το μέλλον του- δημιούργησε σενάρια που περιλάμβαναν την Γαλατάσαραϊ και την Εφές Αναντολού. Η μοναδική όμως πρόταση που έφτασε στα γραφεία της ΚΑΕ ήταν από τον Παναθηναϊκό! Με τη γνωστή κατάληξη…

Οι οικονομικοί όροι

Η διαφορά στο οικονομικό σκέλος, γεφυρώθηκε. Από εκεί που αμειβόταν με 200.000 ευρώ ετησίως, συμφώνησε για νέο τριετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές 1,5 εκατομμύριο ευρώ.Πηγή: sport-fm.gr

Τριπλασίασε τις αποδοχές του!!

Ο Παναγιώτης Γλύκος αναθεώρησε, αποφάσισε να παραμείνει τελικά στον ΠΑΟΚ και αναμένεται να ανταμειφθεί γι’ αυτό με νέο συμβόλαιο και σχεδόν τριπλάσιες αποδοχές.

Τριπλασίασε τις αποδοχές του
Πριν την συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική ομάδα, έμοιαζε σχεδόν βέβαιο ότι ο Παναγιώτης Γλύκος θα αναζητήσει το επόμενο βήμα της καριέρας του στο εξωτερικό.

Τι ήταν αυτό που τον έκανε να αναθεωρήσει; Οι συζητήσεις με τον Ζήση Βρύζα και τον Άγγελο Αναστασιάδη σαφώς έπαιξαν ρόλο. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ που έδειξαν ότι τον θέλουν. Και του το έδειξαν εμπράκτως.

Του πρότειναν νέο τριετές συμβόλαιο με βελτιωμένες αποδοχές. Συγκεκριμένα από εκεί που έπαιρνε ετησίως 90.000 ευρώ, θα δει αυτό το ποσό σχεδόν να τριπλασιάζεται. Εντός των ημερών ο Έλληνας τερματοφύλακας θα περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ για τα τυπικά. Πηγή: sport-fm.gr

Τι θα κάνει με τις «παλιοσειρές» ο Ρανιέρι!

Στην αναμέτρηση με τη Ρουμανία (7/9) θα γίνουν τα «αποκαλυπτήρια» της Εθνικής του Ρανιέρι. Και ένα από τα ερωτήματα που υπάρχουν είναι πως θα διαχειριστεί τις «παλιοσειρές» της ομάδας.

Τι θα κάνει με τις «παλιοσειρές» ο Ρανιέρι
Ένα από τα πρώτα πράγματα που ξεκαθάρισε ο Κλαούντιο Ρανιέρι όταν ανέλαβε την Εθνική, είναι πως δεν πρόκειται να «πειράξει» τον βασικό κορμό. Τόνισε μάλιστα ότι του άρεσε το πνεύμα της ομάδας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Είναι δεδομένο όμως ότι αργά ή γρήγορα, ο Ιταλός τεχνικός θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές. Κάποιες από αυτές πιθανώς θα αφορούν τις «παλιοσειρές» της Εθνικής.

Σύμφωνα με την SportDay και τον «Τρελό του Χωριού», μοιάζει δύσκολο να συμπεριληφθούν στις κλήσεις του για τα προκριματικά του Euro 2016, παίκτες όπως οι Κώστας Κατσουράνη, Φάνης Γκέκας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Λουκάς Βύντρα.

Φυσικά γνωρίζει το παρελθόν τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και οι όποιες αποφάσεις του θα παρθούν με σεβασμό στην προσφορά τους στην ομάδα. Στο πρώτο επίσημο ματς, με τη Ρουμανία στις 7 Σεπτεμβρίου θα ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις του.
Πηγή: sport-fm.gr

Φόρα τα καλά σου!!

Ο Panathinaikos επιστρέφει! Οι «πράσινοι» βγάζουν από το ντουλάπι το ευρωπαϊκό τους «κοστούμι» για τη μάχη (21:00) με τη Σταντάρ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Παίζει ο Πέτριτς.

Φόρα τα καλά σου!
Ύστερα από διάλειμμα ενός έτους, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στα ευρωπαϊκά… σαλόνια και θα βρει μπροστά του την Σταντάρ Λιέγης στις 21:00 (NovaΣΠΟΡ FM 94.6, www.sport-fm.gr, Otesport1) στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία θα διεξαχθεί στο «Maurice Dufrasne».

Το τελευταίο παιχνίδι του «τριφυλλιού» πέραν Superleague και Κυπέλλου Ελλάδος ήταν στις 6 Δεκεμβρίου του 2012 κόντρα στην Τότεναμ για την έκτη αγωνιστική του Europa League.

Οι δύο συνδετικοί «κρίκοι» είναι ο νυν αρχηγός, Κάρλος Ζέκα, ο οποίος είχε σκοράρει τότε στο «White Hart Lane» στο 3-1, αλλά και ο Στέφανος Κοτσόλης, που είχε μείνει εκτός αποστολής από εκείνο το ματς, ενώ προπονητής ήταν ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Τελευταία συμμετοχή για το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν για τα play-off της ίδιας σεζόν, όταν είχε παίξει με τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ και είχε φέρει «λευκή» ισοπαλία στις 28 Αυγούστου του 2012 με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στον «πράσινο» πάγκο. Οι Ισπανοί προκρίθηκαν στους ομίλους της διοργάνωσης, σε συνδυασμό του προ έξι ημερών 2-0.

Επί του παρόντος, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θέλει ένα καλό αποτέλεσμα απόψε κόντρα στους Βέλγους, ώστε να ολοκληρώσει τη… δουλειά την ερχόμενη Τρίτη (5/8, 21:00) στη Λεωφόρο, ώστε να παίξει στα play-off του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού φαίνεται πως θα προτιμήσει τελικά το 4-4-2 με ρόμβο και όχι το 4-4-1-1, ενώ αναμένεται να είναι βασικός ο Μλάντεν Πέτριτς, που πάντως δεν έχει ξεπεράσει εντελώς τις ενοχλήσεις στη μέση.

Ο Κροάτης έχει καλή παράδοση κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης, καθώς είχε σκοράρει τρεις φορές εναντίον της στα δύο ματς με το Αμβούργο για το Europa League της σεζόν 2009-10.

Ο Κοτσόλης θα υπερασπιστεί τα δοκάρια του Παναθηναϊκού, Ο Νάνο θα είναι αριστερά και ο Τριανταφυλλόπουλος δεξιά, με τους Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής να παίζουν στο κέντρο της άμυνας. Μοναδικό αμυντικό χαφ θα είναι ο Μέντες, έχοντας πιο μπροστά του και αριστερά τον Λαγό και από τα δεξιά τον Ζέκα. Ο Ατζαγκούν θα έχει πιο ελεύθερο ρόλο. Ο Μπεργκ θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας κοντά του τον Πέτριτς. Στην περίπτωση που προφυλαχθεί ο 33χρονος επιθετικός, θα αγωνισθεί στη θέση του ο Καρέλης. Οι υπόλοιποι της αποστολής είναι οι Στιλ(Τ), Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Ντίνας, Δώνηςμ Πράνιτς, Κλωναρίδης.

Σε ότι αφορά την Σταντάρ, ο Καβαζίμα θα είναι στο τέρμα και στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Βαν Ντάμε, Τεσέιρα, Σιμάν, Σταν, Στο κέντρο οι Καρσελά, Μαρκέ, Λουμάνζα-Λέμπι και Μπιά. Στην επίθεση οι Εζεκιέλ, Ντε Καμάργκο.

Στον πάγκο ο Γκι Λουζόν θα έχει τους Τιράμ (Τ), Αϊντάρεβιτς, Αρσλαναγκιτς, Μπομπό, Μίλετς, Μάε, Μποκού.

Ταξίδεψε και ο Ρισβάνης

Στο Βέλγιο βρίσκεται και ο Σπύρος Ρισβάνης. Ο νεαρός αμυντικός δεν έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή του Παναθηναϊκού, αλλά λόγω της συχνής βροχόπτωσης αποφασίστηκε για παν ενδεχόμενο να μεταβεί στη Λιέγη, μήπως και προκύψει κάποιο απρόοπτο. Για αυτό ταξίδεψε μαζί με τον Γιάννη Αλαφούζο το βράδυ της Τρίτης. Πηγή: sport-fm.gr

Μιλά με Παρτιζάν ο Κουζέλογλου!

Σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ, ο Γιάννης Κουζέλογλου είναι σε προχωρημένες επαφές με την Παρτιζάν.

Μιλά με Παρτιζάν ο Κουζέλογλου
Με την Παρτιζάν «φλερτάρει» ο Γιάννης Κουζέλογλου. Όπως αναφέρουν σερβικά ΜΜΕ, ο 19χρονος φόργουορντ (2,05μ.) του Μαντουλίδη είναι σε προχωρημένες επαφές με την ομάδα του Βελιγραδίου.

Ο Κουζέλογλου ήταν μέλος της Εθνικής Νέων που κατετάγη έκτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης. Πηγή: sport-fm.gr

Σοκ με Πέρισιτς!

Πολύμηνη απουσία από τα γήπεδα περιμένει τον Ιβάν Πέρισιτς που υπέστη κάταγμα στον ώμο.

Σοκ με Πέρισιτς
Νοκ άουτ για πολλούς μήνες, πιθανώς ακόμη και για επτά (!), θα χρειαστεί να μείνει ο Ιβάν Πέρισιτς.

Ο Κροάτης επιθετικός της Βόλφσμπουργκ τραυματίστηκε στον αριστερό ώμο στον αγώνα με την Μπάγερν και οι εξετάσεις έδειξαν κάταγμα που απαιτεί χειρουργική επέμβαση.

Ο 25χρονος άσος είχε 38 συμμετοχές, 11 γκολ και 7 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με τους «λύκους» τη σεζόν 2013/14.
Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος ο Σαμπέγια απ’ την Αργεντινή!

Την αποχώρησή του απ’ τον πάγκο της εθνικής Αργεντινής επιβεβαίωσε ο Αλεχάντρο Σαμπέγια. Ο προπονητής που οδήγησε την «μπιανκοσελέστε» στον τελικό του Μουντιάλ ανακοίνωσε επισήμως την παραίτηση του.

Τέλος ο Σαμπέγια απ’ την Αργεντινή
Αυτό που έμοιαζε προδιαγεγραμμένο εδώ και πολύ καιρό, έγινε και επίσημα την Τρίτη.

Όπως είχε γνωστοποιηθεί απ’ τη μέρα κιόλας του τελικού του Μουντιάλ, ο Αλεχάντρο Σαμπέγια δεν θα συνέχιζε στον πάγκο της εθνικής Αργεντινής.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε σήμερα, με τον 59χρονο προπονητή ν’ ανακοινώνει επισήμως την παραίτησή του.

Βέβαια η ομοσπονδία της χώρας δεν περίμενε αυτό για να ξεκινήσει την αναζήτηση του διαδόχου του, που περιλαμβάνει δυο βασικούς υποψήφιους:

Τον Τάτα Μαρτίνο (που θεωρείται προς το παρόν φαβορί) και τον Χοσέ Πέκερμαν (που έχει ξανακάτσει στον πάγκο της ομάδα στο Μουντιάλ του 2006 και εμφάνισε μια πολύ καλή Κολομβία σ’ αυτό που τελείωσε πρόσφατα).
Πηγή: sport-fm.gr

Διαψεύδει για Ροναλντίνιο η Μπόκα Τζούνιορς!!

Να βάλει πρόωρο τέλος στις φήμες που την θέλουν να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ροναλντίνιο φρόντισε η διοίκηση της Μπόκα Τζούνιορς.
Ο 34χρονος Βραζιλιάνος μάγος της μπάλας ανακοίνωσε  πριν από λίγες ημέρες την κοινή συναινέσει διακοπή της συνεργασίας του με την Ατλέτικο Μινέιρο  και δημοσιεύματα στη Λατινική Αμερική ήθελαν τους «χεϊνέσες» να αποτελούν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ως διαδόχου του ηγέτη τους Χουάν Ρομάν Ρικέλμε που αποτέλεσε παρελθόν για αυτούς πριν από λίγες εβδομάδες.
Όμως εκπρόσωπος του σωματείου του Μπουένος Άιρες δήλωσε σε γνωστή διεθνή αθλητική ιστοσελίδα «Ο Φουενζαλίδα είναι η τελευταία μας ενίσχυση και θα πάρουμε κάποιον άλλον μόνον για την άμυνα στην περίπτωση που παραχωρήσουμε κάποιον παίκτη μας».
Πηγή:onsports.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Έγραψε ιστορία με… ήττα η Νασιονάλ!! (video)

Παρά την ήττα με 1-0 στην Ουρουγουάη από την Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ, η Νασιονάλ Ασουνσιόν πέρασε στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Άλλωστε κέρδισε με 2-0 το πρώτο ματς, το οποίο διεξήχθη στην Παραγουάη, ενώ απόψε έγινε η δεύτερη ομάδα της χώρας της που περνά στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής έπειτα από επτά σχετικές παρουσίες της Ολίμπια. Πάντως, τα… χρειάστηκε, αφού παραδόθηκε αμαχητί στις ορέξεις της Ντιφενσόρ στο σημερινό παιχνίδι. Με εξαίρεση το γκολ του Αντριάν Λούνα στο 55ο, οι Παραγουανοί «θυσιάστηκαν» και ευνοήθηκαν από την τύχη, οπότε διατήρησαν το σκορ στο 1-0. Αύριο (31/07, 03:15) αναμένεται να προκριθεί στον τελικό και η Σαν Λορένζο, η οποία δοκιμάζεται στην έδρα της Μπολιβάρ έχοντας πλεονέκτημα από το υπέρ της 5-0 στην Αργεντινή.



Πηγή:onsports.gr

Η ΠΑΕ κανονίζει την άφιξη Μπαρτολίνι!!

Ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι προβάρει από καιρό τα κυανόλευκα. Από την αρχή είχε δει πολύ θετικά την περίπτωση του Ηρακλή.

Ακόμα κι όταν περιπλέχτηκε η κατάσταση με την πρόταση από την ομάδα της Αργεντινής και δη τις ιδιαίτερης πατρίδας του. Αντίστοιχα και ο Ηρακλής. Εξ αρχής είχε προτεραιότητα τον Μπαρτολίνι, αυτός ήταν ο εκλεκτός στο κέντρο της άμυνας, χωρίς να… κλείνει ποτέ την πόρτα αρνητικά και να στρέφεται αλλού. Άλλωστε το όνομα του Μάρκο Ζόρο υπήρχε, αλλά τα απαιτούμενα για να προχωρήσει το ζήτημα ήταν πολλά (ελευθέρωση θέσης ξένου, διεύρυνση του αριθμού παικτών άνω των 24).

Ο Μπαρτολίνι έρχεται. Εντός των ημερών. Χθες για ακόμη μια μέρα οι επαφές συνεχίστηκαν με το κλίμα να παραμένει το ίδιο θετικό. Με διαβεβαιώσεις από τις δύο πλευρές πως η συμφωνία ισχύει, με Ηρακλή και ποδοσφαιριστή να «δίνουν τα χέρια» και στην Αργεντινή να έχουν εγκρίνει το προσχέδιο-προσύμφωνο του συμβολαίου που θα «δέσει» για την επόμενη διετία τις δύο πλευρές.

Τον φέρνει, τον εξετάζει, τον ανακοινώνει

Χθες στη Μίκρα ήταν διαρκώς σε επικοινωνία με Αργεντινή. Σ’ αυτές τις επαφές και πάλι είχε ρόλο ο Σπύρος Παπαθανασάκης. Εκτός από τις συζητήσεις του τεχνικού διευθυντή, Παύλου Μυροφορίδη, με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, ο ομογενής επιχειρηματίας μίλησε ξανά κι εκείνος με Αργεντινή.

Αυτό που προγραμματίζουν σήμερα στον Ηρακλή, είναι η έλευση του Μπαρτολίνι στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα πιθανώς να είναι σε θέση να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες ώστε να πάρει το αεροπλάνο από την Αργεντινή ο 32χρονος στόπερ και να βρίσκεται στην Ελλάδα. Το σημαντικό σημείο της ενεργοποίησης συμφωνίας μαζί του, είναι ο ιατρικός έλεγχος. Εξετάσεις του έχει στείλει στη Μίκρα, αλλά θέλουν να τον εξετάσουν γιατροί της ομάδας. Από τη στιγμή που θα δοθεί το ιατρικό «ok» η ΠΑΕ θα ανακοινώσει τη διετή συνεργασία μαζί του.

Πηγή: metrosport.gr

«Ψηφίστηκε η τροπολογία»

drivelegkas_1-610x320
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δριβελέγκας και τόνισε πως η τροπολογία για τους Δήμους έχει ψηφιστεί και πως πλέον μένει μονάχα η σύνθεση.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Δριβελέγκας:
Για την τροπολογία:
“Πήρα τον λόγο για την υποστήριξη της επανάκατατιθεμενης τροπολογίας και ο υπουργός τις δέχτηκε και τις δύο τροπολογίες. Είχα καταθέσει την τροπολογία των Δήμων και μετά κατατέθηκε και από τους συναδέλφους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.  Ο κ. Υπουργός την είχε κάνει δεκτή εδώ και μέρες και τώρα επιβεβαίωσε και έκανε δεκτές τις δύο τροπολογίες και θα τις συνθέσει.
Η μεν τροπολογία που κατέθεσα εγώ αφορούσε τους Δήμους όλης της χώρας και με απόφαση της Κεντρικής Μακεδονίας και με απόφαση της ΚΕΔΕ για όλα τα ζητήματα. Η τροπολογία που κατέθεσαν οι συνάδελφοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έλεγε για εκπαιδευτικές – αθλητικές εγκαταστάσεις και έβαζε έναν περιορισμό για 99 χρόνια. Είπα πως δεν έχω κανένα πρόβλημα να γίνει η τροπολογία για όλα τα ζητήματα για 99 χρόνια. Ψηφίστηκε και έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό από το βήμα. Θα καταγραφεί θα πάει στο φύλο εφημερίδας της κυβέρνησης και θα ισχύει. Μετά από έναν αγώνα που ξεκίνησε εδώ και πολύ καιρό και είχαμε επιτέλους καλό αποτέλεσμα. Όταν λέμε ψηφίζεται είναι πως μίλησα εγώ και έγινε αποδεκτή από το βήμα η πρόταση από τον Υπουργό. Έχει μείνει εντελώς το τυπικό. Αν ο Υπουργός λέει αποδοχή είναι ψηφισμένη”.
Για το αν νιώθει δικαιωμένος:“Νιώθω δικαίωση και όλο αυτό έγινε για τον λαό του ΠΑΟΚ. Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν είχα καμιά ενόχληση από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Είχα επικοινωνία με τους δύο Δημάρχους, τον κ. Παπαδόπουλο και τον κ. Δανιηλίδη. Ουδέποτε επικοινώνησε μαζί μου το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΟΚ. Σημασία έχει όμως ο λαός του ΠΑΟΚ. Δώσαμε δυνατότητα στο σωματείο του ΠΑΟΚ να κάνει αθλητικές εγκαταστάσεις. Για να μην αδικώ αμέσως μετά από εμένα πήραν τον λόγο ο κ. Ορφανός και ο κ. Καλαφάτης για να στηρίξουν το θέμα. Είναι αποδεκτές και οι δύο τροπολογίες και θα τις συνθέσει σε μία”.
Για το πότε θα μπει η τροπολογία στο φύλλο εφημερίδας της Κυβέρνησης:“Περίπου μια βδομάδα με 10 μέρες θέλει. Μετά δεν είναι δικιά μας δουλειά αλλά των Δήμων και τον ενδιαφερόμενων. Εγώ κοιτάζω να εξυπηρετήσω. Είναι ένα δίκιο αίτημα όλων των Δήμων και δίνει την ικανότητα να αξιοποιήσουν την περιουσία τους μέσα από κανόνες διαφάνειας και ισονομίας”.
Πηγή: arenafm.gr

Δανιηλίδης στο Metropolis: «Ελαφρά συγκρατημένοι μέχρι να ψηφιστεί»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, και αναφέρθηκε στο θέμα της τροπολογίας για τη Θέρμη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Η τροπολογία αφορά όλους τους Δήμους και είναι μια μεγάλη επιτυχία. Δεν αφορά μόνο αθλητικές ομάδες, αλλά είναι γενικότερο. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα όπως το είχαμε προβλέψει και το είχαμε σχεδιάσει, βρίσκεται στο τέλος του. Το θέμα σε λίγες ημέρες θα πάει στο Τυπογραφείο. Θα πρέπει να γίνει ΦΕΚ. Όπως μιλήσαμε με τον κ. Δριβελέγκα θα πρέπει να γίνουν κάποιες μικρές τροποποιήσεις. Περιμένω από λεπτό σε λεπτό τηλέφωνο από τον κ. Δριβελέγκα για τις περαιτέρω εξελίξεις. Θα πρέπει να είμαστε λίγο συγκρατημένοι, μέχρι η τροπολογία να ψηφιστεί και να πάει στο Εθνικό Τυπογραφείο. Το Ρυθμιστικό πήγε πίσω, γιατί υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις από κάποιους Δήμους που βρίσκονται κοντά σε εργοστάσια πετρελαίων και αποφασίστηκε ο φάκελος να επανεξεταστεί. Από την στιγμή όμως που το Ρυθμιστικό της Θεσσαλονίκης πάει πίσω, είναι λογικό η τροπολογία που αφορά το προπονητικό του ΠΑΟΚ να πάει στις τοπικές περιφέρειες».
Πηγή: metrosport.gr

Εξελίξεις με Ρομπίνιο!!

Ο Ολυμπιακός έκανε την κίνησή του, ο Ρομπίνιο το σκέφτεται σοβαρά και δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να δρομολογηθούν οριστικές εξελίξεις στην περίπτωση του Βραζιλιάνου επιθετικού!

Εξελίξεις με Ρομπίνιο
Κάθε άλλο παρά αρνητικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και στον πρωταθλητή Ολυμπιακό δεν είναι ο Ρομπίνιο.

Αυτό κατέστησε σαφές η εκπρόσωπός του, Μαρίζα Ράμος μιλώντας στο sport-fm.gr ωστόσο από αυτό το σημείο μέχρι να πει το «ναι» υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Ακόμα και μέσα στην ημέρα ενδέχεται να δρομολογηθούν οριστικές εξελίξεις στην περίπτωση του Βραζιλιάνου επιθετικού, για τον οποίο φέρονται να ενδιαφέρονται ακόμα και από τα Αραβικά Εμιράτα που σίγουρα μπορούν να τον ικανοποιήσουν οικονομικά.

Παρότι διαψεύστηκε τόσο από την μεριά της Μίλαν, όσο και από την πλευρά του Ρομπίνιο ότι χθες υπήρξε νέα συνάντηση, είναι δεδομένο ότι οι συζητήσεις για το μέλλον του έχουν προχωρήσει αρκετά. Επί της ουσίας αναζητείται εκείνη η λύση που θα βρει κερδισμένους και τους «ροσονέρι» και τον παίκτη.

Ο Ολυμπιακός έκανε την κίνησή του και περιμένει τις εξελίξεις. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό πρόκειται για μια περίπτωση με τεράστιες δυσκολίες, που αξίζει όμως με το παραπάνω την υπέρβαση. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να τον αποκτήσουν δανεικό με οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι. Άλλωστε το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2016, ενώ ετησίως αμείβεται με 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Πηγή: sport-fm.gr

Προβάρει τα κιτρινόμαυρα ο Μπαρμπόσα!!

Πολύ κοντά σε μια σπουδαία μεταγραφή είναι η ΑΕΚ, η οποία τα βρήκε με την Μπράγκα για την απόκτηση του Έλντερ Μπαρμπόσα, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τον Πορτογάλο εξτρέμ βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Προβάρει τα κιτρινόμαυρα ο Μπαρμπόσα!
Όλα δείχνουν ότι η θέση του αριστερού εξτρέμ στην ΑΕΚ θα καλυφθεί από τον Έλντερ Μπαρμπόσα, που ανήκει στην Μπράγκα.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ένωση και τους Πορτογάλους έφεραν... deal και ο 27χρονος ποδοσφαιριστής αναμένεται να αποχωρήσει από την ομάδα που ανήκει από το 2010, διότι και οι διαπραγματεύσεις με των «κιτρινόμαυρων» με τον ίδιο πάνε πολύ καλά, όπως αναφέρεται στην «Ώρα των σπορ». Το συμβόλαιο του παίκτη λήγει το καλοκαίρι του 2015 και η συμφωνία των δύο συλλόγων προβλέπει και ποσοστό μεταπώλησης.

Την περασμένη σεζόν ο Μπαρμπόσα αγωνίστηκε δανεικός στην Αλμερία και έκανε μια πολύ γεμάτη σεζόν με 28 συμμετοχές και έναν γκολ στην Primera Division και τρεις στο Κύπελλο, ενώ με την Μπράγκα το κοντέρ από το 2010 μέχρι το 2013 έγραψε 74 εμφανίσεις και 14 τέρματα.

Πρόσφατα είχε ακουστεί για τον Παναθηναϊκό και τον Παναιτωλικό, ενώ είχε «παίξει» έντονα το όνομα του και για τον Ολυμπιακό την περίοδο που είχε προπονητή τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Πηγή: sport-fm.gr

«Ο Άρης έχει προβλήματα»

rampotas1-610x350
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο τεχνικός διευθυντής του ερασιτέχνη Άρη, Γιώργος Ραμπότας.
Μίλησε για την αποχώρηση του Μποχωρίδη και το ζήτημα που δημιουργήθηκε και τη συνάντηση που έγινε με τον κ. Στεφανίδη.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Εμείς από την πλευρά τη δική μας, το μόνο που ζητάμε σαν ερασιτέχνης είναι να έχουμε μια ενημέρωση. Δεν υπήρχε αυτή η ενημέρωση πιο μπροστά και θεωρήσαμε σωστό και οι δύο πλευρές να βρεθούμε, να πούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε πρώτη φάση τα οποία είναι πολλά και το μόνο που βγήκε από τη συζήτηση είναι ότι από την ΠΑΕ θέλουν την συμπαράσταση του ερασιτέχνη. Δηλαδή εμείς είμαστε διοίκηση πρωτοδικείου, αυτοί θα είναι διοίκηση πρωτοδικείου, είναι ο σύλλογος με τα πιο πολλά προβλήματα. Εμείς το μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε είναι να πούμε αφού μας ενημέρωσαν και μας δείξανε κάποιες κάρτες ότι κάνουν συμφωνίες το μόνο στενάχωρο είναι ότι αυτό το διάστημα, ότι πάντα μεταφέρεται τα θέματα που πάς να κάνεις την συμφωνία και θα σε μεταφέρουν, θα σε καθυστερούν όταν είσαι αδύναμος. Ο Άρης βρίσκεται ακριβώς εκεί και επειδή υπήρχε μια αμφισβήτηση προς το όνομα του προέδρου του Άρη ότι συζητάει με ανθρώπους και του λένε μα θα είστε αύριο; Αυτό λένε στον πρόεδρο. Εμείς αυτό μπορούσαμε να κάνουμε από την δική μας την πλευρά να πούμε ότι τους στηρίζουμε και ότι είμαστε μαζί τους».
«Για τις κάρτες που του έδειξε ο Στεφανίδης δήλωσε:
«Έχει ραντεβού, έκανε κάποια ραντεβού και πάει λογικά να τα κλείσει τα ραντεβού. Δεν ρωτήσουμε κάτι παραπάνω. Δεν είμαστε αδιάκριτοι και ο καθένας έχει τα προβλήματά του, απλώς ο άλλος αν θέλει να πιστεύει στην ιδέα του Άρη και είναι Αρειανός, πρέπει να παρίσταται. Ο Άρης πρέπει να φαίνεται προς τα έξω ενιαίος. Να βρεθούν οι πρόεδροι της ΚΑΕ, ΠΑΕ και ερασιτέχνη και να δείξουν ότι όλοι είμαστε μαζί. Όπως διαπιστώνω ο Άρης δεν έχει εξωτερικό πρόβλημα, αλλά από μέσα. Δηλαδή αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια δική μας με άτομα που θέλουν να δουλέψουν. Εμείς δεν έχουμε να δέσουμε καμιά καρέκλα. Εμείς θα δουλέψουμε, ας μας αφήσουν ήσυχους να δουλέψουμε και από εκεί και μετά αν δεν μπορέσουμε να τα καταφέρουμε θα φύγουμε και θα έρθουν άλλοι. Μόνο εμείς έχουμε προβλήματα, οι άλλοι δεν έχουν; Η ΚΑΕ δεν έχει προβλήματα; Ο κόσμος όμως δεν τα ξέρει τα προβλήματα της ΚΑΕ. Γνώμη μου ότι η ΚΑΕ βάζει τα προβλήματα κάτω από το χαλί».
Για τον Μποχωρίδη ανέφερε:
«Εμείς αποφασίσαμε επειδή ο Μποχωρίδης και ο Βεζένκοφ βγήκε από τους πιτσιρικάδες και είναι δικό μας παιδί να κάνουμε μια βάση για την ομάδα, ότι δεν συμφωνούμε να δοθεί. Αυτό το πράγμα όταν το λες ότι εμείς θέλουμε πάνω σ’ αυτούς να χτιστεί πάνω τους η ομάδα δεν είναι σοβαρή πρόταση; Αυτή είναι η άποψη του ερασιτέχνη. Δεν αμφισβητούμε τα λόγια της ΚΑΕ. Όταν ένας παίκτης βγαίνει από σένα και η ΚΑΕ ο Άρης είναι, δεν χωρίζουμε τα πράγματα, εμείς από εδώ εσείς από εκεί. Εμείς μέχρι στιγμής είμαστε Άρης και η ΚΑΕ είναι Άρης. Και δεν μπορεί να είναι παραπάνω Αρειανοί από εμάς. Εμείς δεν μπορούσαμε να πούμε την γνώμη μας; Την είπαμε. Τουλάχιστον να ξέρει ο κόσμος και να πει ότι ο ερασιτέχνης λέει αυτό. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν ο Μποχωρίδης και τον πήρε. Εγώ τώρα το λέω για να το ακούσουν οι φίλαθλοί μας. Ο Βεζένκοφ δεν είναι δικός μας, μας το παίρνουν χθες. Όχι άμα θέλουν, τον έχουν δρομολογήσει. Θέλω να πιστεύω ότι ο Βεζένκοφ δεν είναι πρόβλημα αύριο π.χ. να μας δώσουν 200-300 χιλιάρικα. Άρα εμείς σαν Άρης έχουμε βάση στον Βεζένκοφ; Τίποτα. Άρα τι κάνουμε; Χάσαμε τότε τον Παπανικολάου και εγώ είπα πει πως εγώ φεύγω από το Υπουργείο, θα ανέβω πάνω και αν τον προσέξουμε αυτόν σε δύο χρόνια θα έχουμε ομάδα. Σε τρεις μήνες τον έδωσαν. Η ομάδα δεν συνεχίζει να έχει προβλήματα; Δεν μπορώ εγώ να λύσω τα προβλήματα; Να σου καταθέσω τη δική μου γνώμη; Αν δεν μπορώ τότε σηκώνομαι και φεύγω».
Για το ότι κάποια τμήματα έχουν αρχίσει να διαλύονται υπογράμμισε:
«Εμείς στο βόλεϊ κρατήσαμε χαρακτήρα. Ξέραμε αυτό το πράγμα και κάναμε υπομονή με το βόλεϊ ανδρών; Βρέθηκε λύση. Η δική μας η ομάδα έτυχε να μην πέσει και έρχονται οι τεχνικοί, οι παίκτες και λένε θα πέσουμε στην Α2, έχουμε τις κορασίδες, νεανίδες πολύ καλές θα κάνουμε την ομάδα από εκεί. Δεν θα κάνουμε έξοδα και θα δυναμώσει η ομάδα από εκεί. Θα είναι μια καινούργια ομάδα. Συμφωνώ απολύτως. Γιατί όμως κάναμε υπομονή με το βόλεϊ; Γιατί δεν πήραμε μία απόφαση να πούμε δεν έχουμε λεφτά, να πέσει το βόλεϊ; Εκεί που πιστεύουμε δεν θα κρατήσουμε; Πόσες φορές πλευρές είπαν τώρα θα το κάνουμε, τώρα θα το κάνουμε. Ισχύει ότι υπάρχει ένας χορηγός για το βόλεϊ, αλλά αν την βγάλουν προς τα έξω θα είναι ένα χαρτί που θα καεί».
Για το αν ισχύει ότι χθες ο κ. Στεφανίδης λιποθύμησε και βγήκε έξω απάντησε:
«Για να είμαι ειλικρινής κάποια στιγμή δεν αισθανόταν καλά και βγήκε έξω. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Αυτοί έχουν πιο πολλά προβλήματα από εμάς. Κανείς δεν ασχολείται με τον ερασιτέχνη. Ξέρει κανείς ποιος είναι ο πρόεδρος του ερασιτέχνη στον ΠΑΟΚ; Ξέρουν πόσα χρόνια είναι εκεί;».
Πηγή: arenafm.gr

Το πρώτο βήμα για την «Αγιά-Σοφιά»!

Η μισή… δουλειά για να μετατραπεί το γήπεδο της ΑΕΚ σε νόμο, έγινε. Με ευρεία συναίνεση, η Βουλή ψήφισε επί της Αρχής το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας όπου συμπεριλαμβάνεται το άρθρο για την «Αγιά-Σοφιά».

Το πρώτο βήμα για την «Αγιά-Σοφιά»
Πιο κοντά από ποτέ στο να γίνει… νόμος το νέο της σπίτι βρίσκεται η ΑΕΚ.

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση, το Β’ θερινό τμήμα της Βουλής έκανε δεκτό επί της αρχής το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, που συμπεριλαμβάνει και τα άρθρα για την «Αγιά-Σοφιά».

Έτσι, η «Ένωση» περιμένει τη δεύτερη -και τελευταία- συνεδρίαση της Ολομέλειας το πρωί της Τετάρτης (10:00), όταν και το πολύ-αναμενόμενο για την ίδια νομοσχέδιο θα τεθεί σε ψηφοφορία.

Μια διαδικασία που αναμένεται πλέον με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση αποκαλύφθηκε η πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στο άρθρο 81 που αφορά αποκλειστικά την «Αγιά-Σοφιά».

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η ΑΕΚ δεν έχει λόγο ν’ ανησυχεί, αφού από σήμερα διαφάνηκε συναίνεση της πλειοψηφίας στο αίτημα να κατασκευάσει το νέο της γήπεδο.

Με εξαίρεση λοιπόν την Αφροδίτη Θεοπεφτάτου (που δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα άρθρα που αφορούν την ΑΕΚ, αλλά τόνισε ότι το κόμμα θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο), τον Σπύρο Χαλβατζή (που υποστήριξε την κατασκευή του γηπέδου, αλλά με προϋπόθεση να ανήκει στο κράτος) και την Ελένη Φούντα (που άφησε ανοιχτό πάντως το ενδεχόμενο το άρθρο να υπερψηφιστεί από τη ΔΗΜΑΡ), οι υπόλοιποι εισηγητές τάχθηκαν υπέρ της «Αγιά-Σοφιάς».

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Σενετάκης, τόνισε ότι το γήπεδο θ’ αποφέρει πολλαπλάσια ποιοτικά αποτελέσματα στην οικονομία, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Γκόγκας, μίλησε με θερμά λόγια για το γήπεδο της ΑΕΚ και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αντιφατικότητα και μικροπολιτική στάση. Την υπερψήφιση, δε, των άρθρων του γηπέδου προανήγγειλε ο Παύλος Χαϊκάλης, που μίλησε για λογαριασμό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Αξίζει να σημειωθεί η θερμή στάση υπέρ του γηπέδου από τον Άδωνι Γεωργιάδη, που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υπεκφυγές και τόνισε ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία. Επίσης, παρομοίασε τη στάση του με αυτή στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και χαρακτήρισε κοινωνική ανάγκη το χτίσιμο του γηπέδου με τη χαρακτηριστική ατάκα «σήμερα είμαστε όλοι ΑΕΚ».

Ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, από την πλευρά του, χαρακτήρισε «όνειρο ζωής για την ΑΕΚ» το γήπεδο και τόνισε ότι αν η Περιφερειάρχης δεν δώσει το κονδύλι των 20 εκατ. ευρώ και ο Δήμαρχος δε συστρατευτεί, οι ευθύνες θα έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση «ΣΥΡΙΖΑ και Κουμουνδούρου».

Αντίθετα, τις ενστάσεις τους για το γήπεδο, μεταφέροντας τις θέσεις του πρώτου κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασαν οι βουλευτές Ελένη Αυλωνίτου, Νίκος Βούτσης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ενδιάμεσα ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε την απορία του «για το μπρος-πίσω του ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε ότι ουδέποτε έλαβε τις τροπολογίες που προαναγγέλθηκαν από το κόμμα.

Θέση υπέρ του γηπέδου εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, που τόνισε κι εκείνος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε τροπολογίες, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, που τόνισε μάλιστα ότι σε αντίθεση με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ που είναι «ORIGINAL», ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι.

Κατά τ’ άλλα θετικός στην κατασκευή της «Αγιά-Σοφιάς» εμφανίστηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, που έθεσε μάλιστα και τη λύση του δημοψηφίσματος. Κι ενώ ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος επέμεινε στην κρατική ιδιοκτησία του γηπέδου, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης μετέφερε την ικανοποίηση της ΔΗΜΑΡ για τα αντισταθμιστικά μέτρα που αφορούν τα στρέμματα του άλσους κι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υπερψήφισης μετά την τοποθέτηση του Υπουργού την Τετάρτη. Πηγή: sport-fm.gr

Μόνο ο Ρουμπουλάκου εκτός!!

Με μοναδικό απόντα τον Σίμο Ρουμπουλάκου συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναιτωλικού το απόγευμα της Τρίτης. Επιστρέφει την Τετάρτη ο Κάπελ.

Μόνο ο Ρουμπουλάκου εκτός
Χωρίς απρόοπτα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναιτωλικού το απόγευμα της Τρίτης.

Ο Μάκης Χάβος, με εξαίρεση τον Σίμο Ρουμπουλάκου, που έκανε ατομικό λόγω ενοχλήσεων, είχε όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στην διάθεσή του. Το πρόγραμμα επικεντρώθηκε σε ασκήσεις ενδυνάμωσης και αερόβιες ασκήσεις με αλλά και χωρίς μπάλα.

Η προετοιμασία της ομάδας του Αγρινίου θα συνεχιστεί στο EMILEON την Τετάρτη με διπλές προπονήσεις 8.00 και 19.00. Σ’αυτές αναμένεται να πάρει μέρος και ο Κάπελ, που επιστρέφει το βράδυ της Τρίτης από την Ολλανδία.Πηγή: sport-fm.gr

Δουλεύει… ήσυχος ο Μάντζιος!

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα συνεχίστηκε την Τρίτη, με διπλές προπονήσεις, η προετοιμασία του Πανθρακικού επί πολωνικού εδάφους.

Δουλεύει… ήσυχος ο Μάντζιος
Με όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεσή του δούλεψε την Τρίτη ο Άκης Μάντζιος.

Ο Πανθρακικός συνέχισε την προετοιμασία του επί πολωνικού εδάφους και άπαντες ολοκλήρωσαν τις διπλές προπονήσεις της ημέρας χωρίς απρόοπτα.

Το μενού επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο σε ασκήσεις με βάρη και φυσικής κατάστασης. Στο τελευταίο κομμάτι της απογευματινής προπόνησης οι παίκτες της ομάδας της Κομοτηνής δούλεψαν στο κομμάτι της τακτικής και στα τελειώματα των φάσεων.

Η προετοιμασία του Πανθρακικού θα συνεχιστεί την Τετάρτη με διπλές προπονήσεις.Πηγή: sport-fm.gr

Μετρούν προβλήματα στην Βέροια!

Χωρίς του Αμαραντίδη, Αραγονές, Εσπάρθα και Βασιλειάδη συνεχίστηκε η προετοιμασία της Βέροιας και ο Γκρανέρο δύσκολα θα μπορεί να τους υπολογίζει για το φιλικό της Τετάρτης απέναντι στον ΠΑΣ.

Μετρούν προβλήματα στην Βέροια
Με προβλήματα συνεχίστηκε η προετοιμασία της Βέροιας την Τρίτη.

Ο Γκρανέρο στις διπλές προπονήσεις, που πραγματοποιήθηκαν στα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας, δεν είχε στην διάθεσή του τους Αμαραντίδη, Αραγονές, Εσπάρθα και Βασιλειάδη.

Έτσι, ο τεχνικός της «βασίλισσας του Βορρά» πονοκεφαλιάζει για την συμμετοχή τους στο φιλικό της Τετάρτης απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Το ματς θα διεξαχθεί στις 6.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους οπαδούς της ομάδας.
Πηγή: sport-fm.gr

Πέρασε την Ελλάδα η Τσεχία!

Πίσω απ’ την Τσεχία στην ειδική βαθμολογία της UEFA βρίσκεται πλέον η Ελλάδα. Η νίκη της Σπάρτα Πράγας επί της Μάλμε έδωσε όσους πόντους χρειαζόταν στη χώρα για ν’ αφήσει τη δική μας στη 14η θέση.

Πέρασε την Ελλάδα η Τσεχία
Το πόσο αναγκαία είναι η συγκέντρωση βαθμών απ’ τις ελληνικές ομάδες επιβεβαιώθηκε την Τρίτη.

Χάρη σ’ ένα χατ-τρικ του Νταβίντ Λάφατα (που τη σεζόν 2005-06 αγωνίστηκε στη SKODA Ξάνθη) η Σπάρτα Πράγας επικράτησε 4-2 της Μάλμε στο πρώτο παιχνίδι του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League.

Με αυτή τη νίκη λοιπόν έδωσε στην Τσεχία 1000 πόντους, οι οποίοι διαιρούμενοι με το τέσσερα (όσοι είναι και οι εκπρόσωποι της χώρας στα ευρωπαϊκά κύπελλα) της επέτρεψαν να ξεπεράσει τη χώρα μας και να την αφήσει στη 14η θέση.

Η βαθμολογία της UEFA από την 11η έως τη 14η θέση

11. Ελβετία 28.475
12. Τουρκία 27.600
13. Τσεχία 26.875
14. Ελλάδα 26.800Πηγή: sport-fm.gr

Ντελ Μπόσκε: «Δεν ήμασταν αλαζόνες»

Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε μίλησε για την παρουσία της Ισπανίας στη Βραζιλία, για πρώτη φορά μετά τον άδοξο αποκλεισμό της ομάδας απ’ το Μουντιάλ, σχολιάζοντας τους λόγους που έφεραν αυτή την κατάληξη.

Ντελ Μπόσκε: «Δεν ήμασταν αλαζόνες»
Σε ποδοσφαιρικούς λόγους απέδωσε τον γρήγορο αποκλεισμό της Ισπανίας απ’ το Μουντιάλ της Βραζιλίας ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Ο τεχνικός των «φούριος ρόχας» αναφέρθηκε στην νοοτροπία που έχει η ομάδα, τονίζοντας πως ήταν αυτό που έφερε τον αποκλεισμό.

«Δεν ήμασταν αλαζόνες, όπως και τώρα δεν είμαστε ηττοπαθείς. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες».

Για το ισπανικό ποδόσφαιρο σχολίασε: «Υπάρχει μια αίσθηση ότι στα τελευταία τέσσερα χρόνια το ποδόσφαιρό μας πηγαίνει προς τα πίσω. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Το καλοκαίρι του 2012 η Ισπανία κέρδισε το Euro, με επίδειξη ταλέντου και υπέροχο ποδόσφαιρο», είπε αρχικά και συνέχισε για τις επιτυχίες της Εθνικής και την Γερμανία:

«Νικήσαμε σε διοργανώσεις, στην εποχή του Μέσι και του Ρονάλντο. Έφτασε η εποχή της Γερμανίας, που για να είμαστε δίκαιο περιλαμβάνει 10, 11 ή δώδεκα παίκτες απ’ το 2010. Συνέχιζαν να δουλεύουν, δεν έχασαν το νεύρο τους και πήραν τη νίκη. Άξιζε να πάρουν το τρόπαιο φέτος. Το κατάφεραν σαν ομάδα».

Για τους λόγους του αποκλεισμού απ’ το Μουντιάλ ανέφερε: «Δεν χάσαμε επειδή νομίζαμε ότι ήμασταν καλύτεροι. Είμαστε οι πρώτοι που ανησυχούμε, όταν αγωνιζόμαστε κόντρα σε υποτιθέμενο ασθενέστερο αντίπαλο. Ξέρουμε ότι χρειάζεται να παίρνουμε κάθε παιχνίδι σοβαρά. Χάσαμε για ποδοσφαιρικούς λόγους».

Όσον αφορά τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Εθνική, τόνισε: «Δεν ξέρω αν χρειάζεται μια επανάσταση, εξέλιξη ή μια φυσιολογική ροή αλλαγής. Θα μείνουν λίγα πράγματα όπως ήταν το 2010 και το 2012. Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται επανάσταση».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας σχολίασε και το περιστατικό με τον Αντρές Ινιέστα, μετά τον αποκλεισμό: «Δεν είμαι ο τύπος που θα δώσει αγκαλιές και φιλιά. Είμαι λίγο ξεκομμένος απ’ όλα αυτά, αλλά ήταν μια αυθόρμητη κίνηση, χωρίς κανένα κρυφό μήνυμα».
Πηγή: sport-fm.gr

Ένα... ημίχρονο ο ΟΦΗ!!

Την δεύτερη ήττα – σε τρεις φιλικές αναμετρήσεις μέχρι τώρα- γνώρισε ο ΟΦΗ με 1-0 απ’ απ’ την Άντο Ντε Χάαγκ στην Ολλανδία, όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Ένα... ημίχρονο ο ΟΦΗ
Ένα ενθαρρυντικό ημίχρονο είχε ο ΟΦΗ στο φιλικό κόντρα στην Άντο Ντε Χάαγκ, όπου γνώρισε την ήττα με 1-0.

Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο έδωσε το τρίτο φιλικό προετοιμασίας στην Ολλανδία, όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και γνώρισε τη δεύτερη ήττα.

Το γκολ για τους Ολλανδούς πέτυχε ο Άλμπερτ στο 39’ με δυνατό σουτ, ενώ στο πρώτο ημίχρονο είχε ευκαιρίες να μεγαλώσει το σκορ.

Ο ΟΦΗ «ξύπνησε» στο δεύτερο μισό του ματς, κατά το οποίο πίεσε πολύ τους γηπεδούχους, όμως δεν έφτασε στο γκολ.

ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Στάθης (61’ Μονιάκης), Μιλιάζες, Φαζός, Τριποτσέρης, Μπανούσης (46’ Κάλαϊτζιτς) , Φραγκουλάκης (72’ Τζορτζ), Μακρής, Ροβίθης, Κουστιανικούλης (46’ Σίσιτς), Πετρόπουλος (61’ Αρτόλα).
Πηγή: sport-fm.gr

Πρόκριση μέσω… Τουρκίας για την Εφήβων!

Η νίκη της Τουρκίας επί της Ισπανίας εξασφάλισε μια θέση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων στην Ελλάδα. Τα σενάρια για τους «8» εν όψει του αγώνα με το Μαυροβούνιο.

Πρόκριση μέσω… Τουρκίας για την Εφήβων
Χωρίς το άγχος της πρόκρισης στα προημιτελικά θα αγωνιστεί η Ελλάδα απέναντι στο Μαυροβούνιο την Τετάρτη (16:15) παρά την ήττα της από τη Σερβία νωρίτερα.

Κι αυτό γιατί η νίκη της οικοδέσποινας Τουρκίας επί της Ισπανίας με 84-71 «σφράγισε» μαθηματικά την παρουσία της Εθνικής Εφήβων στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ικονίου.

Πλέον με νίκη επί του Μαυροβουνίου θα είναι τρίτη και θα παίξει στα προημιτελικά με τον ηττημένο του Ιταλία-Κροατία (16:15), ενώ με ήττα θα είναι τέταρτη και θα παίξει με το νικητή του ίδιου αγώνα στους «8».

Βαθμολογία

1. Τουρκία 7 (3-1) 296-271
2. Σερβία 7 (3-1) 295-281
3. Ελλάδα 6 (2-2) 300-296
4. Μαυροβούνιο 6 (2-2) 286-288
5. Βοσνία 5 (1-3) 277-294
6. Ισπανία 5(1-3) 292-316 Πηγή: sport-fm.gr

Οι 20 του Ατρόμητου, χωρίς Ούμπιντες

Την αποστολή που θα ταξιδέψει στο Σαράγεβο για το ματς των προκριματικών του Europa League κόντρα στην τοπική ομάδα ανακοίνωσε ο Ατρόμητος. Οριστική η απουσία του Ούμπιντες.

Οι 20 του Ατρόμητου, χωρίς Ούμπιντες
Οριστικά χωρίς τον Χαβιέ Ούμπιντες θα παραταχθεί ο Ατρόμητος στο πρώτο ματς του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League κόντρα στη Σεράγεβο.

Ο 32χρονος επιθετικός δεν θα ρισκάρει την συμμετοχή του στο παιχνίδι και έμεινε εκτός αποστολής μαζί με τον Θεολόγου –σύσπαση στον προσαγωγό- και τους Εγκουέμ και Λημνιό.

Οι είκοσι ποδοσφαιριστές που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή του Ατρόμητου είναι οι : Τσέναμο, Γκορμπούνοφ, Μπάρκας, Κούρος, Νάστος, Κιβρακίδης, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Δημούτσος, Μπάλλας, Μπρίτο, Τάτος, Γκαρσία, Γεωργίου, Ναπολεόνι, Καραμάνος, Φάμπιο, Παπασπύρος.

Η αποστολή θα αναχωρήσει αύριο το πρωί με προορισμό την πρωτεύουσα της Βοσνίας με πτήση τσάρτερ στις 12.30. Η προπόνηση των «μπλε» στη Βοσνία θα γίνει στις 20.30 (ώρα Ελλάδας) την Τετάρτη, ενώ στις 20.00 θα διεξαχθεί η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του Γιώργου Παράσχου και του αρχηγού Βαγγέλη Νάστου.Πηγή: sport-fm.gr

«Άρθρο 106 ια ή αγορά ΑΦΜ!»

argiriadis
Ο νομικός της ΠΑΕ Άρης Αργύρης Αργυριάδης φιλοξενήθηκε στον ArenaFM 89,4 και μίλησε για την λύση του άρθρου 106 ΙΑ αλλά και για την πιθανότητα αγοράς νέου ΑΦΜ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αργύρης Αργυριάδης:
Για το άρθρο 106 ΙΑ:
“Δεν έχω επίσημη ενημέρωση. Διάβασα πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης πως δήλωσε έτοιμος να προχωρήσει στο 106 ΙΑ. Τις τυπικές προϋποθέσεις τις έχει ο Άρης το θέμα είναι οι ουσιαστικές. Πρέπει να βρεθούν τα χρήματα για να ανοίξει το δικαστήριο. Το  ποσό των 2.5000.000 εκκ. ευρώ είναι το ποσό για να ανοίξει η υπόθεση και στην συνέχεια ανάλογα με τους ενδιαφερόμενους το τίμημα μεγαλώνει η μικραίνει. Ο Άρης πρέπει να κάνει κάτι. Ο Άρης κυνηγά ανεμόμυλους με τις χορηγίες. Το πρόβλημα ρευστότητας είναι τεράστιο και δεν θα βγάλει τον Δεκέμβρη ο Άρης αν μείνει έτσι. Το χρέος είναι μη διαχειρίσιμο. Η τελευταία ενημέρωση που είναι πως ξεπερνούσε τα 30.000.000 εκκ. ευρώ. Αν μετρήσουμε τους τόκους, τις υπογραφές και τις συμβάσεις που δεν τηρήθηκαν όλα ατά είναι παραπάνω. Επίσης, αν δεν πληρώνεται κανένας το τελευταίο εξάμηνο, το χρέος αυξάνεται. Αυτό που έγινε στον Άρη είναι τραγικό και έδειξε ένα αποτυχημένο μοντέλο διαχείρισης. Διαχειρίστηκαν άλλοι χρήματα τρίτων που δεν είχαν επιχειρηματική σχέση. Όταν δεν είναι δικά μας λεφτά εύκολα βάζουμε υπογραφή και αυτό αποδείχτηκε.
Όμως αντί να φύγουν υπονομεύουν όποια προσπάθεια έγινε μετά. Η προσπάθεια για το 99 υπονομεύτηκε εκ των έσω. Πρώτη φορά υπήρξε δημόσιο αποδόμηση από την μεριά του πελάτη. Αυτό είναι που καταγράφεται για πρώτη φορά στα χρονικά! Ήταν και ο κ. Σκόρδας αλλά και πολλοί άλλοι. Εξίσου ευθύνη έχουν και όσοι δημόσια δηλώνουν πως υπάρχουν λεφτά και χορηγίες. Αυτοί που υπόσχονταν στο δικαστήριο λεφτά έχουν ευθύνη. Πρέπει να σταματήσουν κάποιοι να είναι ρομαντικοί. Πρέπει να γίνει είτε αυτό που λένε κάποιοι για εξαγορά άλλου ΑΦΜ ή το 106 ΙΑ. Όποια προσπάθεια και να γίνει θα υπονομευτεί και θα έχει αντιδράσεις. Τα συμφέροντα στην περίπτωση του Άρη είναι αρκετά. Όποια λύση και να επιλεχθεί εφόσον μιλάμε για αλλαγή ΑΦΜ θα υπάρξει αντίδραση. Το παλιό πρόσωπο μένει με τα χρέη είτε αλλάξει το ΑΦΜ, είτε πάει Γ’ εθνική η ομάδα είτε με το 106 ΙΑ”.
Για το αν η αλλαγή ΑΦΜ είναι η καλύτερη λύση:
“Εφόσον δεν βρεθούν τα 2.500.000 εκκ. η ευκολότερη λύση είναι το ΑΦΜ. Η ιδανικότερη είναι το 106 ΙΑ αλλά δεν βλέπω να θέλουν οι παράγοντες να βάλουν χρήματα. Η πρόταση Ψηφίδη κακώς δεν συζητήθηκε. Στον Άρη έχουν την συνήθεια να δαιμονοποιούν καταστάσεις”.
Για την προσπάθεια του Στεφανίδη:
“Ο κ. Στεφανίδης κάνει αξιόλογη προσπάθεια όμως είναι πιο ρομαντικός από όσο πρέπει. Ακόμα και να έρθουν 4.000.000 εκκ. χορηγίες δεν θα φτάσουν. Δεν θα έρθουν κατευθείαν τα χρήματα. Θα γίνονται σταδιακά και ένα ποσό δίνεται στο τέλος της σεζόν. Ο Άρης θα πρέπει να καταβάλει ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο και στο ΙΚΑ. Τα χρήματα του Διούδη δεν θα φτάσουν. Θα πιέζουν οι παίκτες και θα υπάρχει πρόβλημα. Θα ήθελα να βγούνε δημόσια και να πούμε πως οι χρηματικές εισροές βγαίνουνε. Ο Άρης έχει ελάχιστες μέρες να αποφασίσει ρεαλιστικές προτάσεις. Η μια είναι η πρόταση Ψηφίδη, που θέλει 300.000 χιλ. ευρώ  με την καζούρα και τα προβλήματα που θα υπάρχουν. Το άλλο είναι το 106 ΙΑ το οποίο θέλει το πενταπλάσιο πόσο. Προς Θεού όχι η Γ’ εθνική το οποίο θα είναι ταφόπλακα. Δείτε τι γίνεται στην Λάρισα. Συγκρίνουν την ΑΕΚ του Μελισσανίδη όπου η πολιτεία άλλαξε την νομοθεσία της πέντε φορές για να γίνει η εκκαθάριση της.  Καμιά ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν κατάφερε να επηρεάσει την πολιτεία. Ούτε ο ΠΑΟΚ με έναν δυνατό επιχειρηματία από πίσω  που έχει τα θέματα με τα χρέη. Η ΑΕΚ βέβαια θα έχει άλλους είδους προβλήματα. Το θέμα είναι να δούμε την Λάρισα. Η εκκαθάριση της Λάρισας δεν έχει τελειώσει, η ΕΠΟ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν μπορούν να παίζουν δύο σχήματα, πως τα χρέη δεν έχουν διαγραφεί και υπάρχουν προβλήματα. Στην Γ’ εθνική δεν υπήρχε περίπτωση όπως δήλωσαν ο κ. Σκόρδας και ο κ. Ματθαίου να παρατήσουν τα δικαστήρια για να καταργήσουν την Γ’. Αυτό θα μπορούσε να πάρει και δύο χρόνια. Στον Άρη υπάρχει εμφύλιος ενώ στην ΑΕΚ δεν άνοιξε μύτη”.
Για το γεγονός πως είχε προτείνει το 106 ΙΑ:
“Εγώ για το 106 ΙΑ μίλησα Μάρτιο ώστε να μαζευτούν 10 άτομα να βάλουν από ένα ποσό. Ο χρόνος πέρασε και δεν βλέπω τα λεφτά. Δεν μαζεύτηκαν 10 άτομα με 200.000 χιλ. ευρώ. Το να μαζευτούν 200.000 χιλ. ευρώ για ΑΦΜ είναι πιο εύκολο. Ένα ποσό 200.000 – 300.000 χιλ ευρώ κάνει έναν σοβαρό επενδυτή να σκέφτεται σοβαρά. Ο Άρης είναι η ιδέα και η ιστορία τον και τον μικραίνουν όσοι τον περιορίζουν σε ένα ΑΦΜ. Τον συρρικνώνουν γιατί είναι ένας τρόπος ζωής. Ο Άρης είναι κάτι πολύ περισσότερο. Μπορεί να συνεχίσει είτε μέσω του ΑΦΜ είτε μέσω του 106 ΙΑ και όχι μέσω του “χαρακίρι” που λέγεται Γ’ εθνική”.
Πηγή: arenafm.gr