Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

«Όχι στα ίδια λάθη»!

kermanidis-610x385
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Κερμανίδης φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και μίλησε για την εικόνα που έχει από τον “Δικέφαλο” στην μέχρι ώρα προετοιμασία του.
Τόνισε πως επαναλαμβάνονται κάποια λάθη του παρελθόντος και πως πρέπει η ομάδα να αλλάξει την φιλοσοφία που έχει τα τελευταία χρόνια.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Κερμανίδης μιλώντας στον ArenaFM 89.4:
Για τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ:
“Παρακολουθώ τις εξελίξεις και έχω δει τα φιλικά που έδωσε η ομάδα. Είναι σε οργανωτική φάση, δίνουν εξετάσεις κάποιοι παίκτες, φαίνεται πως γίνεται κάτι καινούριο, χτίζεται κάτι διαφορετικό και θα πρέπει να έχουμε υπομονή για να δούμε την συνέχεια. Η κατάσταση είναι μπερδεμένη αλλά θα το ξεμπερδέψει ο Άγγελος. Η ομάδα ξεκίνησε με δυσκολίες καθώς αποχώρησαν πολλοί παίκτες και είναι σοβαρό θέμα. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να αλλάξει φιλοσοφία. Δεν γίνεται να κάνεις ισχυρή ομάδα όταν φεύγουν 5-6 παίκτες. Τα λάθη του παρελθόντος φαίνονται. Πάντα ενισχύαμε την ομάδα για το σήμερα και όχι το μετά. Όταν παίρνεις ποδοσφαιριστές αμφιβόλου αξίας, τραυματίες ή δανεικούς δεν μπορείς να κάνεις ομάδα μέλλοντος για να βασιστείς και να κερδίζεις. Όλοι αυτό επωφελήθηκαν από τον ΠΑΟΚ που έφυγαν, δεν νομίζω πως έδωσαν τίποτα και το “πάνω από όλα ο ΠΑΟΚ” δεν ισχύει. Όλοι επωφελούνται κάτω από την ομπρέλα του ΠΑΟΚ. Αναγεννήθηκαν με συμβόλαιο, ακούστηκαν και δεν έδωσαν τίποτα.
 Τώρα ξεκινάμε από μηδενική βάση, ο ΠΑΟΚ ξανακτίζεται και προσπαθεί να κάνει νέα ομάδα. Θέλει υπομονή και να μην γίνουν λάθη και ιδιαίτερα του παρελθόντος. Κατά το παρελθόν παρθήκαν παίκτες που κοίταξαν την προσωπική τους εικόνα, το πώς θα ακουστούνε και δεν πρόσφεραν τίποτα. Ο ΠΑΟΚ ευεργέτησε πολλούς παίκτες και αυτή η ομάδα έχει βοηθήσει πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές και δεν έχει πάρει από αυτούς τίποτα. Η προσφορά είναι μέσα στο γήπεδο και συνοδεύεται από επιτυχίες. Μπορεί να αδικώ κάποια παιδιά όπως ο Λίνο που βοήθησε την ομάδα. Δεν βλέπω όμως επιτυχίες. Όταν λέμε επιτυχίες αναφερόμαστε στο πρωτάθλημα, στο κύπελλο ή σε κάποια μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό. Ο σύλλογος έδωσε πολλά εκατομμύρια και το βλέπουμε. Ψάχνουμε να βρούμε το πρόσωπο μας γιατί έμεινε ένα χάος”.
Για το αν μπορεί να τα καταφέρει ο Αναστασιάδης:
“Ξεκινάει από μηδενική βάση ο Άγγελος γιατί το βάρος έπεσε πάνω του. Μπορεί να τα καταφέρει αλλά θέλει χρόνο. Θα μπορούσε να έχει τους παίκτες που θέλει στην ομάδα και να χτίσει από τα φιλικά. Αυτά ήταν δοκιμαστικά για τους νέους παίκτες. Ήταν η αξιολόγηση των νέων παικτών γιατί αυτοί που θα τραβάνε το πρωτάθλημα δεν παίζανε. Η βασική ενδεκάδα δεν έπαιξε σε αυτά τα παιχνίδια. Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξουμε και να δούμε είναι πως με την έναρξη του πρωταθλήματος τον Αύγουστο να είναι η ομάδα έτοιμη να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Δυστυχώς ακόμα ψάχνει λύσεις και θέλει να κάνει μεταγραφές. Το θετικό είναι πως τις πρώτες αγωνιστικές μπορούμε να τις καταφέρουμε και να μονταριστεί από εκεί η ομάδα”.
Για την πιθανή μετακίνηση πολλών παικτών σε μια ομάδα που θα συνεργάζεται με τον ΠΑΟΚ:
“Το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο να γίνει. Αυτά τα παιδιά έχουν όνειρο να παίξουν στον ΠΑΟΚ, μεγάλωσαν μέσα σε αυτή την ομάδα και τώρα που παίξανε στο εξωτερικό έχουν δεθεί ακόμα περισσότερο. Μια ανακοίνωση να παίξουν σε μια ομάδα τύπου Αιγινιακού θα είναι πολύ δύσκολο. Εύχομαι να βοηθηθούν αυτά τα παιδιά γιατί θα έχουν προτάσεις και από Σούπερ Λίγκ. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να το οργανώσει πιο νωρίς και δεν ξέρω πόσο θα προχωρήσει. Εύχομαι να μην υπάρχουν τριβές και να γίνει ότι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ. Αυτά τα παιδιά θα έχουν διάφορες προτάσεις και θα είναι πάρα πολύ δύσκολη απόφαση το τι θα κάνουν στο μέλλον”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: