Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Τέλος το μπάσκετ για τον (μεγάλο) Σάρας!

Ήρθε το πλήρωμα για ένα μεγάλο αντίο! Ένας απ’ τους κορυφαίους Ευρωπαίους γκαρντ στην ιστορία, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του και να συνεχίσει στους πάγκους.

Τέλος το μπάσκετ για τον (μεγάλο) Σάρας!
Ύστερα από 16 χρόνια στα παρκέ, ύστερα από ανεπανάληπτες «μαγείες», ο μεγάλος Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πήρε την μεγάλη απόφαση. Να σταματήσει το μπάσκετ! Ένας απ’ τους κορυφαίους γκαρντ που πάτησαν τα ευρωπαϊκά παρκέ, αποφάσισε στα 38 του και μετά από μια λαμπρή καριέρα να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Όχι, δε θα φύγει οριστικά απ’ το χώρο, αλλά θα συνεχίσει να «κοσμεί» τα γήπεδα ως βοηθός προπονητή –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στον πάγκο της Ζαλγκίρις Κάουνας!

Πριν δύο χρόνια είχε μπει ξανά στον… πειρασμό να τα παρατήσει ως παίκτης, όταν του είχε προταθεί απ’ τον Παναθηναϊκό να αναλάβει τα ηνία του συλλόγου, ωστόσο τότε συνέχισε.

Τι να πρωτοπείς για την καριέρα του μεγάλου Λιθουανού; Ευτυχώς για όλους μας (και Ολυμπιακοί παραδέχονται το μεγαλείο του) τον «χορτάσαμε» στην χώρα μας όταν για τέσσερα χρόνια (2007-2010, 2011-2012) φόρεσε την φανέλα του Παναθηναϊκού. Ποιος θα ξεχάσει τις συγκλονιστικές no look πάσες του;

Μια φοβερή καριέρα σε Λιέτουβος Ρίτας, Ουνιόν Βερολίνου, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ιντιάνα Πέισερς, Ουόριος, Παναθηναϊκό, Φενέρμπαχτσε και Ζαλγκίρις. Μια φοβερή καριέρα με τέσσερις Ευρωλίγκες (2003, 2004, 2005, 2009) και (πάρα) πολλά πρωταθλήματα. Αμέτρητες προσωπικές διακρίσεις και πρωταθλητής Ευρώπης το 2003 με τη Λιέτουβα.

Ένας φοβερός «τύπος», μια ιδιοφυΐα των παρκέ!
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: