Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

«Άρθρο 106 ια ή αγορά ΑΦΜ!»

argiriadis
Ο νομικός της ΠΑΕ Άρης Αργύρης Αργυριάδης φιλοξενήθηκε στον ArenaFM 89,4 και μίλησε για την λύση του άρθρου 106 ΙΑ αλλά και για την πιθανότητα αγοράς νέου ΑΦΜ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αργύρης Αργυριάδης:
Για το άρθρο 106 ΙΑ:
“Δεν έχω επίσημη ενημέρωση. Διάβασα πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης πως δήλωσε έτοιμος να προχωρήσει στο 106 ΙΑ. Τις τυπικές προϋποθέσεις τις έχει ο Άρης το θέμα είναι οι ουσιαστικές. Πρέπει να βρεθούν τα χρήματα για να ανοίξει το δικαστήριο. Το  ποσό των 2.5000.000 εκκ. ευρώ είναι το ποσό για να ανοίξει η υπόθεση και στην συνέχεια ανάλογα με τους ενδιαφερόμενους το τίμημα μεγαλώνει η μικραίνει. Ο Άρης πρέπει να κάνει κάτι. Ο Άρης κυνηγά ανεμόμυλους με τις χορηγίες. Το πρόβλημα ρευστότητας είναι τεράστιο και δεν θα βγάλει τον Δεκέμβρη ο Άρης αν μείνει έτσι. Το χρέος είναι μη διαχειρίσιμο. Η τελευταία ενημέρωση που είναι πως ξεπερνούσε τα 30.000.000 εκκ. ευρώ. Αν μετρήσουμε τους τόκους, τις υπογραφές και τις συμβάσεις που δεν τηρήθηκαν όλα ατά είναι παραπάνω. Επίσης, αν δεν πληρώνεται κανένας το τελευταίο εξάμηνο, το χρέος αυξάνεται. Αυτό που έγινε στον Άρη είναι τραγικό και έδειξε ένα αποτυχημένο μοντέλο διαχείρισης. Διαχειρίστηκαν άλλοι χρήματα τρίτων που δεν είχαν επιχειρηματική σχέση. Όταν δεν είναι δικά μας λεφτά εύκολα βάζουμε υπογραφή και αυτό αποδείχτηκε.
Όμως αντί να φύγουν υπονομεύουν όποια προσπάθεια έγινε μετά. Η προσπάθεια για το 99 υπονομεύτηκε εκ των έσω. Πρώτη φορά υπήρξε δημόσιο αποδόμηση από την μεριά του πελάτη. Αυτό είναι που καταγράφεται για πρώτη φορά στα χρονικά! Ήταν και ο κ. Σκόρδας αλλά και πολλοί άλλοι. Εξίσου ευθύνη έχουν και όσοι δημόσια δηλώνουν πως υπάρχουν λεφτά και χορηγίες. Αυτοί που υπόσχονταν στο δικαστήριο λεφτά έχουν ευθύνη. Πρέπει να σταματήσουν κάποιοι να είναι ρομαντικοί. Πρέπει να γίνει είτε αυτό που λένε κάποιοι για εξαγορά άλλου ΑΦΜ ή το 106 ΙΑ. Όποια προσπάθεια και να γίνει θα υπονομευτεί και θα έχει αντιδράσεις. Τα συμφέροντα στην περίπτωση του Άρη είναι αρκετά. Όποια λύση και να επιλεχθεί εφόσον μιλάμε για αλλαγή ΑΦΜ θα υπάρξει αντίδραση. Το παλιό πρόσωπο μένει με τα χρέη είτε αλλάξει το ΑΦΜ, είτε πάει Γ’ εθνική η ομάδα είτε με το 106 ΙΑ”.
Για το αν η αλλαγή ΑΦΜ είναι η καλύτερη λύση:
“Εφόσον δεν βρεθούν τα 2.500.000 εκκ. η ευκολότερη λύση είναι το ΑΦΜ. Η ιδανικότερη είναι το 106 ΙΑ αλλά δεν βλέπω να θέλουν οι παράγοντες να βάλουν χρήματα. Η πρόταση Ψηφίδη κακώς δεν συζητήθηκε. Στον Άρη έχουν την συνήθεια να δαιμονοποιούν καταστάσεις”.
Για την προσπάθεια του Στεφανίδη:
“Ο κ. Στεφανίδης κάνει αξιόλογη προσπάθεια όμως είναι πιο ρομαντικός από όσο πρέπει. Ακόμα και να έρθουν 4.000.000 εκκ. χορηγίες δεν θα φτάσουν. Δεν θα έρθουν κατευθείαν τα χρήματα. Θα γίνονται σταδιακά και ένα ποσό δίνεται στο τέλος της σεζόν. Ο Άρης θα πρέπει να καταβάλει ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο και στο ΙΚΑ. Τα χρήματα του Διούδη δεν θα φτάσουν. Θα πιέζουν οι παίκτες και θα υπάρχει πρόβλημα. Θα ήθελα να βγούνε δημόσια και να πούμε πως οι χρηματικές εισροές βγαίνουνε. Ο Άρης έχει ελάχιστες μέρες να αποφασίσει ρεαλιστικές προτάσεις. Η μια είναι η πρόταση Ψηφίδη, που θέλει 300.000 χιλ. ευρώ  με την καζούρα και τα προβλήματα που θα υπάρχουν. Το άλλο είναι το 106 ΙΑ το οποίο θέλει το πενταπλάσιο πόσο. Προς Θεού όχι η Γ’ εθνική το οποίο θα είναι ταφόπλακα. Δείτε τι γίνεται στην Λάρισα. Συγκρίνουν την ΑΕΚ του Μελισσανίδη όπου η πολιτεία άλλαξε την νομοθεσία της πέντε φορές για να γίνει η εκκαθάριση της.  Καμιά ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν κατάφερε να επηρεάσει την πολιτεία. Ούτε ο ΠΑΟΚ με έναν δυνατό επιχειρηματία από πίσω  που έχει τα θέματα με τα χρέη. Η ΑΕΚ βέβαια θα έχει άλλους είδους προβλήματα. Το θέμα είναι να δούμε την Λάρισα. Η εκκαθάριση της Λάρισας δεν έχει τελειώσει, η ΕΠΟ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν μπορούν να παίζουν δύο σχήματα, πως τα χρέη δεν έχουν διαγραφεί και υπάρχουν προβλήματα. Στην Γ’ εθνική δεν υπήρχε περίπτωση όπως δήλωσαν ο κ. Σκόρδας και ο κ. Ματθαίου να παρατήσουν τα δικαστήρια για να καταργήσουν την Γ’. Αυτό θα μπορούσε να πάρει και δύο χρόνια. Στον Άρη υπάρχει εμφύλιος ενώ στην ΑΕΚ δεν άνοιξε μύτη”.
Για το γεγονός πως είχε προτείνει το 106 ΙΑ:
“Εγώ για το 106 ΙΑ μίλησα Μάρτιο ώστε να μαζευτούν 10 άτομα να βάλουν από ένα ποσό. Ο χρόνος πέρασε και δεν βλέπω τα λεφτά. Δεν μαζεύτηκαν 10 άτομα με 200.000 χιλ. ευρώ. Το να μαζευτούν 200.000 χιλ. ευρώ για ΑΦΜ είναι πιο εύκολο. Ένα ποσό 200.000 – 300.000 χιλ ευρώ κάνει έναν σοβαρό επενδυτή να σκέφτεται σοβαρά. Ο Άρης είναι η ιδέα και η ιστορία τον και τον μικραίνουν όσοι τον περιορίζουν σε ένα ΑΦΜ. Τον συρρικνώνουν γιατί είναι ένας τρόπος ζωής. Ο Άρης είναι κάτι πολύ περισσότερο. Μπορεί να συνεχίσει είτε μέσω του ΑΦΜ είτε μέσω του 106 ΙΑ και όχι μέσω του “χαρακίρι” που λέγεται Γ’ εθνική”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: