Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

O Παναγιώτης Βαρούχας στον Arena FM!!

varouxas-610x350
 Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών της Αθήνας, Παναγιώτης Βαρούχας. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην διαιτησία του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στην πρόταση να ενταχθούν ξένοι αρχιδιαιτητές στην Ελλάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας:
Για την διαιτησία του Παγκοσμίου Κυπέλλου:
“Το Μουντιάλ που πέρασε ήταν το καλύτερο ποδοσφαιρικά ποδόσφαιρο και ίσως το χειρότερο διαιτητικά. Ήταν χειρότερο από της Κορέας που είχαν γίνει εγκλήματα. Πήγαμε χειρότερο στο ότι το FIFA και UEFA διαχώρισαν κανονισμούς. Αυτός ο … αφρός ξυρίσματος μπορεί να βοήθησε αν και οπτικά δεν είναι ωραίος. Είδαμε και το ηλεκτρονικό γκολ που στο πρώτο ματς ήταν μέσα στην εστία όμως ο Νειμάρ πήρε την μπάλα έξω από την γραμμή όπου δεν ελέγχεται. Αν έμπαινε εκεί τότε θα λέγαμε πως το ηλεκτρονικό μάτι δεν δουλεύει. Στο παιχνίδι της Ισπανίας με την Ολλανδία έγινε ένα καταφανέστατο φάουλ στον Κασίγιας όπου αν έλειπε ο πρόσθετος δεν θα γινόταν. Έχουν μοιράσει τους κανονισμούς. Ο υπεύθυνος των διαιτητών έλεγε μην δίνεται κάρτες και αυτό φάνηκε. Ένα άλλο σοβαρό θέμα είναι πως οι σοφοί του ποδοσφαίρου βγάζουν κανονισμούς για γονατιά και αγκωνιά. Η γονατιά στον Νειμάρ μπορούσε να του κάνει και μόνιμη ζημιά. Πρέπει κάποια θέματα να ακουμπηθούν πιο σοβαρά. Πολλές φορές αποβάλλεται ο τερματοφύλακας όταν ο αμυντικός είναι σε προφανή θέση για γκολ όταν όμως δεν αποσκοπεί σε αυτή την κίνηση δεν πρέπει να δίνεται κόκκινη. Αλλοιώνεται ο αγώνας”.
Για την ιδέα να μεγαλώσουν οι εστίες:
“Αυτό δεν υπάρχει. Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να αλλοιώνεται. Είναι καλό να μπαίνουν γκολ όμως με την αλλοίωση υπάρχει πρόβλημα. Λένε επίσης να σταμάτα το ποδόσφαιρο και να βλέπουν τις φάσεις. Όμως είναι ωραίο και με τα λάθη του. Κάτι παικτικά ζητήματα πρέπει μόνο να επηρεάζονται. Ήταν η μεγαλύτερη προέλευση οπαδών στο Μοντιάλ”.
Για την πρόταση να μπούνε ξένοι αρχιδιαιτητές στο Ελληνικό ποδόσφαιρο:
“Στα σεμινάριο διαιτητών στην Εύβοια και την Βέροια δια στόματος Καραμελίδη και Σαρρή είπαν πως ήταν η καλύτερη χρονιά από άποψη διαιτησίας. Πως ήταν η καλύτερη χρονιά και λέμε σε έναν μήνα να φύγει ο διαιτητής, η επιτροπή και να γίνουν από 30 μόνο 22; Όταν τραυματίζονται η κάνουν λάθη δεν θα τιμωρούνται; Οι ίδιοι θα παίζουν όλα τα ματς; Αν μιλάμε για ξένο διαιτητή πως ήταν η καλύτερη χρονιά; Επίσης οι αλλαγές θα πρέπει να αλλάξουν και τα πρόσωπα. Θα πει πως δεν λειτουργεί και το σύστημα. Ο αρχιδιαιτητής θα πάρει μια κατάσταση έτοιμη και τι θα ξέρει; Η θα έχουμε μια μεταβατική χρονιά; Αυτά φαίνεται πως τα λένε στο πόδι. Όταν γίνουν οι διαιτητές 22 τότε οι ενώσεις θα ασχολούνται πιο πολύ με τους διαιτητές παρά με τις ομάδες. Το ποδόσφαιρο θέλει ηρεμία”.
Για το πόσοι θα είναι οι διαιτητές στους πίνακες:
“Ξέρουν οι ίδιοι για να ξέρω εγώ; Εδώ θα είμαστε για να δούμε. Εμένα δεν μου αρέσει να κατηγορώ. Ο καθένας θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Δεν είναι μόνο το κόστος του αρχιδαιτητή του ξένου. Οι διαιτητές είναι απλήρωτοι από την πρώτη Ιανουαρίου. Επίσης η ΕΠΟ πήρε μια απόφαση για μείωση αδειών ηλικίας. Σου λέει να παίρνεις άδεια στα 67 και από την άλλη να μην παίζεις μετά τα 33 στην πρώτη αγωνιστική. Ένας διαιτητής σταματούσε το χρονόμετρο και είχε δώσει 25 λεπτά καθυστερήσεις. Θέλουμε διαιτητές που έχουν παίξει ποδόσφαιρο γιατί έχουμε την ψυχολογία του παίκτη. Όταν πάρεις ένα παιδάκι δεν θα μπει ποτέ στο πνεύμα. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν όλοι διεθνείς Αλλά αν ένας διαιτητής βάλει την αντοχή γιατί να μην παίζει;  Θα το αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και θα είναι αργά”.
Για το γεγονός πως ο Κύρος Βασάρας είναι αρχιδιαιτητής στην Ρουμανία:
“Το παράδειγμα μας είναι η Ρουμανία; Τον Βασσάρα μάλλον δεν τον ήθελαν εδώ. Ήταν ένας πάρα πολύ καλός διαιτητής με μεγάλη ηθική”.
Για το ποιόν όνομα προτείνει:
“Ο Μπίκας είναι παιδί διαμάντι και χαρακτήρισε. Το σημαντικότερο είναι να βγάλουν τις αποφάσεις με ηρεμία. Όταν βγάλουν αργότερα αποφάσεις, μέχρι να αρχίσει η γκρίνια θα αρχίσουν να σφυρίζουν οι διαιτητές. Υπάρχει και άλλο θέμα. Σχετικά με αυτούς που μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο έβγαλε απόφαση η ΕΠΟ ορισμένοι να μπαίνουν. Αγωνιστικός χώρος είναι και τα αποδυτήρια. Κάτι υπάρχει εδώ”.
Για τους διαιτητές που θα κοπούν:
“Θα πάνε σπίτια τους όσοι κοπούν. Ένας διαιτητής γίνεται δύσκολα. Από τους 30 για να μείνουν 22 θα κοπούν γύρω στους 10 για να μπούνε και δύο τρεις”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: