Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

«Ψηφίστηκε η τροπολογία»

drivelegkas_1-610x320
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δριβελέγκας και τόνισε πως η τροπολογία για τους Δήμους έχει ψηφιστεί και πως πλέον μένει μονάχα η σύνθεση.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Δριβελέγκας:
Για την τροπολογία:
“Πήρα τον λόγο για την υποστήριξη της επανάκατατιθεμενης τροπολογίας και ο υπουργός τις δέχτηκε και τις δύο τροπολογίες. Είχα καταθέσει την τροπολογία των Δήμων και μετά κατατέθηκε και από τους συναδέλφους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.  Ο κ. Υπουργός την είχε κάνει δεκτή εδώ και μέρες και τώρα επιβεβαίωσε και έκανε δεκτές τις δύο τροπολογίες και θα τις συνθέσει.
Η μεν τροπολογία που κατέθεσα εγώ αφορούσε τους Δήμους όλης της χώρας και με απόφαση της Κεντρικής Μακεδονίας και με απόφαση της ΚΕΔΕ για όλα τα ζητήματα. Η τροπολογία που κατέθεσαν οι συνάδελφοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έλεγε για εκπαιδευτικές – αθλητικές εγκαταστάσεις και έβαζε έναν περιορισμό για 99 χρόνια. Είπα πως δεν έχω κανένα πρόβλημα να γίνει η τροπολογία για όλα τα ζητήματα για 99 χρόνια. Ψηφίστηκε και έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό από το βήμα. Θα καταγραφεί θα πάει στο φύλο εφημερίδας της κυβέρνησης και θα ισχύει. Μετά από έναν αγώνα που ξεκίνησε εδώ και πολύ καιρό και είχαμε επιτέλους καλό αποτέλεσμα. Όταν λέμε ψηφίζεται είναι πως μίλησα εγώ και έγινε αποδεκτή από το βήμα η πρόταση από τον Υπουργό. Έχει μείνει εντελώς το τυπικό. Αν ο Υπουργός λέει αποδοχή είναι ψηφισμένη”.
Για το αν νιώθει δικαιωμένος:“Νιώθω δικαίωση και όλο αυτό έγινε για τον λαό του ΠΑΟΚ. Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν είχα καμιά ενόχληση από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Είχα επικοινωνία με τους δύο Δημάρχους, τον κ. Παπαδόπουλο και τον κ. Δανιηλίδη. Ουδέποτε επικοινώνησε μαζί μου το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΟΚ. Σημασία έχει όμως ο λαός του ΠΑΟΚ. Δώσαμε δυνατότητα στο σωματείο του ΠΑΟΚ να κάνει αθλητικές εγκαταστάσεις. Για να μην αδικώ αμέσως μετά από εμένα πήραν τον λόγο ο κ. Ορφανός και ο κ. Καλαφάτης για να στηρίξουν το θέμα. Είναι αποδεκτές και οι δύο τροπολογίες και θα τις συνθέσει σε μία”.
Για το πότε θα μπει η τροπολογία στο φύλλο εφημερίδας της Κυβέρνησης:“Περίπου μια βδομάδα με 10 μέρες θέλει. Μετά δεν είναι δικιά μας δουλειά αλλά των Δήμων και τον ενδιαφερόμενων. Εγώ κοιτάζω να εξυπηρετήσω. Είναι ένα δίκιο αίτημα όλων των Δήμων και δίνει την ικανότητα να αξιοποιήσουν την περιουσία τους μέσα από κανόνες διαφάνειας και ισονομίας”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: